Calismak cok guzel ama ne yazik ki yerden yere vuruldum kendi hayatimi anlattim diye.Ikı sene ücretsiz izin alırsın, yine ilgilenirsin çocuğunla. Bir annenin çocuğuna vereceği en güzel şeylerden biri de çalışarak, başarılı bir anne olarak çocuğuna iyi örnek olması.
Evlenmek çok harika bir şey değil. Bu arada atandigim an karşıma çıkan bir polisle çok severek evlendim. Burada kistas çok sevmem. Evlenmek için evlenilmez.
Cevremde bi cok evli arkadasim var. Onlar da sizin gibi destek olurlar. Ama dostum dedigim kisi ise gorustugum kisilerin paragoz ve cimri oldugunu soyledigimde kocasinin maddi deger tasiyan surprizler yaptigini anlatiyor. Bu destek olmak degildir iste. Veya is hayatinin zorlugundan ve cok yoruldugumdan bahsediyorum. Kendisinin rahatligindan bahsediyor.
Kıskançlık nerden çıktı anlatayım. Bir arkadaşınız var. Evleniyor ve ilişkiniz eskisi gibi olmuyor. Sürekli kendi yaşamını anlatıyor. Sorun bu. Siz bu sorunu yuksek lisans yaptım, 2 üniversitr okudum, hemen atandım, doktoramda kapıda, arkadaşım evde oturuyor, 2.ye hamilr, istesem bende evlenirdim ama kariyerimi önemsedim diye mi anlatırdınız? Ay bak bi daha emin oldum. Resmen kıskançlık. Bazı insanlar hayatlarındaki bu sevgi boşluğunu delicrsine kariyer yaparak doldurmaya çalılıyor. Bu kötü bir sey değil. Bu , arkadaşınız hayatının rn güzel şeyini yaşadığında -hamilelik haberi- yanında olmak yerine sitem ettiğinizde kötü oluyor.Bu anlatimin neresinden "Kiskanclik" temasi cikartilmis şaşirdim ben de
Anlamak istedigi gibi anlamakla ancak kiskanclik fikri cikartilir bundan
Evli olan arkadas kompleks yapmis orasi açik.
Konu sahibinin Kibirlenme durumunu da goremedim.
Varolan bir durumu ortaya koymus gorunuyor.
Bazisi evlenir coluk cocuga karisir is hayatini geri plana atar
Bazisi idealist davranir hayallerinin pesinden gider.
Bunlar (Evlilik veya Kariyer) anormal seyler ya da övûnûlecek basarilar degil ki hayatin ta kendisi.
Konu sahibi de ben de evlenip coluk cocuga karisabilirdim diyor ama bu tercihini bir süre ertelemis.
Tercihtir yani kisacasi butun bu hayatlar.
Isteyen kariyer yapar isteyen yapmaz
bunlari basari ya da basarisizlik olarak algilamadigi surece sorun olusmaz.
Zaten ikisini de yapmak icin üstün bir zekaya gerek de yok.
Onemli degil. Benim kizdigim nokta da bu; insanlar okumadan bakmadan direkt kiskanclik etiketini yapistiriveriyor. Dostluk kolayca olusabilen bir sey degil. Yillarca her seyimi paylastigim biriydi, en zor zamanlarimda bana destek olmustu ayni sekilde ben de ona. Universitede izinlerde ayri yolculuk bile yapamazdik. O arkadasimla yemek yapmayi ogrenmistim. Zor zamanlar oldu beraber atlattik. Kolayca arkadaslik bitirebilen biri degilim hele ki dostsa. Ama evlendikten 2 yil sonra degismeye basladi. Konuda da bahsettigim gibi ovunmekten muhabbet edemiyoruz. Gecenlerde aradim pisman oldumBen gormemisim o mesajinizi kusura bakmayin.
E madem derdinizi anlatirken bile kendi hayatina övgüler diziyorsa kim size nasil kiskanc diyebilir.
Arkadasiniz sizin derdinize ortak olacagi çözüm önerecegi yerde benim evliligim benim cocugum benim kocam ûzerinden sizi ezerek nispet yapmaya calismis.
Sizin icin kaygilanmak derdinize ortak olmak bir yana bu durumda size ustun gelmeye calismaktan baska bir kaygisi da olmamis arkadasinizin.
Buna da arkadaslik dostluk denemez zaten.
Keskin bir deyim olabilir dogru ama konunun icerinde bu keskinlik yok.
Baslikla icerikte biraz fark olusmus.
