• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.

Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben :KK43:

Cocugun yaşı "bu yaşta merak normal, olur öyle, görmezden gelelim" yaşı değil.

Cinselligi kesfetmeye baslamis olabilir ama "mahremiyeti " kesinlikle ögrenmesi gerekiyordu bu yasta.

Asla Hafife alinacak bir hareket degil.

Cinsel bölgelerin işlevlerinin, cinsiyet farklarının ve cinsellik konusunda sınirların kesinlikle farkında.

5 6 yaslarındaki bilinçsiz merak, "aklı yetmeyen" hareketler vs değil.

kızinız da bu hareketleri tam olarak nereye koymasi gerektigini bilemez ama "anormal"i hissedecek yaşta.

Çocuğun hareketini de kızinızin yaşadığı tarvmayı da hafife almayın.

Bu cocuk sende bir yapmiyordur bu hareketleri.

Anne babasi ile birlikte oturup konusun anlatin.

Okulda, akraba cevresinde, mahallede arkdas cevresinde , internette, mutlaka bu minvalde davranislari kesin vardir.

Erken ergenlik yasiyor olabilir, hormonal dürtüleri olabilir, yaptiginin yanlisligini kesinlikle bilebilir ama "ne kadar yanlis" oldugunu anlamiyor olabilir.

acil mudahele , yakin takip ve seviyeli bir cinsel egitim gerekli.

Allah kolaylik versin

Katılıyorum.

Çocukların cinselliği, cinsel organları vs. merak etmesi ay dedenin gökyüzünde nasıl asılı durduğunu merak etmesiyle eş değer. Fakat bu merak okul öncesi dönemde bu şekilde ele alınır. İlkokul dönemindeki bir çocuğun bu davranışlarını merak çerçevesinde değerlendirmemeniz gerekir.

Normalde bu dönemde kapsamlı bir cinsel eğitim verilmesi gerekiyor. Cinsel eğitim sadece çocuk nasıl dünyaya gelir (yani seks üzerine) kurulu bir eğitim değil. Kız - erkek cinsiyet farklılıkları, genital organ temizliği gibi bir çok konu ele alınabilir. 9 yaşındaki yeğeninizin bu eğitime ihtiyacı var.

Çünkü derin sularda ablanında dediği gibi ya olumsuz bir yaşantıya sahip olmuş, ya çevresinden görmüş ya da bir şekilde şahit olmuş bu duruma. Ama merak duygusunu giderememiş. Doğru kaynaklara da ulaşamadığı için bu duygusunu yanlış yollarla tatmin etmeye çalışıyor maalesef. Bende ileri düzeyde yani atıyorum 3 sene sonra bir araya geldiğinizde çocuğun daha da ileri gitme ihtimali olabileceğini düşünüyorum. Bunun şimdiden önüne geçmeniz lazım ama sadece kendi kızınız için değil. Bu çocuk sokakta başka çocuklarla da oynuyor.

Çok çok ileri vakalarda altta yatan sebeplerden biri çocuğun da istismara uğraması olabilir. Yani birisi yeğeninize aynı durumdan davranmışsa ve çocuk bu davranışı anlamlandıramamışsa aynısını başkaları üzerinde uygulamaya çalışıyor da olabilir.

Çok karışık bir durum ama kesinlikle davranışın altında yatan sebebi kızmadan, bağırmadan öğrenmeniz ve gerekirse önlem almanız gerekir. Çocuğunuzu uzun bir süre asla tek bırakmayın. Bu durumu da kızınızda travma yaratacak şekilde olmamak kaydıyla yumuşatarak anlatmayın.

Özel bölgelerle ilgili çok güzel okul öncesi dönem kitapları var. Şu an evde değilim, bende müsait bir zamanda kızınıza ve hatta yeğeninize okuyabileceğiniz kitap listesi atarım buraya.
Bizde faydalanmak isteriz gayet iyi olur

Sizin çocuğunuzla iletişiminiz çok bilinçli ve çok doğru buldum. Bu durumu diğer aile ile ciddi sekilde konuşmalısınız cahilce davranıyorlarsa çocukları alın karşınıza siz iyi/kötü dokunuşları öğretin.
Bedeninin kendine ait olduğunu, anne-baba-doktor dışında kimsenin onun vücuduna izin vermediği sürece dokunamayacağını öğretin. Onu utandirmadan yaptığının doğru olmadığını anlatın. Tek başına bırakmayın, göz önünde oynasınlar.
Gerçekten dusununce bile gerildim. Kolaylıklar dilerim

cinsellik eğitimi anne baba yada gerektiginde dr veya ögretmen disinda kimseden alinmaz.

