Ben de anlamadim neyini kiskanicam :))Ay kıskansan sende bir koca bulursun heralde canım ya neyini kıskanıcan
Evlenme delisi olsan alırsın birini paran var kariyerin artık erkekler kariyerli istiyor valla ..
İstesen bugün evlenirsin .
Belki de bilemiyorum. Bigun belki ayni sehirde yasadigimizda eskisi gibi dost oluruz kimbilir.Zamanla hayatlariniz farklilasmis uzaklamissiniz sanirim hayata bakis acilariniz da degismistir belki. Uni den sonra evlilikten sonra oliyor boyle seyler maalesef
O oyle mutludur siz boyle.
Paylasim olayinca da anlami olmuyor zaten.
Zamanla iyice azalir kopup gider belki de arkadasliginiz. Belki de hayat sizi yeniden iki guzel dost yapar kimbilir.
Ama engellemek biraz agir gibi geliyor bana.
Size gore basari degil onlara gore basari anne olmakSiz isteniz bugün evlenirsiniz.
Çocuk yapmak için de sevişmek ve korunmamak yeterli. Büyük başarı cidden!
Ama o bugün istese yaptığınız kariyeri yapamaz.
Kıskandığınızı iddia edenler o hanımla sırf ev hanımı diye empati yapma ihtiyacı hisseden ev hanımları.
Universitedeyken hep yuksek lisans yapmanin hayalini kurardi. Not ortalamasi da benden yüksekti. Cabalamadi calismak icin diye o yuzden yazdim. Bir de tuhaf olan sadece kendisini degil yakin bi zamanda evlenen arkadasimizin kocasinin aldigi 8 bin liralik tektasi her konusmamizda soyluyor. Ne hikmetse ben karsima cimri insanlarin ciktigini soyledigimde soyluyor arkadasimizin tektasini. Bakalim ileriki yillarda gorusecek miyimTüm yorumları okumadım.
Bence arkadaşınız kariyer yapmamanın pişmanlığını evliliğini allayıp pulllayarak kimsenin görmemesini sağlamaya çalışıyor.
Dediği kadar mutlu olsa bu kadar anlatmaz zaten.
Aynı niteliklere sahiptik ben nerdeyim diyor.
Yarın öbür gün siz evlendiğinizde daha da kötüleşecek aranız. Bu sefer kocaları ve çocukları karşılaştırıp duracak.
Ben de sizin gibi dusunuyorum yerden yere vuruldum. Oldukca acik ve net ifadelerle arkadasimla iliskimi yorumlarda yazmama ragmen israrla "kiskanclik" yorumlari yapildi. Sadece bu olsa iyi. Evde de kalmisim o yuzden kompleks yapiyormusum :) ben derdimi arkadasima actigimda arkadasim kendini ovmeye basliyor diyorum "ne var kendi hayatini anlatiyor" deniliyor. Bi an acaba ben mi kötü niyetliyim dedim. Ben burda tartisma uslubuyla yorum yapanlarin kendi hayatlarinda olan stresi bu sekilde baskalariyla sanaldan tartisarak kendini rahatlatmaya calistiklarini dusunuyorum. Psikolojide de sanirim buna yön degistirme deniyordu. Sadece benim actigim konuda degil hangi konu olursa olsun saldiriyorlar konu sahibine. Kalitesizce bir davranis sekli[/QUOTE
Siz isteniz bugün evlenirsiniz.
Çocuk yapmak için de sevişmek ve korunmamak yeterli. Büyük başarı cidden!
Ama o bugün istese yaptığınız kariyeri yapamaz.
Kıskandığınızı iddia edenler o hanımla sırf ev hanımı diye empati yapma ihtiyacı hisseden ev hanımları.
Siz de benim yorumlarimi okumamissiniz. Kucumsemedigimi aramizdaki diyalogu defalarca yazdimArkadaşlar yapmayın.
Iyi bir anne, iyi bir eş olmak da başarı elbette, lütfen.
