Evet konu sahibi ile biz fikirlerimizi tartistik. Siz de konu sahibinin fikrine yorum yaparsaniz daha iyi olur. İyi aksamlar.
Cok komik insanlar var ya. Gulerek okudum :)) en iyisi hic muhataba almamak. Nispet yapmayi sevmem ben de ama hak ediyor bazilari. Iyi yapmissiniz :)Bizim bir komşumuz sürekli harcadığı parayı anlatırdı. Artık gına gelirdi dinlerken içimden banane yahu derdim. Rezervasyon yaptırdığı otelin kataloglarına kadar gelip gostermisligi vardı. Bir gun geldi yine buyur etmeden iceri girdi. O zamanlar lisedeyim annem de evde yok. Koca kadın karşıma oturdu bilmem ne kadarlık market alışverişini anlatmaya başladı. Işte şunu aldik bundan bu kadar kilo aldik işte kızım şunu çok sever ondan su kadar aldım oğlum bunu sever hemen aldım arabaya attım vs. En son bi de bilmem kaç kilo baklava aldik dedi. Aaaay yoooook biz hiç şerbetli ağır tatlıları sevmeyiiiz aldik mi profiterol aliriz kiloyla dedim. Ama biz fıstıklı baklava aldik dedi. Ayyy yok çok ağır hiç yiyemem biz bol soslu üzeri fındık fıstıklı profiterol aliriz dedim. Kadın sinirlendi eliyle parmağını büküp böööyylee bööyle baklavalar ama dedi. Yok yok ben yiyemem bol soslu profiterol daha güzel oluyo kiloluk alıyoruz biz aldik mi dedim. Kadın sinirlendi gitti. Şaka gibi geliyor demi kulağa. Size yemin ederim yaşadım ben bunu. Hayatından hiç memnun olmayan bir kadındı. Biriyle ilk defa boyle bir muhabbete girmiştim. Aldiği arabanın aylarca koltuk poşetlerini çıkarmadan dolasti, yolda gördüğünde de üzerimize uzerimize sürerdi. Çok değişik bir kadındı. Düşününce uzulunecek bir durum aslinda
Ben de gayet bilincli bir sekilde size cevap verdim. Konu sahibiyle ayni fikirdeyseniz desteklerinizi kendisine iletmeniz onu mutlu edecektir. Yani benim konum zaten kapandi. Yeniden acmanin bir mantigi yok. Herkes ayni dusuncede olmak zorunda degil. Burda amac konu sahiplerine yardimci olmak birbirimizin zit goruslerine yorum yazip munakasa etmek degil.Gayet bilinçli bir şekilde sizinkine yorum yapma gereği duydum. Konu sahibiyle fikirlerimiz paralel çünkü. Bunu engelleyen bir kural mı var?
Ben kibirlenmiyorum asla kimseyi de kucumsemiyorum. Kendimi dev aynasinda da gormuyorum. Herkesin secimidir calismak, evlenmek veya kariyer yapmak. Ben her seyimi paylastigim dostumun artik eskisi gibi olmadigini surekli OVUNDUGUNU soyluyorum ustune basa basa. Ama nedense siz anlamakta direniyorsunuz. Bana sarmis durumdasiniz. Ayrica "intibak" kelimesinin anlamina Tdk'dan bakiverinE
Bende bıraktığınız intibak şudur: evet tabiki arkadaşınızı kiskanmiyorsunuz lakin onun sizi kiskandigini sizin yerinizde olmak istediğini bunu baskılamak içinde kendi hayatiyla ovundugunu düşünüyorsunuz. Ama ne siz ilk kariyer yapan kadinsiniz ne de arkadaşınız ilk evlenip çocuk yapan kadın. Size nacizane tavsiyem basarilarinizi herkesin kiskandigini ve eziklendigi duygusundan vazgeçin.
Ayni dusuncede olmadigim icin cevap yazmamistim ben de. Daha dogrusu icten ice evlenmek isteme dusuncesine cevap cevap vermedim.Eger icten ice evliligi isteyecek biri olsaydim 22 yasimda uniyi bitirir bitirmez evlenirdim. Kariyer benim secimim. Evlilik dusunmuyor muyum evet dusunuyorum. Cunku artik yapmak istediklerimi gerceklestirdim.Konı sahibesinin sizin fikrinizde olduğunu sanmıyorum.
