Doymak bilmiyor...

ben de size hak verdim, cok sinir bozucu bir durum kesinlikle. gururu kırılmıştır vs denmiş ama gururunu düşünen hareketlerine dikkat edecek arkadaşım. evdeki çocuğu, esi düşünmeden yemeyecek. ailede hatta beraber yaşanan evlerde diğerini düşünmek vicdanı bir kuraldır. babanin kırılan gururu varsa cocugun da yıkılan hayaller var. (çok arabesk oldu ama 35 yaşındayım ertesi gün okula kurabiye götüreceğim diye düşündüğüm halde kurabiyelerim yense ben bile bozulurum. kaldi ki cocuk üzülmesin)

Ay aynı eşim yeminle... Üstelik sadece tatlıya değil her yemeğe düşkün. Mesela çalışıyorum diye hafta sonundan yemek yapıyorum. Ama çok çok yapıyorum böyle 3 günlük falan. Bir oturuşta yiyor. 1 günlük yapsam da yer 5 günlük de... Sonra ertesi gün tekrar mutfak.. Ben de irrite oluyorum bazen fakat kendisi de muhakkak yemeğe temizliğe yardım ettiği için ses çıkaramıyorum. Ay bide şeker hastası. Bazen şekeri çıkçak diye korkup alıyorum önünden. Kedi gibi bakıyor sonra

Hahah dipsiz kuyu eşiniz, benimki de evde son 1muz kalır yemeye kalkar sakın yeme o kızımın muz istiyorsan git al derim, yani her defasında uyarı yapmanız gerekebilir.

Hoş benimki çok yemez ama ona rağmen böyle uyarılar yapıyorum😅

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
bence çok haklısınız az bile kızmışsınız ben böyle obur insanlardan hiç hoşlanmam direkt soğurum. çocuğuma yaptığımı ya da normal herkese yaptığımı bile aç gibi tamamen bitirip küçücük çocuğu ağlatacak derecede obur ve düşüncesiz adam beni tiksindirir. pardon ağır geldiyse.

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Neyse ki erkeklere yasak bu platform.. Yoksa esimde beni bdvde böyle gömerdi 🤣🤣 bir oturuşta 3 4 tane fırın sütlaç yiyorum. Ertesi güne kalmıyor deliriyor 😁

Benim eşimin de boğazı iyidir.
Tatlısı, tuzlusu, atıştırmalığı çok sever.
Akşam yemek yer hemen üstüne tatlı yer.
Sonra meyvesi, kuru yemişi yatana kadar bitmez.
Sabah kalkar 4-5 tane poğaça yer, üstüne yarım ekmek yer.
Pazar günleri 2 ekmek alıyor; 1.5 ekmeği kendi yiyor.
Bende 2 dilim falan :D
Bende çalıştığım için çok yapamıyorum.
Yapınca da bir iki dilim/ kase yer geri kalanını ona ayırırım çünkü seviyor.
Ama senin eşinin kilosu cidden alarm veriyor.
Kendine dikkat etmesi lazım.

Benim eşimde 1.87 boyu şuan 85 kg.

Sizde de hata var. Adam düşünemiyorsa siz söyleyin bunlar oğlumuzun diye. Bir anda patlayıp koca adamı azarlamak hoş olmamış.
Ben köfte yapıyorum " bunlar çocukların diyorum. Tatlı yapıyorum " ikişer tabak çocukların, birer tabak bizim" diyorum.
Benim eşim sizin eşiniz kadar obur olmamasına rağmen haberi olsun diye söylüyorum.
Evde çocuklar dahil herkes kendi payını bilir. 4 yaşındaki kızım benim payım bitti der. Herşeyi geçtim hayat pahalı. O kadar yemeye bütçe dayanmaz😁

Benim de eski ev arkadaşım benzerdi. Benzerdi diyorum çünkü sadece tatlı değil, normal yemeğe de kolaya da karşı böyleydi. Oburluğu, boğazı birebir aynıydı. Üstelik ben kola bağımlısıyım. Her akşam yemekte içmezsem olmaz. Ona kola olsun olmasın, yerine gazoz olsun vs fark etmezdi. 2.5 litre kola alırdım bir hafta içmek için. Daha aldığım günün gecesi, sabaha kadar bitirirdi. Eve gelirken de arardım bir şey lazım mı diye, yok derdi. Ee kolayı bitirmişsin deseydin alırdım, şimdi sen git al dediğimde ben içmem sen istiyorsan al derdi :deli:. Yemek yapardım 2-3 gün birlikte yiyeceğimiz kadar. Ertesi gün eve bir gelirdim hepsi bitmiş. Dışarıdan söylerken fazla söylerdim. Ertesi gün kahvaltıda ya da akşama yemek için. Yine sabahlayıp gece yarısı yer bitirirdi.

O günden sonra sadece kendime kadar idarelik, tek tabaklık yemekler yapar oldum. Sizin de çözümünüz sadece oğlunuzla kendinize kadar yapmak, eşiniz eve gelmeden yiyip bitirmeniz. İstiyorsa kendisi yapsın yesin. Canım kurabiye çekti derse, "ayy benim de canım istedi yap da yiyelim" deyin mesela.

