• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şaka gibi gerçekten. Öğretmensiniz sanırım bunları eğitim derslerinde görmüşsünüzdür. Çocuğunuza nasıl durumu yumuşatıp "abin merak etmiş" seviyesine indirebildiniz? Ağzım açık kaldı.

Çocuk ilerde bu tarz bi duruma mağruz kalırsa olayı "merak etti" düşüncesiyle normalleştirebilir. Kızınıza, olayın ciddiyetini anlatın. Tam tersi sert bir şekilde, abinin yaptığı davranışın çok yanlış olduğunı söyleyin. Özel bölgelerine dokunması gibi bi durum söz konusu olamaz. Çocuğa sırf korkmasın diye abin merak etmiş deyip, hatanın en büyüğünü yapmışsınız.

Mümkünse de abinize gitmeyin, çocuğunuzu götürmeyin. Yeğeninizi sert bir şekilde daha ilk yaptığı davranışta uyarmadığınız için düzeleceğini hiç sanmıyorum. Babası da kızsa yapacağından geri kalmaz.

Oğullarınıza da kızlarınıza da mahremiyeti sıkı sıkıya anlatın. Konuşup anlamaya başlayana kadar üst değişimi, alt değişimi, öz bakım temizliği gibi gibi konularda hassas olun ve aman anneannesi, babaannesi, dedesi, teyzesi, halası, amcası, dayısı bla bla bla diye rahat davranmayın ki çocuğa davranışlarınızla bile gösterip aşılayın bunu. Aile büyüklerimiz kırılacak gibi olurdu, "mahremiyeti bilmesi kendini koruması için mecburum, bu çocuk hep bu dört duvar arasında olmuycak" der kapatırdım konuyu.

Ben ilkokula giden küçük bir kızken, bi matematik ödevim için mahallemizde mühendislik okuyan bi abi vardı, dayımın oğluyla birlikte ona gönderdiler bizi derslerinize yardımcı olsun diye. Aileyle görüşüyorduk tanıdığımız insanlardı. O gün ozan abi evde yalnızdı. Özellikle isim yazıyorum ki okuyorsa sık sık kulaklarını çınlatıyorum kahrolası pis sapık. Ödevlerimiz bitti hadi oyun oynayalım dedi. Beni kucağına oturtup hoplatmaya başladı, sonra kuzenimi zıplattı aynı şekilde ama çok kısa. Sonra beni tekrar aldı sırtımı kendine yasladı, sonra şortumu arkadan kendine çekip popoma baktı göya çaktırmıyor pislik. Ben çok rahatsız oldum ve bırak beni dedim tamam tamam diyor ama bırakmıyor korkma oynuyoruz diyor. Sonra sakinleşmem için beni bırakıp dayımın oğlunu aldı onu gayet normal bi iki zıplattı ve bak korkcak bi şey yok eğlenin diye yaptım dedi.

Akşam vakti ve çok korkmuştum. Neyse biz çıkıp evimize gittik ve ben korkumdan aileme bi şey anlatamadım, çünkü çok baskıcı bir ailem vardı ve bu denli bilinç yoktu o zamanlar. Zaten anlatsam beni her türlü suçluycaktılar, mühendislik okuyan genç yakışıklı adam beni napsındı sonuçta. Üstelik dayımın oğluyla da oynamıştı ve ona bi şey yapmamıştı, her türlü ailesiyle bir olup küçük bir kızı ezebilirlerdi.

Sustum, yıllarca sustum ve burda anlatıyorum ilk defa. Altımdaki şorta kadar hepsi aklımda öyle bir travma öyle bir korku işledi içime.

