Ben takiliyorum. Ben aramasam ozluyorum. Cok guzel zamanlarimiz gecti universitedeyken. Iyi gunde kötü günde hep destek olmustuk birbirimize. Eski gunlerimi ozledigim zaman arayasim geliyor konusmak icin ama malesef tüm telefon gorusmesi onun övunmesinden ibaret oluyor. Ben yogunlugumdan dolayi yorgun oldugumu soyledigimde kendisinin cok rahat oldugunu ve iyiki calismadigini ustune basa basa soyluyor. Bir sey paylasamiyorum lafi dondurup dolandirip kendi hayati uzerinden ovunmeye basliyorBende de var öyle bir arkadaş. Eskiden daha çok yapardı, ikide birde kendini övmek için mesaj atardı. Beni aşağılamaya çalışırdı. Bir keresinde sütümün ondan çok olduğunu öğrendiğinde krize girdi. Hala çalışmam üzerinden laf sokmaya çalışır, kendi çalışmıyor. Neyin ne olduğunu bildiğim için etkilenmiyorum hiç. Komik geliyor hatta. Mutsuzluklarını, eksikliklerini böyle kapatmaya çalışıyor.
11 yillik arkadaslarmis. Ben burda nisbet gormuyorum. Aksine sevincini 11 yillik yakin arkadasiyla paylasiyor gibime geldi.Öyle bile olsa, yani konu sahibi içten içte aslında evli olup aile kurmayı istiyor olsa bile (böyle bir istekte hiçbir kötülük yok) dost bir insan bunu göze göze sokmaz özendirmez. İnsan mutluluğu paylaşmayla nispetin farkını anlar emin olun. Bir arkadaşımız var, yıllarca çıktığı çocukla evlendi ve biz evlenene kadar yıllarca batuhan aşağı batuhan yukarı dinledik :) şimdi de aynı hayat enerjisiyle çocuklarını anlatır, sosyal medyada paylaşır, bizim de hoşumuza gider kötü bir his de almayız övünmediğini biliyoruz çünkü, hayat enerjisi yüksek cıvıl cıvıl biri işte. Ama tersi dostlar (!) var, evliliğiyle çocuğuyla nispet yapmaya çalışan, aklınca üstünlük kurmaya çalışan acıtmaya çalışan. Dost falan değil tabi. Benim hayatımda olan bu iki kişi belki aynı kelimeleri kullanıyor ama kelimelerin ardındaki iyi ve kötü duygunun kokusu da buram buram geliyor. Allah herkesi içi dışı bir halis niyetli insanlarla karşılaştırsın. Hem bizi hem karşımızdakileri haset insanlar olmaktan korusun.
Aynı görüşleri paylaşıyoruz. Ayrıca evlilik kurumunu da eleştirebilirsin.Bizim malesef toplumumuzda var bu; hayatin tum gercegi evlilikmis gibi bakiliyor; sırf toplum baskisindan kurtulmak icin evlenen ve sonrasinda ayrilan arkadaslarim oldu. Yanlis anlasilmasin ben evlilik kurumunu elestirmiyorum. Burda bana asil sen kiskaniyorsun diyenler oldu; gülüp gećiyorum:) ayni bakis acisina sahip olduklarindan yani evliligi hayatin tek gercegiymis gibi gormelerinden o yorumu yaptiklarini dusunuyorum. O kadar gorustuk hicbir zaman kendimi ve kendi hayatimi övmedim. Calismayan atanamayan arkadaslarim var; nispet yaparcasina konusmadim. O zaman ne anlami kalir ki arkadasligin dostlugun.. dostluk demek hem paylasimdir hem de anlattiklarin karsisinda destek olmaktir. Ben evlilik amaciyla gorustugum kisinin karaktersizliginden dolayi olmadigini, son zamanlarda karsima cikan insanlarin cimri ve paragöz oldugunu bahsettigimde eger arkadasim bana destek olmak yerine evlilik, es, kocis ve cocugundan overek bahsediyorsa ben kötü niyet ararim
Bakın paylasmak var paylaşmak var. Ben sevincini benimle paylasiyor diye sevinirim kesinlikle. ben yukarida da ayni örnegi verdim ama evlilik niyetiyle gorustugum kisilerin cimri ve paragoz oldugunu soyledigim zaman arkadasim bana destek olmak yerine "ayy benim kocam cok cömert benim calismami istemiyo, bana sürprizler yapiyo. Gecen evlilik yildonümümüzde bana özel altin kolye yaptirmis tarzi laflarla bana gelirse ben kötü niyetle bakiyorum. Ve yine bu arkadasima cok yogun olup yoruldugumu soyledigimde kendisinin calismayip cok mutlu oldugunu, iyi ki calismadigini soyluyor. Mesela calismayan bi arkadasim evde cok sikildigini soylediginde ben "iyi ki calisiyorum" demiyorum. Destek oluyorum, basvurabilecegi yerleri kurumlari önerip destek olmaya calisiyorum. Anlasiliyor, üsluptan sozlerden nispet yapilip yapilmadigi.11 yillik arkadaslarmis. Ben burda nisbet gormuyorum. Aksine sevincini 11 yillik yakin arkadasiyla paylasiyor gibime geldi.
