- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Diyabet ve bebek konusunda en ufak bir fikrim yok. Ama hamileligimin son 4 ayini bu bebek ölür diyen doktorlarla gecirdim. Normal dogum baslarsa bebek olur. Kan gitmezse bebek olurHepinize merhaba. Sizleri sıkmadan derdimi anlatmaya çalışayım. Buradan çözüm sunulacak bir derdim yok sadece anlatmak içimi dökmek istiyorum.
Yıllardır diyabetle yaşıyorum. Bu hastalık ne yazıkki aile mirası. Küçük yaştan beri benimle. Bu arada 18 haftalık gebeyim. Gebelikten önce kontrol edebilmem daha kolaydı ama artık öyle değil. Günde 10 kez parmaklarımı delmek, dengede tutmaya çalışmak ama başaramamak beni psikolojik olarak yıprattı. Ben zaten bu kadar yıpranırken, korkarken doktorun söyledikleri beni geleceğe dair karanlık bir kuyuya soktu sanki.
Belirteyim açlık şekerim 120 140 oluyor eğer çok aç yatarsam yada insülini yüksek doz vurursam sabahları 100 ve altını görebiliyorum ama bu seferde şekerin ne kadar düşeceğini bilemediğimden çoğu zaman hipoglisemiye giriyorum. Doktor bu değerlerin bebekte çok büyük sonuçlara yol açacağını, çok beklentiye girmememi söyledi bebek adına. Benim içinde yazık daha çok gençsin cık cık gibi acıma sözleri kullandı. Burada çok detaya da girmek istemiyorum genel hatlarıyla böyle yani çok yaşamayacağımı düşünüyormuş. Yaşarsamda eksik yaşarım erken yaşta ölürüm yani. Kendimi geçtim bebek için hiç umutlu konuşmaması beni çaresizliğe itmesi çok yaraladı. 28 yaşındayım ve yıllarca istenen beklenen bir bebekti.
Doktor değiştir diyenler olacaktır, değiştirdim. Diyabetim olduğunu öğrenen her doktor (abartmıyorum belki 5 doktor değiştirdim) bana acıyor ve ilgilenmek istemiyorlar. Özelide denedim devletide. Bu hastalığı olupta sağlıklı bebek doğuran yüzde çok azmış. Kalbi delik olurmuş, damarları ters olurmuş, erkenden alınmazsa karnımda ölürmüş gibi gibi. Çok yorulduğumu hissediyorum normal insanların bir oturuşta yediği yaş pastadan ben ömrümce bir dilim yesem sonrasında sıkıntı yaşıyorum. İlk defa sanki ilerim yokmuş gibi hissediyorum ve hiç kurtulamayacağım bu hastalıktan. Bebeğim için duadan başka şansım yok sabahtan beri ağlıyorum ve çözümünüz olmaması çok acı.
Gestasyonel diyabette zaten kalp anomalisi gibi sorunlar olmaz.konu sahibininki pregestasyonel diyabet alakaları bile yok oluşma fizyolojileri ve bebeğe verdiği hasar çok farklıAnnemin gestasyonel diyabeti çıktı kardeşimde ve 400 500 leri görüyordu değerler...bundan 24 sene once 5 aylıkken hastaneye yatti ve orada diyet yemekleri verildi artı insulin yaptı düzenli bir şekilde ve annem 34 yaşındaydı. Ben ilkokuldaydım. 36 haftalıkken doktor aldı çok şükür suan yakışıklı ve çok sağlıklı bir kardeşim var. Siz sizi üzen değil olumlu doktorlara götürün.
Ergenliğimde ortaya çıktı aşırı zayıftım bu yüzden dahiliyeye gitmiştik orada ortaya çıktı. Ailemde kilolu kimsede yok işin garibi. Gebelikten önce kontrol etmekte hiç zorlanmadım hatta sık sık düşerdi asla yükselmezdi. Şimdi insüline rağmen 120 140 arası seyretmesi sıkıntı. Tokluk şekerim hiç 200ü geçmedi en azından oradan bir yanım teselli buluyor. Ekmek pilav tatlı ağzıma sürmüyorum. Stresinde çok etkisi var herhalde olumsuz yorumlar geldikçe olumsuzluk doldum
İyi bir endokrin ve Perinataloji uzmani ile ilerleyin. Zeten ilac kullaniyorsunuz ama diyetisyene de ihtiyaciniz var sanki. Size acıyıp acimayacagini bilemeyeceğim ancak sizinle olası riskleri paylaşmış. Size hallederiz bir şey olmaz diyen doktor aramayın bence. Ama bu süreçte terapi sizin bu acı gerçeklerle yuzlesmenize yardımcı olabilir. Çok geçmişler olsun. Sağlıkla kucağınıza almanız dilegiyleHepinize merhaba. Sizleri sıkmadan derdimi anlatmaya çalışayım. Buradan çözüm sunulacak bir derdim yok sadece anlatmak içimi dökmek istiyorum.
Yıllardır diyabetle yaşıyorum. Bu hastalık ne yazıkki aile mirası. Küçük yaştan beri benimle. Bu arada 18 haftalık gebeyim. Gebelikten önce kontrol edebilmem daha kolaydı ama artık öyle değil. Günde 10 kez parmaklarımı delmek, dengede tutmaya çalışmak ama başaramamak beni psikolojik olarak yıprattı. Ben zaten bu kadar yıpranırken, korkarken doktorun söyledikleri beni geleceğe dair karanlık bir kuyuya soktu sanki.
