• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dört dörtlük biri fakat yurdışında yaşıyor….

Türkiye’deki erkeklerde de durum farklı değil
25 yaşında, dört dörtlük denenecek bir erkeğe ailesi başka ülkeden kiz bulmaya çalışıyor, o da bunu kabul ediyorsa normal değildir bir şeyler çıkar büyük ihtimalle. Türkiye' de de böyle örnekler var mıdır, vardır ama şuan konu bahsettiğiniz kişi.

25 yaşında, dört dörtlük denenecek bir erkeğe ailesi başka ülkeden kiz bulmaya çalışıyor, o da bunu kabul ediyorsa normal değildir bir şeyler çıkar büyük ihtimalle. Türkiye' de de böyle örnekler var mıdır, vardır ama şuan konu bahsettiğiniz kişi.

Ya Almanya’da olup Türkiye’den evlenen çok kişi biliyorum çünkü oralardakiler kültürleri farklı oluyor malum yurt dışı. Bazıları Türk kökenlerini Türk kültürlerini kaybetmek istemiyor. Belki çocuk da hazır hissediyordur evlenmeye bence ailenin aracı etmesi absürt karşılanacak bir şey değil. Ama önemli olan çocuk aileci mi deği mi.

Öncelikle aşka ve sevgiye inancım hiç kalmadı. Hatırlarsınız belki görüştüğüm çocuk bir anda görüşmeyi bırakıp, tanıştırıldığı 17 yaşında bir kızla evlenmişti (2 ay dolmadan ayrıldılar bu arada şu an boşanma aşamasındalar). Böyle biri çıktı fakat gerçekten sevmiştim değer vermiştim. Şu an 26 yaşındayım ve şimdiye kadar bu kişi dışında da hayatımda kimse olmamıştı. Doğal olarak artık erkeklere bakamıyorum baksam da etkilenemiyorum. Yaşıtlarım çoktan evlendi çocuk sahibi bile olmaya başladılar. Gelgelelim şu an çocukluğunu bildiğim birisinin ailesi tarafından şiddetle isteniyorum. Çocuk da ılımlı bakıp benimle görüşmek istiyor. Bu arada o benden bir yaş küçük fakat gerçekten bir çok kızın hayallerini süsleyen bir kişilikte, tipi de yolda görsem bu bana bakmaz derim öyle yakışıklı. Şu diğer tutulup kaldığım elemanla ne karakteri ne fiziği, yakışıklılığı karşılaştırılamaz bile aynı zamanda yeni makine mühendisi olmuş. (Diğerini de görseniz bu kız buna nasıl bakmış dersiniz ya neyse🤣) Sorun şu ki bu çocuk ailesi ile beraber yurtdışında yaşıyor, Almanya’da. Gerçi ailesi küçük bir kasabada çocuk Dortmund’da aile ile yaşamıyor yani ve ben hiçbir şekilde yurtdışına gitmek istemiyorum :KK43: Ki çocukla görüşsek etkilenir miyim onu bile bilmiyorum. Annemle her ne kadar sıkıntılar yaşasam da ailemi bırakıp o kadar uzaklara gitmek de istemiyorum. Çevremdeki herkes de akıllı ol bu çocuğu değerlendir bir daha karşına böyle biri çıkmaz yaşın geçiyor artık gibi cümleler kurup moralimi hepten bozuyorlar. Bu manipülasyonlara gelip bir hata yapmak istemiyorum ama bir yandan da haklılar sanki aşk, sevgi gidiyor en kötüsüne konuyor onu da gördük peki ya mantık evliliği ile hiç istemediğim halde yurtdışına gitmek çok mu mantıklı? 🥺

Canım bence çok düşünüyorsun. Tanışın, konuşun, telefonlaşın. 26 yaş hiç bir şey için geç değil ki. Ben 6 yıllık sevgilimle nişanlandım ve 26 yalında ayrıldım. Hayatım bitti, bir daha seçemem bir daha kimse böyle olmaz herkes evlendi hayatını kurdu diye griplere girdim. Üstüne iki kere daha sevdim arada da flörtlerim oldu yani ve hiç pişman değilim. İyi ki de birkaç insan daha tanımışım, bu sayede nasıl birini isteyip istemediğimi anlamış oldum. Şimdi de evliyim çok da mutluyum Allah’a şükür. Ve evlendiğim kişi de arkadaşlarımın illa tanıştıralım diyip benim öylesine iyi hadi bi tanışalım dediğim biriydi yani hiç beklemiyordum bu kadar seveceğimi.