Ben evlilige soguk bakmiyorum ki beni teşfik etmeye calissin. Karsima bi cok insan cikiyor gorusuyorum, olmiyor ve bunu da arkadasima detaylariyla anlatiyorum neden olmadigini da belirterek. Ben de dostlugun kolay bitirilmemesi gerektigini dusunuyorum ama uzun süredir malesef bu sekilde davraniyor. Sürekli onun kendi hayatini övmesinden sıkıldim. Muhabbeti eskisi gibi degilBelki sizi de evlilige tesvik etmek amacli konusuyor olabilir gibi geldi bana..
Siz de simdi sunu okudum bunu yaptim atandim vs diyerek mi ovunmus mu oldunuz mesela ? Hayir.
Dostluk bu kadar kolay bitirilemez , bitirilmemeli
Yarin aricam. Eger yine ayni sekilde övunmeye baslarsa ben de onun gibi bir uslup kullanicamCanim benim sende istediginde disari cikip gezebilmenin, istedigin saatde uyanabilmenin , 2 üni bitirmenin, doktora yapiyor olmanin, bekarligin nasil eglenceli nasil özgürlük oldugunu anlatsana
Demek ki sizin onu bellediğiniz gibi dost bellememiş sizi.Ben takiliyorum. Ben aramasam ozluyorum. Cok guzel zamanlarimiz gecti universitedeyken. Iyi gunde kötü günde hep destek olmustuk birbirimize. Eski gunlerimi ozledigim zaman arayasim geliyor konusmak icin ama malesef tüm telefon gorusmesi onun övunmesinden ibaret oluyor. Ben yogunlugumdan dolayi yorgun oldugumu soyledigimde kendisinin cok rahat oldugunu ve iyiki calismadigini ustune basa basa soyluyor. Bir sey paylasamiyorum lafi dondurup dolandirip kendi hayati uzerinden ovunmeye basliyor
Bence kendisinin yaptığıni sizde ona yapın başka türlü anlamaz gibi geldi bana.Ben takiliyorum. Ben aramasam ozluyorum. Cok guzel zamanlarimiz gecti universitedeyken. Iyi gunde kötü günde hep destek olmustuk birbirimize. Eski gunlerimi ozledigim zaman arayasim geliyor konusmak icin ama malesef tüm telefon gorusmesi onun övunmesinden ibaret oluyor. Ben yogunlugumdan dolayi yorgun oldugumu soyledigimde kendisinin cok rahat oldugunu ve iyiki calismadigini ustune basa basa soyluyor. Bir sey paylasamiyorum lafi dondurup dolandirip kendi hayati uzerinden ovunmeye basliyor
Tam densizmiş. Kocamın parasını yiyorum demenin de böylesiİnsanların hayatlarında başarı diye tanımladıkları şeyler var. Kimi için evlilik, kimi için bebek, bazı içinse kariyer.
Açıkcası kalksın herkes kariyer hedefli yaşasın demiyorum ama yıl olmuş 2017 üzerinde durdukları ayaklar kendilerin ki olsun. Benimde var böyle bir arkadaşım. Bazen bana kaç lira maaş alıyorsun der. Sonra der amann boşa çalışıyorsun benim eşim şu kadar alıyor
11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?
Bende bıraktığınız intibak şudur: evet tabiki arkadaşınızı kiskanmiyorsunuz lakin onun sizi kiskandigini sizin yerinizde olmak istediğini bunu baskılamak içinde kendi hayatiyla ovundugunu düşünüyorsunuz. Ama ne siz ilk kariyer yapan kadinsiniz ne de arkadaşınız ilk evlenip çocuk yapan kadın. Size nacizane tavsiyem basarilarinizi herkesin kiskandigini ve eziklendigi duygusundan vazgeçin.Evet burda detay verdim kendi hayatimdan ama ben bahsettigim arkadasima detay vermiyorum sirf övünmek gibi olmasin diye. Bunu anlatmaya calistigim icin detay verdim. Diger konular derken?
Bir cok arkadasim erken yassa evlendi ve hepsi evlilikleriyle ne kadar mutlu olduklarini gozume sokup sokup durdular tum universite hayatim boyunca. Hepsine gicik olmustum. Gorgusuzler dedim. Ovunuyorlar dedim. Beni hic konusmuyorlar hep kendi evlilikleri dedim dedim dedim. Yillarca rahatsiz oldugum bu konuyu aslinda icimde kaldigi, icten ice onlar gibi olmayi istedigimi evlendikten sonra fark ettim. Yani benimde hayallerim hep okumak yukselmek uzerineydi. Ama aslinda oturup bir aile kurmayi evimin kadini olmayi istemisim. Siz de bence benim gibisiniz ama bunu gec fark edeceksiniz. Arkadasinizda hicbir art niyet gormuyorum. Bence siz icinizde olan bu seyi surekli duymaktan rahatsizlik duyuyorsunuz.
Evet konu sahibi ile biz fikirlerimizi tartistik. Siz de konu sahibinin fikrine yorum yaparsaniz daha iyi olur. İyi aksamlar.Konı sahibesinin sizin fikrinizde olduğunu sanmıyorum.
Evlilik vs güzel şeyler ama üstünde o kadar düşünülüp ah vah edilicek şeylerler değil.
İnsan her an hangi yaşta olduğu fark etmeksizin evlenebilir ancak kariyer sahibi olmak için belli yaş sınırları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?