İşte evlatlarınızı böyle şerefsizlerden korumak için gözünüzün önünden ayırmayın, tek başına abla, abi ödevlerine yardımcı olsun diye kimseye yollamayın. Başka eve oynamak için göndermeyin. Sokakta bahçede gözünüzün önünde oynasın. Bütün işinizi bırakın çocuğunuza odaklanın. Ve minicikkenden sıkı sıkıya mahremiyet eğitimi verin. Son olarak karşınızdaki küçük bir çocuk da olsa can kulağıyla dinleyin ve şartsız koşulsuz çookkk sevin. Sevin ve dinleyin ki benim annem babam beni dinler, bana inanır, beni korur deyip hiçkimseden korkmasınlar
Öyle doğru ki yazdıklarınız❤️
ayrıca başınıza gelen o olaya da çok üzüldüm, Allah kahretsin onları. O kişi belki kaç çocuğu taciz etti... Belki birine daha ileriye gidecek... 😔😔

Çok çok ciddiye almanız gerekiyor bu durumu - Öncelikle 9 yaşındaki çocuğun annesi ve babasıyla konuşmanız gerekiyor. Açık ve net bir şekilde. Çocuğunuzu 9 yaşındaki kuzeniyle yalnız bırakmayın. Gece birlikte bir odada uyumuyorlar değil mi?
Ben de çok küçük yaşta öz kuzenimle (benden 2 yaş büyük) maalesef hoş olmayan ve bende yaralar açan şeyler yaşadım. Dolayısıyla asla ve asla bu tür şeyleri es geçmeyiniz. Kızınız çok ciddi travmalar yaşayabilir.

Siz nasıl ailesiniz nasıl eğitim veriyorsunuz nasıl pedagoga götürülmez sizin gibiler neden ürüyor kafamda deli sorular..

Çocuğum kötü bir anı bir durum yaşamışsa bir uzmana götürürüm buda pedagogdur.

Diğer velet ilk böyle birşey yapmış söyleyecektiniz herkese..

2.ye neden aynı ortamda bırakıyorsunuz çocugu nasıl annelik bu bu ne rahatşık bu ne boşvermişlik.. ne rezillikler sönüyor dünyada bu ne rahatlık vallahi diyecek söz bulamıyorum. Evladınız hiç mi kıymetli değil önemsiz bu çok önemli birşey bizde çocuk olduk kimse kuzenim veya arkadaşım birbirimize bakmadık ellemedik dokunmadık..

Çocukken 10 yaşlarında kankam birinin kapısına işemişti budur cocukluk güldük geçtik zillere basardık kaçardık vs vs sizinkiler napıo ya

Ailecek tedavi görmeniz gerekiyor..

Internetteki malum video kanalından çizgi film açıyorum. Kızım çizgi film seyrederken saçma sapan igrenc bir video çıkıyor. Saniye de olsa o görüntü kızımın beynine yer ediyor. Öyle bir zaman içindeyiz ki her şey cinselliği kışkırtıyor. Yenilen hormonlu gdo'lu gıdalar da çocukları normalden daha erken ergenliğe sokuyor. Istediğin kadar bilinçli anne ol ama bazı şeyler bizim elimizde değil ki:KK43:

İnternet firmanızı arayın ebeveyn şifresi koydurun.

Bir çok uygunsuz siteye girmiyor .

YouTube izlerkende otomatik tekrarı kapatın. Kaydedilmiş videoları izlesin ve yaninizdayken izlesin yahut her videoda yanına gidip bir sonrakini kontrol edin.

Evet maalesef tehlike her yerde :(

Öyle doğru ki yazdıklarınız❤
ayrıca başınıza gelen o olaya da çok üzüldüm, Allah kahretsin onları. O kişi belki kaç çocuğu taciz etti... Belki birine daha ileriye gidecek... 😔😔
Zaten kısa bi zaman sonra defolup gittiler. Belki de oğullarından sebep apar topar taşındılar. Kimin ne olduğu dışardan hiç belli olmuyor. Eli yüzü düzgün, yakışıklı, zehir gibi kafası var diye kimse kimseye güven vermemeli. O bebek yüzlerin zehir kafaların altından ne sapıklar çıkıyor.

İlginiz için de çok teşekkür ederim 🥰 36 yaşımdayım hala aklıma geldikçe sarsılıyorum üstünden öyle çok zaman geçti ki, ama ölsem unutamam o stresi, korkuyu.