Belirteyim açlık şekerim 120 140 oluyor eğer çok aç yatarsam yada insülini yüksek doz vurursam sabahları 100 ve altını görebiliyorum ama bu seferde şekerin ne kadar düşeceğini bilemediğimden çoğu zaman hipoglisemiye giriyorum. Doktor bu değerlerin bebekte çok büyük sonuçlara yol açacağını, çok beklentiye girmememi söyledi bebek adına. Benim içinde yazık daha çok gençsin cık cık gibi acıma sözleri kullandı. Burada çok detaya da girmek istemiyorum genel hatlarıyla böyle yani çok yaşamayacağımı düşünüyormuş. Yaşarsamda eksik yaşarım erken yaşta ölürüm yani. Kendimi geçtim bebek için hiç umutlu konuşmaması beni çaresizliğe itmesi çok yaraladı. 28 yaşındayım ve yıllarca istenen beklenen bir bebekti.
Doktor değiştir diyenler olacaktır, değiştirdim. Diyabetim olduğunu öğrenen her doktor (abartmıyorum belki 5 doktor değiştirdim) bana acıyor ve ilgilenmek istemiyorlar. Özelide denedim devletide. Bu hastalığı olupta sağlıklı bebek doğuran yüzde çok azmış. Kalbi delik olurmuş, damarları ters olurmuş, erkenden alınmazsa karnımda ölürmüş gibi gibi. Çok yorulduğumu hissediyorum normal insanların bir oturuşta yediği yaş pastadan ben ömrümce bir dilim yesem sonrasında sıkıntı yaşıyorum. İlk defa sanki ilerim yokmuş gibi hissediyorum ve hiç kurtulamayacağım bu hastalıktan. Bebeğim için duadan başka şansım yok sabahtan beri ağlıyorum ve çözümünüz olmaması çok acı.
Hepinize merhaba. Sizleri sıkmadan derdimi anlatmaya çalışayım. Buradan çözüm sunulacak bir derdim yok sadece anlatmak içimi dökmek istiyorum.
Konuda belirttim gebelikten önce hiçbir problem yoktu gayet normal seyrediyordu bebekle zorlaşmaya başladı. bebek çok iyi sıkıntı zaten bebek değil benim gittiğim doktorlara göre. sapasağlamda olsam gebelikte şekerim çıkabilirdi ve kalıcı olabilirdi size göre hiç anne olmamalı mıydım pekibebeğin sağlık sorunları yaşayacağını bile bile neden hamile kaldınız ki?
sizle konuşmak çok isterimSizi kocaman öperim bebeginizi de ayrı öperim 24 yaşındayım tip 1 diyabetim Diyetisyenim aynu zamanda karbonhidrat sayımı yapıyorum hiçbir sıkıntım yok elbette arada düşüş çıkış oluyor ama hiç moralimi bozmuyroum .açlık kan şekeriniz kötü değil kesinlikle doktorlar korkutur hep korkutur bilgisizliklerinden kendinize çok iyi bir diyabet ve kadin doğum uzmanı bulun hepsine gidin hepsini deneyin gerekirse en sevdiginize gidin .siz bilinçli olduktan sonra ne size ne bebeginize hiçbir şey olmaz bunu hem tip 1 dmli hemde bir diyetisyen olarak söylüyorum inanin. Ama muhakkak bir diyabet diyetisyeninden Cho sayimini öğrenin insulin pompasi taktirmanızi öneririm çok rahatlik sağlar .bu arada benim birsürü tanıdığım tip 1 diyabetli kadin var 3 çocuğu olan mi istersiniz artık torun Bakanını mı ararsınız hepsi mevcut .doktorların bu tripleri korkutup en mukemmeli yapmak haklılar ama yanlış psikoloji uyguluyorlar .bana özelden yazın istediğinizi lütfen
gittim evet zaten orası endokrine yönlendiriyor benim gebelikten önceki doktorum gebelere bakmıyor sürekli değiştirmek zorunda kaldım konuda bir arkadaş diyabet vakfını önerdi oraya gideceğim istanbuldayımCanım sen perinatoloğa (Riskli gebelik uzmanı) gittin mi peki hiç ? Eğer İzmirdeysen bir doktor önerebilirim sana
evet istanbuldayım teşekkür ederimİstanbuldaysanız size kendi doktorumu tavsiye edebilirim. Keza şeker hastası olarak gayette sağlıklı iki evladım var. Allah acılarını göstermesin. Bu saydığınız ihtimaller her bebek için geçerli. Sadece ihtimal. İlla öyle olacak diye birşey yok. Doktorlarda bu ihtimalleri size söylemek zorunda sonuçta işi bu. Ama siz bunlara odaklanıp tadınızı kaçırmayın. Gebeliğin tadını çıkarın. Sağlıkla doğar inşallah.
kimsenin doktorlara laf ettiği yok. konumu başka yöne çekmeyin lütfen. hobi olsun diye değiştirmedim doktorumu sebeplerim vardı tabiki. yıllardır bu hastalıkla yaşayan benim uslubunuzu doğru bulmadım kusura bakmayınHerkes yine doktorlara laf etmeye başlamış doğru düzgün konuyu bilmeden dünyada sadece 1 tane ya da 2 tane diabet türü yok. Herkes çevresinden örnek vermiş saçma sapan.doktorlar durum ciddi diyorsa ciddidir konu sahibinin diabeti sizin o tanıdıklarınla aynı değil.bir sürü farklı türü var bu hastalığın.sık doktor değiştirmek çok büyük bir hata bu arada bir doktora düzenli kontrole gitmek çok daha faydalı olurbu arada doktorlar olabilecek her şeyin en kötüsünü de söylemek zorundalar sonra bize demediniz ama böyle oldu diye bi ton ağlarsınız ve doktor hatası olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?