En büyük derdiniz bu olsun .zamanla taşlar oturur yerine .Canım sıkkın, cidden sıkkın, hani ağladım ağlayacağım..
Oldum olası çevresinde sürüyle arkadaşı olsun isteyen biri olmadım. Çevresinde çok arkadaşı olanın aslında hiç arkadaşı yoktur buna inanırım. Ben hep 1-2 tane ama güvenebileceğim dostum olsun, onlarla da herşeyimi paylaşabileyim istedim. Hep bu doğrultuda ilerledim. Bir insana zor güvenirim, hemen dost edinemem ama güvendiğim insana da tam güvenirim, onun için her türlü fedakarlığı gösteririm. Dostluk konusunda çok fedakar ve sadığımdır. Ama bu konuda yüzüm cidden gülmedi, hiç gülmedi. Çok da kazık yedim afiyetle..
Örnek vermem gerekirse, hatırlıyorum; üniversitede edindiğim, hasta diye başında sabahladığım, o sınava giremiyor dersten kalacak diye benimde o sınava girmediğim "dost"umun, sevgilimi ayartmaya çalışan ve "QueenBee bence öyle çokta güzel bir kız değil"vari beni yerden yere vurduğu ve yer yer de kötülediği mesajlarını yakalamıştım.. Hani üzerinize afiyet on numara bir kazıktı, bende afiyetle yedim..
En son canımı sıkansa; evlenmeden önce çok samimi olduğum 10 küsür yıllık iki dostumla (ikiside bekar) evlendikten sonra tamamen kopmamız. Evlendim evleneli tövbe bismillah bir haller oldu bunlara. Düğünde yada ertesinde bir kırgınlık mı oldu diye gelmesin sakın aklınıza.. Aksine "evlendi unuttu" demesinler diye öncekinden de özverili olmaya çalıştım arkadaşlık konusunda. Ama resmen evlendiğimden beri benimle görüşmek istemiyorlar. 10 davetimin ikisine teşrif edilirse edilir. Attığım mesajlara doğru düzgün cevap bile verilmez. Nedenini soruyorum; "Sen artık evlisin rahatsız etmek istemiyorum" gibi saçma cevaplar alıyorum. Bana karşı buz kestiler resmen. Biri her doğum günümde gece 12'de arar kutlardı, evlendikten sonraki doğum günümü kutlamadı bile.. Ki düğün günümde "ya eskisi gibi görüşemezsek QueenBee" diye salya sümük ağlayanlarda kendileriydi. Bilemiyorum ya, çok kötü hissediyorum. Evlendikten sonra arkadaşlarıma eskisinden daha çok ihtiyaç duyduğum bu günlerde arkadaş konusunda kendimi çok yalnız hissediyorum. Hani mesaj atarsında görülür ama o cevap saatlerce, günlerce belki de hiç gelmez ya, şuan o haldeyim. Acaba evlendim diye beni kendilerinden farklı görmeye başladılar da görüşmek mi istemiyorlar... Normal mi bu kopuş...
Oturup kendimi değerlendiriyorum acaba bende mi bir sorun var diye ama cidden fedakarlıktan başka yaptığım hiçbirşey göremiyorum. Dostum kötüyüm dese "neden" diye değil "nerdesin" diye soran biriyim. "Kendim gibi bir dostum olsun isterdim" diyebiliyorsam sorun bende değildir diye düşünüyorum. Lanet, aksi yada huysuz biri de değilim, aksine çok neşeliyim (yada neşeliydim).. Ki lanet, aksi yada huysuzların bile ne dostluklar yaşadıklarına şahit oldum ben..
3 aylık evliyim, çok şükür çok da mutluyum, Rabbim hepimizin yuvalarını korusunÖğretmen olduğum için eşimde özel sektörde çalıştığı için eşimden baya bir erken işten çıkıyorum. Akşam eşim gelene kadar boş boş oturup Tv karşısında pineklediğim günümü dostlarımla değerlendirmek isterdim... Ama nasip kısmet mi diyelim..
Burada beni anlayacak çok insan olduğunu düşünüyorum. Belkide işin gerçeği herkes bir nebze benim gibi yalnız hissettiği yada baya baya yalnız olduğu için burada derdimizi, sıkıntımızı, tasamızı tanımadığımız insanlara açıp medet bekliyoruz..
Velhasıl kelam insan nasıl da muhtaç hissediyor kendini iki dost sohbetine ve bulamamak ne kadar da kötü...