Neden makul olamıyoruz bu konularda, kariyer yapanı överken ev hanımlığını tercih etmiş birini yermek zorunda değiliz.
Zira ben bir övünme göremedim.
Yalnızca kendi evliliğinden bahsetmemiş, başka arkadaşlarının da evliliğinin güzel olduğundan bahsetmiş.
Şayet övünecek olsaydı, başarı olarak görseydi başkalarının mutlu evliliklerinden bahsetmez, sadece kendini önplana çıkarmaya çalışırdı.
Siz de iki üni bitirdim, doktota yaptım diye ballandırarak anlatmışsınız.
Sadece eğitimliyim, kariyerliyim de diyebilirdiniz.
Arkadaşınız sadece kariyer yapmamış o da eğitimsiz değil çünkü.
Bence siz de arkadaşınızı küçümsediğinizi bir şekilde belli ediyorsunuz ona.
Bir de düşman demişsiniz.
Çok keskinsiniz.
Arkadaşlar yapmayın.
Iyi bir anne, iyi bir eş olmak da başarı elbette, lütfen.
Neden makul olamıyoruz bu konularda, kariyer yapanı överken ev hanımlığını tercih etmiş birini yermek zorunda değiliz.
Zira ben bir övünme göremedim.
Yalnızca kendi evliliğinden bahsetmemiş, başka arkadaşlarının da evliliğinin güzel olduğundan bahsetmiş.
Şayet övünecek olsaydı, başarı olarak görseydi başkalarının mutlu evliliklerinden bahsetmez, sadece kendini önplana çıkarmaya çalışırdı.
Siz de iki üni bitirdim, doktota yaptım diye ballandırarak anlatmışsınız.
Sadece eğitimliyim, kariyerliyim de diyebilirdiniz.
Arkadaşınız sadece kariyer yapmamış o da eğitimsiz değil çünkü.
Bence siz de arkadaşınızı küçümsediğinizi bir şekilde belli ediyorsunuz ona.
Bir de düşman demişsiniz.
Çok keskinsiniz.
Küçümsemek değil ama eğitimli birinin kariyer yapmak yerine evde oturması banada ilginç geldi.hadi diyelim bunu yaptı bu bir tercih ama evlendim çocuk yaptım diye sanki çok büyük bir şey yapmış gibi anlatması bunu başarı sanması ki sende bir gün evleniceksin öyle yada böyle ama o senin kariyerne asla yetişemryecek bunu biliyor o yüzdende senin hayatındaki eksiği gözüne sokuyor üzmeye çalışıyor seni.Siz de benim yorumlarimi okumamissiniz. Kucumsemedigimi aramizdaki diyalogu defalarca yazdim
Siz de benim yorumlarimi okumamissiniz. Kucumsemedigimi aramizdaki diyalogu defalarca yazdim
Kıskanan ben olsam neden ben arayayim? veya kiskansam telefonunu hic acmaz mesajlarina cevap vermezdim. Ama tutturmuslar kiskaniyorsun da kiskaniyorsun diye :) yorumlarimda da dedim calismamanin da evliligin de guzel yanlari var diye. Herkesin hayati dört dörtluk degil hedeflerimi gerceklestiriyorum ama hayatim super dort dortluk degil. Cok sıkıntilar yasadim yuksek lisans surecinde. Is hayatinda da bazi sıkintilar yasiyorum. Imtihan dunyasi herkesin kendine gore sıkıntilari illa ki olacak. kendi hayatini mukemmel dört dörtluk bi sekilde gosterme cabasi tuhaf geliyor. Övunmek de bana asagilik kompleksi gibi geliyor. Hele ki ben sikintilarimdan bahsettigim zaman.Bir iki sayfa yorumlara baktim kesin kiza kiskanan sensin diye yorum yapan birileri cikar dedim cikmis:)ev hanimiyim cocuklarim var esimle aram cok iyi cok sukur ama yinede ovunmemi gerektirecek dort dortluk bir hayatim yok,maddi durumu yerinde bile olsa bir insanin kendi parasini kazanip