Doktorun söyledikleri...

konumda asla doktorun mesleki bilgisine yada doğrudan mesleki kimliğine laf ettiğim yok böyle anlaşılırsa çok üzülürüm. uzun yıllardır bu insanlarla iç içe olan benim ben sadece karşılaştığım cümlelere kırıldığımı anlatmak istedim. bende farkındaym durumumun riskli ve zor olduğunu. bazı mantıkları anlamakta zorlandım kanser hastalarıda biliyor başına ne geleceğini ama onlara direk nasılsa öleceksin çok yaşamazsın denilebiliyor mu? kim ister hasta olmak kim ister hayatını bu şekilde sürdürmek. konum kapanabilir mi? Mune

Arkadasim konun kapanmadan ben de pozitif dusunmeni tavsiye ederim . Hastaligi ilac ve diyetle tedavi edebilirsin. Ama sikinti ve stres normal hamilere bile iyi degil.
Bir de soyle dusun. Allah ol demis ve olmus , allah saglik verdikten sonra o da olur. Hayirli dogumlar

evet istanbuldayım teşekkür ederim
Kesinlikle tavsiye ederim doktorumu. Sizde çok seveceksiniz eminim. İletişim bilgileri Nuhkuyusu caddesi, no 197 Üsküdar İş Merkezi kat: 1 Academic hospital karşısı Altunizade tel : 02163917722 Jin . Op.Dr. Esra Rahime Çabuk , Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Benim arkadaşım da şeker hastası artı yüksek tansiyon problemi vardı ama sağlıklı bi şekilde Doğum yaptı korkmayın allah büyüktür iyi bir doktor araştırın riskli gebelik takibi yapan. şuan kaçıncı haftadasınız? Ayrıntılı ultrasona girdiniz mi ?

Anneannem şeker hastası ve hala yaşıyor 73 yasinda

Merhaba,
Ben bu diyeti arastirdim saglikli beslenme adina.
Ama kesinlikle gunluk et yumurta yiyemiyorum ben.
Yesil icecekler salatalar vs yapar tuketirim.
Ama yumurtayi haslanmis ya da omlet seklinde gorunce bayilasim geliyor.
Eti kesip cocuklara yemek yaparken aglamakli oluyorum.
Son 2 senedir boyleyim.
Ben nasil alabilirim peki protein?
Geriye bi mercimek vs kaliyor protein kaynagi yani bakliyat.
Bi oneriniz var mi?
Yani elimden gelse komple sut urunlerini hayatimdan cikaricam ama olmuyor.
Bi canliyi tuketmek onun caniyla can bulmak fena halde sinirlerimi bozuyor, nolduysa 2. Hamileligim esnasinda boyle oldum.

Allah şifa versin inşallah canım bende geçtiğimiz eylül ayında çocuk düşürdüm ve adetim duzensizdi bir devlet hastanesine gittim tahlil yaptırdım herşey normal doktorda diyecek birşey bulamadı bana polikistik demesin mi gerizekalı dedim çıkarken kendi kendime yani canım bazı doktorlar bazı konularda çok acımasız olabiliyor sen canını sıkma bak bebeğinde var çok şükür dua et hastalığı veren Allah şifasını vermez mi sen yavrusunu taşıyan bir annesin Allah dualarını asla geri çevirmez sen yeter ki inanarak dua et

Ay canım hiç korkma ya ben de duydum bunları hatta doğar ise bebeğin şeker hastası kesin de gözü gormeyebilir böbrek calismayabilir diye neler neler...o süreçten geçtim ben de çok zor geçirdim hamileliği mahvoldum o süreçte gele Dr lar en kötüyü olmayasiya söyler. ..valla Allah bağışlasin kızım 14 yaşına girdi ben de hala ilaçlar ile ite kaka gidiyorum gayet de üyeyim yeni nesil ilaçlar çok güzel. ..kuzim da maşallah gayet de sağlıklı ☺hiç korkma ben geçtim o yoldan. Diyetine ilacın sağlığına dikkat et gerisini de tevekkül et...sağlıcakla al inşallah yavrunu kucağına ..benimki artık kucağa sigmiyor ☺☺

Benim babam ve annem diyabet hastasiydi. 80li yıllarda şeker ölçme cihazi yokdu, insulini kafalarina göre vurulardi ama ablam ve ben aşırı saglikli doğduk. Ablam 37 yasinda ve süper sağlıklı ben 32 yaşındayım ve hormon sorunu haricinde aşırı sağlıklıyım. Ikimizdede diyabet yok. Cok dikkat ediyorum ama asla zorluk cekmiyorum. İsterseniz öğünlerinizi yazin, ailede diyabet olduğu icin 8 ay eğitimini gördüm belki faydam olur

İşin bir de psikolojik boyutu var tabi. Sizi anlıyorum bu konuda fazla yapılabilecek birşey yok ama bakliyatlar yoğun karbonhitrat içerdiği için sınırlı tüketmekte fayda var neticede sizin insülin değerlerinizin stabil kalması gerekiyor. Konusunda uzman bir diyetisyen ya da fitoterapi uzmanı bir doktorla bu konuyu görüşmeniz daha etkili olur kanımca.

Ek olarak tükettiğiniz besinlerdeki lif oranı arttıkça vücudun karbonhidratı (glikoz) emilim süresi artar. Yani ne kadar lifli besin tüketirseniz şekeriniz o kadar yavaş yükselir.Ani insülin değişiklikleri olmaz. En azından insülininizi bu şekilde kontrol altına almayı deneyebilirsiniz.

Gestasyonel diyabette zaten kalp anomalisi gibi sorunlar olmaz.konu sahibininki pregestasyonel diyabet alakaları bile yok oluşma fizyolojileri ve bebeğe verdiği hasar çok farklı
Annemin öncesinde de varmis ama anlaşılamadı. Şuan tip 2 diyabet hastası...Tamam tip 1 daha ağır ama yeter ki iyi doktorlara denk gelsin.

Merhaba. Benim arkadaşında şuan yeni hamile. Açlık 130 tokluk 290_240 çıkıyor. 4 tane insülin vuruluyor... Siz böyle yazınca endişelendim. Ama herşey olacağına varıyor. Sizin değerler daha düşük hem. İnşallah sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız

yok canm ne alaka istersen diyebetli insanların sosyal mesya hesaplarındaki gruplarla görüs . evet zor ama imkansız degil. cogu doktor cok bilgisiz bu konuda .

ara öğün yapmadan sakın yatma yatmadan bir saat önce bir küçük meyve 1 bardak süt veya bir iki dilim ekmekle peynir . moralini yüksek tutu .

Ben size demedim zaten onları öbür her şeyi bilip sizi yanlış yönlendiren insanlara

Ben size demedim zaten onları öbür her şeyi bilip sizi yanlış yönlendiren insanlara burdaki insanların dediklerine inanırsanız size kötü olur doktorlardan daha iyi bildiklerini iddia etmeleri zaten çok komik doktorlar bilgisizmiş ahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…