Doktorun söyledikleri...

Ne alaka canım. Benim doğum yaptığım gün çoook ağır bir şeker hastasıyla konuştuk, yeni doğum yapmış 2. Bebişiymiş. Sen Canan Karatay ın kitabını alıp bir denesene istersen özelden atayım kitabı. Hamile halinle seni bu kadar üzmemeliler.

Hamile halinle ağlama lütfen. Dua et. Doktorlar mı ömür biçecek sana. Çok gördük sağlıksız dedikleri çocukların da sapa sağlam doğduklarını.

Ha doktorlar bilmiyor demiyorum, dikkat edebilirler, uyarabilirler ama böylesine seni üzüp, ağlatıp, korkutarak değil. Çözümsüz bir şey yoktur. Şekeri böbreklerine bile vuran, şeker hastalığından kaç ameliyat olan tanıdığım var, 4 tane çocuğu var sapasağlam, şimdi de kurtuldu hastalıktan ve iğne bile vurulmuyor artık. Ankara da bir doktora ameliyat oldu. Şu an maşaALLAH ı var.

Çok geçmiş olsun canım.Benimde anne tarafım hep şeker hastası annemde dahil.Benimde gebelikte çıktı.Gerçekten zor bir durum.Hiç birşey yiyemedim sürekli şeker aletiyle gezdim.Umutsuz olmayın inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

çok bılgım yok fakat sağlıklı beslenırmısın yediğine içtiğine dıkkat edermısın.benım arkadaşımda vardı iğne kullanıyordu.zararlı birşey yediğinde hemen arkasından ığne vurulurdu.iğneyı bırakmak için sıkı dıyet yaptı .hem çok zayıfladı hemde şimdi 3 yaşında kızı var..Rabbım şifa versın.

öncelikle umarım bebeğinizi sağ sağlim kucağınıza alırsınız, ama unutmayın Allah ne derse o olur doktorlar yüzünden kendinizi strese sokmayın, benim kuzenimin eşide tip 1 diyabet hastası şuan 31 haftalık gebe ama hiçbir doktor ona böyle şeyler söylemedi, sizde yada bebeğinizde değil doktorunuzda sorun var sanırım.

Canımın ici kıyamam sana ben lütfen üzülme nasıl hastalar bile doğum yapabiliyor sağlıkla bebeklerini kulaklarına alıyorlar... Allah korusun neden ölecekmişsin yahu öyle birşey yok.. benim tanıdığım ve çok sevdiğim bir ablam diyabet hastasıydı zorlandı ama doğum yaptı kendi de bebeği de çok sağlıklı. Ağlama üzülme. Araştır ankara istanbul gibi büyük şehirlerde daha iyi hekimler vardır eminim ki.. sonuçlarını yaz kuzum üzülme lütfen dualarım seninle

Gebelik tansiyonuna bağlı olarak hamileliğin son 2 3 ayını hastanede geçirdim. En az 5 6 kere yatış verdiler 2 3 gün takip için. Ankaranın en büyük doğum evinde yatanların yarıdan fazlası şeker , tansiyon , ham şeker hem tansiyon olan hasta doluydu. Allaha şükür hiç kötü sonuç duymadık. Günde 8 10 tane tansiyon ilacı içen mi ararsın sürekli insülün vurulan mı neler neler. Evet riskleri var ama doktor çok abartmış. Rabbim size de çocuğunuza da hayırlı sağlıklı bir hayat versin inşallah.

Kızıma hamileydim çok isteyerek hamile kalmıştım dr kontrolleri tester ve taramalarda kuzımın down sendromlu olduğunu çok yaşamıcanı kalbinin delik olabileceğini birçok rahatsızsık çıkabileceğini buyüzden gebeliği hemen sonlandırmaları gerektiğini söylediler dünya nasıl başıma yıkıldı sana anlatamam hastanenin bahçesine yolun kenarına oturdum hüngür hüngür ağladım.Sonra dedimki kendi kendime sen bu bebeği çok istedin rabbim böylesini layık gördü ömrün oldukçada bakıp büyütüceksin bu bebeği doğurucaksın dedim şuan bile inan ağlayarak yazıyorum çağresiz hissetmeni çok iyi anlıyorum aylarca kahroldum taki güzel kuzımı kucağıma alıncaya kadar (bende eşimde esmeriz) sapsarı saçlı masmavi gözlü bembeyaz dünya güzeli ve okadar sağlıklı bir kız doğduki ogün sen benim mucizemsin dedim rabbimin bana mükafatısın dedim şimdi kuzım 8 yaşında.
Allahtan ümit kesilmez rabbim senide sağlığına sağlıkla bebeğine kavuştursun

