Canım transferin yapıldığı gün sıfırıncı gün kabul ediliyor. Ertesi gün birinci gün diye hesaplanıyor... Olumlu sonuç alırsın inşallah...Kızlar transferin olduğu gün 1. gün mü yoksa sıfırıncı gün mü oluyor ??? Ben geçen pazartesi trasnfer oldum iki tane 5. gün embriyosu , perşembe günü test günüm ama arefe günü labaratuarlar açık olur mu bilmiyorum , acaba yarın yaptırsam bir sonuç verir mi ??
Bn yumurtadan tiksindim hic yiyemedim suan arada bi yiyorum ama sk degl folik asit gunde bitane iciyordum uc aylikken biraktrdi baska multivitamin yazdi onunnicinde de var folik asitıs yapsam mı yapmasam mı?akıntım kesılmış.
kızlar haşalnmış yumurta yıyorum hemen hemen her sabah.haslanmış yumurta yıyenler yıne folık asıt alıyor mu sabahtan.yada folık asıtı doktorlarınız gunde kaç defa verdı?
sağol canım cevabın ıcın ben akşam alıyorum sabah yumurta yedıgım ıcın.Bn yumurtadan tiksindim hic yiyemedim suan arada bi yiyorum ama sk degl folik asit gunde bitane iciyordum uc aylikken biraktrdi baska multivitamin yazdi onunnicinde de var folik asit
Kanama olduğunda proluton depot yaptırmak gerekli sanıyorum. Bir sor istersen doktorunaLiviya canim ara ara geliyor acik kahve lekeler fitille beraber. ürküyorum.fitil aldim uzandım diktim bacaklarımı.agrim sizim yok.öyle hafif belime ağırlık bağlamışlar gibi hissediyorum.allahim saatli bomba tasiyorum sanki ne zaman patlicak der gibi leke gelmese sıkıntım yokta.zaten benim doktorda kışkırdi beni git bak oralardan bi yerlerden baktir öğren bana söyle deyip.ona kalsa adete çevirmeden hersey normal o yüzden aramayacağım.bu saatten sonra tutunma olmaz daha degil mi?
ıs yapsam mı yapmasam mı?akıntım kesılmış.
kızlar haşalnmış yumurta yıyorum hemen hemen her sabah.haslanmış yumurta yıyenler yıne folık asıt alıyor mu sabahtan.yada folık
Liviya canim ara ara geliyor acik kahve lekeler fitille beraber. ürküyorum.fitil aldim uzandım diktim bacaklarımı.agrim sizim yok.öyle hafif belime ağırlık bağlamışlar gibi hissediyorum.allahim saatli bomba tasiyorum sanki ne zaman patlicak der gibi leke gelmese sıkıntım yokta.zaten benim doktorda kışkırdi beni git bak oralardan bi yerlerden baktir öğren bana söyle deyip.ona kalsa adete çevirmeden hersey normal o yüzden aramayacağım.bu saatten sonra tutunma olmaz daha degil mi?
kanama yokta lekelenme var canım hani icimde kurumusta atiliyor gibi.baska 2de 1 tutan baska arkadasimiz yok mu acaba liviyada 2den biri kendi kendine kaybolmuş akıntı yapmadan.baskalari var mi bilemiyorumKanama olduğunda proluton depot yaptırmak gerekli sanıyorum. Bir sor istersen doktoruna
Bana doktorum demisti ki brinin kaybolma riski var bazen az kanamayla akinti degl az kanamayla dusuyo bazen kalp atis gorulmeden kese bebek goruluyo bir hafta icinde bebek kayboluyo gene bir haftada kese kuruyor demisti herkeste ayni olmuyo ama senin tahlil sonucuna gore zaten biri tutmus yani eger ikiside tutmus biri dusuyo olsaydi beta hcg sonucun yüksek olmaliydi ve o akinti fitilden kaynaklaniyor olabilir yada rahimde kılçık damar kopmus olabilir bunlar gayet normaldrkanama yokta lekelenme var canım hani icimde kurumusta atiliyor gibi.baska 2de 1 tutan baska arkadasimiz yok mu acaba liviyada 2den biri kendi kendine kaybolmuş akıntı yapmadan.baskalari var mi bilemiyorum
cts kontrolum bende çözemedim.Canm nasil akinti cok azmi yoksa çamur gibi kahve akintimi ? Eger cok varsa birde sancin varsa acile git derim oturup beklemekten fayda yok bnce git icin rahat etsin evde kendini yiyip bitmektense gidip gorunmen daha iyi
Canım gerçi Liviya'ya sormuşsun ama yine de yazmak istedim. Doktorunu ya da hemşireni arayıp bir danış. Ben olsam sanırım proluton depot yaptırırdım bu durumda. Bir de fazla hareket etme, yat bu ara devamlı. Dikkatli ol, ilaçlarını da vaktinde al geciktirme. Mesela progestanı günde 3 defa alıyorsan 8 saat arayla olmasına dikkat et. Günde 2 defa alıyorsan 12 saat arayla almaya dikkat et... İhmal etme dediğim gibi, doktorunu arayamıyorsan hemşireni ara. Ben hep hemşiremi arardım. Geçmiş olsun, inşallah ciddi bir şey değildir...Liviya canim pembe hayali damlalarda var git gide korkuyorum.yuzde elli bi sıkıntı var yuzde elli iptal olan embriyoyu mu atiyorum ki.hani aşırı da degil de ne radde de acile basvurmam lazim
ah canim doktorun hemsiresi yokki.hayali kahverengi lekelenme gibi.846 ya cikip daha kötü bisey olma ihtimali var mi.agrim filanda yok devamli. peceteye sildim biseye benzetememedim durumumu.Canım gerçi Liviya'ya sormuşsun ama yine de yazmak istedim. Doktorunu ya da hemşireni arayıp bir danış. Ben olsam sanırım proluton depot yaptırırdım bu durumda. Bir de fazla hareket etme, yat bu ara devamlı. Dikkatli ol, ilaçlarını da vaktinde al geciktirme. Mesela progestanı günde 3 defa alıyorsan 8 saat arayla olmasına dikkat et. Günde 2 defa alıyorsan 12 saat arayla almaya dikkat et... İhmal etme dediğim gibi, doktorunu arayamıyorsan hemşireni ara. Ben hep hemşiremi arardım. Geçmiş olsun, inşallah ciddi bir şey değildir...