Bence sen de tanı, hemen koştur koştur evlenmek zorunda değilsin, insan tanımış olursun en kötü yani.

Sen bu çocuğu nerden tanıyorsun da böyle övgüyle bahsedebiliyorsun?

Ben olsam kesin görüşürdüm

Hem de eğitimi , işi var
Hem Almanya’da yaşıyor
Hem Euro kazanıyor
Hem yakışıklı
Eğer kültürlü kafa dengi biri ise
Bağnaz falan değilse
Kesinlikle değerlendirirdim.

Görücü usulü yurt dışı evlilik çok akıl karı değil. Oğulları kendi milletinden olmayan kadınlarla evlenmesin diye Türkiye'den evlendirme telaşına düşüyor aileler. Adamın sevgilisi bile vardır niye olmasın o yaşta. Sonra da gelsin mutsuzluk, aile içi şiddet.
Adamla konuştunuz mu? Evlenmek istiyor mu o?

Türkiye’deki erkeklerde de durum farklı değil
Türkiye 'deki herifi araştırır soruşturursun, mutlaka çıkar kokusu, yurtdışındaki 25 yaşında anasının kız aradığı adamın huyunu suyunu ne bileceksin? Çok var öyle uyuşturucu bağımlısı, sorumsuz, yabancı sevgilisi olan oğullarını aklınca yola getirmek için haldır haldır Türkiye 'den kız arayan tipler. Nerden bileceksin elin memleketindeki insanları?

Öncelikle aşka ve sevgiye inancım hiç kalmadı. Hatırlarsınız belki görüştüğüm çocuk bir anda görüşmeyi bırakıp, tanıştırıldığı 17 yaşında bir kızla evlenmişti (2 ay dolmadan ayrıldılar bu arada şu an boşanma aşamasındalar). Böyle biri çıktı fakat gerçekten sevmiştim değer vermiştim. Şu an 26 yaşındayım ve şimdiye kadar bu kişi dışında da hayatımda kimse olmamıştı. Doğal olarak artık erkeklere bakamıyorum baksam da etkilenemiyorum. Yaşıtlarım çoktan evlendi çocuk sahibi bile olmaya başladılar. Gelgelelim şu an çocukluğunu bildiğim birisinin ailesi tarafından şiddetle isteniyorum. Çocuk da ılımlı bakıp benimle görüşmek istiyor. Bu arada o benden bir yaş küçük fakat gerçekten bir çok kızın hayallerini süsleyen bir kişilikte, tipi de yolda görsem bu bana bakmaz derim öyle yakışıklı. Şu diğer tutulup kaldığım elemanla ne karakteri ne fiziği, yakışıklılığı karşılaştırılamaz bile aynı zamanda yeni makine mühendisi olmuş. (Diğerini de görseniz bu kız buna nasıl bakmış dersiniz ya neyse🤣) Sorun şu ki bu çocuk ailesi ile beraber yurtdışında yaşıyor, Almanya’da. Gerçi ailesi küçük bir kasabada çocuk Dortmund’da aile ile yaşamıyor yani ve ben hiçbir şekilde yurtdışına gitmek istemiyorum :KK43: Ki çocukla görüşsek etkilenir miyim onu bile bilmiyorum. Annemle her ne kadar sıkıntılar yaşasam da ailemi bırakıp o kadar uzaklara gitmek de istemiyorum. Çevremdeki herkes de akıllı ol bu çocuğu değerlendir bir daha karşına böyle biri çıkmaz yaşın geçiyor artık gibi cümleler kurup moralimi hepten bozuyorlar. Bu manipülasyonlara gelip bir hata yapmak istemiyorum ama bir yandan da haklılar sanki aşk, sevgi gidiyor en kötüsüne konuyor onu da gördük peki ya mantık evliliği ile hiç istemediğim halde yurtdışına gitmek çok mu mantıklı? 🥺
Sevgi olmadan asla böyle önemli bir kararı alıp adım atma mantık evet önemli ama evlilik bundan ibaret değil. Evin içine girince işler degisiyor. Valla çocuğu çok övdün oldu gibi geldi bana bu iş 😄 ama kabul edersen buraya gelmesini isteme daha iyi şartlarda orda yasamak mantıklı. Uzaklık konusu sıkıntı insan anne babasını özlüyor ve ne kadar iyi olsada eşinin ailesinin insanın kendi anne babası gibi olmuyor..