Ayrica şu durumda zaten dostluk kalmamis aslinda.
Dostlar arasinda açiklik olur bu konuda imalar daha yogun gorunuyor.
Konu sahibi de rahatsizligini dile getirmeliydi.
Ortada kisiyi engelleyecek buyuk bir sorun yok aslinda.
Belki mutsuzdur ama dile getiremiyordur arkadasi ezik hissetmemek icin de boyle konusuyordur.
Gecmis yillarin hatirina ben olsam irdelerdim neden boyle diyorsun vb. sorularla.
Dostluk arkadaslik guzel sey cunku.
Boyle dusunmeye devam edin okumadan bakmadan yazdiklarima. bu da sizin kotu niyetinizle ilgili. Artik bisey diyemiyorumKıskançlık nerden çıktı anlatayım. Bir arkadaşınız var. Evleniyor ve ilişkiniz eskisi gibi olmuyor. Sürekli kendi yaşamını anlatıyor. Sorun bu. Siz bu sorunu yuksek lisans yaptım, 2 üniversitr okudum, hemen atandım, doktoramda kapıda, arkadaşım evde oturuyor, 2.ye hamilr, istesem bende evlenirdim ama kariyerimi önemsedim diye mi anlatırdınız? Ay bak bi daha emin oldum. Resmen kıskançlık. Bazı insanlar hayatlarındaki bu sevgi boşluğunu delicrsine kariyer yaparak doldurmaya çalılıyor. Bu kötü bir sey değil. Bu , arkadaşınız hayatının rn güzel şeyini yaşadığında -hamilelik haberi- yanında olmak yerine sitem ettiğinizde kötü oluyor.
Ben kötü niyetliysem ve doğru değilse söylediklerim, lütfen takmayın. Burda sadece sizin yazdıklarınızı görüyorum. Arkadaşınızla empati kurdum ve gerçekten üzüldüm. İsterseniz sadece sizi haklı bulanlara hak verin, sorun değil. Ben böyle hissettim ve kıskanıyorsanız farketmenizi umdum. Hayatta kararlarda sizin.Boyle dusunmeye devam edin okumadan bakmadan yazdiklarima. bu da sizin kotu niyetinizle ilgili. Artik bisey diyemiyorum
Hayir bahsetmiyor kendi probleminden varsa da yoksa da bilmiyorum yani.Destek olma cümlesi değil bunlar, ben size hak veriyorum. Görüşmenizi azaltin. Çok mutlu olsaydi kendi hayatını bu kadar ovmezdi. Her evlilikte sorunlar var. Seninle sorunlarını da paylaşıyor mu aynı özenle? Hiç sanmam.
Kompleksli insanlar eşini, hayatı, kendini över.
Ovunmesinin size ne zarari var ?Mutlugu paylasmak ve övünme arasindaki farki anlayabilecek düzeydeyim.
Hayir bahsetmiyor kendi probleminden varsa da yoksa da bilmiyorum yani.
Ya iste sorun da buradaki algilamada.Kıskançlık nerden çıktı anlatayım. Bir arkadaşınız var. Evleniyor ve ilişkiniz eskisi gibi olmuyor. Sürekli kendi yaşamını anlatıyor. Sorun bu. Siz bu sorunu yuksek lisans yaptım, 2 üniversitr okudum, hemen atandım, doktoramda kapıda, arkadaşım evde oturuyor, 2.ye hamilr, istesem bende evlenirdim ama kariyerimi önemsedim diye mi anlatırdınız? Ay bak bi daha emin oldum. Resmen kıskançlık. Bazı insanlar hayatlarındaki bu sevgi boşluğunu delicrsine kariyer yaparak doldurmaya çalılıyor. Bu kötü bir sey değil. Bu , arkadaşınız hayatının rn güzel şeyini yaşadığında -hamilelik haberi- yanında olmak yerine sitem ettiğinizde kötü oluyor.
Yanlis anladiniz eger diger yorumlarimi da okusaydiniz bu cumleleri yazmamis olurdunuz. Kendimden bahsettim konunun acik olmasi acisindan ama yanlis anlasildim malesef. Ben evlenmeyi dusunmuyorum demedim ki. Dusunuyorum karsima cikanlari degerlendiriyorum. Evliligi raf a kaldirmis degilim ki.Size birşey diyimmi arkadaşım bakin onun
Övündüğü nu düşünüyorsun,hakkıda olabilirsin şimdi biz onun hangi amaçla bunu gözünüze sokargibi yaptığını bilmiyoruz ama
Sizde burada gayet onu yerip kendinizi ovmussunuz:)))masallah iyide yapmışsınız
Nacizane tavsiyem artık güzel bir yuv
a kurun hamileyim diye profil günceleyin.
