Doktorun söyledikleri...

bebeğin sağlık sorunları yaşayacağını bile bile neden hamile kaldınız ki?

Bazı doktorlar hipokrat yeminini kasapta ediyor galiba
Bu ne ya bide helvanı kavurup yeseymiş
Kime ne olacagını ne zaman olacagını kimse bilemez
Demem o ki yanlıs doktorlara denk gelmişsin emin ol cok yakınlarımda 80küsür yasında hala seker hastası olan var ona bile cık cık cık ölceksin kimse demiyor
Evet belki yüzdeler var ancak her zaman sapma payı da var
Kötü düşünerek kötüyü cagırmayın daha fazla
En kısa sürede iyi bir doktor bulmanızı temenni ediyorum

Benim yeğenim 7 yaşında tip 1 diyabetli, bizde ilk başlarda çok sorunlar yaşadık ama şuanki endokrin doktorumuz çok iyi ve böyle saçma cümleler kurmaya çok uzak birisi. Endokrin açısından doktor arayışındaysanız eğer önerebilirim, çok şükür ki dozajında olduğu sürece herşeyden bikaç gramda olsa tattırabiliyoruz ve şekeri büyük bi strese girmedikçe çok güzel seyretmeye başladı

Annemin gestasyonel diyabeti çıktı kardeşimde ve 400 500 leri görüyordu değerler...bundan 24 sene once 5 aylıkken hastaneye yatti ve orada diyet yemekleri verildi artı insulin yaptı düzenli bir şekilde ve annem 34 yaşındaydı. Ben ilkokuldaydım. 36 haftalıkken doktor aldı çok şükür suan yakışıklı ve çok sağlıklı bir kardeşim var. Siz sizi üzen değil olumlu doktorlara götürün.

Zevzek doktor tüm ailem de kalıtsal olarak şeker hastalığı var hepsinin bebeği sağlıklı ve hayatta çok şükür hata annelerin yaşları şuan çok ilerde ama problem yok lütfen üniversite hastanesinde endokrinoloji bölümüne gidin ilerleyen gebelikte Dr değiştirmeyi üniverste kabul etmeyebilir.

Diyabet ve bebek konusunda en ufak bir fikrim yok. Ama hamileligimin son 4 ayini bu bebek ölür diyen doktorlarla gecirdim. Normal dogum baslarsa bebek olur. Kan gitmezse bebek olur
Kordon sarkarsa ölür. Ignenin saati kacarsa ölur. Yani artik elime ekmek bicagi alip sezeryan yapacaktim kendime o derece. Sonuc aha 10 aylik toparlak bi bebe kosturup doguyor saga sola. Ustelik gelisim testinde norolojik gelisimi 14 aya denk cikti. O yuzden cokta uzme kendini. Doktorlar hep en kotusunu soyluyor.

Herkes yine doktorlara laf etmeye başlamış doğru düzgün konuyu bilmeden dünyada sadece 1 tane ya da 2 tane diabet türü yok. Herkes çevresinden örnek vermiş saçma sapan.doktorlar durum ciddi diyorsa ciddidir konu sahibinin diabeti sizin o tanıdıklarınla aynı değil.bir sürü farklı türü var bu hastalığın.sık doktor değiştirmek çok büyük bir hata bu arada bir doktora düzenli kontrole gitmek çok daha faydalı olur bu arada doktorlar olabilecek her şeyin en kötüsünü de söylemek zorundalar sonra bize demediniz ama böyle oldu diye bi ton ağlarsınız ve doktor hatası olur.

Gestasyonel diyabette zaten kalp anomalisi gibi sorunlar olmaz.konu sahibininki pregestasyonel diyabet alakaları bile yok oluşma fizyolojileri ve bebeğe verdiği hasar çok farklı

Sizi kocaman öperim bebeginizi de ayrı öperim 24 yaşındayım tip 1 diyabetim Diyetisyenim aynu zamanda karbonhidrat sayımı yapıyorum hiçbir sıkıntım yok elbette arada düşüş çıkış oluyor ama hiç moralimi bozmuyroum .açlık kan şekeriniz kötü değil kesinlikle doktorlar korkutur hep korkutur bilgisizliklerinden kendinize çok iyi bir diyabet ve kadin doğum uzmanı bulun hepsine gidin hepsini deneyin gerekirse en sevdiginize gidin .siz bilinçli olduktan sonra ne size ne bebeginize hiçbir şey olmaz bunu hem tip 1 dmli hemde bir diyetisyen olarak söylüyorum inanin. Ama muhakkak bir diyabet diyetisyeninden Cho sayimini öğrenin insulin pompasi taktirmanızi öneririm çok rahatlik sağlar .bu arada benim birsürü tanıdığım tip 1 diyabetli kadin var 3 çocuğu olan mi istersiniz artık torun Bakanını mı ararsınız hepsi mevcut .doktorların bu tripleri korkutup en mukemmeli yapmak haklılar ama yanlış psikoloji uyguluyorlar .bana özelden yazın istediğinizi lütfen

