- 30 Kasım 2017
- 9.981
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.223
- 198
- Konu Sahibi Hilalimsiyim
-
Hediyeler ortak felan alinmaz , bide o degilde tesettür butiginden aldigin halde nasil ic gösterir anlamadim nasil bisey aldiniz allah askinaÜniversitedeki yakın arkadaşımız için 3 kız bir tesettür butiğinden takım sipariş ettik. Etek ve üst. Kızın doğjm günü mayıstaydı bu arada. 1-2 gün gecikmeli elimize ulaştı. Ancak eteği o kadar iç gösteriyor ki kıza çok özür dileyerek astar diktirip öyle vereceğimizi söyledik. Araya finaller girdi ve o merkezde de yana yakıla terzilere gittim hiçbiri kjmaşsız astar dikmiyor kendilerinde kumaş yoktu. Bir şekilde 15 gün gecikmeli astarı başka şehirde gezerken buldum ve terziye gidip diktirdim. (Diğer kızlar o dönem çok yoğun ve finallere çalıştıklarını söyleyerek sonra hallederize getirdiler benim içim rahat etmedi)
Sonra artık eve dönme vakti geldi (bunların hepsi bir ay içerisinde oluyor) arkadaşımız bizden önce gittiği için ben diğer arkadaşlarıma “ben astarı ve kumaşı hallettim, siz de evine kargolayın” dedim . Diğer iki kıza tabi ki kendim gibi güvenemedim. Bir tanesi yurtdışında zaten yabancı öğrenci, diğeri de kargoyu tam 2 ay bekletti. 2 ay sonra gönderdi
Kıza o kadar mahcubum ki. Ben elimden geleni yaptım bir de o final karmaşasında her yerde kumaş aradım
Kızın eline hediye ulaşmış hala iç gösteriyor. O kadar moralim bozuldu ki. Astar kumaşı diktirdiğimiz halde hâlâ tesettüre uygun değil. Arkadaşımızda da astar elbise varmış onunla deneyeceğim olur öyle demişti.
Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu sorumsuz şeyin içinde bulunduğum için. Elimde olmayan sebeplerden kızın hediyesini 2 ay sonra hem de saçma salak verdik. Normalde dikkat de ederim.
Arkadaşımdan defalarca özür diledim, siz böyle durumlarda ne yaparsınız? Kıza yeniden astar alsak mı ayrı satılanlardan?
Sorumsuz arkadaşın bu kadar dert etmemiş bence senlik bir şey yok, elinden geleni yapmışsın koştur koştur terziyle kumaşla uğraşmışsın. Ama ben olsam aldığım yere iade ederdim en başta tesettür giysisi satan yer de iç gösteren kumaştan dikmesin bir zahmet. Hemen başka yerden sipariş verirdim hiç kumaş falan uğraşmazdım. Ama muhtemelen iade kabul etmeyen instagram butiğinden falan aldiniz. Birine hediye alırken asla iade kabul etmeyen yerden alınmaz, mutlaka büyük alışveriş sitelerinden alın bundan sonraya astarı orada çok kısa sürede diktirdik, diktirdiğimiz gibi verseydik (arkadaşımız sorumsuz olmasaydı) hiçbir problem yoktu.
Tesettürlü olarak en sinir oldugum sey ic gosteren takımlar elbiseler onu satan sahis tesettür ürünü sattigini biliyorsa bunlara dikkat etmek zorunda alirlen İnternet üzerinden bilmiyor ki insan siz niyetinizi zaten fazla fazla gostermissiniz bundan sonra evham yapmayın cokta takılacak bi durum yok ortadaÜniversitedeki yakın arkadaşımız için 3 kız bir tesettür butiğinden takım sipariş ettik. Etek ve üst. Kızın doğjm günü mayıstaydı bu arada. 1-2 gün gecikmeli elimize ulaştı. Ancak eteği o kadar iç gösteriyor ki kıza çok özür dileyerek astar diktirip öyle vereceğimizi söyledik. Araya finaller girdi ve o merkezde de yana yakıla terzilere gittim hiçbiri kjmaşsız astar dikmiyor kendilerinde kumaş yoktu. Bir şekilde 15 gün gecikmeli astarı başka şehirde gezerken buldum ve terziye gidip diktirdim. (Diğer kızlar o dönem çok yoğun ve finallere çalıştıklarını söyleyerek sonra hallederize getirdiler benim içim rahat etmedi)
Sonra artık eve dönme vakti geldi (bunların hepsi bir ay içerisinde oluyor) arkadaşımız bizden önce gittiği için ben diğer arkadaşlarıma “ben astarı ve kumaşı hallettim, siz de evine kargolayın” dedim . Diğer iki kıza tabi ki kendim gibi güvenemedim. Bir tanesi yurtdışında zaten yabancı öğrenci, diğeri de kargoyu tam 2 ay bekletti. 2 ay sonra gönderdi
Kıza o kadar mahcubum ki. Ben elimden geleni yaptım bir de o final karmaşasında her yerde kumaş aradım
Kızın eline hediye ulaşmış hala iç gösteriyor. O kadar moralim bozuldu ki. Astar kumaşı diktirdiğimiz halde hâlâ tesettüre uygun değil. Arkadaşımızda da astar elbise varmış onunla deneyeceğim olur öyle demişti.
Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu sorumsuz şeyin içinde bulunduğum için. Elimde olmayan sebeplerden kızın hediyesini 2 ay sonra hem de saçma salak verdik. Normalde dikkat de ederim.
Arkadaşımdan defalarca özür diledim, siz böyle durumlarda ne yaparsınız? Kıza yeniden astar alsak mı ayrı satılanlardan?
Öğrenciyiz, hepimiz küçük bir şey alacağımıza ihtiyacı olan bir kıyafet alalım dedik.Hediyeler ortak felan alinmaz , bide o degilde tesettür butiginden aldigin halde nasil ic gösterir anlamadim nasil bisey aldiniz allah askinabukadar ugrasacaginiza dikissiz astar giyinsin. Kizlar artik elbiselerin altina düzgün *c camasir giymeyi ögrenin.
Dünyanin en güzel elbisesini giyseniz de ic gösteriyorsa uygun bir *camasir giyindiginizde onu iyi sekilde kamufile edebilirsiniz.
Astar diktirmek felan yani eskide kaldi bunlar
Yani şimdiye kadar kimseye değişim fişi falan verilmedi ya, beğenmeyen giymez olarak baktıkbence bir dahaki sefere değişim yapabileceği bir hediye almaya dönüştürün rutininizi, kimse sizin zevkinizi giymek zorunda değil, gider kendi zevkine uygun bir şey bulur, ben zoraki hediyelerden pek hoşnut olamıyorum maalesef.
Hayır trendyoldan aldık iade edebilirdik ancak kıza teklif ettik kız çok beğendiğini söyledi öyle olunca dedik bari iade etmeyelimSorumsuz arkadaşın bu kadar dert etmemiş bence senlik bir şey yok, elinden geleni yapmışsın koştur koştur terziyle kumaşla uğraşmışsın. Ama ben olsam aldığım yere iade ederdim en başta tesettür giysisi satan yer de iç gösteren kumaştan dikmesin bir zahmet. Hemen başka yerden sipariş verirdim hiç kumaş falan uğraşmazdım. Ama muhtemelen iade kabul etmeyen instagram butiğinden falan aldiniz. Birine hediye alırken asla iade kabul etmeyen yerden alınmaz, mutlaka büyük alışveriş sitelerinden alın bundan sonra
ama o da israf değil mi, yani düşünüp bir şey alıyorsunuz, gidip bi mağazadan ya da o mağazanın online'ından alın ki o da olmazsa gidip değiştirebilsin? yanlış anlamayın bu yol daha güzel o yüzden söylüyorum.Yani şimdiye kadar kimseye değişim fişi falan verilmedi ya, beğenmeyen giymez olarak baktık
bu kadar anlam yüklemeyin çoook üzülürsünüzCan sıkıcı denilecek ne yaptım amaya ben hediyelere doğum günlerien fazla anlam yüklüyorum
bende öyle sandım ilk konu başlığını okuyunca :)Ben de tüm kız grubu birbirine küsecek diye bekledim konu astara geldi. 250 liralık astar için niye kendinizi bu kadar yıprattınız ki, hayatınızdaki olayları drama çevirirseniz çabuk yaşlanırsınız, benden söylemesi…
Bir çılgınlık yapıp mağazaya iade etseydiniz de normal bir magazadan mı alsaydınız?Üniversitedeki yakın arkadaşımız için 3 kız bir tesettür butiğinden takım sipariş ettik. Etek ve üst. Kızın doğjm günü mayıstaydı bu arada. 1-2 gün gecikmeli elimize ulaştı. Ancak eteği o kadar iç gösteriyor ki kıza çok özür dileyerek astar diktirip öyle vereceğimizi söyledik. Araya finaller girdi ve o merkezde de yana yakıla terzilere gittim hiçbiri kjmaşsız astar dikmiyor kendilerinde kumaş yoktu. Bir şekilde 15 gün gecikmeli astarı başka şehirde gezerken buldum ve terziye gidip diktirdim. (Diğer kızlar o dönem çok yoğun ve finallere çalıştıklarını söyleyerek sonra hallederize getirdiler benim içim rahat etmedi)
Ya zaten kıza iade edebileceğimizi söyledik. Sonuçta iç gösteriyor iade edin diyebilirdi bunda ayıp bir şey yok. Kız ısrarla modelini çok beğendim dediği için böyle yaptıkama o da israf değil mi, yani düşünüp bir şey alıyorsunuz, gidip bi mağazadan ya da o mağazanın online'ından alın ki o da olmazsa gidip değiştirebilsin? yanlış anlamayın bu yol daha güzel o yüzden söylüyorum.
