- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #2.001
hn1986, bodrum90 ve zactubi sizlere şimdiden geçmiş olsun diyeyim, ameliyat sonrası inşallah hepinizin gönlündeki gibi güzel ve sağlıklı burnuşları olur :) korkulacak bir şey yok. ben doktoruma o kadar kuvvetli güveniyordum ki ya kötü olursa diye zerre kadar şüphe, korku duymadım. artık nasıl gözüm kararmışsa :)) çok şükür doktorum beni yanıltmadı. Geçen hafta cuma günü zümre başkanı öğretmenlerin toplantısı vardı bir okula gittik. orada yanıma oturan bir bayan arkadaşla tanıştım ve benim yüzüme bakarak "maşallah ya ne kadar kusursuz bir burnun var rabbim ne güzel yaratmış" dedi :) ben tabi o an çok şaşırdım hiç beklemiyordum çünkü. hem de estetik olduğumu bilmeyen bir insandan böyle güzel övgüler duymak beni çok mutlu etti. doktoruma olan şükranım daha da arttı. sonra bir an içim cız etti. aslında rabbimin bana yakıştırdığı burun bu değildi ben onu beğenmeyip bir kuluna değiştirttim. bazen bu konu içimi acıtıyor ama o'nun hoşgörüsüne ve merhametine sığınıyorum. çünkü ben 28 yaşına kadar aynalara küs, kendinden nefret eden, çirkin bir insan gibi hissediyordum kendimi. ama şimdi çok şükür kendime olan saygım ve sevgim çok daha arttı. her girdiğim ortamda kendimden emin ve cesaretli oluyorum. aslında bu ameliyatlar sadece fiziksel değil, ruhsal yönden de çok olumlu düzelmeleri sağlıyor. dilerim sizler de benim yaşadığımın çok çok daha güzelini yaşarsınız. Allah yardımcınız olsun, şansınız yaver gitsin arkadaşlar...
Cok tesekkur ererim matmazell amaliyat oncesi guzel bı moral yazısı oldu. Bugun zactubi ile tanıştım bütün işlemlerimizi beraber yaptık hatta 4 kisi bilgetürk bilen hastası olarak tahlilleri ayni anda yaptırınca çalışanlarda şaşırdı estetik ameliyatta patlamami var diye:)
Yarın amaliyat günüm sevgili matmazell bilgi ve deneyimlerini sabırla paylaştığın için çok teşekkür ediyorum inşallah bende sizin gibi olumlu ve çok güzel şeyler paylaşırım. farkındamısın bilmiyorum ama biçok kişiye amaliyat için cesaret verdiniz bunlardan biriside benim... Görüşmek üzere
Henüz tam anlamıyla kendime gelemedim matmazell ve bodrum90 iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum bez tamponlar c.tesi sabah çıkacak inşallah birazda olsa nefes alabilirim amaliyat günlüğümü sonra yazacağım suan net cümle kuramıyorum
canım benim ya çok geçmiş olsun hadi sen de kurtuldun hoş geldin aramıza :)
Bende dua ediyorum canım benim ya onu çok iyi anlıyorum bende aynı şeyleri yaşıcam Allah yardımcımız olsun geçmiş olsun tekrardan
Sabah 08:00da hastanedeydim ve ilk önce yatış işlemlerimi yaptım TÜRKAN HANIM yönlendiriyor zaten 756 tl vezneye yatirdim ve yatış işlemlerimi bitirip 12. Kata servise çıktım servis hemşiresi oda ayarladı cok şanslıydim galiba özel oda verdiler henüz odaya girmistimki biri geldi sizden önceki amaliyat iptal oldu hemen sizi alıyoruz dedi apar topar amaliyat kıyafetini giydim bı adamın pesine takıldım heyecandan resimlerimide odada unutmuşum.benden önceki amaliyatta kızın ağzında uçuk çıkmış oyüzden yapmamışlar işlemleri yaptirirken tanışmıştık. Beni amaliyat masasına yatırdılar B'en burnumdan amaliyat olcam BİLGE hocaya doğru masadamiyim yanlislik olmasin dedim güldüler. Resimlerim odada kaldı hoca daha görmedi resimlerimi dedim alırız diyim uyuttular Sizlerin bahsettigi gibi BİLGE hoca resimlerimin üzerinden şunları yapcaz demedi ayrıca beni hemen uyuttular gormedimde kendilerini amaliyat sonrası ziyarette etmedi ciddi anlamda uzuldum B'en BİLGE hocayı haftalar önce amaliyat gunü almaya gittiğimde gördüm baskada görmedim burnuma ne yapıldığı konusunda hiçbir fikrim yok. Herneyse amaliyata 10:50de girdim 12:20de ayildim. Su istedim 6 saat yok dediler annemde ağzımı peceteyle islatti ayilirkende şarkı soyluyomusum nasıl bı kafayla girdiysem:) ilk gece cok uzun gecti yarım saatte bir balonları değiştirip burundan nefes alamamaya alışmak zordu. Ama ne ağrım vardı ne şişliğim nede morluk. Ertesi gün morarmaya başladım bügünde şişti bütün yüzüm. Yarın 09:00da bez tamponlardan kurtulacağım. İlaç olarak antibiyotik, ağrı kesici parol, hapsurmayi engelleyen bı ilaç bide her saat bası şırıngayla burnuma sıkmam gereken ama hepsini boynuma ve yüzüme doldurduğum sodyum klorür yani tuz var.
