Dostumun Anlam Veremediğim Davranışları

benimkorelhakkında post: 42964861 .!.:
Kıskanmasına anlam veremiyorum, aslında benim onu kıskanmam gerekir, bir sürü güzel özellikleri var ama kendisini fark etmeli işte , size de teşekkürler
ben de benimki hakkında bunu düşünürdüm hem bisuru şeye sahipti hem güzeldi vs. Ama oyel aptalca şeylere kafayı takardi sürekli anlamsız rekabetlere girer Allah vergisi olan şeyleri kiskanirdi. Ne diyeceğimi bilemezdim, uzulurdum. Belki de ben yumuşatmak yerine sert eleştiriler getirebilseydim kendini duzeltirdi, bardağı taşıran son şeyler yaşanmazdi. Yine gorusursunuz elbet, sözünü sakınma derim
 


Hayırlısı artık
 
ayni kisiden mi bahsediyoruz acaba:) bizim gibi dost bulamazlar fesatliklariyla
 
Bu nedir? bu kız sürekli seni ezikleyerek ne yapmaya çalışıyor,bu zamana kadar iyiydin,hoştun da şimdimi sende kusurlar bulmaya başladı.Belli ki bir kuyruk acısı var,sen ona içini dökmüş ve ailenle ilgili bazı sırlarını paylaşmışsın ama o sürekli bu konuları gündeme getirip seninle alay ediyor.Evet bu zamana kadar çok iyi arkadaşmışsınız ama belli ki karşı taraf artık eskisi gibi dost kalmak istemiyor.Sende bak yoluna araya mesafe koy,ne oldu diye sorarsa da açıkça artık ona karşı davranışlarında değişiklikler farkettiğini ve seni kırdığını belirtirsin.Son senenizmiş zaten güzelce okulunu bitir,daha yolun çok başındasın.Bir sürü çalışma arkadaşın olacak,illaki o kişiye bağlı kalma.Şimdi yaşadıklarını yıllar sonra gülümseyip,yaa niye takmışım kafama,sallasaydım ya diyerek hatırlayacaksın.Yaz tatilinde ne olmuşsa olmuş sana karşı fikirleri değişmiş ve bir çeşit bunu sana belli ediyor.Benden sana abla tavsiyesi mesafeni koy,geleceğe odaklan canım benim,o da kendi yoluna baksın,ondan dost falan olmazmış zaten.
 
Ben bir dostluk göremedim.
 

Baştan sona okudum. Söyleyebileceğim tek bir şey var; O insanı hayatından çıkar! Neden bu kadar katı davrandığıma gelecek olursak, yakın bir zamanda dost(bildiğim) birinden çok benzeri darbeler yemiş biri olarak konuşuyorum.

Her derdini dinlediğim, ne sıkıntısı olursa olsun arkasında durduğum, gece-gündüz demeden çalışan bir insan olmama rağmen geceleri saatlerce konuşarak akıl verdiğim, kısacası hayatına yön vermek isteyen birine aynı duygularla yaklaştım. En son benim bir gün erkek arkadaşımla tartıştık, bende dostum(!) olduğu için onunla paylaştım ve beni teselli edeceğine resmen doldurmaya çalıştı. Ben ne kadar kararlarımın arkasında dik durmaya çalıştıysam da devamlı bir doldurma/ayırma çabası. Neyse kısa keselim, erkek arkadaşımı benden gizli arayıp; "Çok üzülüyor ayrılıyorsan ayrıl!!" demiş. Ben bunları erkek arkadaşımdan çoook sonradan duydum. gerçek dost bunu mu der? ben üstünü bir şekilde kapattım. Hani dedim belki beni düşündüğündendir falan.
İkinci olay; yakın bir zamanda arabamı değiştirdim. Arabayı aldığım gün arkadaşlarla yemeğe çıkmak istedim ve bunu da aradım, aldığım cevap çok netti "Sen benden başkaları ile dost olabiliyorsun ben gelmesem daha iyi."
Üçüncüsü; Allah'a şükür çok güzel bir işim var. Başarılıyımda işimde (kendisi çalışmıyor bu arada) neyse, işyerimizde telefon görüşmeleri yasaklandı. bende bunu kendisine anlattım. Yemin ediyorum beni normal zamanlarda aramadığı kadar aramaya başladı gündüzleri. Baktım ki zamanla bu yaklaşım benim iyi niyetimi su-istimale giriyor; yavaş yavaş kendimi çektim.

İnan daha mutluyum. İnsanlar fesat kıskanç ve kaprisli. Allah ıslah eylesin ne diyelim
 
Niye kıskanıyor ki daha dün kardeş gibiydik ne değişmiş olabilir anlamıyorum duruyor duruyor son sene böyle yapıyor tuhaf yine de size teşekkürler
Insanların düşünceleri degiskendir. Kıskançlıkla ilgili binbir düşünce gecmistir aklından bu uzun süreçte. Insanlar değişir, düşünceleri değişir ve bu şekilde olaylar gelişir.
 
