Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızınızın önceden anlatmasına rağmen nasıl içiniz rahat edebildi de yalnız bıraktınız onları. Bir de bu yaptıklarını merak diye nitelendirmişsiniz çok tehlikeli. Kızınız bu ayrımı yapamayabilir artık Allah korusun bir yetişkin bir sapık aynı hareketleri yaparsa merak ediyor diye düşünebilir. Çocuğunuza neyin yanlış olduğunu özel bölgelerine birinin dokunmaması gerektiğini aşılamanız lazım. Galiba öğretmensiniz sizden daha bilinçli davranmanızı beklerdim.

Katiliyorum size tedavi sart yani yoksa bu sekilde sapik olur
Dokuz yasindaki cocuk mahremı bilir, mesela altı cıplak dolanmaz evde utanır.
Haliyle baska bırının de cınsel bolgesıne bakmanın dogru olmadıgını bilir kendinden yola cıkıp.
Dort bes yasında olsa tamam, dokuz yanı.
Bilmiyorum gecıstırmısler ama bana gayet onemlı geldı.
Merak falan degıl, bariz bılınclı.

valla benim küçük 9 yaşında kimsenin bişeyini merak edip aç bakayım demiyor bilemedim.
ama büyüğü kreşte böyle bir olay yaşamıştı hatta kız açmış hadi sende aç demiş. ben o zaman kreşle görüşmüştüm endişe içinde bana bu yaşlarda normal demişlerdi.
Kreste oyle dendiyse bılemedım, dedıgım gıbı Cocugum yok yani hangı yasta neyi merak ederler bilmiyorum ama bana nedense buyuk geldı dokuz yas.

Sizin çocuğunuzla iletişiminiz çok bilinçli ve çok doğru buldum. Bu durumu diğer aile ile ciddi sekilde konuşmalısınız cahilce davranıyorlarsa çocukları alın karşınıza siz iyi/kötü dokunuşları öğretin.
Bedeninin kendine ait olduğunu, anne-baba-doktor dışında kimsenin onun vücuduna izin vermediği sürece dokunamayacağını öğretin. Onu utandirmadan yaptığının doğru olmadığını anlatın. Tek başına bırakmayın, göz önünde oynasınlar.
Gerçekten dusununce bile gerildim. Kolaylıklar dilerim

Hayır hayır abinde çok meraklı falan demeyin ya. Bunu normal birşey olarak merak gibi görebilir.
Bu abin bile olsa merakı iyi birşey deği, şöyle birşey yapmasına izin verme gibi birşeyler söyleyebilirsiniz.
Ayrıca o ne poposunu açıp bakmalar, göğsüne dokunmalar falan. Geçen yıl sizden korksaydık ya da çekinseydi bu yıl yapmazdı. Hiç hoş şeyler değil. Korkutmak istemiyorum ama ben bu çocuğun fırsat bulsa birşeyler yapabileceğini düşünüyorum. Bi doktora falan götürülmeli. Anne baba da eğitimli olmalı bu konularda.

Dokuz yasindaki cocuk mahremı bilir, mesela altı cıplak dolanmaz evde utanır.
Haliyle baska bırının de cınsel bolgesıne bakmanın dogru olmadıgını bilir kendinden yola cıkıp.
Dort bes yasında olsa tamam, dokuz yanı.
Bilmiyorum gecıstırmısler ama bana gayet onemlı geldı.
Merak falan degıl, bariz bılınclı.
Normalde bilmesi gerekiyor ama ailede onemli burda anlatmamislar belli ki... cok onemli bi durum bu yasta bir cocuk bu tur seyleri merak etmez ve etmemeli..

birde karşısındaki yaşıtı değil.
derin sularda derin sularda gelse de aydınlansak. bana hiç normal gelmedi.
Yasiti olsada dogru degil ama en azindan dersin ki ikiside ayni yasta merak etmisler ama bir kere degil iki kere olmus belkide daha fazla olmustur kiz anlatmamistir bilemiyorsun. Ben olsam kizim anlattiktan sonra hayatta gitmezdim yanlarina ve kiyameti koparirdim

Kreste oyle dendiyse bılemedım, dedıgım gıbı Cocugum yok yani yasta neyi merak ederler bilmiyorum ama bana nedense buyuk geldı dokuz yas.

işte kreş yaşı 4/5 o yaşlarda olmuştu.
iki tarafta farklılıkları merak edermiş. ama mesela gördün bitti. tekrar tekrar aç bakayım demek dokunmak 9 yaş için hiç normal gelmedi bana.

işte kreş yaşı 4/5 o yaşlarda olmuştu.
iki tarafta farklılıkları merak edermiş. ama mesela gördün bitti. tekrar tekrar aç bakayım demek dokunmak 9 yaş için hiç normal gelmedi bana.
Heh bak aynı fikirdeyim, yazdım hatta.
4 5 olsa anlamaz cocuk evet.
Ama dokuz?
Altı ciplak bakkala gonder gitmez neden cunku utanır, bilir mahremı.
4 gider. Cunku bilmez
Oyuzden dokuzun merak yası oldugunu ben sanmıyorum.

