dost acı mı söyler?acıyı tatlı mı söyler?

Sana iyilik, dostluk edip senin aptal durumuna düşmeni istemeyen kişi kötü ama senin kumarbaz arkandan iş çeviren sütten çıkma dürüst, borcuna sadık, güvenilir, arkadaşlarının gazına gelmiş zavallı mağdur eşin iyi öyle mi...

Senin gibilere iyilik yaramaz işte, eve gidip eşiyle arkandan gülseler daha iyiymiş...Kocişinle mutluluklar tatlım iyi kandırılmalar sana.

eşiniz melek söyleyen mi kabahatli. yuvayı yıkacak olan söyleyenler değil eşiniz. yapmaz etmez diyosunuz da neden 3 kere gitti peki. yakalanmasa daha gidecekti belki. hala bile gidiyor belki nerden biliyorsunuz.

hani bir iş arkadaşı bayanla yemek yer, arkadaşlarınızda abartarak ortada bişi varmış gibi anlatır sizi kışkırtır o zaman haklısınız.

ama adam aleni sizi kandırmış. kandırıldığınızı öğrenmek ve yuvanızı yıkmak istemiyorsanız 3 maymunu oynayın. ona buna da hava atmayın kabahatini affetmem diye. külyutmazcılık oynamışsınız elinizde patlamış.

Senin yaptığın şeyin adı psikolojide "yer değiştirme ego savunma mekanizması" olarak geçiyor.Eşinin yaptığı seni çiğneyerek kumar oynamış olma durumunu kendine yedirip, "boşanırım" lafının arkasında duramadığın için egon seni öfkeni çıkarabileceğin daha kolay bir hedef olan arkadaşına yönlendiriyor.

Halbuki gerçek kızgınlığın eşine, sadece öfken yer değiştirmiş durumda...

Çok uzun yazmışsınız tüm konuyu okuyamadım başlığa itafen yazıyorum
Dost acıyı tatlı söyler söyler ki düzelesin gaz vermez
Ama bu demek değil ki siZi kalkıp yerin dibine soksun aşağılasın hiç hata yapmıyormuş gibi ukalalık taslasın

Siz ve sizin gibi düşünenler amacınız ne bilmiyorum ama insanları anlamak istediğiniz gibi anlayıp konuyu saptırmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. Benim yazdıklarımı hernerenizden anlıyorsanız bence doğru yerinizden anlayın o omuzlarınızın üstünde duran top gibi birşey var içindede bir beyin onu az çalıştırın ve onu kullanmayı deneyin. Bakın son kez söylüyorum kızdığım nokta arkadaşımın gelip bunu bana söylemesi değil. Benim bildiğim şeyi bana söylese ne söylemese ne! Ben söylerken tavrına gülmesine hafife almasına kızıyorum söyleyin bakalım siz dostunuzun size gelip gülerek dalga geçer gibi bir tavırla evliliğini bitirebilcek önemde bir konuyu açıklamasına ne tepki verirdiniz bırakın Allah aşkına kimsenin başına gelmesin ama sizin için önemli olan bir konuda değer verdiğiniz kişi böyle davranınca görün bakalım dostu düşmanı ... Ayy canım dostum m iyiki varsın ben biliyorum bunu emindim zaten sende böyle gülerek söyleyince bana bir güç geldi dost varmış düşman varmış milleti sevindirmemek lazım diyip biz herşeyi atlattık bunada atlatırız diyip kocişime sarılasım geldi.. Mu deseydim acaba...

senin bu laflarına ciddiye alıpta gidip eşine dostuna saran kavga eden yoktur umarım... Varmı bu sözlerinle birbirine düşürdüğün kişiler yapıyon mu bir liste... Psikolojiden anladığını sanan psikolojik rahatsız üye.

Doğruları söyleyen kötü, kaç kez yalan söyleyen adam iyi olmuş bir anda. Tavsiyem sizde boş yere eşinize bak birdaha yaparsan ayrılırım gibi gereksiz tehditlerde bulunmayın, inandırıcılığınızı kaybediyorsunuz.
Ayrıca o 11 yılı düşünmeden, sizi umursamayan kim? Bırakın başkalarına suç bulmayı Allah aşkına, kendi kendinizi kandırıyorsunuz. Okurken gerçekten haklı olabileceğinizi düşünmenizi aklım almadı.

Söyleyiş tarzı hatalı olabilir ama hiç söylemeseydi, eşin yine Kuran' a el bassaydı, sen de gitmediğine inansaydın. Daha mı iyiydi?

