Doktorun söyledikleri...

Hanımlar,
özellikle sağlık konularında biraz özenli yazalım, yasal sorunlar yaşamanıza sebep olacak yorumlardan, yanlış yönlendirmelerden kaçının ve reklama girebilecek öneriler de bulunmayın.
Ben kimseyle polemige girmemistim ama erken bastiniz anlaminda

Çözüm yok diye birşey yok lütfen ümitsiz olma. İş yerimizde seninle aynı durumda olan hamile bir arkadaşımız var. Onunla da benzer şeyleri konuşuyoruz.
Senden bir şey rica ediyorum bebeğin için ketojenik beslenmeyi araştır lütfen youtube da falan bir sürü kaynak var.
Şeker hastalığının sadece %1-2 lik kısmı genetik miras asıl sorun sanayi devriminden sonra beslenme şeklimizin değişmesi.
Yediğin mercimek, bulgur, ne kadar tahıl varsa, meyve ,ekmek,paketlenmiş gıdalar, hatta soğan ve domateste bile yoğun şeker var.
Senin özellikle hamilelik döneminde şeker tüketmemen gerekiyor ki insülin değerlerin zıplayıp durmasın. Ketojenik diyetle bir çok insan şeker hastalığından kurtuldu. Hatta kanserin yayılmasını bile önlüyor. Ben uzun süredir şeker tüketmiyorum. Ailemin iki tarafında da şeker hastası yakınlarım var. Kilomu koruyorum lütfen şu dönemde tahıl, bakliyat, ekmek, meyve suları,hazır gıdalar,diyet ürünler,meyveler hepsini hayatından çıkar, et, sebze va kaliteli yağları tüket ( zeytinyağı, kuruyemişler,avakado, tereyağı gbi)

İnsan ne yerse odur .Lütfen bu beslenme ile ilgili bebeğin için araştırma yap. ve Allah'a dua etmeyi ihmal etme. Çok geçmiş olsun.

Bir arkadasim var 27 yasinda diyabet hastasi ilk cocugu oglan ona hileyken hastamiydi bilmiyorum ama kizina hamileyken hastaydi normal dogumla kizini kucagina aldi yapti dunyalar tatlisi bir kizi var bidir bidir masallah sen Allaha sigin onlara kulagini tikamaya bak

Ah ne canım...
O doktorun sana yaşattığı su stres şekerden çok daha zararlı değil mi bebeğine?
Doktorlar bana en kotu kotu senaryoyu dan diye soylemeye.
Tamamen sağlıklı insanların bile yaşama ihtimali olan şeyler zaten bunlar.
Şeker hastası olmayanlarin erken yaşta vefat etme ihtimali yok mu? Şeker hastasi olmayanların yüzde yüz sağlıklı bebeği mi oluyor?
Sen sadece yaşantına dikkat edeceksin. Aslında hepimizin yapması gereken sağlıklı beslenmeyi uygulayacaksin. Allah bilir o doktorlardan daha uzun yaşayacaksın :)
İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın. Belki sana şifa getirecek yavrun kim bilir :)

Binlerce diyabetli anne gayet sağlıklı çocuklar doğurabiliyor. 120-140 iyi bir değer. Ama 400-500e çıkıyor mu mesela sık sık?
İnsülin dozlarınıza ve diyetinize dikkat ederseniz, kısacası glukoz değerini normal aralıkta tutarsanız her şey yolunda gider.
Ben karamsarlığınızı haksız buldum açıkçası.

