Dondurulmuş Embriyo İle Hamile Kalanlar

Kilo cok cok onemli transfer incesi doktorum beni diyetisyen ve spora yonlendirmisti ilk denememde kizimda da bu denememde de kilo vererek transfer olmustum hamileliginizin rahat gecmesi acisindan da
Ama tek embriyo transferi ettirmeyin derim cunku negatif denemeleriniz var sansiniz azalir.Bence neden tutmuyor o arastirilmali embriyolariniza da genetik tarama yapilabilir size ve esinize de.Ayrica pihtilasma var mi metabolik rahatsizliklariniz var mi seker tiroid v.b gibi hastaliklar.En son care era testi yapilabilir belki rahimin tutunma zamani transferiniz yapilmiyor.Embriyonun tutunmamasi icin bir cok faktir olabilir.Rahimdrn kaynakli sikintida olabilir.Sizin yerinizde olsam arastirilma yapilmadan transfer yapilmasini tercih etmezdim

Cevap için teşekkür ederim. Ben yaklaşım 3,5 yıldır bu konuda tedavi görüyorum adı duyulmuş hastanelere ve prof doktorlara gittim. Sıkıntılarımız var eşiminde benimde ancak çözüme kavuştu ve en son denemede tüm sıkıntıları çözdük transfer edildi 2 embriyo. ( transfer haftası 3. gün acı bir haber aldım ağlamaktan bir hal olmuştum ve haberi aldığım an kasıklarıma sancı girdi geçmedi 1 hafta boyunca) her şey kader kısmet diye düşünüyorum çünkü elimizden gelen her şeyi denedik. rahimde sorun olabilir diye histeroskopi yapıldı. ne memleketteki kendi doktorum ne tüp bebek doktarlar hiç biri önermedi bir şey olmadığını söylediler ama emin olmak için yaptırdık ve bir şey çıkmadı. doktorlarda bu saatten sonra artık zaman meselesi diyorlar. 3-4 doktorun da benzer şeyler demesi beni bu düşünceye sevk etti.
Kilo sorunumu ise bana 4-5 kilo ver yeter dedi ben 5 -6 kilo verdim ancak transfere kadar kiloma dikkat edip vermeye devam edeceğim.
Dondurulmuş 2 embriyom var ve tek embriyo transferi benim için daha avantajlı olacak. sebebi ise ilk denemem de tek konulmasına rağmen pozitifi görmemdi. diğerleri hep çift konuldu ama tutma olmadı. o yüzden tutunma şansının 2 embriyo ile değerlendirilmesi bana göre hatalı.
bu süreçte en kötüsü sebep bilinmemesi. mevcut sebeplerin tedavileri uygulandı ancak yine olmadı ben en çok 3. denememde çok umutluydum doktorumuz daha iyiydi ve tüm genetik tahliller vs yapıldı sıkıntılar bulunup çözüldü ama dediğim gibi olmadı. o yüzden kısmet diyorum. şuan kendimi ruhen hazırlamış durumdayım ancak bu dondurulmuş transfer süreci diğeri gibi mi geçecek bilmiyorum, merak ediyorum doğrusu

bu arada doktorlara her defasında ekstradan yapılacak bir şey varsa yapılsın dememize rağmen belli başlı test ve kontroller dışında araştırma yapmadılar. İnceleyip ona göre nasıl bir işlem yapılacağı, nasıl testler uygulanacağı kararına vardılar sanırım. Dediğim gibi rahim kontrolüne bile gerek olmadığını söylemişti biz ısrar ettik nitekim doktorların dediği gibi hiç bir sıkıntı çıkmadı.

Hakkinizda hayirlisi olsun
Kafaniza en cok ne yatiyorsa doktorunuzla konusup tabiki uygulatabilirsiniz
Benim ilk denemem tek embriyo negatif taze transfer
Ikinci deneme 2.embriyo 2 su de tuttu biri gelismedi digerininde 9.haftada kalbi durdu tiroid yuzunden
Sonra doktorumu degistirdim 5.donmus embriyom olmasina ragmen hepsi blastti bu arada yeniden toplicam dedi
11 tane toplandi 9 u blast oldu 2 embriyo transfer edildi donmus embriyo 2 side tuttu yine biri gelismedi kizim 2.5 yasinda
Ve kardes icin denememizde 2 donmus embriyo transferi ve 1i tuttu simdi 10.haftam bitmek uzere sukurler.olsun
Diyecegim o ki kader kismet ben hep 2 embriyo istemistim.Teki tuttu.Biz hicbir genetik tarama yaptirmadik embriyolarimiza cunku kaybetttigim bebegimin genetigi incelenmisti
Dojtorunuza guveniyorsaniz gerisi bos insallah bu sefer yuzunuz guler

İnşallahhh...
Allah kazasız belasız sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi. Sizde kötü deneyimler yaşamışsınız. Ben elimden geldiğince içim rahat olacak şekilde çaba sarf ediyorum gerisi takdir. Bende ilk başta hem 2 istedim ama hiç biri tutmadı ve çok üzüldüm. Şimdi kısmetse 1 tane de tutar mantığıyla bu şekilde devam edeceğim.
Her şey gönlümüzce olur inşallah. Benim ve isteyen çaba harcayan her insan evlat sahibi olur inşallah.

