Doymak bilmiyor...

Konu sahibi eşim azıcık fazla kaçırsa hemen sağlığından endişe duyarım. Bu yüzden diyetisyene yolladım adamı ki sağlıklı beslensin.
Sizin bir diğer endişeniz de bu olmalı bence
Tabi ki endişeleniyorum gece gece yeme diyorum artık genç değiliz diyorum neler neler söylüyorum tamam diyor ertesi gün yine aynı

Eşim de öyleydi ilk zamanlar bana çok tuhaf gelmişti. Ailenin hep şımartılan çocuğu olmuş. Annesi kendi yemeğini bile ona verirdi. Uyardım bak dedim sofrada kendinden sonrakini de düşün diğerlerine yemek var mı yok mu biraz ağır ye. Mesela ortada salata olurdu eşim başlardı kaşık kaşık koca bir salata tabağını bitirdi. Ben söyledikçe dedi ki haklısın farkettim de annem yemek yemiyor benim doymamı bekliyor. Şimdi evde bir şey yapsam genel olarak kendini tutar bize de lütfedip bırakır

Şekerden supheleniyorum kalbe batırdı birşey çıkmadı ama karaciğer yağlanması var dedi doktor

İşin bide bu kısmı var çocuk yiyor diye tereyağlı az şekerli bazen bal katarak yapmaya çalışıyorum bi oturuşta bitirince bütçeye de zarar veriyor herşey ateş pahası zaten

Siz de arayı bayağı açmışsıniz demekki aklında varmış kurabiye
Çocuğa ayrı bir yere koysanız eşiniz kendi hakkını yiyince çocuğunkilere dokunamasa

Siz de arayı bayağı açmışsıniz demekki aklında varmış kurabiye
Çocuğa ayrı bir yere koysanız eşiniz kendi hakkını yiyince çocuğunkilere dokunamasa
İnanın haftada iki kere falan yapıyorum çocuğa ayirdigimi gece yedi o kendi hakkını yemişti guvenmedigimden dondurucuya kaldırdım biraz çocuk isteyince çıkardım bi baktım daha kahvaltıyı toplamamışım kurabiyeleri yemiş dün yaptım bugün bitti çocuk iki yada üç yedi kalanını o yedi ben daha ağzıma süremedim bile

Konuyu okudukça komiklikten çıktı Allah yardımcınız olsun zor yanı ..birde çalışıyorsunuz bence herkes payını yesin aksi halfe olay çıkarın surat asin ..iki lokma değil mevzu ..zaman emek ve düşüncesizlik

arkadaşım eniştesini anlatırdı sizin eşinizi anlattığınız gibi. zor şartlarda doğuda 12 kardeş büyümüşler, hızlı olanın doyduğu bir ortam. adam devlette çok çok üst düzeyde bir pozisyondaydı ama yeme alışkanlığı o günlerden kalma devam ediyor diyorlardı. tabağındaki yemeğe ortaya konulan, salata, zeytinyağlı, meze bitmeden başlamazmış.
benim eşimde ne bulsa yer, kimseyi düşünmez kafadaydı ilk başlarda. onun geniş ailesinde yemekler tencereyle değil kazanla pişiyor. herkes çok çok iştahlı. evlendikten 3 yıl falan sonra geniş aileyle bir araya gelmiştim ilk defa, yemin ediyorum onlar yedikçe benim midem bulandı. yemek yemiyorlar, yemekle kavga ediyorlar, savaşıyorlar adeta. çıktığı ortamı görünce asilzade oldu gözümde. sevdiği bir şey oldu mu bitinceye kadar rahat etmezdi, ben 2 günlük yapıyorum bir günde biterse yapmam dedim. yapmadımda. kolay sakinleşti eşim, laftan anlar biridir zaten. ama çocuğun hakkını yemek bu gerçekten çok abartı, tahammül edememeniz çok normal.
ben yapmayınca bimde satılan kazandibiyle nefsini törpülüyor bizimki. sizde özenip yaptıklarınızı çocuğunuza saklayın verin ona ucuz dandik tatlıları. çocuğun babam bana bırakmayacak diye tedirgin olması ne fena bir şey yahu.

Babama benzettim babam da bana sen niye yemiyon derken onumdekini kaşıklıyor biyandan sinirden gülüyorum

Fazla yapın diyenleri bende anlamadım. 6 bardak yapmış kadın hadi birini çocuk yedi. Beşini nasıl bi düşünvesizlikle yer bi insan. Daha kadıncağız yememiş. Başkasını düşünmeden yiyenlere çok kızarım üstelik çocuk olan yerde öncelik çocugundur. Hatta bekleriz ki çocuk doymaz da biraz daha isterse diye ağır yeriz böyle şeyler olunca evde

Bu zamana kadar hiç kızmadım ilk defa kızdım ceketini aldı çıktı
Ayy yazık üzüldüm diyemiyeccegimm 5 bardak çok fazla gerçekten. çocuk da babadan gıcık kapar yakında,bari çocuğun yanında kızmayın bende çalışan biriyim ve eşim habire kek börek ister.hazir börek alıp firina veriyorum ben yaptım diyorum

Şu hayatta tahammül edemediğim iki insan tipi var; biri cimriler, diğeri arsızlar. Bizim kültürümüzde sofrada tabakta her zaman 1 tane sona kalır ama onu kimse yemez, herkes diğerine bırakır. 6 tane yaptığım şeyin 5'ini düşüncesizce yiyen bir adamla ben mücadele edemezdim. Çözüm önerim yok, Allah sabır versin demeye geldim.

Uzun zamandır gülmeyen yüzümü güldürdünüzAllah’ta dizi güldürsün.. Bırakın yesin, tek derdiniz bu olur insallah , güzel günlerde nefis yemekler yaparsınız evinizde, mutlu mutlu yersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…