Dost mu düşman mi belli değil

Kibirlenmediginiz telefondan kaynaklı tek kelime yazım yanlisina verdiğiniz cevaptan belli oluyor...kibirlenmediginiz Konunuzu anlatırken egitimime devam ettim kariyer yapıyorum demek varken tatillerinizden iş seyehatlerinizden 2.üni den yüksek lisans ve doktoradan ustaca bahsetmenizden de belli oluyor. Tıpkı eşi memur 3000 lira maaşı var bir polisle evlenir gecerdim gibi cumlelerinizden belli oluyor. Evet sizsiniz evet kıskaniliyorsunuz. Tatmin oldu mu egonuz.

Ev hanımı olana kezban, bekar olup çalışana da evde kalmış kompleksli dendi konuda. Hep söylüyorum papağan gibi, kadınların kadın düşmanlığı yapması çok üzücü, sanki bunu yapan yeterince erkek kalmamış gibi. Keşke herkes kendi çizdiği yolda mutlu olmaya çalışıp kendi işine baksa. Size katılıyorum insan samimiyetinden şüphe ettiği kişilerle fazla içli dışlı olmamalı, kendi hayatına bakmalı, böylesi daha huzurlu oluyor.

Nasil anlamak istiyorsaniz oyle anlayin. Burdaki bi kac cumleme bakarak (hangi niyetle soyledigimi bile bile) hakkimda tespitlerde bulunmaniz da sizin oldukca sıg dusunceli oldugunuzu ve anlayisinizdaki yetersizligi gosteriyor. Benim kiskanc olmadigimi gayet de farkindasiniz. Sizdeki ve sizin gibilerdeki sorun hayattaki basarisizliginizi ve ezikliginizi baskasina "kiskanc" etiketini yapistirarak örtbas etmeye calismaniz. Kendinizce benim hakkimda tespitinizi de yaptiniz. Simdi konumdan cikabilirsiniz. Iyi aksamlar

Tıpkı sizin benim sığ düşünceli hayatta başarısız ve ezik olduğum tespitiniz gibi mi siz yoruma açık bir konu paylastiniz dolayısıyla bende yorumu mu belirttim. Ben sizin hayatta basardiklarinizi üstüne basa basa anlattığınız için biliyorum peki ya siz benim basaramadiklarima bir örnek verir misiniz

Tavrinizdan ve üslubunuzdan belli. Evet sıg dusuncelisiniz. 15 sayfa yorum yapildi ve ben her sayfada defalarca herkesin yasam tarzinin kendine ozgu oldugunu ve bir secim oldugunu soyledim. Kimseyi kendi yasam tarzindan dolayi eziklemedim ki haddime degil zaten. Problemin arkadasimin degisen tavri oldugunu soyledim. Eskisi gibi sorunumu paylastigimda ovunerek cevap verdiginden ve samimiyetsizliginden bahsettim. Ama siz israrla bana kiskanc diyorsunuz. Ben de bu durumda size sığ dusunceli derim kusura bakmayin

Keşke mesajlarimdaki harf yanlisina değil içeriğe dikkat etseydiniz çünkü ben size tek bir mesajimda bile kiskaniyorsunuz demedim tam aksine kesinlikle kiskaniyorsunuz sadece arkadaşınızın sizi kiskandigini düşünüyorsunuz dedim. Ama fikir ile zikir mevzusu diyorsanız ona birsey diyemeyecegim. Ayrıca hayattaki başarısızlık ve eziklikle itham ettiniz örnek istedim.

Muhtemelen kendi atanamayip siz atandığınız için eziklik duyuyor ve böyle kapatma ya çalışıyor kompleksini siz de ay evde oturup çocuk bakmak koca dan bir dön için para istemek hiç bana göre değil deyin

Yazıları okuyamayan ben miyim acaba? Eziklikten nerde bahsetmişim de bana soruyorsumuz? Siz 2 üniversite oluduğunuzu gizliyor musunuz? Yüksek lisanslarınızı, doktoralatınızı bile anlatıyorsumuz. Bi zahmet sizi yakın zanneden arkadaşınız size hamileliğini söylesin. Kariyerdrn daha önemli bence çocuk. Hala çabalamadı diyorsunuz. İstemek zorunda olmadığı için çabalamak çok saçma gelmiştir. O sizin hayatınıza saygı duymuş belli, iletişime devam etmek istiyor. Ama siz numaranızı vermeyecek kdar rahatsızlık duymuşsunuz mutluluğundan.

Onun beni kiskandigina dair ben ne soyledim peki? Ornek verir misiniz. konumun daha iyi anlasilmasi acisindan kendimj ifade etmeme takilmis gibisiniz.ayrica ben harf yanlisina takilip orda kalmadim. Ama siz nedense benim kibirli biri oldugumu lanse ediyorsusnuz ısrarla. Dusuncelerimi yukarida acik ve net soyledigim halde

Sorun bence de sizde konu sahibi... Çünkü atanıp kariyer yapmaya devam ettiğiniz için kıskanılması gereken bir yaşantınız olduğunu düşünüyorsunuz ve sanıyorum ki içten içe arkadaşınızla kendinizi kıyaslayıp,arkadaşınızın yaşantısının size göre geleneksel olduğunu bu yüzden onun sizi çekemedigini ve laf soktuğunu düşünüyorsunuz.