Selam. Benim ilk tüp bebek denememde tutmuştu ancak 9. Hafta kalp atışı durduğundan kürtaj oldum .zor zamanlardı . Rabbim bana da kimseye de yaşatmasın tekrar .önümüzdeki hafta dondurulmuşlarla yeniden başlayacağım . Adından çok bahsettiren evlere çıkan ünlü bir doktora gittim dondurulmulşarla denemek için Rahim filmi çekildikten sonra bana yapışıklık olduğunu ve histeroskopi yapması gerektiğini söyledi ancak daha sonra gösterdiğim 4 doktor da rhimde hiç bir sıkıntı olmadığını söylediler . Benim aklım çok karıştı . O lucrin de yapacağını söylemişti . Şimdi ondan vazgeçip ilk denemeyi yaptığım doktora gitmeyi düşünüyorum ama adetin 2. Günü sadece estrofem kullandıracak . Dondurulmuşlarla işleyiş nasıl oluyor beni bilgilendirirseniz sevinirim

Canım herşey dilediğince olur inşallah ilaçlara bağlı olarak malesef kilo alınımı oluyo ben oğlumdaki tedavimde 75 ile hamile kaldım bu seferkinde 80 ile kaldım oğlum iki embriyo transferiydi tek tutundu buseferde iki embriyo transferi ikiside tuttu kilodan dolayı çok korkmuştum ama Rabbim ol dedikten sonra herşey bahane dondurulmuş tedavide adetin ikinci günü gidiyorsun rahmini hazırlamak için ilaçlar veriliyor estrofem coraspin vitamin bide bağışıklık sistemini güçlendirici bi ilaç verdiler ben bunlarla başladım inşallah herşey gönlünce olur Rabbim bu günün yüzü suyu hürmetine herkesin evini yuvasını doldursun

Canım her doktor malesef çok farklı şeyler söylüyor ben histeroskopide yaptırdım bişey yok dediler sonra bi gittiğim doktor laporoskopi olman gerekiyor sesi aklımda kalmadın dedim onuda oldum bişey çıkmadı yıllarca her doktorda oyuncak oldum resmen iyi bi doktor zor bulunuyo gerçekten inşallah kalbinin mantığının yattığı bi doktora git aklın rahat olunca tedavi gerçekten olumlu oluyor ben yaşadım bunu dondurulmuş tedavide adetin ikinci günü gidiyorsun test yapılıyo değerler normalse ilaçlara başlaman gerektiğini söylüyorlar ben estrofem coraspin vitamin bide bağışıklığı güçlendirici bi ilaçla başladım rahim duvarının durumuna göre transferin belli oluyo benim 18 gün felan sürdü ilaç kullanımım inşallah herşey yolunda gider sağlıklı sıhatli bebeğine kavuşursun

Çoğu şey bu tüp bebekte ticari olmuş . Boşuna bir sürü operasyon geçiriyoruz bu da maddi manevi yıkım olarak geri dönüyor . Bir taraftan yanlış yapmaktan korkarken diğer taraftan da nasip diyorum sonuçta olacaksa eğer doktorlar vesile . Bazıları lucrin ile başlamış bana sadece estrofem dendiği için biraz tereddütte kalmıştım .

Yanlış adım atmaktan korkuyorum

Dondurulmus embriyo transferinde

Yanlis olmasin ama lucrinle baslandiginda uzun protokol okuyor diye biliyorum.Dondurulmis embriyo transferi en kokayi adetle birlikte rahim hazirlaniyor coraspin ostorojen hormonu ben bant kullandim kimi doktor hap kullandiriyor vitaminler ve kortizon hap kullqndim ben bagisiklik sistemini baskilamak adina.Sonrada rahimin kalinligina e2 hotmonunun durumuna gore transfer tarihi belli oluyor ben 19.gun transfer olmustum.Insallah hakkinda hayirlisi olur

Doğrudur . Amin inşallah hayırlısıyla kucağımıza alacağımız günler de nasip olur hepimize. Ben gözümü karartıp ilk doktorumda devam etsem iyi olacak galiba . Artık transfer tarihinde yurt dışında olursa da nasip demekten başka çarem olmayacak

Güzel temenni ve duaların için çok teşekkür ederim. Allah yavrularını sana bağışlasın.
Doktorum kilomun çok etkili olmadığını söyledi( olduğum kilodan daha az gösterdiğimden tipime bakıp söyledi) 3-4 kilo ver yeter dedi ama bende tek kafama takılan kilo olduğu için zayıflayıp öyle başlayacağım.
Allah herkesin gönlüne göre versin. Amin

Amin canım inşallah senin içinde herşey yolunda gider sağlıklı sıhatli bi şekilde gebelik yaşarsın kafandaki sıkıntın kilo ise onu at en rahat olduğun şekilde tedavine başla

Çok nadir duydum lucrin ile başlayanı ama tereddüt etme bizler hep estrofemle başladık inşallah herşey yolunda gider Rabbim ol der

Kızlar günaydın , aşırı derecede başım ağrıyor agri olan bölgeye buz bile koydum kesmedi agriyi , bitkisel ne yapabilirim ? Bilgisi olan lütfen yazsın ..

Birsey sormak istiyorum dondurulmaya uygun olmasa embriyo dondurulur mu çözülünce yasama olasılığı ne kadardır bilgisi olan arkadaşlar
Yarın bunları hasteneye de sorucam

Birsey sormak istiyorum dondurulmaya uygun olmasa embriyo dondurulur mu çözülünce yasama olasılığı ne kadardır bilgisi olan arkadaşlar
Yarın bunları hasteneye de sorucam

Bende merak ediyorum bunları. Yeni başladım estrofem le tedaviye . Cozulme sonrasında uygun gorursek transfer gerçekleşecek dediler . İçime bir korku dustu bakalım hayırlısı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…