Ne kadar sacma sapan yorumlarla karşılaşmisiniz daha gebeliginizin basindasiniz hem de. Beni de Annem zamanında 6.5 kilo dogurmus gebelik sekerinden dolayi. Hem de normal doğumla dogmusum. 30 yaşındayım bu güne kadar şekerim hicbir kan testinde yüksek çıkmadı. Şu anda 28 haftalık hamileyim şeker yersem yüksek çıkıyor, yemezsem düşüyor. Özellerde yaptırmayın takibinizi. Tam teşekküllü büyük devlet hastanelerinde yaptırın. Mümkünse zeynep kamil gibi büyük kadın doğum hastanelerinde yaptırın. En kötü ihtimalle bebeğiniz erken gelisirse sezaryan olursunuz olur biter. Özel hastane doktorları risk almak istemiyorlar genelde, boyle vakalarda daha tecrübesiz oluyorlar. Milyonlarca şeker hastası kadın dünyada gebe kalıp kontrollü bi şekilde doğuruyor. Amerikada ne obezler doğum yapıyorlar her gün dikkat edersiniz olur biter gerisini de tecrübeli doktorlar halleder zaten.

O doktor belli ki hiç profesyonel değil. Şeker hastaliği eskisi gibi değil artik. Tip çok gelişti bu konuda.

Tavsiyem istanbulda çok iyi bir doğum doktoruna gitmen yada bu işin uzmanina
Perinatalog diye birşeyde var, onada git. Parasi ne olursa olsun. Gerekirse borç yap. Bir hamile olarak için rahat olmasi son derece önemli.

Canini sikma. Pozitiv düşün ki pozitiv olsun. Umarim yavrunu sağlik ile kucağina alirsin canim.

Görümcem cok kücuk yaştan beri tip1 diyabet hastasi hamile kaldi cok dikkat ettigi halde sekeri 200 300 lerden asagiya düsmedi prof. Doktora gittiginde ayni seyleri söyleyip istersen kurtaj bile yapabiliriz demisti. Normal bir kadin dogumcuya gidip onunla tamamladi gebeligini gayet sakaci hicbirsey olmaz sen takma diyerek gecistirdi 35 haftalik erken dogumla saglikli bir sekilde aldi evladini kucagina. Ben şeker hastasi degilim hamileligimde sekerim yukseliyordu ve 36. Haftamda dogum yaptim yani diyecegim o ki Rabbim nasip edecek olduktan sonra sker hastasi olun olmayin hic önemli degil. Gittiginiz doktorlar size herseyi söylemek zorunda ama söyleyis tarzlari yanlis olmus. Benim bildigime göre seker hastasi insanlar dikkat ettikleri sürece normal insanlardan daha uzun ve saglikli yasiyorlar cünku hepimizin dikkat etmesi gereken birsey. Gebeligim cok zor gecti ilk dört ay düsük riskim 4. Aydan doguma kadar erken dogum riskim vardi oturmam dahi yasak birsekilde hep yattim suan yanimda oynuyor gülüyor evladim ben herseyi unuttum sizde güzel düsünün sabir cok aci ama meyvesi cok tatli..

Cahilligime verin kusura bakmayın ama mesela hangi durumlarda şeker yükseliyor? Diyabet hastaları sürekli diyet halinde olmalı yani bu onların yaşam tarzı olmalı. Peki sizin hangi durumlarda şekeriniz yükseliyor? Bunu kontrol altına alsaniz olmuyor mu?

Bir tanidigimiz vardi. Diyabet yuzunden mi bilmiyorim 20 sene cocuklari olmadi. Ve 40 yasini gectikten sonra cocuklari oldu. 9 ay hastanede yatti ama. Cocuk da cok iyi, hatta su an o kiz buyudu universiteye gidiyor. Umarim bu hikaye sizi rahatlatir.
Cok gecmis olsun. Bebeginizin saglikli sihhatli dogmasini dilerim.

