Dostunuzun düşmanı sizin de düşmanınız mıdır?

25 senelik arkadaşım var... Onun düşmanı benim benim düşmanıma o düşman olur dostluk budur yaa

Tebrikler evlenmişsin. İkimizle de arkadaşken biz küssek neyse, öyle ben de takmazdım, karışmak hakkım da değil. Ki, bu konuda ben haklıyım. Elimde yazışmalar var. Hukuken de suçlu.

Çok sevdiğim bir aradaşım, bana kötülük yapan hukuki olarak da dava açtığım biriyle arkadaş oldu ama baya yakın, bacım diyecek kadar. Yeni tanıştılar üstelik. Sizce normal mi?
Önceden tanışıyor olsa tamam derdim onunla arasını bozması normal degildi ama size böyle davalik olacağınız kadar sıkıntı yasattiysa ve arkadaşınız buna rağmen yeni tanışıp bu kadar yakınlık kurduysa o dost değildir bence.

O başka!
Benim kaynanam kardeşinin karısı ile birbirine girdi. Canım yengemle dostluğumuzun tohumları tee o zaman atıldı.

Çok sevdiğim bir aradaşım, bana kötülük yapan hukuki olarak da dava açtığım biriyle arkadaş oldu ama baya yakın, bacım diyecek kadar. Yeni tanıştılar üstelik. Sizce normal mi?
Asla normal degil. Yani bu sekilde cok insan var. Herkesin dogrusu farkli ama sana iyi arkadas oldugunuzu soyleyen hissettiren biri dusmaniniza yarenlik yapmamali. Belki tum kopruleri yakmayabilir. Dusman olmayabilir ama can ciger olsa ben rahatsiz olurdum. Bi arkadasima zamaninda hoslanmadigim, iyi niyetinden suphe ettigim birinden bahsetmistim. O da ‘bana zarari olmadikca ben kimseyle arami bozmam ‘ demisti. Ben arasini bozmasini istememistim ama bu sozu benim icin tamamen samimiyetsizlik gostergesiydi. Hemen tak mesafe. Uzuldum mu evet sevdigim bi arkadasti.

Benım yakın arkadaşım benım dusnanımla arkadaş olamaz. Ama sımdı insanlar her haltı yapıyor. Ikısındende uzak durun

Ben mesafe koyardım. Hani normal merhaba merhaba şeklinde bir arkadaşlığı anlayabilirim ama bacim bacım şeklinde biraz değişik .Ama ben şaşırmıyorum artık herkes herkese her şeyi yapabiliyor artık.

Evet düşmanımdır hiç kişisel bir sebebe gerekte yok,hatta en yakın dostum biriyle tartışırsa konuyu bilmeden savunmayada geçerim erkek olsam sebebini sormadan kavgaya uçan tekmeylede dalardımsize zararı dokunmuş yada canınızı sıkmış bir insanla arkadaş olan kişi tarafsız kalamaz o yüzden arkadaşlık can sıkıcı bir hal alabilir,ufak tefek sürtüşmeler tamam ama sizinki baya ciddi bir sorunmuş birde.

Düşmanımdır. Eğer aynı şeyi arkadaşım düşünmezse keserim onunla bağı. Nereden bileceğim benden aldığı bilgiyi düşmanıma götürmeyeceğini

Yani hukuki kısım olmasaydı herkesin kendi tercihi derdim ama bence çok sevdiğiniz arkadaşınızı gözden geçirin bir kez daha.

Işin icinde iftira şiddet dolandırma gibi şeyler yoksa beni ilgilendirmez arkadas olurum ben bir baskasinin kavgasini umursamam ama saydiklarim varsa durup bir düsünmek lazım

Bide bilinmezki hala arkadaşın sanırsın içten içe çoktan düşmanın olmuştur bazen düşman sandıklarının öyle olmadığını da anlayabiliyorsun.Yani ancak ikisi bir arAda laf sokmaca küçümseme alaycı hareketler ufak imalar sana gelene kadar bazen anlamıyorsun topyekûn yol veriyorum böyle tavırlara ben çünkü arkadaşın sandığın birde gelip sen öyle anladın falan diyor .Evet anladım uğurlar ola diyorum Dostlarimda değil arkadsslarimla oldu .Yoksa dostumun düşmanı dostum olamaz kesinlikle .Tabi arkadaşlık dostluk için geçerli yoksa komşu elti bilmemne beni hiç ilgilendirmiyor ne demiş dost muymus dusmanmiymis neymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…