Cocugun anne babasi cahilse anne baba ile konusulur, onlar cocuklarina aktarir.

ne kadar yakin olursa olsun, akraba ile konu komşu ile cinsellik ile ilgli konusma yapilmaz.

bu da bu egitimin bir parcasi.

Yani cocuk kimlerle bu konu konusulur kimlerin hangi ortamlarda bu konuda sozleri dinlenir dikkate alinir bunu bilmeli.

Cocuk bugun halasi ile bu konuda konusacaksa yarin baska baska "büyüklerle" de konusur , sonra bunun sonu iyi de olmayabilir.

Herkes kendi cocugunu egitsin

9 yas neyın yanlıs neyın dogru oldugunu kavrayan bılen bır yas evet kucuk ama o yasta herseyın farkında oluyorlar
bunu cok cıddıye almalısınız ve ben bu konuda bıraz sizi rahat gordum daha ılkınde aılesıne haber vermenız gerekırdı kım bılır kac yasından berı baska kımlere yaptı bunu ve kızınız ıcın bu bır travma sız farkında degılsınız

kesınlıkle aıleye bılgıyı vermelısınız ... ne cocugunuza ne baska cocuklara ne yegenınıze zarar gelsın ıstemezsınız bunun ıcın bılgılerı olmalı

Endişem basit mi geldi size

endıse mı hanı nerde ben endıse goremedım
endıselenen kısı davranısı yok sızde cocugunuz daha once bunu yasamıs bılıyorsunuz bıle bıle cocugunuzla yalnız kalmasına musade etmıssınız aıleyı de bılgılendırmemıssınız ve tabıkı ıkıncısını de cocugunuz yasamıs ve aman abım kırılmasın dıye cocugunuzun travma yasaması devam edecek nerdeyse

2. kez yasamasının sebebı sızın ıhmalınız farkında mısınız ?

Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.

Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben :KK43:
Yaşim kacti bilmiyorum. Ama ayni seyleri bende yaşadim. Hemde bir kac kez. En son oldugunda annem gormustu benide dovmustu diye hatirliyorum. Sonra buyuyunce annemle hic bahsetmedik. Hatirladigimi bilmiyor. O dayımla ve cocuklariyla hic gorusmedik daha sonra. Belki bu olayda etkili oldu. Bayramlara pek gelmezlerdi.
Sonucunda ben sevdigim insanla evlendim cok severek evlendim. Ama 3 ay vajinusmus yasadim. Bu benim evliliğimi temelden sarsti. O zaman bunun sebep olacagini dusunmek istemedim. Esimede birsey demedim. Ama evliligim hep bu olumsuzluktan etkilendi.
Sonuc olarak gerekirse gorusmeyin. Bende iki kiz annesiyim ve cok korkuyorum. Kizimin biri 3 yasinda bazen soyunuyor ulu orta. Nasil anlaticam nasil bu egitimi vericem bilmiyorum

Eğer bir kızım olsaydı ve böyle birsey yasasaydim asla düsünmeden gerekeni yapardım. Herkes kendi ćocugundan sorumlu. Elbetteki abinizle konuşup gerekeni yapmasini isteyeceksiniz. Böyle seyler üzeri kapatilamayacak veya kücümsenemeyecek şeyler.
Benim bir oğlum var oglum böyle birsey yaparsa bilmek isterim. Bu işin uzmanlari var.agaç yaşken eğilir derler.

Herkese iyi geceler.

Çocukta bu eğilim varsa 14 15 yaşlarında daha kötü şeyler yapabilir çok dikkat etmelisiniz