Evlilik vs güzel şeyler ama üstünde o kadar düşünülüp ah vah edilicek şeylerler değil.
İnsan her an hangi yaşta olduğu fark etmeksizin evlenebilir ancak kariyer sahibi olmak için belli yaş sınırları var.
Hayir yoktu kesinlikle. Universitede sınavlara beraber calisirdik. Her seyimizi paylasirdikDaha önce yani evlenmeden önce bu tür kıyaslamaları varmıydı?mesela notları, ailesi ya da her hangi bir farklı noktada yine övünürmüydü?
Ben de oyle diyorum hatta evliliginden cocugundan bahsettiginde herkese boyle anlatma nazar olur diyorumSenin arkadaşına özgü bir sey degil egitimine devam etmeyen kariyer düşünmeyen evlenmis cocuklu kızlarımız bir nispet içerisinde. Bizzat benim kuzenim yapıyor bunu ne engelle ne önemse aksine herseyine hayırlı olsun falan de tatmin olursa keser belki
Ayni dusuncede olmadigim icin cevap yazmamistim ben de. Daha dogrusu icten ice evlenmek isteme dusuncesine cevap cevap vermedim.Eger icten ice evliligi isteyecek biri olsaydim 22 yasimda uniyi bitirir bitirmez evlenirdim. Kariyer benim secimim. Evlilik dusunmuyor muyum evet dusunuyorum. Cunku artik yapmak istediklerimi gerceklestirdim.
Hangi cümlem eziklik acaba ? Evet bir çirpida anlattim. Burda konu acarken detay vermeye calisiyorum daha iyi algilanip yorum yapilmasi icin. Galiba sizin icin gecerli olmamis bu. Ayrica tekrar okuyup şayet anlayabilirseniz yazdiklarimi ben eslestirmedim arkadasimi. Evet çaba sarfetmedi ugrasmadi calismak icin. Neden cunkü istemedi kariyer yapmak. Evlilik daha cazip geldi. Elestirmiyorum ve tekrar soyluyorum konu daha iyi anlasilsin diye. Sizin gibiler anlamak istedigi gibi anliyor ne yazik kiBence kesin. Buram buram arkadaşınızın hayatına özentilik kokuyor yazınız çünkü. Siz burda bi çırpıda eğitim hayatınızı anlatıvermişsiniz. Arkadaşınız size hayatını anlatınca rahatsız oluyorsunuz.
Atanmak için hiç çaba sarfetmedi demişsiniz. Siz nasıl evlenmeyi düşünmediyseniz oda atanmayı düşünmemiştir. Doğal olarak çok mutludur hayatından, her istediğini yaşamıştır. Yasamaya devam ediyordur, sizinle yakın olduğu için özellikle arayıp söylemiştir. Ama yanılmış kesinlikle.
Birincisi ben evliligi dusunmuyorum demedim ki.. evlilige teşfik etmek insanin kendisini övmesiyle mi olur? Ben gorustugum kisilerin paragoz ve cimri oldugunu soyledigimde arkadasim esinin kendisinin calismasini istemedigini,esinin surekli (maddi degeri olan) surprizler yaptigini cok cömert oldugunu soyluyor. Bu mudur teşfik? Ister calisir ister calismaz cocuguna bakar asla elestirmiyorum. O da onun yasam tarzi. Eskisi gibi muhabbet edemiyoruz ona uzuluyorum. Ama ne yazik ki yanlis anlasildim art niyetli kisiler tarafindan.Konu sahibi bence arkadasin niyetin su .. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bir kadının evliliği ne kadar muhteşem olursa olsun bazen ev hanımı olmaktan sıkılıp çalışmayı istiyor .. Çalışmak gerçekten insanı mutlu ediyor .. Arkadaşında hayatının sıradanligini seninle paylaşıp seni de evliliğe teşvik etmek istiyor .. mesela ben .. Evliyim tamam çok mutluyum AMA bazen İSE YARAMAK BİRSEYLER BASARMAK İNSANLARA FAYDALİ OLMAK istiyorum ..
Evet çok kıskandim gercektenBir insanı sevip sevmedigimi kendini övdüğünde anlarım. İnsan yakın bulduğu kişinin kendini övmesinden rahatsız olmaz. Siz kıskanmışsınız biraz öyle gözükuyor.