harcamasi, kendini yetistirmesi bence gurur verici seni kiskandiracak bir durumu yok arkadasinin,zamani gelince evlenirsin cocuklarin olur acelesi ne?hedefledigin seyleri yaptiktan sonra pek ala guzel bir evlilik yapabilirsin...sanirim arkadasin ya seninle muhabbet edicek ortak bir konu bulamiyor kendini ovmeye basliyor,yada senin kariyer yapman onda eziklik hissi uyandiriyor ve kendi ovme cabasiyla bastirmaya calisiyor...ama suna emin ol bahsettigi gibi dort dortluk bir evliligi yoktur,mutlakaki onunda kendince sikintilari vardir ama kendini ve evliligini ovme cabasi cok abes bir davranis...kendi parani kazaniyorsun,yemek bulasik derdin yok,kv kp es gorumce derdin hicc yok,k8msenin kahtini kaprisini cekiyodun valla ozenilicek hayat bence sende
Örnek verilir ama övünülmez. Ben bu kadar iyi niyetli olundugunu dusunmuyorum. Cunku sadece o örnek degil bunun gibi bi cok ornek var. Yorumlarimda da bahsettimEger bahsettiginiz yorum gorustugum bey cimri biriydi dememe karsilik esinin maddi suprizlerinden bahsediyor arkadasim seklindeki yorumunuzsa, ben yine cok absurt bulmadim.
Cunku konu bir sekilde kendi hayatina geliyor muhabbet halinde.
Arkadasimin iliskisini ben de esimle benden ornek vererek yererim ya da overim cunku farkli bir bakis, farkli bir hayat bicimi gostermeyi amacliyorum.
Bence11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?
Küçümsemek değil ama eğitimli birinin kariyer yapmak yerine evde oturması banada ilginç geldi.hadi diyelim bunu yaptı bu bir tercih ama evlendim çocuk yaptım diye sanki çok büyük bir şey yapmış gibi anlatması bunu başarı sanması ki sende bir gün evleniceksin öyle yada böyle ama o senin kariyerne asla yetişemryecek bunu biliyor o yüzdende senin hayatındaki eksiği gözüne sokuyor üzmeye çalışıyor seni.
Sen yorumlara aldırma ev hanımları alındı biraz.ondan böyle yazıyorlar..
Art niyet olmasa da insan sürekli kendisinden ve evlilikten bahseder mi? Bahsediyorsa bu mutluluğunu paylaşmak demek değildir. Psikolojik savunma mekanizmalari devrede arkadaşının sanırım. Bir de evlenince çoook mutlu olup bunu eşe dosta gösterenleri merak ediyorum cidden..Evliyim ama öyle çoook mutlu değilim..Bunun da bir yanılsama olduğunu düşünüyorum. Mutlaka insanlar mutlu olur evlenince ama bizim toplumumuzda bunun çok abartıldigini düşünüyorum.Bir cok arkadasim erken yassa evlendi ve hepsi evlilikleriyle ne kadar mutlu olduklarini gozume sokup sokup durdular tum universite hayatim boyunca. Hepsine gicik olmustum. Gorgusuzler dedim. Ovunuyorlar dedim. Beni hic konusmuyorlar hep kendi evlilikleri dedim dedim dedim. Yillarca rahatsiz oldugum bu konuyu aslinda icimde kaldigi, icten ice onlar gibi olmayi istedigimi evlendikten sonra fark ettim. Yani benimde hayallerim hep okumak yukselmek uzerineydi. Ama aslinda oturup bir aile kurmayi evimin kadini olmayi istemisim. Siz de bence benim gibisiniz ama bunu gec fark edeceksiniz. Arkadasinizda hicbir art niyet gormuyorum. Bence siz icinizde olan bu seyi surekli duymaktan rahatsizlik duyuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?