Dost bulmak cok zor. Elinde varken kaybetme ama incindiğini de söyle. Söyle ki, daha kibar davransın bundan sonra sana

ıyı de esın gıtmeseymıs o zaman guzel üye..sen de yapamayacagın seyı soylemseydın, boşanırım boşanırım dıye..

Evliligini bitirecegini dusunmemistir.
Nitekim bitmemis affetmissin de.
Dostunun niyetini kotu buluyorsan iliskiyi bitirirsin.
Gulmesinin sebebi ne ola ki.
Sormadin mi?

söylediklerim saçma geliyosa yap bi araştırma internette veya psikoloğa git öğrenmesi bedava.
Ayrıca eşine dostuna saran ben değilim farkındaysan tatlım
Seni kibliyorum iyi gecelerr.

kk üyelerinden gaz almak için konu açılır..
beklenen tepki alınmaz üstüne konu sahibi eleştirilir...
ilk başta bahsedilmeyen ama sonradan ortaya sürülen hafifletici sebepler sayılır...
sonra kk üyeleri akılsız ,bişiden anlamayan kişiler oluverir....

bir klasik konunun sonu daha...

Size bir ithamda bulunulmamış, şu anki eyleminizin psikolojik boyutu açıklanmış sizin cevabınıza bir bakın.
Teşekkür etmeniz gerekirken, siz suçlamışsınız bile. O sebeple dostunuz ve tavrıyla ilgili de söylediklerinizin ya da yorumlamanızın sağlıklı olmadığı kanaatindeyim.
Size ve ilişkinize onca emek vermiş birinin , bir tavrından dostluğunu sorguluyorsanız, gerçekten dost muydunuz onu da düşünmek gerek.
Kuran ı öpmek de söze sadakati getirmez ne yazık ki... Söz irade ile alakalıdır. Kuranla bir ilişki kuracaksa içiyle kurmalı, dışıyla değil eşiniz

Böyle birşeyi sizden saklasaydı, eşiniz o kumarhaneye gitmeye devam etseydi, orda oynadığı her neyse artık bide orda Bi güzel borçlansaydı sonra o borcu ödeyemeyip kapınıza icra memurları dayansaydı haliniz Nasıl olurdu bir düşünün eminim o zmanda benim bu konuda ne düşündüğümü bildiğin halde kocamın oralara gittiğini bilmene rağmen niye beni uyarmadın sen Nasıl dostsun diye sorgulardınız o yüzden bu kadim dostunuzu kaybetmeyin derim .

Suçlu olan esin ... Belkiki arkadaşın bu alışkanlık ileri gitmesin diye bildirmek istemiş. Arkadaşının eşide sana söylesin diye planlı söylememiştir.

Pes. Arkadasiniz yuvanizin yikilcagini biliyordu ve dogruyu soyledi diye kiziyorsunuz. Ama yuvanizin yikilcagini bile bile yine kumarhaneye giden kocaniza kizmiyorsunuz. Suclu olan yalan soyleyen, kandiran, aptal yerine koymaya calisan degil de dogruyu soyleyen oldu yani?
off mutlu yuvalarinizda durun ya allah askina.
O arkadasiniz da insallah bi daha sizle gorusmek gibi bi hata yapmaz.
Ve insallah benim karsima da sizin gibi bi insan cikmaz.

Sen arkadassin hakkinda diyorsun ya esimden bosanacagimi bile bile henen bana yetisdirdi fitneledi.
Ama esinde bosanacagini göze ala ala kumarhaneye gitmis.
Simdi size evlenirken nikah sözü sadakati güveni kim sagladi? Esiniz mi yoksa arkadasinizmi?
Iki dakika oturup düsünün

Eğer söylemeseydi de bu nasıl dost benden saklıyor diyecektiniz bence yapması gereken doğru hareketi yapmış doğru tek ve nettir bunun tatlı tatlı söylemesi olmaz

Konunun iceriginde o arkadasin gulerek soyledigi, alay ettiginden hic bahsedilmemis ama birden bire burda koca degil de arkadas savunulunca iste yok dalga gecti yok gulerek soyledi yok bana gaz verdi bilmem ne diye konu saptiriliyor.
Burdan bu gazi alamayacagin belliydi, bosuna actin konuyu.
İstedigin cevaplari alamayinca da hemen hakarete yoneldin.
Komik oluyor ya yapmayin bunu artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…