Bendeeeeee5 senelik evli ve çocuğu olmayan biri gibi muamele nasıl oluyor?
Eğer kötü bir durumsa, öyle olanların yaşadıkları normal mi?
Benzetmenizi çok yakışıksız buldum.
Aileler söylediğinde elinde olmadan üzülüyor insan ama ağızlarını kapat canım yoksa sürekli söylenip dururlar sanki kendi elimizde ha diyince olmuyoKomşu olsa keşke gerçekten umrumda olmazdı
3 tane olunca da yeter bu son olsun yapma bidaha derlerBir tane olunca ikinci ne zaman derler, çok ara verme derler. En iyisi fazla görüşmemek, muhatap olmamak.
Ben çocuk istemiyorum deyin, açıklama yapmayın yok kistim var bilmemne diye. Ben şu an böyle memnunum deyin geçin.Çok doluyum ya, ben daha 1 senelik evliyim 5 senelik evli çocuğu olmayan biri gibi muamele neden ya zaten bu benim de yaram bende istiyorum ama daha bir sene bir biiiir diye bağırasım geliyo, hani nasip hani kısmet hani inanç ya. Gerçekten artık çocuğu kendim için değil sırf insanlar sussun diye istiyorum. Cevap verin ağzını kapatın insanların demeyin bana gerektiği şekilde cevap versem de insanları kırmamaya özen gösteririm çünkü onlar benim büyüklerim, saygı duyduklarım, ama hani bana duyulan saygı? Hiçbir sorunu olmayan insanların bile başına gelmiyo mu bu ya, ama ben bile artık kendimi sorunlu olarak görüyorum kistim var alt tarafı herkeste olan bişeyken o kadar büyüdü ki gözümde kanser gibi hissediyorum kendimi ya yıldım, yıldım.
Ne kadar çok dilediyseniz peş peşe gelmişler işteBendeeeeee
5yıl olmadı benımde
5yıl sonra oldu dogurduktan 5ay sonra hamıle kaldım tekrar
Ama umarım bu 5 totemi çocuk sayısı ıcın gecerlı degıldır
Yoksa Sezen Aksu'dan 'yanmışım sönmüşüm ben'
Ben evlendim 6 yil cocuk yapmadim.is le ilgi yapmam gereken seyler vardi onlari yaprim.kisir muamelesi yedim kafaya taktim ama genede dirwndim suan iki cocugum var 3 e hamileyim zamani gelince oluyor.kendinizi hazir hissetmeden sakin cocuk yapmayin.hayat sizin kime ne.Çok doluyum ya, ben daha 1 senelik evliyim 5 senelik evli çocuğu olmayan biri gibi muamele neden ya zaten bu benim de yaram bende istiyorum ama daha bir sene bir biiiir diye bağırasım geliyo, hani nasip hani kısmet hani inanç ya. Gerçekten artık çocuğu kendim için değil sırf insanlar sussun diye istiyorum. Cevap verin ağzını kapatın insanların demeyin bana gerektiği şekilde cevap versem de insanları kırmamaya özen gösteririm çünkü onlar benim büyüklerim, saygı duyduklarım, ama hani bana duyulan saygı? Hiçbir sorunu olmayan insanların bile başına gelmiyo mu bu ya, ama ben bile artık kendimi sorunlu olarak görüyorum kistim var alt tarafı herkeste olan bişeyken o kadar büyüdü ki gözümde kanser gibi hissediyorum kendimi ya yıldım, yıldım.
Aynen öyle o kadar katılıyorumki size, kendi annem bile yatak odam hakkında tek kelime etmemiştir, ki korunuyomusunuz cümlesi bile duydum düşünün yüzümün nasıl kızarabileceğini, aramıza duvarlar örmek istemiyorum ben ama çok dokunuyo bana bunlarBen herkesin sizin çocuğunuz olup olmadığını dert ettiğini zannetmiyorum, başka arkadaşlar da yazmış laf olsun diye soruyorlar.
Bugün tanıştık bir kız arkadaşla, kızımdan bahsetti, çocukla çalışmak zor olmuyor mu filan diye sorular sorunca ben de ona siz de mi düşünüyorsunuz çocuk diye sordum. Yani ilk defa tanıştığım biri zaten, aklıma gelmez çocuğu oluyor mu olmuyor mu, bu soru onu yaralar mı bilemedim.
İnanın sizi kırmak istemem ama bu kadar hassasiyet iyi değil ya, ne bileyim... Kızım 14 aylık daha şimdiden sormaya başladılar 2. Ne zaman diye, biz tek çocuk istiyoruz diyince başlıyorlar saymaya, çok mu umurumda hayır.
Gülüyorum komik geliyor, cinselliğin bu kadar ayıp, günah, gizli saklı tutulduğu bu coğrafyada bebek yapmak, hamilelik konularında herkesin bir fikrinin olması çok komik geliyor :))
Ama yazmayın böyle, konu sahibini de uyardım.Ben evlendim 6 yil cocuk yapmadim.is le ilgi yapmam gereken seyler vardi onlari yaprim.kisir muamelesi yedim kafaya taktim ama genede dirwndim suan iki cocugum var 3 e hamileyim zamani gelince oluyor.kendinizi hazir hissetmeden sakin cocuk yapmayin.hayat sizin kime ne.
