Dost mu düşman mi belli değil

Ben takiliyorum. Ben aramasam ozluyorum. Cok guzel zamanlarimiz gecti universitedeyken. Iyi gunde kötü günde hep destek olmustuk birbirimize. Eski gunlerimi ozledigim zaman arayasim geliyor konusmak icin ama malesef tüm telefon gorusmesi onun övunmesinden ibaret oluyor. Ben yogunlugumdan dolayi yorgun oldugumu soyledigimde kendisinin cok rahat oldugunu ve iyiki calismadigini ustune basa basa soyluyor. Bir sey paylasamiyorum lafi dondurup dolandirip kendi hayati uzerinden ovunmeye basliyor

11 yillik arkadaslarmis. Ben burda nisbet gormuyorum. Aksine sevincini 11 yillik yakin arkadasiyla paylasiyor gibime geldi.

Aynı görüşleri paylaşıyoruz. Ayrıca evlilik kurumunu da eleştirebilirsin.
Bir arkadaşım evlenemedim die krizlere giriyordu. 23 yasinda sacma bi evlilik yaptı.
E bende okudum daha sonra calisma hayatı. Maddi zorluk içindeydi biliyorum. Görüşmüyordu benimle.
Nedeni gayet açık ortada.
Su saçma evlilik gerekliliği ile ne hayatlar kararıyor. Vallahi billahi.

11 yillik arkadaslarmis. Ben burda nisbet gormuyorum. Aksine sevincini 11 yillik yakin arkadasiyla paylasiyor gibime geldi.
Bakın paylasmak var paylaşmak var. Ben sevincini benimle paylasiyor diye sevinirim kesinlikle. ben yukarida da ayni örnegi verdim ama evlilik niyetiyle gorustugum kisilerin cimri ve paragoz oldugunu soyledigim zaman arkadasim bana destek olmak yerine "ayy benim kocam cok cömert benim calismami istemiyo, bana sürprizler yapiyo. Gecen evlilik yildonümümüzde bana özel altin kolye yaptirmis tarzi laflarla bana gelirse ben kötü niyetle bakiyorum. Ve yine bu arkadasima cok yogun olup yoruldugumu soyledigimde kendisinin calismayip cok mutlu oldugunu, iyi ki calismadigini soyluyor. Mesela calismayan bi arkadasim evde cok sikildigini soylediginde ben "iyi ki calisiyorum" demiyorum. Destek oluyorum, basvurabilecegi yerleri kurumlari önerip destek olmaya calisiyorum. Anlasiliyor, üsluptan sozlerden nispet yapilip yapilmadigi.

Belki sizi de evlilige tesvik etmek amacli konusuyor olabilir gibi geldi bana..
Siz de simdi sunu okudum bunu yaptim atandim vs diyerek mi ovunmus mu oldunuz mesela ? Hayir.
Dostluk bu kadar kolay bitirilemez , bitirilmemeli

Belki sizi de evlilige tesvik etmek amacli konusuyor olabilir gibi geldi bana..
Siz de simdi sunu okudum bunu yaptim atandim vs diyerek mi ovunmus mu oldunuz mesela ? Hayir.
Dostluk bu kadar kolay bitirilemez , bitirilmemeli
Ben evlilige soguk bakmiyorum ki beni teşfik etmeye calissin. Karsima bi cok insan cikiyor gorusuyorum, olmiyor ve bunu da arkadasima detaylariyla anlatiyorum neden olmadigini da belirterek. Ben de dostlugun kolay bitirilmemesi gerektigini dusunuyorum ama uzun süredir malesef bu sekilde davraniyor. Sürekli onun kendi hayatini övmesinden sıkıldim. Muhabbeti eskisi gibi degil

Canim benim sende istediginde disari cikip gezebilmenin, istedigin saatde uyanabilmenin , 2 üni bitirmenin, doktora yapiyor olmanin, bekarligin nasil eglenceli nasil özgürlük oldugunu anlatsana

Demek ki sizin onu bellediğiniz gibi dost bellememiş sizi.

Bizim bir komşumuz sürekli harcadığı parayı anlatırdı. Artık gına gelirdi dinlerken içimden banane yahu derdim. Rezervasyon yaptırdığı otelin kataloglarına kadar gelip gostermisligi vardı. Bir gun geldi yine buyur etmeden iceri girdi. O zamanlar lisedeyim annem de evde yok. Koca kadın karşıma oturdu bilmem ne kadarlık market alışverişini anlatmaya başladı. Işte şunu aldik bundan bu kadar kilo aldik işte kızım şunu çok sever ondan su kadar aldım oğlum bunu sever hemen aldım arabaya attım vs. En son bi de bilmem kaç kilo baklava aldik dedi. Aaaay yoooook biz hiç şerbetli ağır tatlıları sevmeyiiiz aldik mi profiterol aliriz kiloyla dedim. Ama biz fıstıklı baklava aldik dedi. Ayyy yok çok ağır hiç yiyemem biz bol soslu üzeri fındık fıstıklı profiterol aliriz dedim. Kadın sinirlendi eliyle parmağını büküp böööyylee bööyle baklavalar ama dedi. Yok yok ben yiyemem bol soslu profiterol daha güzel oluyo kiloluk alıyoruz biz aldik mi dedim. Kadın sinirlendi gitti. Şaka gibi geliyor demi kulağa. Size yemin ederim yaşadım ben bunu. Hayatından hiç memnun olmayan bir kadındı. Biriyle ilk defa boyle bir muhabbete girmiştim. Aldiği arabanın aylarca koltuk poşetlerini çıkarmadan dolasti, yolda gördüğünde de üzerimize uzerimize sürerdi. Çok değişik bir kadındı. Düşününce uzulunecek bir durum aslinda