Zaten kısa bi zaman sonra defolup gittiler. Belki de oğullarından sebep apar topar taşındılar. Kimin ne olduğu dışardan hiç belli olmuyor. Eli yüzü düzgün, yakışıklı, zehir gibi kafası var diye kimse kimseye güven vermemeli. O bebek yüzlerin zehir kafaların altından ne sapıklar çıkıyor.

İlginiz için de çok teşekkür ederim 🥰 36 yaşımdayım hala aklıma geldikçe sarsılıyorum üstünden öyle çok zaman geçti ki, ama ölsem unutamam o stresi, korkuyu.
Rica ederim❤️❤️ benim de kızlarım var. Çok etkileniyorum bu konularda. Ben de tacize uğradım. Üniversite öğrencisiydim. Otobüste Adamın biri çok yaklaştı itekliyorum gitmiyor sonunda yerimi degistirmistim Allah cezasını versin boylelerinin :( çok pişmanım olay cikarmadigima... çocuk olup kadın olup tacize uğramayan şanslı artık ben gözümde😔😔

Her yaz gidiyoruz diyorsunuz gitmeyiverin gidiyorsanız da onlara gitmeyin çocuk anlamıyor besbelli. Sırf o anlamıyor diye kızımın her yaz tacize uğramasına izin vermezdim bu kadar da sakin kalmazdım sanırım çok sakin davranmışsınız zira çocuk baya büyük yani yaptığının yanlış olduğunun farkında çünkü çocuklarda cinselliğe merak daha erken yaşlarda oluyor 9 yaş baya büyük Bi yaş. Çok geçmiş OLSUN Allah beterinden korusun lütfen kızınızı yalnız bırakmayın. Abisi abisi demişsiniz kuzeni elbet abisi elbet yakını ama eminim bunu unutamıycaktır tramva yaşıyacaktır bence Bi an önce psikoloğa da gitmelisiniz.

Anladığım kadarıyla siz bu konu dallanıp budaklanmadan, eşiniz duymadan kapansın istemişsiniz.
Bu olay da yaşanmış kızım da tramva yaşamasın, abin meraklıymış diyeyim, etkilenmesin istemişsiniz.
Bir eğitimci olarak bu cümleyi anca bu düşüncelerle kurduğunuzu düşünüyorum.
Ancak durum öyle değil.
Görüşmeye devam ederseniz kızınız ileride bu olayı her yaz tacize uğrardım.Anneme çok söyledim ama hiçbir şey yapmadı şeklinde hatırlayacak.
Abinize yada yengenize hiçbir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Yazları yanınıza gelmiyorum. Başka plan yaptık ailece.Bitti.Bu kadar basit.

Rica ederim❤❤ benim de kızlarım var. Çok etkileniyorum bu konularda. Ben de tacize uğradım. Üniversite öğrencisiydim. Otobüste Adamın biri çok yaklaştı itekliyorum gitmiyor sonunda yerimi degistirmistim Allah cezasını versin boylelerinin :KK43: çok pişmanım olay cikarmadigima... çocuk olup kadın olup tacize uğramayan şanslı artık ben gözümde😔😔
O otobüs vakalarını hiç söylemeyin. Kelli felli takım elbiseli evrak çantalı bi orta yaşlı pislik afedersiniz popomu hedef alıp benimle yürüyor otobüsün içinde. Özellikle hareket ediyorum ki emin olayım diye. Bi çığlık attım yeter pis sapık, babam yaşındasın utan be terbiyesiz herif diye ağzıma geleni söylüyorum. Arkalardan gençler hemen öne doğru kaynaştı şoför otobüsü durağa çekti bu sapık da inmek için debeleniyo. Hatta çocuklar bi sağlam dövüp sakat bırakaydık salmasaydın keşke diye kızdılar şoföre.

Buna benzer daha beterlerini yapanlar da oldu. Üni. Öğrencisiyken sabah saatlerinde yollar bomboş nerdeyse, tinerci mi artık neyse yolumu kesti göstereyim mi diye gereksiz kopasıca şeyini tuttu açıcak. Çıplık atıp kaçıyorum, pisliğin hoşuna gidiyor kahkahalar atıyor. Öyle çok tacize uğradım ki evlendim evime kapandım. Hava karadığında asla çıkmam dışarıya. Zaten genel olarak dışarıya çıkmıyorum. Eşimle çıkarız, çocuklarımı parka götürürüm arada. Allah tan evimiz bahçeli. Dış dünyadan o kadar tiksindim ki evimde çok huzurluyum, kafam rahat. Bana bunları yaşatanların da iki yakasında olacak elim, burda hesaplaşamadık ama bu dünyanın bir de altı var.