Hayır, bazı yorumlardan sonra dönüp dönüp yaşlara tekrar baktım. Yani acaba 9 mu 19 mu diye. Ufacık çocuğu sapık ilan eden, tecavüzcü ilan eden, şerefsiz ilan eden sözde bilinçli! İnsan kaynıyor. İnanamadım yorumlara.
Ortada bir yanlış var, 9 yaşındaki çocuk da yaşında tanık olmaması gereken bir şeylere tanık olmuş ve normal olmayan bir durumda besbelli. Utanmasanız çocuğu tecüvüzcü diye yargılayacaksınız, ayıptır ya.
Konu Sahibi hatalı noktalarınız çok fazla. İnsan eğitimini de alsa pratikte başına gelince beklenmedik yanlışlar yapabilir. Ama şu an bunlae düzeltilebilecek durumda diye düşünüyorum.
Abinizde öğretmen kimliğinizle konuşup, 9 yaşındaki bir çocuğun bu davranışlarının normal kabul edilmediğini ve bu davranışın olası sebeplerinizi ciddi bir şekilde açıklamalısınız. Çünkü orda da kurtarılması gereken bir çocuk var. Kendi kızınıza da sıkı sıkıya tembih edip, ne olursa olsun, nerede, ne şartta olursa olsun özel bölgeye temas durumunda oradan uzaklaşmalı ya da bağırmalı. Bunu kesinlikle engellemeli.

Kızınıza etkilenmesin diye “abin meraklı” demeniz hataların en en büyüğü olmuş. Kızınız zaten yolunda gitmeyen şeyler olduğunun farkında. Bir de abin meraklı diyerek adeta durumu kızınızın gözünde normalleştirmeye çalışmış, onun yanında olmamışsınız. O zaten bir travma yaşadı ve hayatı boyunca unutmayacak. Ama sizin bu olay karşısındaki tavrınızı da unutmayacak bunu da göz önünde bulundurun. Bu hatayı düzeltmelisiniz.
Kızınıza bunun yanlış olduğunu, biri istenmeyen bir dokunuşta bulunmaya çalıştığında buna izin vermemesi gerektiğini, çığlık atması gerektiğini, ebeveynine haber vermesi gerektiğini anlatmalıydınız.
Siz şu an kızınıza abinizin hatrı yüzünden çok yanlış bir mahremiyet eğitimi verdiniz.
Kızınızı kuzeni ile asla yalnız başına oynatmayın.

Bana göre de 9 yaş çok küçük bir yaş değil. Kuzenimin çocukları elimde büyüdü 4 yaşından sonra wc den çıkarken falan kaçıp saklanır, üstlerini giyerken kimsenin görmesini istemezler yani. Çok sıkı takip edip yalniz bırakmamanız gerekiyordu basit bir şey değil bu.

Biz 9 yaşındayken sınıftan bir çocuk bir kız arkadaşıma kendi kuzeniyle cinsel ilişkiye girdiğini anlatmıştı. Biz inanmamıştık gerçi, ne kadar doğru bilmiyorum ama yaşanmamış olsa bile o yaşta bir çocuk bunun hayalini kuruyordu o zamanlar. Abinizle bir an önce konuşun ve lütfen kızınızı o çocukla yalnız bırakmayın, daha ilerisine de yeltenebilir :KK43:

Abinde çok meraklıydı ne demek ya ..asla dokunamaz bakamaz özel yerlerine zorlarsa çığlık at hemen yanıma gel demelisin çocuk dogruyla yanlışı ayırt edemeyecek çok kötü oldum ya bizde 9 yaşında olduk gayet aklım basimdaydi kızınız taciz edilmiş resmen

Sizin değil de eşinizin abisinin çocuğu olsaydı aynı aptal nezaketi gösterebilecek miydiniz?

Abin meraklı= panik olma , korkulacak bişey yok , bu yaşadığın meraktan olan normal bir durum çocuğum demek gibi birşey.
Enteresansınız ya ilginçsiniz. Kızınıza büyük bir ciddiyetle mahremiyet dersini sil baştan ve doğru bir şekilde öğretmelisiniz.

derin sularda derin sularda ne der bilmiyorum ama çocuklara özel bölgelerini öğretmek mahremiyet eğitiminin sadece bir aşaması bence. Çocuğun odasının olması, o odaya izinsiz girilmemesi yada oyuncaklarının sorumluluğunu alması bile çocuğun sınır algısında olumlu yere sahip. Hepsinin tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum.

Ooohaaaa dedim gayri ihtiyarı çok pardon .
2. defa olmuş bu olay ve kızınız bu olayı unutmayacak ve siz onu koruyamadınız .O çocuk 9 yaşında ne yaptığını biliyor .
Akraba yeğen filan dinlemem o çocuğa bağırıp çağırırım .Bir daha benim çocuğuma yaklaşamaz
Orada birdaha kalmam o çocukla aynı ortama sokmam çocuğumu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X