Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız bu konuda hata etmişim. Ben davranışı değil, kuzeninin tutumunu kötü bilsin istemedim
Zor bir durum yigen evlat gibi oluyor insan yakistiramaz ama şu durumda kızınızi korumak için tatil vs fedakarlık yapmanız lazım uzak tutun yavrunuzu Rabbim korusun kötü şeyler yaşamasın.

Abin de meraklı deyip normalleştirmeniz çok kötü gerçekten. Bunlar daha çocuk, yani kızınız bunu normal algılayıp rahat davransa suçlusu sizsiniz.
Muhtemelen anne ve babayı görmüş bu çocuk veya tablet pc ile her neyse rahat vakit geçiriyor. Veyahut arkadaşlarından biri bu saydığım sebeplere maruz kalmıştır o da arkadaş ortamı muhabbetinden ilgi duymuştur.

Ailesi tarafından sevilen ilgi gören bir çocuk değil mi? Bu da bir etken.
Yeğeninizin pedagogla görüştürülmesi lazım. Yaşlar büyüdükçe istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Memlekete gidicem diye kızınızda kapanmaz yaralar açılmasına sebep olmayın lütfen.

Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.

Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben :KK43:
Vallaha ne diyeceğimi şaşırfım

Heh bak aynı fikirdeyim, yazdım hatta.
4 5 olsa anlamaz cocuk evet.
Ama dokuz?
Altı ciplak bakkala gonder gitmez neden cunku utanır, bilir mahremı.
4 gider. Cunku bilmez
Oyuzden dokuzun merak yası oldugunu ben sanmıyorum.
4 bile büyük. Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı ve ben o güne kadar alt alma dahil üstünü değiştirmeye kadar ayrı odaya geçer yapardım. Her banyoda mahrem yerlerini anlatır kimse sana dokunamaz sadece baban ve ben yıkarken mecburi dokunuruz derdim. 3.5 yaş civarı tuvalet alışkanlığı kazandı ve o zamana kadar ben hariç kimseye altını açtırmazdı. 3 küsur yaşından sonra benden veya babasından başka kimseden yardım kabul etmezdi tuvalet ve üst değişimi konusunda.

Babaannesi bi kaç defa gel oğlum atletini içine sokalım üstünü düzeltelim demiş "ayıp ayıp sen benim kilodumu indirip atletimi toplayamazsın " demiş 🤭

Velhasılı çok titiz bu konularda. 6 yaşını geçtiğinden beridir de kendi yıkanır. Tabi 4 yaş itibarı ile anne yıkarken pipime bakma derdi ve özel yerlerini kendi yıkardı 🙈 rahat etsin diye baksırla yıkardım.

Zaman öyle bozuk ki kimden ne zarar geleceği belli değil o yüzden bu konularda çok titiz davranmak gerek.

Yani yengeye cahil diyorsunuz da sizin abin de meraklı diyerek kızınızın tacize uğramasını normalleştirmeniz de ayrı bir boyut.

Yeğeniniz bi şekilde bu tarz bi şeye maruz kaldı muhtelen. Anne babasını görmüş olabilir çevresinden birisi saçma sapan cinsel içerikli videolar iletmiş olabilir. Çocuk deyip geçilecek aman denecek bi şey değil. Siz konuşun abinizle hatta bi uzmana götürseniz belki tacize uğramış bile olabilir çocuk. Ama sakin kalmayın hem kızınız hem yeğeniniz için.

Canım o yaş grubu için beklenen hareketler değil bunlar. Yeğenin mantıksız bi şekilde cesurca hareket ediyor. Maazallah daha endişe verici durumlar meydana gelmeden ailesinin yardım alması/ aldırtması lazım. Örtpas edilecek şeyler değil bunlar başına bir iş gelir, birinin başına bir iş getirir.

4 yaş için normal ama 9 yaş çok büyük değil mi ?
Büyük oğlum 4 yaşında eli orasında çizgi film izler. Öncelerde çok garip gelirdi sonralarda doktora sordum bu yaşlarda normal kendini tanıyor demişti.
Hatta sordum neden tutuyorsun diye
Düşmesin diye anne diyo
:)
Bence o eve daha da uğramayın.

Haklısınız bu konuda hata etmişim. Ben davranışı değil, kuzeninin tutumunu kötü bilsin istemedim
üzgünüm ama ileride kuzeninin davranışından çok olayı size anlattığında geciştirmis olmanızın travması çok daha ağır olacak kızınız üzerinde, aklı başina gelince sizin onu korumadığınızı çok net hatırlayacaktır

Benim bu tarz konularda şey çok sinirime dokunuyor ya “abim küser konuşamam, mecburum oraya gitmeye, yengem alınır,halam bayılır” vırt zırt tarzı şeyler. Gerekirse manyak olurum başından ayrılmam çocuğumun ya da gitmem oraya hiç ama ona bunu yaşatmam. Dokuz yaşında ergenliğe giren bile var mahremiyetin kavrandığı dönemler yani. Ben bile hatırlıyorum dokuz yaşımı kimse çıkarıp şeyini göstermiyordu anormal bir durum bu. Neyse ne önemli olan kızınız ve nolur aynı ortama sokmayın ya.