Can'ınızı sıkmayın benimde bir arkadaşım aynı durumda idi psikoloğa gitti bu durumdan ötürü onun net yanıtı sakın netten hastalığını araştırma oldu o gün bu gündür nete yazıp hastalığını sorgulamadı ve çok sağlıklı bir kız bebişi oldu.dert etmeyin kendinize nete sorgulamayın inanın baş ağrısı yazıyoruz beyin kanseri sonucu alıyoruz hekiminize güvenin tevekkül Allah diyin Rabbim sağlıklı çocuklar versin bu arada doğumdan sonra sizde destek alın bu süreçte belliki sıkıntılı dönem geçirdiniz

Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım tip 1 diyabet. Şekeri 400lere çıkardı kaç kez hastaneye götürüldü böyle. Ama şu an 1 buçuk yaşında bir oğlu var. Gebelikte bebekte hiç bir sorun olmadı. Canavar gibi bir çocuk. Bence çok düşünmeyin. Takipte olun sadece. Elbette risk vardır ama Yok öyle doktor çok yaşayamayacağımı söyledi falan. Böyle düşünmeyin.

Çok üzüldüm canım Allah şifa versin inşaallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın

Neyseki kimin ne kadar yaşayacağına sizin doktor karar vermiyor hiçbir sağlık problemim yokken hamile kaldım. 7. Ayda bir anda tansiyon problemim çıktı. tansiyonum 17'nin altına inmedi. Nette okuduklarım ve birçok kişinin söylediklerinin aksine oğlum gayet sağlıklı olarak doğdu çok şükür. 35 haftalık ve 2200 gr dı. Yani Hangimizin ne sorun yaşayacağı belli olmuyor. Doğumdan sonra bebeğinizi alıp doktor beye götürün. Belki neyi nasıl ifade etmesi gerektiğini öğrenmesini sağlar. Sağlıkla ve kolaylıkla kucağıniza alın inşallah.

Geçmiş olsun. Umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz. Doktorların böyle “komşu teyze” yorumları yapması bana garip geliyor. Bence henüz iyi doktoru bulamamışsınız.

Iyiki okudum. Hic uzulme canim hemde hicc uzulme. Bendede gebelik sekeri cikmisti harfi harfine diyet yapmama ragmen olcumler hep sikintiliydi en sonunda insulin ve diyet olrak devam ettik. Saati saatine beslendim hep . Dedigin gibi ozeller kabul etmedi devletler kabul etmedi dogum evine git dediler. 30 .haftada erken dogum riskimde vardi surekli hastameye yata yata 36.haftada dogum yaptim. Drlar cok acimasiz. Bebegin olebilir haberin olsun dedi o zaman hemen doguma alin dedim hayir kendisinin spontan baslamasi lazim dedi dr u sikayet etmistim . Sikintili stresli gecsede sag saglim kucagima aldim yavrumu suan 2.5yasinda dana darisi sana canim. Eskiden kadinlar iri bebek dogurdum diye seviniyolarmis sekerden tuzdan haberleri bile yokmus . Bu arada 2hafta buyuk gidiyordu gelisimi . Sorun olmayacak merak etme

Çok sevinirim özelden paylaşırsanız

Kilo sorunum yok aksine normalden daha zayıfım ideal kiloma ulaşamıyorum bir türlü. Doğurmamak gibi bir seçenek düşünmüyorum

Kilo sorunum yok aksine normalden daha zayıfım ideal kiloma ulaşamıyorum bir türlü. Doğurmamak gibi bir seçenek düşünmüyorum
O zaman dua edin içinizi ferah tutun. O minik sizin üzüntünüzden stresinizden daha cok etkilenecektir. Allaha emanet edin ve dua edin. Rabbim size sağ sağlim evlat nasip etsin.

Ergenliğimde ortaya çıktı aşırı zayıftım bu yüzden dahiliyeye gitmiştik orada ortaya çıktı. Ailemde kilolu kimsede yok işin garibi. Gebelikten önce kontrol etmekte hiç zorlanmadım hatta sık sık düşerdi asla yükselmezdi. Şimdi insüline rağmen 120 140 arası seyretmesi sıkıntı. Tokluk şekerim hiç 200ü geçmedi en azından oradan bir yanım teselli buluyor. Ekmek pilav tatlı ağzıma sürmüyorum. Stresinde çok etkisi var herhalde olumsuz yorumlar geldikçe olumsuzluk doldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…