Doktorun tepkisi

Evet gerçekten iç kanama varsa durum biraz can sıkıcı olabilir. Ama Bhcg düştüğüne göre kendiliğinden geçecektir. Doktorunuza güvenmiyorsanız başka bi doktora da görünebilirsiniz. Peki sizinki dış gebelik şüphesi mi yoksa gerçekten tüpe yerleşmiş bi embriyo mu var?

Dış gebelik şüphesiyle genelde böyle izlenir. Gerçekten varsa başka doktora da gidebilirsiniz içiniz rahat etsin.

Ameliyat olursanız da tüpünüz zarar görebilir. Tek tüple gebe kalma olasılığınız da düşebilir bunları da düşünün çok geçmiş olsun

Yakın arkadaşlarımdan biri de dış gebelik geçirmişti ve aynı yöntemle gebelik sonlandırıldı. Süreç kürtaja göre uzun sürüyor ancak kürtajla kıyaslandığında daha sağlıklı bir yöntem rahim açısından. Muhtemelen iki günde bir kan veriyorsunuz ve takibiniz yapılıyor bu dönemde kanama alanları oluşması da normal bildiğim kadarıyla. Doktorunuza güvenin olası diğer gebeklikleriniz için en sağlıklı yöntemi seçmiş ve uygulamış.
Çok geçmiş olsun.

Sürekli kan tahlili istemesi sürekli hastasını kontrole çağırması size başından atması gibi mi geliyor?
Demek ki değerleri ameliyat için gereksiz ki düşüyor tedaviye yanıt veriyorsa hasta onu ameliyata alırsa iyi ilgilenmiş mi olacak çok zaman mı harcamış olacak?
Bu şekilde belki 2 ay gidip o dokta muayene olacak?
Başından mı atmış oluyor?

Yalnız bu kürtajla alakasız bi yöntem ve durum. Kürtaj rahim içinde oluşan gebelikte yapılır. Bu dış gebelik. Yani karşılaştırılabilecek yöntemler değil kar zarar açısından

Ne çocuk oyuncağı ben çok mu meraklıyım
Az İç kanamam var ve bu beni korkutuyor
Hergün beta değerim düştümü, iç kanamam arttımı diye düşünmekten kafayı yicem
Sizin ic kanama dediginiz zaten dusuk olusurken olan bisey hamileligi devam edenler bile yasiyor bunu yani bukadar abartmaniza gerek yok bekleyin sonucunuzu

Öncelikle geçmiş olsun. Evet sizde anormallik var böyle bir şey için ameliyat olunmaz bütün dr lar düşmesini bekler.

ameliyat dediğiniz kürtaj mı ?

ilk gebeliğimde ben zorunlu kürtaj olmuştum 9 haftada sürekli kanamam oluyordu progestan kullanıyordum o yüzden bir gece çok kötü ağrım oldu zaten kesede hiç görünmedi çocuğum 9 haftalık olmasına rağmen kalp atışı da olmadı 7 haftalıkken beta değeri düşmeye başladı 1 hafta sonra kanama arttı gece ağrım oldu çok kötü sabah hastaneye gittiğimde detaylı ultrason ve başka bir doktor onayı ile zorunlu kürtaj olmuştum

Yok laparoskopiyle ya da açık olarak tüpe müdahale etmeyi söylüyor. Dış gebelikte kürtaj yapılamaz
zorunlu kürtaj yaşamış biri olarak ameliyat yada kürtaj allah kimseye yaşatmasın 2,5 sene oldu hala bebeğim düşmeseydi zorunlu kürtaj olmasaydım 2.5 yaşında olacaktı belki oğlum kadar sevecektim onu da bunlar travma bırakıyor allah düşmanıma yaşatmasın

Aminn gerçekten zordur . Ancak tahmin edebilirim ama yaşadıklarınızı siz bilirsiniz ancak

ameliyatta tüplere zarar gelebilir Allah göstermesin çocuğunuzun olmasını etkileyebilir Allah tekrardan bir evlat sahibi olmayı nasip eder inşallah kanamayıda kafanıza takmayın lütfen normal gebeliklerde bile yaşanabiliyor sağlıklı olmanız dileğiyle

Evet çok şükür ama iç kanamam var biraz bu beni korkutuyor
Birde tekrar hamile kalırsam aynı tüple tekrar dış gebelik yaşama ihtimalim yüksek
1 haftadır uyku uyuyamıyorum iç kanamam artarsa diye
neden başka doktora gitmiyorsunuz içinize sinmiyorsa
1 haftadır uyku tutmayana kadar gidin başka hekime

Doktora isini mi ogretiyosunuz diyenler! Birincisi hasta istedigi tedaviyi secebilir! Mesuliyet ondadir fakat igne olmamaya karar verirse ameliyat istedigi konusunda diretebilir hakkidir!
dr olarak yazıyorum, ameliyat yapılması için “endikasyon”lar vardır yani ameliyat gerektiren sebepler. Bunlar olmayan hastaya doktor ameliyat yapmak istemez. bu hanımın hcg degeri de ameliyat gerektirecek seviyede degil. gereksiz bir operasyon yapmaması doktorunun daha iyi oldugunu gösteriyor.
ameliyat gerekirken tercih etmemek evet sizin durumunuzda hasta tercihi, tedaviyi reddedip evinize gitme sansınız da var. ama gereksiz ameliyata ısrarcı olmak anlamsız

doktor olması gerekeni söylüyordur içinize sinmiyorsa başka doktor görüşü daha alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…