Evlatlarınız hep güzel şeyler görerek büyüsünler inşallah ♥️

4 bile büyük. Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı ve ben o güne kadar alt alma dahil üstünü değiştirmeye kadar ayrı odaya geçer yapardım. Her banyoda mahrem yerlerini anlatır kimse sana dokunamaz sadece baban ve ben yıkarken mecburi dokunuruz derdim. 3.5 yaş civarı tuvalet alışkanlığı kazandı ve o zamana kadar ben hariç kimseye altını açtırmazdı. 3 küsur yaşından sonra benden veya babasından başka kimseden yardım kabul etmezdi tuvalet ve üst değişimi konusunda.

Babaannesi bi kaç defa gel oğlum atletini içine sokalım üstünü düzeltelim demiş "ayıp ayıp sen benim kilodumu indirip atletimi toplayamazsın " demiş 🤭

Velhasılı çok titiz bu konularda. 6 yaşını geçtiğinden beridir de kendi yıkanır. Tabi 4 yaş itibarı ile anne yıkarken pipime bakma derdi ve özel yerlerini kendi yıkardı 🙈 rahat etsin diye baksırla yıkardım.

Zaman öyle bozuk ki kimden ne zarar geleceği belli değil o yüzden bu konularda çok titiz davranmak gerek.
Maşallah ne güzel yetişiyorsunuz çocuğunuzu💜. Okurken mutlu oldum. Keşke herkes sizin gibi yetiştirse çocuğunu...

O otobüs vakalarını hiç söylemeyin. Kelli felli takım elbiseli evrak çantalı bi orta yaşlı pislik afedersiniz popomu hedef alıp benimle yürüyor otobüsün içinde. Özellikle hareket ediyorum ki emin olayım diye. Bi çığlık attım yeter pis sapık, babam yaşındasın utan be terbiyesiz herif diye ağzıma geleni söylüyorum. Arkalardan gençler hemen öne doğru kaynaştı şoför otobüsü durağa çekti bu sapık da inmek için debeleniyo. Hatta çocuklar bi sağlam dövüp sakat bırakaydık salmasaydın keşke diye kızdılar şoföre.

Buna benzer daha beterlerini yapanlar da oldu. Üni. Öğrencisiyken sabah saatlerinde yollar bomboş nerdeyse, tinerci mi artık neyse yolumu kesti göstereyim mi diye gereksiz kopasıca şeyini tuttu açıcak. Çıplık atıp kaçıyorum, pisliğin hoşuna gidiyor kahkahalar atıyor. Öyle çok tacize uğradım ki evlendim evime kapandım. Hava karadığında asla çıkmam dışarıya. Zaten genel olarak dışarıya çıkmıyorum. Eşimle çıkarız, çocuklarımı parka götürürüm arada. Allah tan evimiz bahçeli. Dış dünyadan o kadar tiksindim ki evimde çok huzurluyum, kafam rahat. Bana bunları yaşatanların da iki yakasında olacak elim, burda hesaplaşamadık ama bu dünyanın bir de altı var.

Evlatlarınız hep güzel şeyler görerek büyüsünler inşallah ♥

Amin canım hepimizinkiyle birlikte inşallah. cümlemizin evladını korusun Rabbimiz ❤️
Çok korkunç anlattıklarınız inşallah bir daha asla olmaz böyle şeyler❤️

Ben de ahirette alacakliyim asla hakkımı helal etmiyorum..