Gerçekten düne kadar dünya tatlısıydı, güvenebileceğim bir insandı, tatilden sonra bu sene böyle ters ters, demek ki şimdi gösteriyor yüzünü ne diyeyim ben de artık ona soğuk davrancam yerimi de değiştireceğim, size de teşekkür ederim
 
Ya ben çok anormal şeyler göremedim mizaç olarak senden farklı olması kötü biri olduğu anlamına gelmez bence.Karşındaki kişi devamlı senin istediğin şekilde olacak diye bişey yok herkesin bi karakteri ve olaylara bakış açısı var ben de zaman zaman dostlarımla alay ederim ama onları kıskanmıyorım veya sevmiyo da değilim yapı meselesi herkesin tarzı farklı olayların altında bişeyler aramaya gerek yok
 
Size de çok üzüldüm, bunlar bize tecrübe kazandırmış oldu, artık kimseye bu kadar yakın olmam, dersimi aldım, anlayamadığım şey o kadar iyilik ve yardımlarımızla rağmen desteklerimize rağmen bize böyle yapmaları, ben bunları anlayamıyorum, aynaya Nasıl bakıyorlar veya uyurken vicdanleri kalpleri rahat mı? Sınıfta benden başka o da kimseyle yakın değil, yalnız kalınca dersini alır inş size de teşekkürler
 
Insanların düşünceleri degiskendir. Kıskançlıkla ilgili binbir düşünce gecmistir aklından bu uzun süreçte. Insanlar değişir, düşünceleri değişir ve bu şekilde olaylar gelişir.
Madem beni istemiyor, rahatsız veya kıskanıyor vesaire o Zaman sonuçlarına da katlanacak, onun da sınıfta başka arkadaşı yok, ben de soğuk davranıp yerimi değiştireceğim, görsün o Zaman anlayacak mı kıymetimi, ayrıca o bu gidişle hayatta yalnız yaşayıp yalnız ölecek yazık çok yazık
 
Hımm bu da olabilir tabi ki, istediğimiz gibi davranacak diye bir şey yok ama ciddi bir konuda benim derdimde bile gülmesi bilemiyorum size de teşekkürler
 
Boyle saka yollu laf sokanlardan tiksinirim. Direk dusman bildigin biri olsa agiznin payini verirsin de senin durumda karsindaki insandan iyle bisey beklemedigin icin apisip kaliyorsun. Ama o senin sakani kaldirmiyor.
Yasin genc ben senin yasindayken cok kafama takardim neden boyle yapiyor diye. Artik elalemin tek iyi niyetlisi safi ben miyim ulean diye yol veriyorum.
Bu tiplerle acik konusmaya da gelmez. Sunu sunu yaptin desen ayy tatlimm sen yanlis anlamissin saka yaptim der.
Sen de onun gibi oyna. Aa soguk davtanmiyorum tatlim sen yanlis anlamissin deyip araya mesafeyi koy

Bir de babanla ilgili anlattigin sikintiyi her seferinde ortada bir sebep yokken kullanmis ki boyle kisiden dost olmaz. Sakin zaaflarini anlatma hatta arkadaslarin arasinda olmaisn gercekten. Ben boyle tipleri biliyorum maalesef az cektirmediler. Sonra kirk takla attilar ama aklim basima gelmisti
 

Üniversite hayatında çok sağlam arkadaşlıklar kurulabilir ama bunlar istisnadır canım. Genellikle kızlar arasındaki kıskançlıllar nedeniyele 15 kişilik gruptan geriye 2 kili anca kalır :) ünv hayatımdan görüştüğüm 3 5 arkadaşım var ama 40 yılda bir o da çok büyük bi eksiklik hissetmem görüşmesem. Canını sıkma sen boşver. Arkadaşın da iyi niyetli değil bence bu arada.
 

Beni çok iyi anladığınız için. Teşekkür ediyorum, bir süRü iyilik yapıyordum, destekler ve yardımlar falan keza o da bana öyleydi, çok iyi dost olduğumuzu o da söylerdi, beni evine kadar çağırmış, hastayken bile evime yardıma gelmiştir, ben gerçekten memnundum, bu sene son senemiz olduğu için daha güzel ve son demler yaşarız diye düşünmüştüm, sanki karakter değiştirmiş, tatilden sonra çirkef birisi olarak dönmüş, hakettim desem ona kötü bir şey yaptım desem ama yok yani durup dururken şaka ayaklarına yatıp psikolojimi bozuyor, ağzımın payını aldım zaten, bir daha kimseyle yakın olmam, sıkıntılarımı anlatmam, ben dalga konusu olmak için mi anlattım, iki teselli cümlesi duymak bir sırtım sıvazlansın diye anlattım Karşılığında gördüğüM şeye bakın , çıldılrmamak elde değil, ben halbuki böyle davranmamışımdır, değil ters bir cümlem , ters bakışım bile olmamıştır, bazen onu kıskansam bile imrenme anlamında kıskanmışımdır yoksa çok kötü bir kıskançlık yapmamışımdır karşındakinin bile haberi olmaz onu imrendiğimin.


Ayrıca Nasıl vicdanı rahat olacak acaba Nasıl uyuyacak , ben bana bir sürü iyiliği olmuş dostum dediğimin kalbini kırdım diye hiç mi geçmeyecek içinden Nasıl aynaya bakacak , bunları ben ona yapsaydım hoşuna gider miydi, ayrıca bir sürü kişiyle arkadaş ondan rahat beni gözden çıkarmış desem değİl yani sınıfta benden başka kimseyle konuşmadı, eminim artık sınıfta b en ondan uzağa oturunca ve onunla konuşmayınca herkes şaşıracaktır, kimse bilmiyor aramızda olanları, zannediyorlar hala kanka, peki öyle olsun son senesini yalnız geçirsin yalnız otursun yardım edecek bir şeyini anlatacak kimsesi olmasın hayatında son senesini böyle acınacak halde geçirsin( yanlış anlamayın yalnızlığı ben de seviyorum, kötü bir şey değil benim kastettiğim sevdiklerinin kalbini kırıp vicdanı sızlamasan yalnızlığı dışlanmış gibi olmayı tercih edenlerde)

Size de çok teşekkür ederim yazınız için :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…