Dostunuzun düşmanı sizin de düşmanınız mıdır?

Düğünün hayırlı olsun canım

Daha önce bir arkadaşlıkları varsa belki olabilir ama sonradan tanıştılar da samimiyet olduysa hayırdır sen denilir, içinde bir düşmanlık var da fırsat mı buldun denilebilir genel olarak. Bir kere sizden dolayı negatif referansı olduğu için yaklaşımı çok uzak olabilirdi değil arkadaş olmayı,samimi olmayı. Ama arada başka hukukları varsa ( akraba,eş aile,iş) yapacak bir şey yok; her şekilde mesafe koyma hakkınız doğar tabi. Bence her iki şekilde de yeni tanıştığı kişi ile samimiyet kurduysa bir tekmeyi hak ediyor nacizane.

sonradan tanışıldıysa iyi niyetli olamaz, arkadaşlığınızı gözden geçirin.

Önceden tanışıyor olsalar olabilir derdim ama bana rağmen benim dostum bana kötülük yapan biriyle sonradan samimi olamaz... olursa da dostum eski dostum olur... netlik severim kolay insan silerim bu yüzden dostum dediğim kimse bu riski almaz...

İlişkileri birbirine karıştırmamaya özen gösteriyorum. Gerginliğin her haneye yayılıp büyümesinin kimseye bir faydası yok. Mesela bir kişinin bana yamuğu oldu. Ve yakın arkadaşımla bir sebeple ilişkisi var, iletişim kurmak durumundalar. O zaman diğer kişi ile ilişkimi ve meseleyi arkadaşımla dahada seçerek konuşurum. Benim adıma ciddi bir tavır alması beklentisine de girmem.

Böyle bir durum yaşadım. Ortak tanıdığımız nemesisi bellediği için bana yapmadığını bırakmadı. En yakın arkadaşım benim için ilişkisini bozmadı.
Bende beklemedim, durumu idare ettik.

Yanlış bana değil arkadaşıma yapılıyorsa haksız olan, huzursuzluk çıkaran taraftan eminsem nötr ve mesafeli olurum. Ama başkasının benim için bunu yapmasını istemek bana yanlış geliyor çünkü kendim beklentiyle yönetilmeyi ve yönlendirilmeyi hiç sevmiyorum.

Sizinki ise sonradan gelişen bir durum. Bunu ne yaparım, nede yapılmasını kabul ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…