Dikişsiz, lazer çamaşır giyilse de bazı kumaşlar o kadar ince ki bacak siluetin görünebiliyor. Belki siz sorun etmeyebilirsiniz, siz sadece donum gözükmesin derdinde olabilirsiniz ama genel hatlarını göstermek istemeyebilir insanlar.Hediyeler ortak felan alinmaz , bide o degilde tesettür butiginden aldigin halde nasil ic gösterir anlamadim nasil bisey aldiniz allah askinabukadar ugrasacaginiza dikissiz astar giyinsin. Kizlar artik elbiselerin altina düzgün *c camasir giymeyi ögrenin.
Dünyanin en güzel elbisesini giyseniz de ic gösteriyorsa uygun bir *camasir giyindiginizde onu iyi sekilde kamufile edebilirsiniz.
Astar diktirmek felan yani eskide kaldi bunlar
Allah sizin gibilerin sayısını çoğaltsın.. Duyarlı ince düşünceli, özenli ve candan ve sorumluluk sahibi yani insan gibi insanda olması gereken her şey var sizde maşaallahÜniversitedeki yakın arkadaşımız için 3 kız bir tesettür butiğinden takım sipariş ettik. Etek ve üst. Kızın doğjm günü mayıstaydı bu arada. 1-2 gün gecikmeli elimize ulaştı. Ancak eteği o kadar iç gösteriyor ki kıza çok özür dileyerek astar diktirip öyle vereceğimizi söyledik. Araya finaller girdi ve o merkezde de yana yakıla terzilere gittim hiçbiri kjmaşsız astar dikmiyor kendilerinde kumaş yoktu. Bir şekilde 15 gün gecikmeli astarı başka şehirde gezerken buldum ve terziye gidip diktirdim. (Diğer kızlar o dönem çok yoğun ve finallere çalıştıklarını söyleyerek sonra hallederize getirdiler benim içim rahat etmedi)
İşte sıkıcı olan taraf bu ,sadece siz fazla anlam yükleyip kendinizi olmadık durumların içine sokuyorsunuz.Aynı düşünceli davranışı karşıdan beklerseniz bu hayat sizi çok yorar.Çoğu insan alır ve gönderir böyle yana yana aramaz koşmaz uğraşmaz......Can sıkıcı denilecek ne yaptım amaya ben hediyelere doğum günlerien fazla anlam yüklüyorum
Bence bu fazla ,hediye için kendi hayatından feragat edip tüm yükü sorumluluğu almak kısa bir ömür için çok fazla ben hayata bu kadar romantik bakmıyorum.bu kadar çaba sonucunda o kıyafet dolabın köşesine atılır ve unutulur .Kendi adına küçük bir hediye alıp göndermek, düşündüğünü hissettirmek yeter .....Allah sizin gibilerin sayısını çoğaltsın.. Duyarlı ince düşünceli, özenli ve candan ve sorumluluk sahibi yani insan gibi insanda olması gereken her şey var sizde maşaallah
ben sadece okurken bunları düşündüm
yolunuz bahtınız iyi insanlarla dop dolu olsun
hediyenin ne olduğu büyük küçük, ya da akıbıyetinin ne olacağı kimin umurunda ki... Yani en azından bu kadar güzel yüreğe sahip insanların umurunda olmuyor. O yaptığı özene vermiş olduğu kıymete bakıyor. Evet bu dünya düzeneğinde yobazlaşmış insanlar içinde kişinin hassasiyeti kendini üzer elbet ama üzülmekte kişinin yine insani özelliğinden değil mi ? Maneviyat apayrı bir şey o da bir süre sonra üzmüyor hale getiriyor inanın.. O yüreğin sahibi var O ne güzel vekildir şükürler olsunnBence bu fazla ,hediye için kendi hayatından feragat edip tüm yükü sorumluluğu almak kısa bir ömür için çok fazla ben hayata bu kadar romantik bakmıyorum.bu kadar çaba sonucunda o kıyafet dolabın köşesine atılır ve unutulur .Kendi adına küçük bir hediye alıp göndermek, düşündüğünü hissettirmek yeter .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?