Doktorların söylediklerine çok şaşırdım. Arkadaşım Tip1 diyabet hastası 2 tane sağlıklı çocuğu var. Hiç bir doktorunda öyle olumsuz konuştuğunu görmedim.
Allahın izniyle bebişinize sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Cok sükür saglikli :) yalniz ailedesarisin var miydi

Ay öyle şey olur mu? Kendin evde dengede tutamıyorsan yatış talep et. Yatırarak regule etsinler şekerini. Biraz pahalı bir yöntem ama insülin pompası denenebilir, belki cok fayda görürsün. Şekerlerini kadın dogumcuya mi takip ettiriyorsun onu tam anlamadim ama bence bir de endokrinolojiye takip ettir.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun, ben sana yine de doktor değiştirmeni önereceğim çünkü bu anlattıklarına bakılırsa 5 doktor değiştirmiş olsan da adamakıllı işinin ehli bir doktor denk gelmemiş, ofisimde şeker hastası olan ve maşallah çok ta sağlıklı bir kızı olan bir çalışma arkadaşım var, doktorlarının gebelik sürecinde seni biraz motive etmeleri gerekir ama tam tersini yapmışlar. Lütfen biraz dah aarştır ve senin dilinden anlayacak bir doktor bul. Sağlıkla gelsin inşallah bebeğin.

Canım sen perinatoloğa (Riskli gebelik uzmanı) gittin mi peki hiç ? Eğer İzmirdeysen bir doktor önerebilirim sana

Üzulmeyin lutfen aklinizdan cikarmaya calisin cunku psikoljode cok etkiliyordur ve bebeginizde etkilenir. Seker hastasi olan bir arkasadik.dogum yapmisti sadece bebegu cok iri dogdu baska bir sorun yasamadi diye biliyorum ama cok samimi bir arkadasim degil ayrintilari bilemeyecgim ama simdi oglu 5 yasinda kendiside ogluda gayet saglikli

Arkadaşım çok ağır depresyon ilaçları kullanırken hamile olduğunu öğrendi hem de ilerlemiş bir gebelikte, onun da bebeğinden umutları yoktu ama sapasağlam bir kızı var. Lütfen üzme kendini. Sapasağlam insanlar özel bebekler doğuruyorlar, sapasağlam bebekler doğduktan sonra engelli olabiliyorlar ve daha birçok ornek verilir böyle. Doktorlar çoğu zaman ezbere konuşuyorlar. Sen dogal yöntemler araştır kuzum dengede tutabilmek icin. Hiç ama hicbir hastalık devasız değildir. Modern tip unuttu sadece. Ablam da genç yaşta ömür boyu kullanılacak ilaçlara mahkum edilmişti ve ağrıdan duramıyordu. Yöntemler araştırdı ve gayet doğal yollarla ilacı bıraktı çok sağlıklı yaşamına geri dondu. Üzülme. Anneyi de bebeği de stres hasta eder. Allah'a havale et. O yaratacagiyla ilgilenip onu korumayı bizden çok daha iyi bilir.

Annem seker hastasiydi beni 50 yasinda dogurdu. Cok da inat bir insandi, hergun hamurisi tatli yapardi
Moralinizi bozmayin, bence hastalik tedavi ederken karşisindakinin duygulari oldugunu unutmayan bir dr bulana kadar arayisa devam edin. Onu bulunca sonuna kadar daha rahat ilerlersiniz.
Her bebege de illa bir kulp takiyorlar ayrica. Bize de beyninde odem var demisti

İstanbuldaysanız size kendi doktorumu tavsiye edebilirim. Keza şeker hastası olarak gayette sağlıklı iki evladım var. Allah acılarını göstermesin. Bu saydığınız ihtimaller her bebek için geçerli. Sadece ihtimal. İlla öyle olacak diye birşey yok. Doktorlarda bu ihtimalleri size söylemek zorunda sonuçta işi bu. Ama siz bunlara odaklanıp tadınızı kaçırmayın. Gebeliğin tadını çıkarın. Sağlıkla doğar inşallah.

Kuzenim seker hastasi bebegi sezeryanla iki hafta erken aldilar ... gayet saglikli kizi masallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…