Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ergenlik baslangici sence hangi yasi arasi oluyor?

Ve soru sormayan cocugun bilgiye ulasmamasi yanlis degilmi? Belki soru sormaya korkuyordur, utaniyordur? Neticede artik cocuklar farkli büyüyorlar, ana okuluna, kreslere gidiyorlar. Disardada birçok sey görüyorlar.

Net olarak yas oranlari söyleyebilirmisin? Ondan dolayida kafamda netlesmedi yazdiklarin.
Çocuktan, çocuğa değişmekle birlikte 11-13 yaş ergenlik başlangıcı olarak kabul edilir.
Kızlar erkeklere göre daha önce girer ergenliğe.

Cinsellikle ilgili iç dünyasınıda sorusu-merakı olan okul öncesi çocuğu bunu belli etmenin yansıtmanın bir yolunu bulur.
İlla ki sözel / soru sorarak olmak zorunda değil.
Oyununa yansıtır, kardeşi varsa alt değişimini takip eder vs.
Bu konuyla ilgili yazdıklarım tamamen benim kişisel fikrim, yıllar içinde hocalarımdan /okumalarımdan edindiğim çıkarım.
Mahremiyet eğitimini Mehmet Teber Hoca'dan almıştım.
Referans bilgisi olması ve Hocamızın emeğine saygı anlamında bunu da eklemiş olayım.

Sizin veya bir başkasının bakış açısı farklı olabilir.
Yurtdışında Avrupa ülkelerinde bu konulara bakış açısının daha farklı olduğunu da biliyorum.
Ben cinsel konularla ilgilenmeyen, merak bildirmeyen erken çocukluk dönemindeki bir çocuğu karşıma alıp bilgi vermeyi;
anlamlı ve gerekli bulmuyorum.
Mahremiyet eğitimi bundan varestedir.
Bunu gerekli bulanlar da kendi doğrusuna göre hareket edecektir.

Net olarak hangi konuda yaş oranı sorduğunuzu tam anlayamadım.

Çocuktan, çocuğa değişmekle birlikte 11-13 yaş ergenlik başlangıcı olarak kabul edilir.
Kızlar erkeklere göre daha önce girer ergenliğe.

Cinsellikle ilgili iç dünyasınıda sorusu-merakı olan okul öncesi çocuğu bunu belli etmenin yansıtmanın bir yolunu bulur.
İlla ki sözel / soru sorarak olmak zorunda değil.
Oyununa yansıtır, kardeşi varsa alt değişimini takip eder vs.
Bu konuyla ilgili yazdıklarım tamamen benim kişisel fikrim, yıllar içinde hocalarımdan /okumalarımdan edindiğim çıkarım.
Mahremiyet eğitimini Mehmet Teber Hoca'dan almıştım.
Referans bilgisi olması ve Hocamızın emeğine saygı anlamında bunu da eklemiş olayım.

Sizin veya bir başkasının bakış açısı farklı olabilir.
Yurtdışında Avrupa ülkelerinde bu konulara bakış açısının daha farklı olduğunu da biliyorum.
Ben cinsel konularla ilgilenmeyen, merak bildirmeyen erken çocukluk dönemindeki bir çocuğu karşıma alıp bilgi vermeyi;
anlamlı ve gerekli bulmuyorum.
Mahremiyet eğitimi bundan varestedir.
Bunu gerekli bulanlar da kendi doğrusuna göre hareket edecektir.

Net olarak hangi konuda yaş oranı sorduğunuzu tam anlayamadım.

Erken cocukluk dedigin dönem, hangi yas aralardir? 3-6 mi? 6-9mü?

Ve cinsel egitim ile mahremiyet egitimi arasindaki fark nedir? Aslinda bu konuda makale yazsan, öyle bir okurum ki :) Sorularimi yanitladigin için tesekkür

Erken cocukluk dedigin dönem, hangi yas aralardir? 3-6 mi? 6-9mü?

Ve cinsel egitim ile mahremiyet egitimi arasindaki fark nedir? Aslinda bu konuda makale yazsan, öyle bir okurum ki :) Sorularimi yanitladigin için tesekkür

0-24 ay bebeklik
2-7 yaş erken çocukluk
Bazı ülkelerinde 2-6 yaş erken çocukluk olarak kabul edilse de ben Türk toplumundaki
koruyup-kollayıcı ebeveynlik tarzı nedeniyle çocuklarımızın daha geç olgunlaştığını düşünüyorum o nedenle
0-7 yaş arasını erken çocukluk dönemi olarak kabul ediyorum.
7-9 yaş orta çocukluk.
9-11 yaş son çocukluk dönemi
11/13 -- 18 arası da ergenlik dönemi.

Cinsel eğitim, cinsiyet organlarının yapısı,
işlevi ve cinsel kimlik kazanımı ile ilgiliyken mahremiyet eğitimi sınırlar ve sınırlarla birlikte beden bütünlüğünü koruma,
empati, başkalarının mahremiyetine ve beden bütünlüğüne saygı kavramlarını da içerir.
'Sadece cinsel organların ve bedenin değil mekanın, eşyanın ve zamanın da mahremiyeti korunmalıdır' der.
Mahremiyet eğitimi cinsel eğitime göre daha kapsamlı bir kavram.

Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Merhabalar. Acimasiz olmayip yapici şekilde yol gösteren herkese cok tesekkür ederim.
Pedagog yardimi aldim. Çocuğum bana anlattigi icin herşeyi, güvendiği,onu koruyan bi annesi olduğu icin travma kalmaz dedi. İnşaallah kalmaz. Merak konusunda da düzeltebileceğimizi bildirdi.

Mune Mune Konumu kapatabilir misiniz rica etsem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X