Bu da benden böylesi bir dert olsun...
Aaaa Bir-Dost son verdiğin leziz yemek tariflerinden sonra seni yeniden görmek ne güzelBiri dost mu dedi?
İşte geldim burdayım
Bir-Dost
Buluşup kaynaşalım, bari biz birbirimize dost olalımBence bdv cilerin buluşup kaynaşma Zaman'ı geldi..
Siz de benim yaşadığım sorunun diğer kısmındasınız anladığım kadarıyla. Daha açık anlatırsanız dinlerimsizi anlıyorum. tek fark benim bekar, arkadaşımın evlenmesi10 senelik dost kardeşimdi
2sene sonra ancak alışabildimkendimi kullanılmış bile hissettim zaman zaman zamanla geçecektir.
gençlik vakitlerimizde 12 de mesaj olayı bizde de vardı
Gerçek miAaaa Bir-Dost son verdiğin leziz yemek tariflerinden sonra seni yeniden görmek ne güzelHer konuma hızır gibi yetişirsin, hoş geldin
O biraz risk li. Düşünsene burda birbiri ne onca saydıran kadının birbirine yakın olduğunu. Hadi diyelim nick le gizlendi ama yok bence gizli kalmaz. Bide ya tanıdık kişiler varsa :)Bence bdv cilerin buluşup kaynaşma Zaman'ı geldi..
Yok inan öyle değil. Ben eşimle 3.5 yıl flört dönemi geçirdim. Ve 5 vaktimizin 3 ünü bu dost dediğim insanlar beraber geçirirdik. Arkadaşlarım eşimi her daim çok sevmişlerdir. Öyle çekinme vs. bir durum asla olamaz. Bende anlam veremedim bu durumlara..Genelde evlenenden kaynaklı olur bu kopuşlar.
Eşinle araları nasıl, ondan mı çekiniyolar acaba diyeceğim ama mesajlara da cevap vermiyolarmış ona da eşin bakacak değil ya.
Anlam veremedim açıkçası düğününde ağlayan insanların böyle yapmasına.
Ne güzel söylemişsiniz.. Ben yuvamda çok mutluyum Rabbim olmayanlarada nasip etsin ama eş sevgisi başka anne sevgisi başka arkadaş sevgisi başka derler ya o hesap.. Arkadaş yanımı boş hissediyorum, eksik hissediyorum bir yanımı.. Ama bende artık pes ettim, elimi eteğimi çektim. Herkese hakettiği kadar değer..evlendikten sonra bir kopukluk oluyor evet.
eğer arkadaşlarınız evli olsaydı böyle olmazdı bi değişim bi farklılık oluyor..
ama çoğu zamanda insan verdiği değeri göremiyor sanki ünide aynı evi odayı paylaştığım insanla neler yaşadım bi bilseniz...
yani bende arkadaş konusunda çok şanslı değilim sizi anlıyorum ve siz yuvanızda mutlu olmaya bakın görüşmek isteyene kapım açık deyin ama kimseyi öyle defalarca çağırmayın.
herkese hakettiği kadar değer verin ki kimse kendini nimetten saymasın.
Nickler saklanır buluşuruz neolcak ki Can'ımBuluşup kaynaşalım, bari biz birbirimize dost olalım
Vışş diyorum sayın seyirciler. Aynı şeyleri yaşamışız desene.. İyi bir tek bende olmuyormuş bu durum sevindim haGerçek mibende pek hamarat değilim ama misafiri aç yollamam işte elimden geldiğince yazmıştım
Boşver
Kimisi kendi evlenemeyince evleneni kıskanıyo
Evlenince başımız göğe ermiyo halbuki ama maalesef benimde başıma geldi
Hatta açık açık sordum X bilmeden birşey mi yaptım hayırdır dedim
Bi iyisin bi cevap bile yazmıyosun
Yoo sana öyle gelmiş dedi
Sonra bi daha yaptı
Dedim ki bak bu iki oluyor, istemiyorsan görüşmeyelim artık
Ay olur mu öyle şey dedi ama aptal değilim yani
3.cü de olunca kendi haline bıraktım gitti, görürsem merhaba derim görmezsem aramam
Bende saydırıyorumdur ara araO biraz risk li. Düşünsene burda birbiri ne onca saydıran kadının birbirine yakın olduğunu. Hadi diyelim nick le gizlendi ama yok bence gizli kalmaz. Bide ya tanıdık kişiler varsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?