Hah be. Bunu yazacaktım ama cocugun yok nerden bılıyosun buyuk oldugunu cocuk derler dıye yazmadım.
Dokuz buyuk bir yas degıl mı?
Sen mİkemmel anne olursun :oops: ona şüphe yokta çevremizde hiçmi çocuk görmedik allah aşkına benimde çocuğum yok ama doğru herü zaman birdir.

Sen mİkemmel anne olursun :oops: ona şüphe yokta çevremizde hiçmi çocuk görmedik allah aşkına benimde çocuğum yok ama doğru herü zaman birdir.
Iste ablamda var erkek cocuk. Dokuz yasını hatırladım, suan 15 yasında
Baya aklı basında bir cocuktu
Odaya bile kapı calip girer girebilir miyim diye sorardı.
Kocaman cocuktu yanı.
Haliyle bana merak yası gibi gelmedi
Sadece bakmamıs dokunmusta, yanlıs okumadıysam?
Bilmiyorum.
Konu onemsenmelı.
Derin sularda hanım gelse de okusak bende merak ediyorum ne diyeceğini.

Kızıma mahremiyet eğitimi vermeye çalışıyorum özel bölgelerini nerde ne yapılması gerektiğini bilir biz evde bile özel bölgelere çok dikat ederiz. Kızım abisi hatta abileri diyeyim memlekete gittikçe çok seviyor onları, oynamak istiyor sürekli. Gözüm sürekli üzerlerinde olur ne ara oldu anlamadığm bu kötü olayı bugün öğrendim . Kızımla tabi ki yanlış olduğunu da konuştum ama ben olayın tamamen çözülmesini istiyorum. Yeğenimdeki merak mı ya da daha kötüsü mü ayırt edemedim size danışmak istedim hepinizin düşüncesi değerli benm için teşekkür ederim. Yarın ilk iş abimle direk konuşmak olacak

Iste ablamda var erkek cocuk. Dokuz yasını hatırladım, suan 15 yasında
Baya aklı basında bir cocuktu
Odaya bile kapı calip girer girebilir miyim diye sorardı.
Kocaman cocuktu yanı.
Haliyle bana merak yası gibi gelmedi
Sadece bakmamıs dokunmusta, yanlıs okumadıysam?
Bilmiyorum.
Konu onemsenmelı.
Derin sularda hanım gelse de okusak bende merak ediyorum ne diyeceğini.
Bazı aileler sorumsuz oluyorlar inşallah bu öyle değildir çocuklara yazık yoksa

Kızıma mahremiyet eğitimi vermeye çalışıyorum özel bölgelerini nerde ne yapılması gerektiğini bilir biz evde bile özel bölgelere çok dikat ederiz. Kızım abisi hatta abileri diyeyim memlekete gittikçe çok seviyor onları, oynamak istiyor sürekli. Gözüm sürekli üzerlerinde olur ne ara oldu anlamadığm bu kötü olayı bugün öğrendim . Kızımla tabi ki yanlış olduğunu da konuştum ama ben olayın tamamen çözülmesini istiyorum. Yeğenimdeki merak mı ya da daha kötüsü mü ayırt edemedim size danışmak istedim hepinizin düşüncesi değerli benm için teşekkür ederim. Yarın ilk iş abimle direk konuşmak olacak
Ayip olir konusamam demeyin herseyi acik acik anlatin cocugunun yaptigi cok yanlis cunku. Yegeninizin yaptigi sey meraktan degil ilk yazdiginiz yazida ogrencilerim demissiniz ogretmen oldugunuzu dusunuyorum oyleyse yegeninizin yaptiginin ne kadar yanlis oldugunu bilmelisiniz. Burda en onemli sey kizinizin psikolojisi gerisi bos kim ne der kirilir küser diye dusunmeyin kiziniz icin dogru olani yapin. Dusman herzaman disarda olmuyor maalesef kendi icimizdede oluyor o yuzden cok dikkatli olun

Yahu demek ki çocuk zaman kolluyor, siz ortalıktan kaybolunca o kısa vakitlerde çocuğunuzla böyle şeyler yapıyor. Daha vakit bulsa neler yapar düşünmek bile istemiyorum. İnsanların kızdığı kızınıza "merak" demeniz. Bu ona işler ileride birisi birşey yapmaya yeltendiğinde merak ediyor diye düşünüp sesini çıkarmayabilir.
Çirkef olmak asla tarzım değil ama o cahil yengenin ağzının payını bir güzel verirdim. Sapıklığın cahilliği olmaz, bu kadın ileride kızına iftira atıyor, yalan söylüyor bile diyebilir. Ağzının payını ver gitsin, abinde küserse bu dünyada evlattan değerli birşey var mı ya. Onlar önce sapık çocuklarını tedavi ettirsinler, bu merak değil.
Küçükken ben değil ama bir kuzenim yaşamıştı, dayımın oğlu ona cinsel organını göstermiş o da 11 yaşında falandı,dokundurmaya çalışmış.Daha sonra bana yapmaya çalışınca ben anneme söyledim o da söylemişti. Çocuk o yüzü bulunca daha fazlasını yapmaya çalışıyor emin olun. İğreniyorum bu tarz insanlardan ama çocuğa da suç bulamıyorum çünkü eğitim ailede başlar. Burada bir üye vardı çocuğunun yanında sevişen. Belki o da anne babasından görmüştür, bilemeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X