Zira zaman geçtikçe bu imkanlar vasatta düşüyor.ilerde daha üzülmemek için önünüze bak8n
Zamanla hayatlariniz farklilasmis uzaklamissiniz sanirim hayata bakis acilariniz da degismistir belki. Uni den sonra evlilikten sonra oliyor boyle seyler maalesefOnemli degil. Benim kizdigim nokta da bu; insanlar okumadan bakmadan direkt kiskanclik etiketini yapistiriveriyor. Dostluk kolayca olusabilen bir sey degil. Yillarca her seyimi paylastigim biriydi, en zor zamanlarimda bana destek olmustu ayni sekilde ben de ona. Universitede izinlerde ayri yolculuk bile yapamazdik. O arkadasimla yemek yapmayi ogrenmistim. Zor zamanlar oldu beraber atlattik. Kolayca arkadaslik bitirebilen biri degilim hele ki dostsa. Ama evlendikten 2 yil sonra degismeye basladi. Konuda da bahsettigim gibi ovunmekten muhabbet edemiyoruz. Gecenlerde aradim pisman oldum
Ama arkadaşı hamileyim diyerek mi göze sokuyor? Evliliğini anlatarak mı yada? Konu sahibi okula gidiyor okul hayatını anlatır. Arkadaşı evinde, ev hayatını anlatır. Burda önemli olan sey ben atandım o atanmadı. O evlendi istesem bende evlenirdim demesi zaten. Bu kıyasa ne gerek var ki. Herkes kendi seçimini yaşıyor. Ne güzel mutluysan dersin, dert anlatmazsın. Güzel şeyleri konuşursun oşur biter.Ya iste sorun da buradaki algilamada.
Konu sahibi durum tespiti yapiyor ben basarili oldum o basarisiz olduya getirmemis ki.
O evlendi ben de isime odaklandim diyor.
Istesem ben de evlenip cocuk yapabilirdim zor birsey degil demek istiyor.
Ikisinin tercihi farkli olmus.
Eger kiskaniyor olsaydi kariyerini arkadasinin gözüne sokardi.
Ama bende hahallerimin pesinden gidiyorum derdi.
Ama burada konu sahibi degil arkadasi yapiyor bu göze sokma olayini.
Her iki durum da hayatin getirdigi yasadigimiz siradan seyler aslinda.
Ovunulecek bir durum yok.
Ben boyle algiladim konu sahibini ve hak verdim.
Ben de sizin gibi dusunuyorum yerden yere vuruldum. Oldukca acik ve net ifadelerle arkadasimla iliskimi yorumlarda yazmama ragmen israrla "kiskanclik" yorumlari yapildi. Sadece bu olsa iyi. Evde de kalmisim o yuzden kompleks yapiyormusum :) ben derdimi arkadasima actigimda arkadasim kendini ovmeye basliyor diyorum "ne var kendi hayatini anlatiyor" deniliyor. Bi an acaba ben mi kötü niyetliyim dedim. Ben burda tartisma uslubuyla yorum yapanlarin kendi hayatlarinda olan stresi bu sekilde baskalariyla sanaldan tartisarak kendini rahatlatmaya calistiklarini dusunuyorum. Psikolojide de sanirim buna yön degistirme deniyordu. Sadece benim actigim konuda degil hangi konu olursa olsun saldiriyorlar konu sahibine. Kalitesizce bir davranis sekliBen de yorumlarin bir kismini okudum da insanlar gercekten okuduklarini anlamiyorlar sanirim.Yorum yapan bir cok kisinin de nedense anne olmayi cok önemli bulduklarini, okuyup kariyer yapma konusunda ise biraz yarali olduklarini düsündüm.Konu asil sahibini kiskanclikla suclayanlarin kariyer yapmakla ilgili problemleri olduklarini düsünüyorum.
Konu sahibi arkadasinizla paylasacaginiz sey kalmamis.Ayrica anlattiklarinizdan arkadasinizin nispet yaptigi acikca ortada.Bu konusmalari zararsiz bulup ta , sevinc paylasma olarak gören kisilerin de durumu tam anlamiyla kavrayamadiklarini düsünüyorum.Bence engellemeyin ama cok da iletisime hevesli görünmeyin yeter.Bir süre sonra kendiliginden biter arkadasliginiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?