Doum yapan ikiz ve z Anneleri :))

kızlar doktoruma celestonu sordum bugün...kesinlikle hayır dedi..... çooook nadiren erken doğum tehlikesiyle acelen hastaneye getirilen mesela gece getirilip sabah doğuma alınacak gibi olan hastalara yapıyoruz... erken doğum riski olanlara 28 30 haftalarda falan değil dedi.hatta kendisi prenatal derneği başkanı olduğu için yapan doktor kimmiş adını söyle yasal işlem başlatalım bile dedi....

ne riski varki Kayra merak ettim. ben hastanede yatarken herkese yapıyorlardı celeston. öyle acil vaka olmasada celeston olmayan kalmıyordu.

yan etkilerimi varmış. banada yapmışlardı hemencecik. sonra 37+6 da doğum yaptım. şimdi içime kurt düştü her önüne gelene yapıyorlar bu iğneyi hastanede yatarken tek bebeklere bile yapıyorlardı .

celeston ciğer geliştirici miydiii kızlar yaaa bende olsam günüm gelsede diye icimden geciriyodumm.bu aşıda da mı karar birliği yok yaaa. tüm aşılara karşı kılım artık...aaaaaaaaaaaaaaaa

Sakın vurdurmamazlık yapma Kayra..Sonra Allah esirgesin istenmeyen bir durumda çok sıkıntı çekersin..O zaman ne diyecek dr.un..O iğne 1 gece öncesinden vurulacak bir iğne değil.48 saat geçmesi gerekiyor işe yaraması için..Yasal işlem başlatalım demesine de çok şaşırdım.O zaman bütün dr.ların işine son verdirecek demek ki,eczaneden istediğin zaman 3 liraya gidip alabileceğin bir ilaç bu..Yeşil reçete ile satılmıyor..madem o kadar feci ,heyet raporuyla satılırdı ,vurdurulurdu.Ben sana mutlaka yaptır derim.Tecrübeyle sabittir...İnş. sen 37.haftanda doğurursun canım ama ikiz gebesisin unutma bunu...Wavy'e sor bir de....

gercekten ılgınç................genelde 28 haftalarından sonra mutlaka onlm amaclı hele cogullara mutlaka verıyo drlar................ben vurulduktan ıkı gun sonra dogum oldu dıger üçüz annesı arkadasım 32 haftada dogurdu onada 28 de verdı dr..............netten bakınca mutlaka verıyo dr cunku erken dogumu kımse tahmın edemezkı..........ıht varsa yaptırıyo banada ılgınş geldı o zaman tum tup dr ları mahkemelık olur normal dogum dr ları vermıyo ama tupçuler verıyooo ısın rıskını onlar daha ıyı bılıyo belkıde...........hayırlısı bılemıyorum ama ıyıkı olmusum hatta 26 da olsaydım belkı daha ıytı olurdu...........rabbım kolaylıklar versın............

benim de doktorum ısrarla gerek görmedi,şimdi şimdi acaba bi bildikleri mi vardı diyorum kafam karıştı amaafisfisfis

bu iğneyi kimi duyduysam yaptırıyo doktorları ki tüp bebek doktorum latif bile baştan bunu söylemişti
ve ben bu iğneyi astım atağımda kullanabilmem için gittiğim prof.doktor verdi...
ve ben hastaneye sancı ile gittiğimde
ali beyin bana bu iğneyi yaptırması oldu ...ve doktorlar 24 saat beklemen lazım iğne etkili olsun dedi...

bu kadar zararlı iğneyi neden bu kadar dok.yaptırıyor ben anlamıyorum.....
ilk senin doktorunu duydum kayra cnm .....benim tanıdığım kadın bu iğenden 6 kez oldu
çünki bebek gelişimi geriden geliyordu suyu azdı heran doğum olur die
valla bebeğide maşallahh çok iyi doğdu...
kaswaya sonuna kadar katılıyorum

senin doktorda benimkinin kafadan .
banaa aynen sana denilenleri dedi.

arkadaşlar bir ilaçtan bahsediyoruz.... şimdi doktorumun tecrübesinemi sizin tecrübenizemi güveneyim... tamam bende anlıyorum sizi kendi doktorlarınıza güvenmekte haklısınız..ben kimseye vurdurmayın demiyorum.... zaten benim sözümle yola çıkılmaz sonuçta doktor değilim....belki bir çoğunuza vurdularsa sebebi vardır...... doktorlarınızın bildiği bişey vardır..... bana selinius sordu diye cevapladım.... doktorla görüşmeden önce bende vurdururum diyordum... ama iğnenin bebeğe de anneyede zararı var dedi.... çoook mecbur kalmadan vuramayız dedi.... ve dediğim gibi inanın kendisi yetkiliymiş doktorların bu iğneyi yaptırdıklarını bilirlerse işlem yapabiliyormuş.... eskişehirde bu iğneyi tek bir doktor yapıyormuş ve hakkında işlem başlatılmış.....

32.haftamda 2 doz uygulandı bana bu iğneden..benim drumda erteleyebildiğimiz kadar erteleyelim dedi..yani o da iğne hususunda istekli değildi..Biraz da ben istediğim için belkide..sonuçta 35.haftamda doğurdum etkili miydi değilmiydi bilemiyorum..

nevracım ne zaman nasıl doğum yaptın,ayrıntıları yazsana canım,
yazdıysan da ben kaçırmış olabilirim kusura bakma..