Benim de eski ev arkadaşım benzerdi. Benzerdi diyorum çünkü sadece tatlı değil, normal yemeğe de kolaya da karşı böyleydi. Oburluğu, boğazı birebir aynıydı. Üstelik ben kola bağımlısıyım. Her akşam yemekte içmezsem olmaz. Ona kola olsun olmasın, yerine gazoz olsun vs fark etmezdi. 2.5 litre kola alırdım bir hafta içmek için. Daha aldığım günün gecesi, sabaha kadar bitirirdi. Eve gelirken de arardım bir şey lazım mı diye, yok derdi. Ee kolayı bitirmişsin deseydin alırdım, şimdi sen git al dediğimde ben içmem sen istiyorsan al derdi :deli:. Yemek yapardım 2-3 gün birlikte yiyeceğimiz kadar. Ertesi gün eve bir gelirdim hepsi bitmiş. Dışarıdan söylerken fazla söylerdim. Ertesi gün kahvaltıda ya da akşama yemek için. Yine sabahlayıp gece yarısı yer bitirirdi.

O günden sonra sadece kendime kadar idarelik, tek tabaklık yemekler yapar oldum. Sizin de çözümünüz sadece oğlunuzla kendinize kadar yapmak, eşiniz eve gelmeden yiyip bitirmeniz. İstiyorsa kendisi yapsın yesin. Canım kurabiye çekti derse, "ayy benim de canım istedi yap da yiyelim" deyin mesela.
Mutfağa girmisligi yoktur ki kurabiye yapsın salata yapmasını bilmez :(

Mutfağa girmisligi yoktur ki kurabiye yapsın salata yapmasını bilmez :KK43:
Yemek istiyorsa öğrensin ya da yemesin. Fazla şımartmışsınız. Tarifini de açsın internetten baksın, videoları da var. Pastane gibi hizmetinde olmayın eşinizin. Uğraşmak istemiyorsa da hazır alsın. Seçeneği bol.

Kurabiyelerin içine atılan şekeri yağı görünce kendisi soğur bence de.

Yemek istiyorsa öğrensin ya da yemesin. Fazla şımartmışsınız. Tarifini de açsın internetten baksın, videoları da var. Pastane gibi hizmetinde olmayın eşinizin. Uğraşmak istemiyorsa da hazır alsın. Seçeneği bol.

Kurabiyelerin içine atılan şekeri yağı görünce kendisi soğur bence de.
Bence eşimin ki bağımlılık her şeyi biliyor ne kadar zararlı olduğunu da biliyor ama yinede kendine hakim olamıyor

Bence eşimin ki bağımlılık her şeyi biliyor ne kadar zararlı olduğunu da biliyor ama yinede kendine hakim olamıyor
Bende de şu meşhur fındıklı kakaolu kremalara bağımlılık vardı. 750 gr tek başıma bir iki günde bitirirdim. İnternette o kocaman kavanozun yarısının şeker olduğunu gördüm, o günden beri bir daha yemedim. Bilmek farklı şey, görmek farklı bir şey.

Eşinizin saygısızlığına, düşüncesizliğine buradan sinir oldum ben. Bu halinin de tek çözümü, sizin ona yetmeyecek kadar yapmanız. Belki yokken aramayacaktır bile, varken yiyordur. Benim eski ev arkadaşım böyleydi. Benim de tatlıyla hiç aram yoktur. Evde olursa yerim. Eve almam da yapmam da o yüzden.

Bir de yanlış anlamayın sizin ilişkinizin dinamikleri sonuçta. Ancak siz de çalışıyormuşsunuz, eşinize daha fazla sorumluluk vermeniz lazım. Mutfağa hiç girmez, salata bile yapamaz ne demek. Koskoca adamın hizmetçisi yapmayın kendinizi. Ev işlerine yardımcı mı bilmiyorum tabi bu noktada, mutfak dışında diğer her şeye o koşuyorsa sıkıntı yok. Erkeklere biraz her şeyi yapabilirmişiz gibi göstermemek lazım. Biz her işe koşarsak onlar hiçbir şey yapmıyorlar. Ben mesela "çorbayla yemeğe bakıyorum, sen de salatayı yapıver" diyorum erkek arkadaşıma. Ya da "ayy ben et elleyemem" vs diyorum, o doğruyor. Bir iki kez kötü pişirdim bilerek, et yemekleri artık ondan soruluyor. Benim ellememe izin vermiyor beceremiyorsun diye.

Şimdi mevzu kurabiye tatlı olunca aklima acaba esinizin şekeri mi var? Bir kan tahlili yaptirsa iyi olur, doymuyorsa altinda baska bir saglik sorunu da olabilir diye düşündüm çünkü siz 6 yerine 12 kase de tatlı pisirseniz kalan 10 taneyi bitirecek izlenimi olustu bende

Benim eşimin de boğazı iyidir.
Tatlısı, tuzlusu, atıştırmalığı çok sever.
Akşam yemek yer hemen üstüne tatlı yer.
Sonra meyvesi, kuru yemişi yatana kadar bitmez.
Sabah kalkar 4-5 tane poğaça yer, üstüne yarım ekmek yer.
Pazar günleri 2 ekmek alıyor; 1.5 ekmeği kendi yiyor.
Bende 2 dilim falan :KK70:
Bende çalıştığım için çok yapamıyorum.
Yapınca da bir iki dilim/ kase yer geri kalanını ona ayırırım çünkü seviyor.
Ama senin eşinin kilosu cidden alarm veriyor.
Kendine dikkat etmesi lazım.

Benim eşimde 1.87 boyu şuan 85 kg.
ya eşiniz hayalimdeki metabolizmaya sahip nasıl kıskandım nasıl kıskandım ya, maşallah. ben de yiyeyim yiyeyim kilo almayayım, 1.5 ekmekta gözüm yok bi yarım çıtır taze ekmek yesem yeter bana ya. yetti ömrümüz diyet, kalori saymayla mı geçecek...

Back
X