Beslenme ve Diyet hakkında diyetisyeninizden başkasını dinlemeyin lütfen .ketojenik diyet falan bizlere uygun bir durum değil. Lütfen uygulamayın .size kocaman sarılmak geçiyor şu an içimden şeker gidişatınız inanin çok iyi çok çok iyi

Normalde seker hastasi olmayan ama gebelik sekeri yasamis bir arkadasim var.
Doktorlardan ayni seyleri duydu. Sezeryan oldu mecburen ama saglikli bir oglu var.
Gebelikte sekerin bebek uzerinde olumsuz etkileri olabilecegini hepimiz duymusuzdur biliyoruz. Ama bu hamile bi kadina bu sekilde soylenmez.
Cok gecmis olsun. Siz de insallah saglikla kucaginiza alacaksiniz bebeginizi.

Size o kadar ümitsiz konuşmuşlar ki Bende yazdiklarinizdan şekeriniz 300 lerden aşağı inmiyor sandim. Elbette kontrol edilmesi gereken bir durumunuz var ama sacma sapan doktorlar psikolojinizi bozmuş maalesef. Sıradan vakalara bakan bi jinekolog degil de gebelik sekeri vakalarına alışkın bi doktor bulun, durumunuz bana bahsettiğiniz kadar riskli gelmedi açıkçası. Guzel bir kontrol takiple herşey yolunda bu hamileliği bitirirsiniz insallah. Bir de sporla kasları çalıştırmak insulin direncini bayagi düşürüyor. Doktor kontrolünde size uygun günlük bi spor programıyla o şeker 150 lere cok rahat iner gibi geldi bana.

İyi bir endokrin ve Perinataloji uzmani ile ilerleyin. Zeten ilac kullaniyorsunuz ama diyetisyene de ihtiyaciniz var sanki. Size acıyıp acimayacagini bilemeyeceğim ancak sizinle olası riskleri paylaşmış. Size hallederiz bir şey olmaz diyen doktor aramayın bence. Ama bu süreçte terapi sizin bu acı gerçeklerle yuzlesmenize yardımcı olabilir. Çok geçmişler olsun. Sağlıkla kucağınıza almanız dilegiyle

Benimde kuzenim tip1 şeker hastası ve 2 evlâdı var..Allah ol dedikten sonra gerisi boş..sıkıntı stres yapıp bebeğinizi etkilemeyin..dr aramaya devam edin inşallah herşey yoluna girecektir..

Derdi veren Allah , dermanı da vermiştir.
Ya sonuç bulunamadı, yada tedavi için doktor değiştirmek gerekiyor tekrar.
Tıp ilerliyor lütfen üzmeyin kendinizi.
Kaderde anne olmak var ise emin olun başkasının yetim bebeği bile size o sevgiyi verir.

Hamile kalmak, 9 ay taşımak, tekmeleri hissetmem eminim ki güzeldir.
Ama bunlar anne olmaya da engel değildir.

Şükrettiğinizi düşünerek, şükredin diyorum.

bebeğin sağlık sorunları yaşayacağını bile bile neden hamile kaldınız ki?
Konuda belirttim gebelikten önce hiçbir problem yoktu gayet normal seyrediyordu bebekle zorlaşmaya başladı. bebek çok iyi sıkıntı zaten bebek değil benim gittiğim doktorlara göre. sapasağlamda olsam gebelikte şekerim çıkabilirdi ve kalıcı olabilirdi size göre hiç anne olmamalı mıydım peki

sizle konuşmak çok isterim

Canım sen perinatoloğa (Riskli gebelik uzmanı) gittin mi peki hiç ? Eğer İzmirdeysen bir doktor önerebilirim sana
gittim evet zaten orası endokrine yönlendiriyor benim gebelikten önceki doktorum gebelere bakmıyor sürekli değiştirmek zorunda kaldım konuda bir arkadaş diyabet vakfını önerdi oraya gideceğim istanbuldayım

evet istanbuldayım teşekkür ederim

kimsenin doktorlara laf ettiği yok. konumu başka yöne çekmeyin lütfen. hobi olsun diye değiştirmedim doktorumu sebeplerim vardı tabiki. yıllardır bu hastalıkla yaşayan benim uslubunuzu doğru bulmadım kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…