Ortada mantık evliliği bile yok ki. Ne kadar tanıyorsunuz da dört dörtlük olduğuna kanaat getirdiniz? Yüz yüze gelmeden daha nasıl emin oldunuz hiç anlamadım. Dört dörtlük adam koskoca Almanya’da kendine birini bulamamış mı hani onu geçtim, kısmet gönlüne göre birini bulamamıştır ailesi Türkiye’den kız arıyor evlendirmek için. Evlenmek için evlenilmez, önce tanırsınız sonra evlenirseniz olması gereken budur. Başka ülkede yapamam diyorsanız kendinizi en iyi siz tanırsınız hiç o topa girmeyin. Daha 26 yaşındasınız benim sizin yaşınızda evlenen bir arkadaşım var ona da erken değil mi muhabbeti yapmıştık, nasıl çevreniz varsa herkes evlenmiş bu yaşta. Benim bir arkadaşımın arkadaşı böyle görücü usulü evlendi yurt dışına gitti. Çocuk sahiden pek yakışıklıydı. Meğer orada yabancı bir sevgilisi varmış ailesi onunla evlenmesin diye apar topar Türkiye’den birini bulup evlendirmişler. Kız gidince öğrenmiş bunu, kocası olacak herif sevgilisinden ayrılmamışta. Çocuğun ailesi yuva kolay kurulmuyor kızım zamanla bağlarsın kendine diyorlardı

Son düzenleme:
Almanya artık dolmuş mesafesi oldu bir uçakla İstanbul şehir içinde bir yerden bir yere gitmekten daha hızlı gelirsiniz. Gidin ufkunuz genişlesin çocuğunuz şanslı olsun. Ha hayat bu belki de hiç olmayacak ama denemeden bilemezsin.

Bizim komşu da oğluna TRden kız arıyor. Bana da sordu var mı birileri yok dedim. Çünkü çocukcağız alkol bağimlısı, sosyal yardım ile geçiniyor.

Ben tavsiye etmiyorum yurtdışı evliliğini yurt disinda yaşayan biri olarak.
Özellikle Almanya’da her taraf Türk. Her tarafta çok güzel Türk kızlar var. İnsanlar burdan sevip evleniyor.
Türkiye’den evlenen benim tanidiklarimin hep biri hikayesi var malesef. Kötü akışkanlıklar, başka sevgili veya çocuk vs.

Tabi Sevip türkiyeden evlenen mutlu olanda vardır ama bu çok az.

Yani burada birini bulamamasının mutlaka bir sebebi vardır.