Gitmek zorundaymışsınız gibi.. nasıl çözmeyi umuyorsunuz? Nasıl emin olcaksınız. Çocuk tamam dedi yeminler etti ağladı zırladı bir daha yapmayacağını söyledi diyelim, seneye içiniz rahat biçimde gidebilecek misiniz tekrar? Net bir şekilde o çocuğu çocukluk dönemleri geçene kadar uzak tutun kızınızdan veya zorunlu bir araya gelirseniz de yanınızdan ayırmayın benim tavsiyem

Ponicim bı kız annesi olarak konu baya can sıkıcı geldi bana da benimde iki erkek yeğenim var her görüştüğümüzde uzun süre yanlız bırakmamaya çalışıyorum bizde de küçüklükte yeğenimin merak mevzusu oldu ama 4.5-5 yaşlarında falandı sanırım kızımı uyarmistim ablama da söyledim dikkat etsinler diye kızım şimdi özel bölgelerini biliyor ama ben yakınlarda yeniden bı konuşayım kızımla şu çığlık olayını öğretmek gerek cidden kızını çok daha fazla uyar hep gözünüzün önünde oynasinlar sıkıntılı şeyler gerçekten Rabb'im cümlenin evladını korusun fazla merak bazen başa bela çıkarır mazallah

Aynı şey başına gelmiş bi anne olarak ortalığı yıkın derim kız kuzeni aynı şekilde kuzuma yapmış ki her seferinde anlatırım çocuklarıma böyle bi şeyin olamayacağını.. Özel bölgelerimiz olduğunu bunu ihlal eden olursa anında ordan uzaklaşıp bağırması gerektiğini hep anlatırım.. zaten kızımda bi gariplik sezdiği için hemen bana anlattı.. Ve inanın hem çocuğa Hem kendi kızıma hemde annesine gereken tepkiyi verdim heleki annesine.. Seninle bi daha oynamak istemem deyip özel bölgesini açmak istemiş inanın ev başıma yıkıldı.. Kimse evladımdan değerli değil.. İki sene oldu hala hatırlar ara ara aklına gelir üzülür.. Bence sakin kalmak en son yapacağınız şey

sizi korkutmak istemem ama ben de o yaslardayken boyle basit bir seye maruz kaldim. misafirlige gittik ve yasca benden kucuk olan bir erkek cocuk vardi. oynamak icin baska odaya gecince kapiyi kapatti ve "sana bakayim mi" dedi. ben bir kac saniye ne demek istedigini anlamaya calistigimi sonra odadan kosarak kactigimi hatirliyorum. arada belki bana yaklasti ve elledi ya da kiyafetlerimi cikarmaya calisti bilemiyorum. cok etkilemisti beni bir kismini iyi hatirliyorum. annem dahil kimseye soyleyememistim. bir de bahcede kuzenimle boyle sizin anlattiginiz gibi bir anim var. ben ne oldugunu anlamamistim ama annemin yukaridan gorup seslendigini kuzenime kizdigini vs hatirliyorum. hatta bana bile kizmisti belki uzuntuden nasil mucadele edecegini bilemedi.. diyecegim o ki bir sekilde hatirlaniyor ve belki bilmedigim bir etkisi var bende.. psikolog cikarir meydana. cok daha dikkatli olmali asla yalniz birakmamalisiniz galiba..

Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.

Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben :KK43:
Ah ponicim ne diyecegimi bilemedim canim yaa.
Okudukca basima agrilar girmeye basladi benimde 3 kiz annesi olarak. O kadar zorki aile icinde. Yengen anlamiyorsa abinle konusman en dogrusu canim. Goz ardi edilecek bisey degil. Cunku yegeninin yasi kucuk degil. İns abin olgun karsilayip mantikli davranir. 😢

Bu çocuk 3-4 yıla daha kötü şeylere başlayabilir. 8 yaş gösterme, 9 yaş elleme. Bir adım ilerisini kestirebiliyor musunuz? Çocuğunuzu o çocukla aynı ortama sokmayın bir daha. Anne babasını da ciddi ve sert bir dille uyarın. Başka çocukların da canı yanmasın

Bu çocuk 3-4 yıla daha kötü şeylere başlayabilir. 8 yaş gösterme, 9 yaş elleme. Bir adım ilerisini kestirebiliyor musunuz? Çocuğunuzu o çocukla aynı ortama sokmayın bir daha. Anne babasını da ciddi ve sert bir dille uyarın. Başka çocukların da canı yanmasın
kuvvetle muhtemel baska cocuklara da yapiyordur o merakini gidermek icin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X