Kimse arkadaşınızı sizden daha iyi tanıyamaz .. Ama benim anladigima göre BAK BEN CALİSMİYORUM EVLENDİM AMA SENDEN DAHA MUTLUYUM mesajı veriyor ...Birincisi ben evliligi dusunmuyorum demedim ki.. evlilige teşfik etmek insanin kendisini övmesiyle mi olur? Ben gorustugum kisilerin paragoz ve cimri oldugunu soyledigimde arkadasim esinin kendisinin calismasini istemedigini,esinin surekli (maddi degeri olan) surprizler yaptigini cok cömert oldugunu soyluyor. Bu mudur teşfik? Ister calisir ister calismaz cocuguna bakar asla elestirmiyorum. O da onun yasam tarzi. Eskisi gibi muhabbet edemiyoruz ona uzuluyorum. Ama ne yazik ki yanlis anlasildim art niyetli kisiler tarafindan.
Arkadasim evleneli 5 yil oldu. Mutlulugunu paylasan insanin üslubundan anlamaz misiniz?
Burda bdv de herkes bir konuda uzuldugu veya bir konu hakkinda soru sormak istedigi icin konu açıyor. Oyle bir yazmişsinkz ki sanki ben ozellikle "calisan calismayan kadın" tartismasini aciyormusum gibi. Her gun de konu actigim yok. 11 yillik arkadasimin tavrinin degistigini eskisi gibi dertlesemedigimi, surekli ovundugunu ifade ettim. Ayrica calisan calismayan tartismasini acan ben degilim dikkat ederseniz. Ustune basa basa soyledim yorumlarimda herkesin kendi hayatini kendi sectigini. Ben kariyeri ve calismayi sectim onceligim bu oldu. Arkadasiminsa evlilik oldu ve bu yonde asla elestirmedim. Neden bu kadar gerildiniz anlayamadim. Ayrica kimse calismayan insanlar icin "kezban" ifadesini kullanmadiVallahi bıkmadınız şu forumda her gün çalışan çalışmayan kadın kavgası çıkartmaktan. Dışarıdaki erkek terörü bitti bir de kadının kadına uyguladığı aşağılamayla uğraşıyoruz.
Şu ülkede yaşamasak, iş hayatını hiç görmemiş olsak gerçekten inanacağız da... Çalışan tüm kadınlardan sanki kültür ve asalet akıyor. Kocişim diyen, kendini geliştirmeyen hiç çalışan kadın yok zannedersin. Zannedersin tüm ev hanımları tv karşısında toto büyütüyor. Kezbanlar havada uçuşmuş yine. Kezban ne demek bir kere? Bir insana şu hakaret kelimesini kullanan çok mu farklı Allah aşkına.
Bu sorunun çözümü de çok basit, samimiyetinden şüphe ettiğiniz biri varsa görüşmezsiniz olur biter.
Sanki tüm çalışan ve çalışmayan kadınları tanıyormuş gibi genellemeler yapılmasına hastayım şu forumda. Ovvv koca parası yiyör, ovvvv kezban. Bilmesem inanacağım ama tam inanacağım bir gülme geliyor.
Burda bdv de herkes bir konuda uzuldugu veya bir konu hakkinda soru sormak istedigi icin konu açıyor. Oyle bir yazmişsinkz ki sanki ben ozellikle "calisan calismayan kadın" tartismasini aciyormusum gibi. 11 yillik arkadasimin tavrinin degistigini eskisi gibi dertlesemedigimi, surekli ovundugunu ifade ettim. Ayrica calisan calismayan tartismasini acan ben degilim dikkat ederseniz. Ustune basa basa soyledim yorumlarimda herkesin kendi hayatini kendi sectigini. Ben kariyeri ve calismayi sectim onceligim bu oldu. Arkadasiminsa evlilik oldu ve bu yonde asla elestirmedim. Neden bu kadar gerildiniz anlayamadim. Ayrica kimse calismayan insanlar icin "kezban" ifadesini kullanmadi
O ifadeyi kullananlari alinti yapip cevap verin o zaman. Burda genel olarak yazinca uzerime alindim dogal olarak.Direkt size yazmadım zaten kezban gibi aşağılayıcı ifadeler kullananlara yazdım. Bu tip konular her zaman bu tartışmaya evrilir ve sonunda bir sürü banlanmayla beraber kapanış olur. Ertesi gün bir daha ve bir daha. İyice okursanız hakaretleri görebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?