• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dört dörtlük biri fakat yurdışında yaşıyor….

Ay tabii ki şans ver konuşun. Eski konularını biliyorum baya yıkılmıştın belki bu senin için güzel bir fırsattır. Ön yargılı olup elinin tersiyle itme.

Dortmund güzeldir demeye geldim .hayatta 3 ülke değiştirdim ,bilgi ,kültür yeni dil ,yeni insanlar aslında hayatına çok anlam katıyor . Ama cesaretli olmak lazım . Gelirsen kendi ayaklarının üzerinde dur . Yani eve kapanım iki kelime almanca bilmeden çocuk ne yapma .almanca öğren çevre edin gez toz . almanyaya hollanda ,belçika,isviçre ve danimarkada yakın .

“Almanya’ya gelin gitmek” konusu açılınca nedense aklıma hep gelinine eziyet eden kayınvalide tiplemesi geliyor.

Siz şimdi çocuk süper vs diyorsunuz da;
1. Hem yakışıklı hem nitelikli, neden evleneceği kızı kendi bulmuyor da annesinin bulduğu birine ok diyor?
2. Sizi evde oturtup kendisi bekar hayatına devam edebilir, Bunu da bilmiyoruz (burada bu tarz konu çok açıldı).
Neyse bu maddeler çok uzar.
Siz bir görüşün bakalım göz perdesiz).

Şunu da unutmayın ki, sizi çocuk değil annesi çok istiyor.

ailesi tarafından şiddetle isteniyorum. Çocuk da ılımlı bakıp benimle görüşmek istiyor.
Bunu bizzat kendinden duydunuz mu? Belki de he he demiştir ailesine. Gurbetçi ailelerin en büyük hayali Türkiye'den gelin damat bulmak. Kültür farkı var bizim gibi yaşayıp düşünmüyor oradaki gençler. Ortak paylaşım yok kaldı ki ailesiyle bile yaşamıyormuş. Eski kafa insanların tuzağına düşmeyin, böyle yapılan evliliklerin sonu hep hüsran. Benim kendi gözlemlerim bunlar, tahmin değil.

“Almanya’ya gelin gitmek” konusu açılınca nedense aklıma hep gelinine eziyet eden kayınvalide tiplemesi geliyor.

Siz şimdi çocuk süper vs diyorsunuz da;
1. Hem yakışıklı hem nitelikli, neden evleneceği kızı kendi bulmuyor da annesinin bulduğu birine ok diyor?
2. Sizi evde oturtup kendisi bekar hayatına devam edebilir, Bunu da bilmiyoruz (burada bu tarz konu çok açıldı).
Neyse bu maddeler çok uzar.
Siz bir görüşün bakalım göz perdesiz).

Şunu da unutmayın ki, sizi çocuk değil annesi çok istiyor.
Şu bir gerçek ki erkekler dünya kadar kızla görüşüp, sevgili olup evlenmeye gelince annelerinin, akrabalarınun gösterdikleriyle evleniyorlar türkiyede de durum farklı değil ki 🤣 Kaldı ki aşk, sevgi diye diye gezilip bir anda başka bir annenin oğluna gösterdiği kız ile terk edilen kişi oldum ben daha bir erkeğe güvenip ne sevgimi ne aşkımı veririm. Ama böyle görücü usulü mantık evliliği yapan kaç arkadaşım varsa mutlu hepsi

Şu bir gerçek ki erkekler dünya kadar kızla görüşüp, sevgili olup evlenmeye gelince annelerinin, akrabalarınun gösterdikleriyle evleniyorlar türkiyede de durum farklı değil ki 🤣 Kaldı ki aşk, sevgi diye diye gezilip bir anda başka bir annenin oğluna gösterdiği kız ile terk edilen kişi oldum ben daha bir erkeğe güvenip ne sevgimi ne aşkımı veririm. Ama böyle görücü usulü mantık evliliği yapan kaç arkadaşım varsa mutlu hepsi
Ama hiç bilmediğin bir ülkeye kanadını kopartıp elsiz ayaksız giderek hayatının kumandasını bir erkeğe vereceksin. Eski konularını biliyorum, bu duruma neden bu kadar sarıldığını da anlıyorum, ama yavaş git kaza yaparsın.