Aynen öyle o kadar katılıyorumki size, kendi annem bile yatak odam hakkında tek kelime etmemiştir, ki korunuyomusunuz cümlesi bile duydum düşünün yüzümün nasıl kızarabileceğini, aramıza duvarlar örmek istemiyorum ben ama çok dokunuyo bana bunlar
Yanlis anlasilmasin rabbim herkese nasip etsin. beni cok kirdilar uzduler yani onu belirtmek istedim yoksa kesinlikle kimseyi uzmek degil niyetim.bizim toplumumuz cok acimasiz malesef. O yuzden kimse icin cocuk yapilmasin.herkes hayatini yasasin.cocugu olmayan arkadaslarada rabbim nasip etsin.Ama yazmayın böyle, konu sahibini de uyardım.
Kısır muamelesi nedir, sanki hırsız muamelesi mi?
Suçlu olmak mı eksiklik mi?
Bu forumda o kadar çok isteyen varken, bu konuda kelime seçimlerinize lütfen özen gösterin.
İnanın çok hassaslar, aşırı kırılıyorlar.
Öyle benzetmeler yaşayan birini ağlatabilir, lütfen azıcık hassasiyet...
Geleneksel ailelerde hep bi yarış, kıyas, kıskançlık var malesef benim de akrabalarımda var çok şükür ailem öyle değil hayatımda müdahale ettikleri konu olmamıştır doğru dürüst, kendi hayatımıza yön verecek şekilde yetiştirildik ama herkes öyle olmuyo ve afallıyo insan herhangi bir konuda müdahale gördüğü zaman heleki şahsi konulardaSizi anlıyorum, gayet iyi anlıyorum. Çünkü öyle yetiştiriliyoruz. Yıllarca bunları konuşmak ayıp diye büyütülüp evlenince böyle saçma sapan sorulara maruz kalıyoruz. Karakter meselesi sanırım, asla kafama takmayacağım şeylerdir bunlar benim.
Çocuk sahibi olmamın çok zor olduğunu söylemişti bekarken gittiğim tüm doktorlar. İlk etapta 1 2 ay kendimi çok kötü hissetsem de o fikre kendimi alıştırmıştım.
Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı bir başarı olarak, bir yükselme olarak görmezse insan bu kadar takılmıyor bence.
Kuzenimden örnek vereyim belki sizinle alakası yok ama, bir oğlu var zaten 2. Çocuğuna hamile kaldı eltisiyle aynı zamanda. Kendisi düşük yaptı eltisi doğurdu. Kuzenim onu kıskandı yahu, düşünebiliyor musunuz? Neden kıskandı çünkü eltisi artık 2 çocuklu gelin oldu, "rütbesi yükseldi" ona göre. Off bilmiyorum bunlar bana çok saçma geliyor.
Ben yorumlarınızı biliyorum sizi az çok biliyorum, lütfen kafanıza abuk subuk fikirler sokmalarına izin vermeyin. Güzel, sakin, dinlediğiniz günlerin tadını çıkarın :)
Bunu nereden çıkardınız ki? Kistimi bilmedikleri halde yaşıyorum ben bu sorunu, aksine hiçbirşeyimi hiçbir yerde anlatmayan bir insanım da ortada bir çocuk yok bu yeterli oluyo anlatmaya gerek yokNeden söylediniz ki? Pcos um var eşimin tarafından kimseye söylemedim. Tedaviye kalkıştık yeni evli olduğumuz zamanlar o zaman da söylemedik. Her şeyinizi her yerde anlatırsanız böyle olur.
Düşünmüyoruz diyip konuyu kapatın. Dengesiz insanlar her türlü şeyi söyler varmış gibi düşünür hemde. Daha yeni evliyiz evimin evlililğimin tadını çıkarıyorum diyin. Bu kadar sorun da yapmayın. 3 hastane 1 üni hastanesine gittim her doktor tüp bebekle olur dediler. Ama zorlanmadan oldu. :)Bunu nereden çıkardınız ki? Kistimi bilmedikleri halde yaşıyorum ben bu sorunu, aksine hiçbirşeyimi hiçbir yerde anlatmayan bir insanım da ortada bir çocuk yok bu yeterli oluyo anlatmaya gerek yok
Maalesef öyle, aslında gençlerin mazur görülmesi gerekir aman gençtir çocuktur vs denirya bizde durum tam tersi böyle yetiştirildiğimizden.Büyüklere saygı en çok bizim ülkemizde abartılıyor herhalde. Onlar da bu durumun nimetlerinden faydalanıp tepemize çıktıkça çıkıyorlar. Büyük diye her saygısızlığı her patavatsızlığı yapma hakları var sanıyorlar.
Ben artık umudumu yitirdim zaten bu stresle oluru yokDüşünmüyoruz diyip konuyu kapatın. Dengesiz insanlar her türlü şeyi söyler varmış gibi düşünür hemde. Daha yeni evliyiz evimin evlililğimin tadını çıkarıyorum diyin. Bu kadar sorun da yapmayın. 3 hastane 1 üni hastanesine gittim her doktor tüp bebekle olur dediler. Ama zorlanmadan oldu. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?