Maşallah ne güzel yetişiyorsunuz çocuğunuzu💜. Okurken mutlu oldum. Keşke herkes sizin gibi yetiştirse çocuğunu...
Çok teşekkür ederim. İşte aynı özeni herkes göstermediğinden olan bizimki gibilere oluyor. Öğretmeni aradı oğlumun geçen yıl birinci sınıftı. Harika bir çocuk yetiştirmissiniz. Çok kibar, nazik, efendi, konuşmaları her şeyi çok başka. Ama kendi oğlumdan biliyorum bu çocuk böyle çok ezilir biraz açın oğlunuzu dedi. Herkes sizin benim gibi özenli değil çocuk yetiştirirken efendilik olmuyor bu zamanda azıcık dişli olsun dedi. Ama ben hiç müdahale etmeyi düşğnmüyorum yarın karısına çocuklarına da beyefendi gibi davransın istiyorum çünkü.

Amin canım hepimizinkiyle birlikte inşallah. cümlemizin evladını korusun Rabbimiz ❤
Çok korkunç anlattıklarınız inşallah bir daha asla olmaz böyle şeyler❤

Ben de ahirette alacakliyim asla hakkımı helal etmiyorum..
İnşallah temennim o yönde. Ne bizler ne evlatlarımız yaşamasın böyle korkunç şeyler. İşte iş ailelerde bitiyor, çocuk yetiştirirken çok özenli olmalıyız. Ne yazık ki büyük kesim bu konuda berbat. İnsan değil haydut yetiştiriyor sanki. O yüzden en büyük duam Rabbim bizleri de evlatlarımızı da hayırlı insanlarla karşılaştırsın ♥️

Evde birşeylere mi şahit oldu acaba çocuk? 9 yaş merak için baya büyük bir yas oğlum 9 yaşında ve tuhafima gitti. Kesinlikle normal birşey değil pedagoga götürsünler. Büyüdükçe işin çılkı çıkar sizin çocuga olmaz başka çocuklara yapmaya kalkar. Biran önce çaresine bakılmalı. Abini çek kenara sakince anlat çocuğunu düşünen bir baba asla kayıtsız kalamaz bu duruma.

Hatır ,gönül koyulacak bir konu mu Allah askina? Ben olsam sizin yerinizde ortaligi ayaga kaldiririm.Ağbim alinirsa da alinsin,cocugunun önlemini alsin ,konuşsun.Gerekirse pedagog yardimi alsin ama lütfen susmayın artik bunlar icin ya ! Bu erkek cocuklarin bu hareketleri görülmezden geldigi sürece ,ileride neler olabileceginin potansiyelini tahmin edebiliyoruz.Popoya ellemek ne ya .Taciz resmen.Bunun kucugu,buyugu olmaz,meraktan da böyle bi sey yapilmaz.Asla salmayin cocugunuzu bahceye vs onunla.Gerekirse siz de gidin birlikte basinda durun.Rahat davranilacak bir sey degil bu.

İnşallah temennim o yönde. Ne bizler ne evlatlarımız yaşamasın böyle korkunç şeyler. İşte iş ailelerde bitiyor, çocuk yetiştirirken çok özenli olmalıyız. Ne yazık ki büyük kesim bu konuda berbat. İnsan değil haydut yetiştiriyor sanki. O yüzden en büyük duam Rabbim bizleri de evlatlarımızı da hayırlı insanlarla karşılaştırsın ♥
Aminnnn❤️❤️ edilecek en güzel dualardan biri🥰🥰

Yaşı 4 5 olsa neyse dicemde 9 yani.. Cinsel merakı geçmeye başlamış durum. Çocuğun malesef karakterinde bu eğilim yüksek ve bir an evvel kontrol altına alınmazsa başka kızlara zarar verecek boyuta taşıyacak eminim. Bir kaç yıla fiile döker bu durumu. Annesinin ilgilenmesi şart sizde kızınızla konuşmak yerine uzak tutun direk.. Abin merak etmiş demeniz olayı çocuğa anlamlandırmak olmuş resmen. Abiler merak ederse kızlar herşeyi yapmalı çünkü doğru olan bu söylemin verdiği mesaja göre..Oysa kesinlikle bu tarz istekleri onaylama ve direk bize gel söyle demelisiniz.Bu durumların asla ve hiçbirşey karşılığında kabul edilemez olduğunu ifade edin kızınıza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X