Arkadaşınızın böyle konuşması normal çünkü nasıl sizin hayatınız eğitim ve kariyer ile meşgulse,arkadaşınızın da hayatı evliliği ve çocuğu ile meşgul.Yani evliliğinden bahsetmesi kadar normal birşey yok.
Kaldı ki sizin arkadaşınıza verdiğiniz enerjiden kaynaklı bir durum olabilir mi acaba böyle konuşması?..

Bu şekilde söylerseniz nispet evet ama onun ki nispet değil

İnsanlar çeşit çeşit kimi evlenir kimi bekar kalır kimi evlenir mutlu olmadığı halde mutlu pozu keser kimisi de gerçekten mutludur ve hayatına bakar havayla civayla uğraşmaz.Steril bi' hayat istiyorsanız görüşmezsiniz olur biter.Ne katıcak şu insan size sinirinizi de bozuyor madem görüşmeyin.Bırakın kıskanıyo beni kocamı desin.Çok da fifi.

Yazdiklarimi anlamamak icin direniyorsunuz. Ben burda kendimden bahsettim. Ama asla arkadasima överek bahsetmedim kendi hayatimi. Herkesin yasam tarzi da beni ilgilenirmiyor. Dikkat ederseniz elestirmiyorum da. Arkadasimla konusurken artik eskisi gibi olmadigini, bir derdimi paylasmaya calistigimda övunerek kendinden bahsettigini soyledim. Ama siz de belli cumleleri kendinizce kafanizda yorumlayip cevap veriyorsunuz

Bu anlatimin neresinden "Kiskanclik" temasi cikartilmis şaşirdim ben de
Anlamak istedigi gibi anlamakla ancak kiskanclik fikri cikartilir bundan

Evli olan arkadas kompleks yapmis orasi açik.
Konu sahibinin Kibirlenme durumunu da goremedim.
Varolan bir durumu ortaya koymus gorunuyor.
Bazisi evlenir coluk cocuga karisir is hayatini geri plana atar
Bazisi idealist davranir hayallerinin pesinden gider.
Bunlar (Evlilik veya Kariyer) anormal seyler ya da övûnûlecek basarilar degil ki hayatin ta kendisi.
Konu sahibi de ben de evlenip coluk cocuga karisabilirdim diyor ama bu tercihini bir süre ertelemis.
Tercihtir yani kisacasi butun bu hayatlar.
Isteyen kariyer yapar isteyen yapmaz
bunlari basari ya da basarisizlik olarak algilamadigi surece sorun olusmaz.
Zaten ikisini de yapmak icin üstün bir zekaya gerek de yok.

Kendi hayatindan bahsettigi icin rahatsizlik duydugumu mu soyluyorum ben? Gercekten burda bazilari anlamamak icin direniyor. Defalarca soyledim arkadasimla artik dogru duzgun sohpet edemedigimi, bir problemimi anlattigimda lafi kendine getirip ovunmeye basladigini soyledim. Kıskanilacak bir hayatim oldugunu ima etmedim. Defalarca soyledim bunun bir secim oldugunu. Sorun bende degil de sizin gibi anlama guclugu cekenlerde

bana kıskanç diyorsunuz dediniz altı boş çıktı hayatta başarısız ezik dediniz örnek istedim altı boş çıktı bundan sonraki konuşmalar için daha dikkatli olmanızı ümit ediyorum. Evet arkadaşınızın sizi kiskandigini düşünüyorsunuz çünkü sahip olduklarinizin altını cizmissiniz ve onun sahip olduklarını kucumsemissiniz. Kpss çalışmadı hemen evlendi hamileligini whatsupptan paylaştı istesem bende bir polisle evlenir gecerdim gibi... uzar liste

Kıskançlık fikri şuradan çıkarıldı.. Konu sahibi, arkadaşı hakkında dost mu,düşman mı belli değil algısına kapıldığı için bu kanıya varıldı..

Parmaklariniza saglik. Gercekten sastim kaldim "kiskandigim" sonucunu cikaranlara. Arkaasimin eskisi gibi olmadigini surekli ovundugunu soyledim. Konu nerelere geldi:) bazilari sirf yorum yapmak icin yorum yapiyor.

Evet çok kıskandim gercekten
Bana niye kızıyorsun yahu. İnsan bazen kendi duygularını tanımlayamıyor, gerçekte ne hissettiğini betimleyemiyor. Bu kadar yıllık arkadaşlıkta bazı şeyleri aşmış olmanız gerekirdi. Eğer bu dediklerini yapıyor olsa bile seni rahatsız etmemesi gerekirdi. Hem kim bilir senin doktora yapacak olmanı kıskanıyor olabilir, kendini böylede mutlu olunabilecegini göstermeye çalışıyor. Ay neyse. Bu kadar derin düşünmeye gerek yok istemiyorsan görüşmezsin olur biter.

Bilinçaltınızı yoklayın biraz..Ne demek istediğimi anlarsınız.
Arkadaşınızla sohbet edemeyip övünmesinden rahatsızsınız anladım onda sıkıntı yok ancak bu rahatsızlığı dile getirirken akademik kariyerinizden bahsetmeniz bilinçaltınızı yoklamanız gerektiğini düşündürdü bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…