Dördüz Anneleri ve Dördüz Bebek Bekleyen Anneler

Melike hanım sanırım doktorsunuz...bende bir prematüre annesi olarak size teşekkür ediyorum.ilgilenip,bilgiler veriyorsunuz.yardımcı olmaya çalışıyorsunuz,ne güzel.dediğiniz gibi annelik tabii özel ama prematüre annesi olmak çok başka birşey.

Son düzenleme:

Merhaba ilginiz ve bilgileriniz çok guzel bende ıkız beklıyorum erken doğum endışesı bızde de var ben sızın nerde çalıştığınızı çok merak ettim sakıncası yoksa tabii

Merhaba ilginiz ve bilgileriniz çok guzel bende ıkız beklıyorum erken doğum endışesı bızde de var ben sızın nerde çalıştığınızı çok merak ettim sakıncası yoksa tabii

evet çocuk hekimiyim yaşadıklarınızın en yakın şahiti bir çocuk hekimi. zamanında doğum yapıpta normal bir bebeğin bakımından gaz koliklerinden uykusuzluğundan şikayet eden anneler var onlara tabiki kızmıyorum ve anlayışla yaklaşıyorum ama 6 ay boyunca yenidoğan yoğunbakımın önündeki banklarda sabahlayan ,evine gidip duşunu bile alamayan kendi ağrı sancısını hiç duymayan hersabah zili korku ile çalan melek kanatlı anneler kimbilir onlardan biride sizdiniz belki defalarca bebeğinizin durumunu anlattım size çok umut vermemeye ama bir taraftanda umudunuzu kırmamaya çalışarak çelişkiler içinde.arkamı döndüğümde ağladım pek çok kez 'ben seni çok geç bulmuştum neden bukadar erken gittin diyen annenin feryadında' belki bebek kö..... nün belki bebek u... nun belki bebek p....ın belki de bebek x in annesisiniz yüreğim hep sizinle hiç unutmam bir prematüremin durumunu düşüne düşüne uykuya zor dalmıştım bir gece o gece rüyamda hacca gittim iyileşeceğine yordum bu rüyayaı şimdi elimi öpmeye geliyor küfür bile öğrenmiş pis kerata:) hangi konuda ne danışmak isterseniz hep yanınızdayım ..sevgilerimle....

ben mesaj sayım dolayısı ile özel mesaj yazamıyorum , sitedede hastane adı belirtmek istemiyorum . siz bana özel mesajla iletişim bilgilerinizi yazarsanız yardımcı olurum ben devlet hastanesindeyim şu anda ama en azından güvenilir hastaneleri önerebilirim . umarım ikizlerinize sağlıklı ve zamanlı olarak kavuşursunuz şimdiden Allah bağışlasın.

yazınızı okuyunca çok kötü oldum,1 yıl öncesine döndüm yine.....sizin gibi ilgili doktorların olduğunu bilmek güzel.sanıırm bunun meslekle ilgisi yok,insan olmak önemli..teşekkür ederiz

merhabalar melike hanim benimde bir sorum olacakti ilgilenirseniz cok sevinirim bende 27+5 le ikizlerimi dünyaya getirdim biri cok iyiydi digeri 4 kez ameliyat oldu 2 kere kasik fitigi 1 kere göbek fitigi
hadi bunlar önemsizde kalbine metal clips taktilar türkcesini bilmiyorum ductus diyolar her dogan bebekte olurmus bu ama kendiliginden 3 icinde kapanirmis benim kiziminki kapanmadi ve ameliyat oldu daha 1 kiloyken doktorlar bunun bir zarari olmaz dediler ama icimde herzaman bir süphe korku var acaba diye cok terlese cok aglasa biseymi olur korkusu var devamli icimde lütfen beni bilgilendirirmisiniz bu konuda ileride bir sorun yasarmi benim cocugum suanda 2 yasini gectiler birde düzeltilmis yasini kac yasina gelene kadar söyliycez simdiden tesekkür ederim ilginize

iş yoğunluğundan dolayı son günlerde hepinize cevap veremediğim için çok özür dilerim işallah bir kaç gün içinde hepinizin sorularını tek tek cevaplayıp bana özelden gönderdiğiniz mesajlara cevap vereceğim mail adresimi göndereceğim yanlış anlaşılmasından korkuyorum özel muayyenehanem falan yok tek bir amacım dünyada gönül gözümle en mübarek gördüğüm can kardeşlerime yardımcı olabilmek.sizi seviyorum.

bebeğiniz prematüre sorunlarından biri olan ,PDA dediğimiz problemi yaşamış bebek anne karnında iken temiz kanı plasentadan alır o yüzden akciğerler devre dışıdır. bu ductus dediğimiz yapı anne karnında iken bebeğin akciğerlere pompaladığı kanın akciğere gitmeden(çünkü gerek yok) vucuda pompalanmasını sağlar zamanında doğan bebeklerde akciğerlere oksijen gitmesi ile birlikte bu ductus önce fizyolojik olarak kapanır . ama prematürelerde bu kapanma olmayabilir yada tekrar açılabilir. tedavide önce ilaç kullanılır ilaç ilaç işe yaramaz ise cerrahi olarak bu ductus bağlanır,bağlanırki kan güzelce akciğere gitsin. zamanında bağlanmaz ise işte ozaman asıl sorun oluşur. sizinki zamnında kapatıldığı için içiniz rahat olsun . isterseniz bir çocuk kardiyoloğunada danışarak dahada net bilgi alabilirsiniz.Düzeltilmiş yaş olayı 2 yaşında bitmektedir çünkü prematürenin matür doğan bebeklerin gelişimini yakalaması 2 yaşta tamamlanır.ancak sizin bebekleriniz ileri derecede prematüre oldukları için 3 yaşa kadarda sürebilir endişelenmeyin. birde Denver 2 testinizi mutlaka yaptırmanızı öneririm eğer takip eden doktorunuz önermedi ise siz talep edin. 6 yaşın altındaki çocukların nöromotor gelişimi bu test ile değerlendirilir ve yaşıtları ile kıyaslanır. 4 alandan oluşan bu testin herhangi birinde gerilik mevcut ise o alanı geliştirecek program uygulanmalıdır. saygılarımla...