27 yaştan bildiriyorum hala bekarim birçok yanlış insan tanıdım pişman mıyım hayır hiçbiri evlenecek kategoride değildi:halay: görücü usulü yurtdışından biriyle evlenip mutlu olabilmiş kimseyi tanımadım daha

26 yaşında birisinin evde kaldım, yaşım geçti endişelerini yaşaması çok saçma. Adamı önce bir tanımaya çalışın. Birçoğumuz yurt dışına gitmeye çalışıyoruz. Size de genç yaşınızda bir fırsat çıkmış. Değerlendirin derim.

Öncelikle aşka ve sevgiye inancım hiç kalmadı. Hatırlarsınız belki görüştüğüm çocuk bir anda görüşmeyi bırakıp, tanıştırıldığı 17 yaşında bir kızla evlenmişti (2 ay dolmadan ayrıldılar bu arada şu an boşanma aşamasındalar). Böyle biri çıktı fakat gerçekten sevmiştim değer vermiştim. Şu an 26 yaşındayım ve şimdiye kadar bu kişi dışında da hayatımda kimse olmamıştı. Doğal olarak artık erkeklere bakamıyorum baksam da etkilenemiyorum. Yaşıtlarım çoktan evlendi çocuk sahibi bile olmaya başladılar. Gelgelelim şu an çocukluğunu bildiğim birisinin ailesi tarafından şiddetle isteniyorum. Çocuk da ılımlı bakıp benimle görüşmek istiyor. Bu arada o benden bir yaş küçük fakat gerçekten bir çok kızın hayallerini süsleyen bir kişilikte, tipi de yolda görsem bu bana bakmaz derim öyle yakışıklı. Şu diğer tutulup kaldığım elemanla ne karakteri ne fiziği, yakışıklılığı karşılaştırılamaz bile aynı zamanda yeni makine mühendisi olmuş. (Diğerini de görseniz bu kız buna nasıl bakmış dersiniz ya neyse🤣) Sorun şu ki bu çocuk ailesi ile beraber yurtdışında yaşıyor, Almanya’da. Gerçi ailesi küçük bir kasabada çocuk Dortmund’da aile ile yaşamıyor yani ve ben hiçbir şekilde yurtdışına gitmek istemiyorum :KK43: Ki çocukla görüşsek etkilenir miyim onu bile bilmiyorum. Annemle her ne kadar sıkıntılar yaşasam da ailemi bırakıp o kadar uzaklara gitmek de istemiyorum. Çevremdeki herkes de akıllı ol bu çocuğu değerlendir bir daha karşına böyle biri çıkmaz yaşın geçiyor artık gibi cümleler kurup moralimi hepten bozuyorlar. Bu manipülasyonlara gelip bir hata yapmak istemiyorum ama bir yandan da haklılar sanki aşk, sevgi gidiyor en kötüsüne konuyor onu da gördük peki ya mantık evliliği ile hiç istemediğim halde yurtdışına gitmek çok mu mantıklı? 🥺
Kalbinizde hala daha sizi bırakıp giden biri var anladığım kadarıyla. Önce eski defterinize kapatin ondan sonra bir başkası ile görüşün. Sonuçta o kişi de bir annenin evladı. Kimsenin kimseyi üzmeye hakkınız yok.
Ne kadar çocukluğunu bilsenizde aynı çatı altında yaşamadan bir insanın huyunu suyunu ne yazık ki ogrenmiyorsunuz. Bu devirde yeri geliyor anne oğlunu taniyamiyor..
Çevrenizin dedikleri de çok doğru. Bu devirde yurt dışında yaşamak çok mantıklı. Her genç kişi kız erkek fark etmez bı şekilde gitmek istiyor. Ve böyle kismetler her zaman denk gelmez. Siz kendinizi toparladiginizda da iş işten gecmis olacak... Ne karar alirsaniz alın ama keşke demeyin.

Back
X