Bende o civarlarda yasiyorum burasi Cok güzel benim icin, cokda Türk yasiyor zorluk cekmezsiniz, sevgiliniz güvenilir biri olup olmadigini arastirin derim, sans verin eltimde görücü usülü evlendi 25 yil oldu Cok mutlu, bence önemli olan es secimi gerisi nerde yasadigin 2. Plan bana göre, biraz benimde garibime gitdi üniversitede o kadar Cok kiz varken türkiyeden getirmek istemeleri Evet biraz sorgulanmali, yoksa neden olmasin burada rahat edersiniz, Almanya yasam kalitesi yüksek oldugunu duymussunuzdur, Ben Dogma büyüme Almanyada oldugum icin bana göre güzel. Imkaniniz varsa nisanlilikda gelin görün bakin begenirseniz anlasabilirseniz karar verin derim, turist vizesiyle gezin gidin bence.

Bir tanidigimizin oglu Cok efendi 30 yaslarinda okumus mühendis hicbir sorunu yokken alkol yada uyusturucu Kari kiz yokken evlenecek birini bulamadi türkiyeden görücü usulü evlendi bence kismet illaki birsey aramamak lazim altinda, belki begenmiyordur burdaki kizlari o yüzden görüsün taniyin kader insAllah iyi insanlarla karsilasirsiniz

Ben tavsiye etmiyorum yurtdışı evliliğini yurt disinda yaşayan biri olarak.
Özellikle Almanya’da her taraf Türk. Her tarafta çok güzel Türk kızlar var. İnsanlar burdan sevip evleniyor.
Türkiye’den evlenen benim tanidiklarimin hep biri hikayesi var malesef. Kötü akışkanlıklar, başka sevgili veya çocuk vs.

Tabi Sevip türkiyeden evlenen mutlu olanda vardır ama bu çok az.

Yani burada birini bulamamasının mutlaka bir sebebi vardır.
Şöyle aslında burada çok kötü senaryolar çizilmiş ben çocuğun küçüklüğünü ve ailesini tanıyorum. Geçen sene de bir yerde karşılaşmıştık bulunduğumuz ortamda benim 1-2 hareketim hoşuna gitmiş bunu da ailesine söylemiş. Yoksa sevgilisi olmuş orada zaten daha önce annesi ve annem çok yakın arkadaş anlatıyordu kadın hep gizlisi saklısı yoktu çocuğun. Daha önce biz de yurt dışında yaşadığımız için o çevrede kimin kötü ahlakı vardı kim alkolikti kim kötüydü anlaşılıyor az çok.

Bir tanidigimizin oglu Cok efendi 30 yaslarinda okumus mühendis hicbir sorunu yokken alkol yada uyusturucu Kari kiz yokken evlenecek birini bulamadi türkiyeden görücü usulü evlendi bence kismet illaki birsey aramamak lazim altinda, belki begenmiyordur burdaki kizlari o yüzden görüsün taniyin kader insAllah iyi insanlarla karsilasirsiniz
Ben de anlamadım bazı erkeklerin tercihi gerçekten bu yönde olabiliyor çevremde de tercih edeni gördüm fazla öküz altında buzağı aranmış :( Dört dörtlük derken iyi bir tipi, iyi bir mesleği, iyi bir ailesi var manasındaydı. Yoksa herkesin bir kusuru olur kaldı ki ben artık kusursuz erkeğin varlığına inanmıyorum. Ama çevremdeki çoğu kız arkadaşım bir saydığım şartlara bakarak evlendiler şu an gayet de mutlular ben de aşk sevgi diye diye kendimi heba ettiğimle kaldım 🤣

Şöyle aslında burada çok kötü senaryolar çizilmiş ben çocuğun küçüklüğünü ve ailesini tanıyorum. Geçen sene de bir yerde karşılaşmıştık bulunduğumuz ortamda benim 1-2 hareketim hoşuna gitmiş bunu da ailesine söylemiş. Yoksa sevgilisi olmuş orada zaten daha önce annesi ve annem çok yakın arkadaş anlatıyordu kadın hep gizlisi saklısı yoktu çocuğun. Daha önce biz de yurt dışında yaşadığımız için o çevrede kimin kötü ahlakı vardı kim alkolikti kim kötüydü anlaşılıyor az çok.
Hayırlı olsun, içine sindiyse değerlendir.

Back
X