sanırım ikizleriniz profil fotoğrafınız çok tatlılar maşallah ceylinn

coook coook tesekür ederim ilginize alakaniza evet kizlarim profildekiler zaten her 6 ayda bir dogum yaptigim hastanede kontrolleri var takip ediyolar gelismelerini motor hareketlerini
anne yüregi iste yinede korkuyorum erken dogduklari icin heran bir sorun cikabilir diye kardesindede vardi cok kücük ductus ama kendiliginden kapandi onunki ilk baslarda 3 ayda bir kalp kontrolümüz vardi simdi 1 seneye cikardilar kardesini gerek görmüyolar onun disinda bir sorunumuz yok cok sükür birde ufak tefek yaramazliklari tekrar tesekür ederim

ya rabbim sen herşeyin en hayırlısını bilirsin.şok oldum.panik atağım dinsin diye başlığınıza girdim.okuduklarım karşısında yıkıldım.başınız sağolsun.kahroldum ama üzülmeyin nolur.sizin manevi destekçiniziz.rabbim sabır versin.

benimde rabbim nasip ederse ikizlerim olacak.üç aylık olcak bu peşrmbe günü.kelimeler boğazıma düğümlendi.gece gece ağlama krizi geldi beter oldum hiç ummuyordum.

nolur üzülmeyin.iki evladınız var onlar için ayakta kalın hayata tutunun nolur.rabbim onlara sağlık şifa versin inşallah.iyi olacaklar ben inanıyorum çok çokta dua edeceğim.rabbim hepimize evlatlarımızı bağışlasın. (amin)

merhabalar,sitede gezinirken yazınızı okudum belki sizi rahatlatmak adına yazmak istedim,doktor hanımda yazmış ama yaşayan biri olarak başımızdan geçenleri yazmak istedim.benim oğlumda da pda var,biz premotüre değiliz ama bizde de kapanması gereken delik kapanmamıştı,bize doktorumuz şekil çizerek anlatmıştı biz çok net anlamıştık,sol tarafta kalpten çıkan bir atar damar var birde sağ tarafta ciğere giden bir damar,bunları bağlayan başka bir damar,işte bu damar anne karnında açık,doğar doğmaz kapanması gerekiyor(doktor hanım da açıklamış),kapanmazsa şöyle birşey oluyor;kalpten çıkan damarın debisi fazla,ciğere giden damarın ki çok az,eğer bu damar açık olursa kalpten çıkan kan ciğere kaçıyor vücuda gitmesi gereken kan kaçtığı için kalp daha fazla çalışma ihtiyacı duyuyor ve büyüme yapabiliyor zamanla,öbür taraftan da ciğere az kan gitmesi gerekiyor,kalpten kan geldiği için ciğerde fazla çalışıyor, kılcallanma yapabiliyor....sizinkini kapatmışlar,yani PDA nın oluşturacağı sorunu tamamen ortadan kaldırmışlar,bize doktorumuzun dediği normal çocuktan hiçbir farkı yok merak etmeyin,bizim kapatılmadığı halde çok şükür deliğimiz küçük olduğu için sorun yok.ama anneyiz haliyle çocuklarımızın üzerine titriyoruz,biz normal yaşantımıza devam ediyoruz,kontrollerimize zamanında gidiyoruz, inş sizde de başka sorunlar çıkmaz ama korkmayın demek istemiştim sadece biraz uzattım galiba,sağlıkla büyüsün bebekleriniz

cok tesekkür ederim ilginize sorun kalp olunca insan duyar duymaz ürperiyo helede anne olunca allah hepimizin yavrularina saglik uzun ömür versin insallah benim diger kiziminda vardi onunkide kücük oldugu icin gerek görmemislerdi ve son kontrolümüzde kendiliginden kapandigini söylediler insallah sizin evladinizinkide kapanir allahim sifa versin bütün bekleyenlere

kızınız için bende sevindim,inş bir daha kalple ilgili sıkıntı yaşamayız hiç birimiz,benim oğlum 7 yaşını bitirmek üzere ilk bir seneden sonra kapanmasını beklemiyorlar zaten,o yüzden ömrü boyunca açık kalıcakhayatımızda iki önemli şey var biri dişleri çürümeyecek,çürürse hemen müdahale edilecek,ikincisi diş dahil geçireceği her operasyonda antibiyotik kullanacak..(kontrollerimiz yılda bir kereydi şimdi iki yılda bire düştü).şimdilik bunlara biz dikkat ediyoruz büyüyünce kendisi takip edecek ama buna şükür,daha büyük dert vermesin allah...sizin kapatıldığı için böyle bir zorunluluğunuz yok sanırım değil mi:26::26:

Son düzenleme:
Allah sabrını ve mükafatını versin
gözyaşlarıyla okudum Rabbim kalan yavrularına sağlılı uzun bir ömür versin analı babalı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…