Hymarycim merhaba,bebeklerin hayırlı olsun seninde büyütmüşsün bile maşallah..Canım 30. haftamda erken doğum tehlikesi geçirince annem baktı bana buraya hiç giremedim sonrası hep yatak istirahatiyle geçti ta ki 33+6 iken haftada 1 vurulduğum güya erken doğumu geciktiren iğneyi vurulmaya hastanenin aciline gitmişken birde nst ye gireyim dedim tamamiyle kendi isteğimle ve hiçbir sıkıntım yoktu doğrusu ben öyle zannediyormuşum nst de sancılar 90 a vuruyodu hemen kendi drumu aradım..(ben silivride oturuyorum dr um beşiktaş ta bir hastanede ortak kararla yeşilköy internationalde doğum olur diye karar vermiştik) arayıp sancıları söyleyince yeşilköye yola çıktık hemen gelin dedi..sancılar orada 120 130 a falan vuruyodu ama ben hiç hissetmiyordum bir bebeğimde sıkıntıya girince doğuma aldılar 34. haftaya girdiğim ilk saatlerde 1:23 ve 1:24 te bebeklerim doğdu genel sezereyan oldum,haftam iyi diye ve celeston vuruldu diye içim çok rahattı ama maalesef bir bebeğimin ciğerleri gelişmemiş 12 gün biri 9 gün biri kaldı küvezde çok zor günlerdi gerçekten bu arada kiloları 1700 ve 2025 doğdular,birbirlerine hiç benzemiyolar biri sarışın biri esmer Kayra ve Buğra isimleri....Ama erken doğum yapmamdan dolayı druma çok kızıyorum 30. haftamda böyle bir tehlike geçirmeme rağmen bana kasılma önleyici hiçbir ilaç vermedi ne nidilat ne prepar söylediğim zaman neden vermiyorsunuz diye o ilaçlar evde kullanılacak ilaçlar değil dedi ama herkes kullanıyor dediğimde genelde işini iyi yapmayan kötü drlar veriyorlar o ilaçları bildiklerinden vermiyolar dedi ama kullanan herkes en azından bir 36. haftayı görmüş...çok kızıyorum o yüzden druma...

selam kızlar bu iğne konusunda benim doktorumda pek taraftar değildi benim isteğimle vurdular..
doğum yapacağım hastane farklı olduğundan ordaki doktorum bu iğne fazlası zarar iyiki 2 doz vurulmuş dedii bende o anki yorgunluk psikolojimden neden diye sormadım... iki doz benim 3 bebeğime yettimi yada gerek yokmuydu gerçekten orası meçhul..... ( 32+5 günlük doğum yapmıştım üçüzlerime)

geçmiş olsun arkadaşım. zor günler geçirmişsin. aniden doğuma alınınca sende benim gibi neye uğradığını şaşırmışsındır sanırım .
bende doktoruma çok kızıyorum . Çoğu kişi kasılma önleyici ilaçlar kullanmış benim doktorum adını bile etmedi böyle ilaçların. ayrıca başka bir doktor tarafından Nts de sancılarım çıktı diyede apar topar sezeryana alınmış olmamada çok kızıyorum.Kendi doktorum yoktu malesef. Bende sancı yok ağrı yok. bebeklerde sıkıntı yok. Bu ilaçlardan verip az daha bekletseler olmazmıydı diyorum kendi kendime.. olan olduu ama eskiye bakıp bakıp kızıyorum işte.

Son düzenleme:
çok haklısınız açelyacıımmmm,neyse ki yavrularınız sapasağlam hamdolsunn..

sağol cnm,eskiye bakıp kızmaktan başka elimizden bişey gelmiyor işte,neyse ki bebeklerimiz sağsalim bizimle...

herkese merhaba.daha biraz önce buraya üye oldum ve sizinle öykümü paylaşmak istiyorum.bundan 3 yıl önce bir kez hamile kaldım ve maalesef 5 haftalıkken gelişmeyen gebelik tanısı konuldu ve bebeğim alındı.tam bir yıl tekrar hamile kalmak çin uğraştım ama olmadı.eşim ve ben doktora göründük.bende çikolata kisti olduğu eşimde ise sperm hızında sorun ve varikosel olduğu belirlendi.sonra bana ameliyat denildi ama olmadım.bir yıl daha iğne ve ilaç tedavisi gördüm.eşim ise varikoselden ameliyat oldu.bu bir yıl içerisinde de türlü zorluklarla mücadee ettik ve bir aşılama deneyiminden sonra sonuç yine hüsran oldu.ve küçülen kistimde tedaviyi bırakır bırakmaz son hız büyüdü.bunun üzerine tüp bebek merkezine gitmeye karar verdik.ekim ayında tedavime başlandı ve 3 tane embriyo transfer edildi.üç tanesinide dondurduk.

şimdi üç aylık(cuma günü 12.haftaya giricem) hamileyim.ve üçüz bebek bekliyorum.şu anda üçüde normal görünüyor.bugün ense kalınlıklarına baktı doktor ve Allah'a Şükür bir sorun görmedi.

benim sorunum şu.üçüz gebeliğin risklerini biliyoruz ve doktorum bunu ikiye indirmemiz gerektiğini söyledi.yoksa üçüde zarar görebilirmiş(.içinizde bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bu işlemin riski nedir?bu işemden sonra kötü birşey yaşayan arkadaşlar var mı?sizce ne yapmalıyım?nolur bir akıl verin(.

arkadaşlar merhaba
bende üçüz gebeyim bebişlerinizi doğumdan sonra yatak odanızdamı yatırdınız? yatak olarak ne aldınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…