Bence kendisinin yaptığıni sizde ona yapın başka türlü anlamaz gibi geldi bana.
Sizde çok mükemmel ve bekar bi hayatınız olduğundan falan bahsedin eğitimin çalışmanın güzelliklerinden vs.
Ciddiyim yani azcık empati duygusu varsa belki anlar size yaptığı şeyi.

Bu arada sen dostunu kiskaniyorsun mutlulugunu paylasmis diyenlere de yav he he diyorum .
Bal gibi de kıskanıyor yahu bu devirde tek memur maaşıyla ne kadar mükemmel bi hayat yaşanabilir allah aşkına şartlar buna el vermiyor her şeyden önce.

İnsanların hayatlarında başarı diye tanımladıkları şeyler var. Kimi için evlilik, kimi için bebek, bazısı içinse kariyer.
Açıkcası kalksın herkes kariyer hedefli yaşasın demiyorum ama yıl olmuş 2017 üzerinde durdukları ayaklar kendilerin ki olsun. Benimde var böyle bir arkadaşım. Bazen bana kaç lira maaş alıyorsun der. Sonra der amann boşa çalışıyorsun benim eşim şu kadar alıyor

Son düzenleme:
Bence kesin. Buram buram arkadaşınızın hayatına özentilik kokuyor yazınız çünkü. Siz burda bi çırpıda eğitim hayatınızı anlatıvermişsiniz. Arkadaşınız size hayatını anlatınca rahatsız oluyorsunuz.

Atanmak için hiç çaba sarfetmedi demişsiniz. Siz nasıl evlenmeyi düşünmediyseniz oda atanmayı düşünmemiştir. Doğal olarak çok mutludur hayatından, her istediğini yaşamıştır. Yasamaya devam ediyordur, sizinle yakın olduğu için özellikle arayıp söylemiştir. Ama yanılmış kesinlikle.

Tam densizmiş. Kocamın parasını yiyorum demenin de böylesi

Eziklenmenin çeneye vuruşu.
Hiç oralı olmayın.
Engel filan da atmayın. Bırakın konuşacağı neyse konuşsun boş boş.

E
Evet burda detay verdim kendi hayatimdan ama ben bahsettigim arkadasima detay vermiyorum sirf övünmek gibi olmasin diye. Bunu anlatmaya calistigim icin detay verdim. Diger konular derken?
Bende bıraktığınız intibak şudur: evet tabiki arkadaşınızı kiskanmiyorsunuz lakin onun sizi kiskandigini sizin yerinizde olmak istediğini bunu baskılamak içinde kendi hayatiyla ovundugunu düşünüyorsunuz. Ama ne siz ilk kariyer yapan kadinsiniz ne de arkadaşınız ilk evlenip çocuk yapan kadın. Size nacizane tavsiyem basarilarinizi herkesin kiskandigini ve eziklendigi duygusundan vazgeçin.

Konı sahibesinin sizin fikrinizde olduğunu sanmıyorum.
Evlilik vs güzel şeyler ama üstünde o kadar düşünülüp ah vah edilicek şeylerler değil.
İnsan her an hangi yaşta olduğu fark etmeksizin evlenebilir ancak kariyer sahibi olmak için belli yaş sınırları var.

Evet konu sahibi ile biz fikirlerimizi tartistik. Siz de konu sahibinin fikrine yorum yaparsaniz daha iyi olur. İyi aksamlar.

Soyut şeylerin üzerinde durmak yerine daha reel şeyler üzerinde durmalisiniz. Reel şeyler üzerinde durmak hem gerçeği görmenizi sağlar hem de yersiz üzüntülere girmenizi engeller. Siz ünv den mezun olunca çalışmissınız, kpss yi kazanmissiniz,meslek sahibi olmuşsunuz, üstüne bir de ikinci ünv okumuşsunuz(neden okudugunuzu bilmiyorum), şimdi de doktora hedefiniz var siz ilerleyip kendinizi geliştirmişsiniz ; o ise yerinde saymış gidip evlenmiş çocuk yapmış sadece ama bütün gün afedersiniz kezban gibi evde oturmuş, hiçbir şey yapmamış. Bu durumda Kocası çocuğu iyi olsa ne olur ki kendi eski tas eski hamam aynen devam ediyor. Kendine yatırım yapmamış, evlilik ayrı konu kendini geliştirmek ayrı konu. Ben eşim bana çalışma dese bile çalışırım.(calismayip da ne yapacağım evde kokacak mıyım) böyle bir durumda O kendini iyi sanıyor olabilir ama asıl iyi olan sizsiniz, onun öyle sanması gerçeği değiştiremez. Görünen köy kılavuz istemez.

Son düzenleme:
Daha önce yani evlenmeden önce bu tür kıyaslamaları varmıydı?mesela notları, ailesi ya da her hangi bir farklı noktada yine övünürmüydü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…