canım benim ne kadar güzel anlatmışsın öyle! detay detay üşenmeden :) öncelikle benim dikkatimi çeken konu Bilge hocanın neden seni hiç görmediği oldu... gerçekten ben de çok şaşırdım. haftalar önce ameliyat günü almaya gittiğinde gördüğünü bir daha da doktorunla hiç karşılaşmadığını yazmışsın. tabi bu durum insanı tedirgin eder. randevu almak için Bilge hocayla görüştüğünde senin burnunu muayene edip ameliyat sonrası aşağı yukarı olabilecek şekil hakkında sana bilgi vermedi mi? yani öyle Allaha emanet girip çıktın ameliyata! artık Bilge hoca ne kadar yoğunsa fırsat bulamadı demek ki. bazen servisteki hastalar basit bir estetik ameliyatı değil de kaza geçirmiş, yüzü gözü yanmış ya da intihar etmiş vb. bir sürü vaka geliyor. onların durumu tabi daha fazla ilgi ve zaman istiyor olabilir. bilemiyorum ama önemli olan inşallah senin ameliyatının sonucunda gerçekten tatmin edici bir sonuca ulaşman.
Bez tamponların çıktıktan sonra biraz nefesin açılır ama çok uzun sürmez. yeniden tıkanma yaşayabilirsin bu seni korkutmasın. çünkü asıl silikon tamponların daha burnunun içinde :) sen onları göremezsin ama asıl onlar çıktıktan sonraki rahatlamaya bir bak sen. bir de alçın değişirken burnun göreceksin ya o zaman sakin olmaya çalış ve asıl ameliyat sonucundaki burnunun bu olmayacağını düşün. çünkü ödemler ve bir sürü yara bere oluyor. şekli şemali kaymış bir burunla karşılaşabilirsin. ama asıl halini 6. aydan önce göremiyorsun. çok sabırlı olman gerekiyor. benim albüme baktıysan özellikle ilk alçı çıkarken ki fotomu koydum. acayip yamuk ve üstünde de hafif bir kemer vardı. ama sonra o bozuk şekilden eser kalmadı. zor zamanları atlattın canım bundan sonra sana güzel günler diliyorum inşallah aynalara baktığında içine huzur dolar :)
Haziran ayında muayene olmaya gittiğimde aynaya bakıp nasıl istiyorsun diye sordu bende kusurları söyledim onayladı soyle yaparız boyle yaparız guzel olur dedi daha sonrada hiç görmedim B'en amaliyat başlamadan gelir görürüm diyodum hatta söyledim ben daha BİLGE hocayı görmedim uyutmayın diye ama göremeden uyuttular yani alcili halinin ucu cok guzel duruyo ama hani tedirgin olmuyo değilim gerçi benim burnumdaki kusurlar bariz ortadaydı ekstra bişey istemiyordum doğal olsun demiştim bakalım nolcak. Evet B'en sizin resimlerinize baktım cok cok guzel olmuş darısı benim basıma inşallah.
Bütün gün evde olunca üşenmeden herseyi yazmak istedim belki birilerine yardımım dokunur keza sizin bana cok yardımlarınız oldu.
İyileştiğimi hissediyorum maşallah diyim kendime sislik morluk kalmadı sabırla sonucu bekliyorum. Benim diğer randevu Çarşamba gunü ama B'en yarın bı uğrasammi diyorum burnuma ne yaptığını sorayım en azından. Nefes sorunu cok yasamıyorum sürekli serum sıkıyorum yara kuruyunca tıkanıyor sanki hatta dün yara uca kadar inmişti korktum silikon tampon aşağı düştü sandim ama serumla ıslatinca nefesimde yarada normale dondü.
maşallah canım sana ya çok olgun karakterli, sabırlı ve yardım sever bir insansın. rabbim inşallah kalbinin güzelliğini yüzüne de hatta burnuşuna da yansıtsın :) silikon tamponlar öyle kolay bir şekilde düşecek yerde değiller canım korkma epey bi derindeler :) uzun bi cımbızla çekiyor doktor. ve tahmin ettiğimiz gibi öyle küçük bir şey de değil. ama gözün korkmasın sakın çıkarken azıcık dişini sıkman yeterli çünkü çok fazla bi acı hissetmiyorsun. saniyelik bir acıyla hemen kayıp çıkıyor. sen asıl işin sonuna bakacaksın :))
Arkadaslar oncelıkle merhaba ya acaba bılge bey ne kadara yapıor bı bıldıgınız varmı ben emaıl yoluyla ulasmak ıstedım ama bulamadım telefon actım yıne ulasamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?