Düşük ihtimali var tabiki Allah korusun. Kritik dönemdesin. O yüzden elinden geldiğince dikkatli ol... Burada zaman kaybetme ara sor, için rahat etsinah canim doktorun hemsiresi yokki.hayali kahverengi lekelenme gibi.846 ya cikip daha kötü bisey olma ihtimali var mi.agrim filanda yok devamli. peceteye sildim biseye benzetememedim durumumu.
Canm neyi bekliyosun ki ya doktorunu ara yada acile git ne olur ne olmaz panik yapma panik yaparsan daha zararli sen simdi hmn ara doktorunu yada acile git bak aklim sende kaliyoLiviya canim pembe hayali damlalarda var git gide korkuyorum.yuzde elli bi sıkıntı var yuzde elli iptal olan embriyoyu mu atiyorum ki.hani aşırı da degil de ne radde de acile basvurmam lazim
Canm bizide habersz birakma git hastaneye sonradan keske gitseydim diye pişmanlık cok kotu inşallah bsy yokturah canim doktorun hemsiresi yokki.hayali kahverengi lekelenme gibi.846 ya cikip daha kötü bisey olma ihtimali var mi.agrim filanda yok devamli. peceteye sildim biseye benzetememedim durumumu.
Canm neyi bekliyosun ki ya doktorunu ara yada acile git ne olur ne olmaz panik yapma panik yaparsan daha zararli sen simdi hmn ara doktorunu yada acile git bak aklim sende kaliyo
ignemi yaptim folidoce ve şeker hapini ictim bi estrofem kaldi suan kan görünmüyor.hayali akinti devam ediyor ilaclarimi ictikten sonra gece duruma göre giderim.akintidan önce kasik agrisi bi sag bi sol arada yokluyordu.akintidan sonra gelip giden agrilarin siddeti azaldiCanm bizide habersz birakma git hastaneye sonradan keske gitseydim diye pişmanlık cok kotu inşallah bsy yoktur
Akintin kanlimiydi cokmuydu kahve rengimi pembemi bak eger kahve rengi akintiysa cok degilse normal akinti pembemsi cok az var yok arasiysa o da normal ama kan gittikce kirmiziya dönüşüyorsa birde kasik bel agrin varsa hmn vakit kaybetmeden acile gitignemi yaptim folidoce ve şeker hapini ictim bi estrofem kaldi suan kan görünmüyor.hayali akinti devam ediyor ilaclarimi ictikten sonra gece duruma göre giderim.akintidan önce kasik agrisi bi sag bi sol arada yokluyordu.akintidan sonra gelip giden agrilarin siddeti azaldi
çünkü taze embriyo transferinde kullanılmaz estrofem.Canım doktordan habersiz sakın ilaç kullanma bence. Estrofemin faydası olduğu gibi zararı olduğu da söyleniyor. Hatta keşke benim doktorum da kullandırmasaymış diye düşündüğüm de oluyor.
İlk tüp bebek tedavim taze embriyo ile olmuştu yaklaşık 4 yıl önce, o zaman hiç estrofem kullanmamıştım. O tedavimizden bir çocuğumuz var çok şükür.
Bu tedavim dondurulmuş embriyo ile oldu, yine aynı doktor tedavimi gerçekleştirdi. Ama bu defa transfer öncesinden başlayıp, kalp atışlarını duyana kadar günde 3 defa estrofem kullandım.
Yani önceki tedavimde kullanmadığım halde bir sıkıntı yaşamadım.
Acaba sadece dondurulmuş embriyolarda mı kullanılıyor bu ilaç bilmiyorum.
Bazı doktorlar keseyi görene kadar, bazıları kalp atışına kadar, bazıları da 12. haftaya kadar kullandırıyormuş. Bazıları da kullanmayı tercih etmiyor. Tıbbi bir standartı yokmuş. Doktoruna güven, kendi kendine ilaç kullanma bence. İnşallah hepimize ve tüm isteyenlere Allahım sağlıklı, sıhhatli, hayırlı evlatlar nasip eder. Amin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?