- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #2.101
sigortalıya, sigortasıza, emekliye herkese 756tl:)
mrb arkadşlar. bende bilge hocaya ameliyat oldum 17. günüm. sargılarım bugn çıktı ama ben alışamadım. beğenemedm normal mi onu da bilmyorum. çok kafama takmaya başladım
Sabah 7:30 da hastenedeydim ilk önce plastik cerrahisine girişimi yaptırıp sıra aldım BİLGE hocanın hemşiresi TÜRKAN hanim saat 8:30da geldi B'en zactubi ve 2 arkadas daha vardı hepimize yapmamız gerekenlerin yazılı olduğu kağıdı verip anlattı zaten kağıtta hersey açıklamasıyla yazılı B'en kısaca anlatayım ilk önce kan tahlili yaptırdık 4-5 tüp kan verdik(sira yoktu 2 dkda islem bitti) daha sonra bı üst kata çıkıp radyolojide akciğer filmi çektirdik(sıra cok yoktu 10dk) sonra yine alt kata inip EKG çektirdik(cok sıra yoktu 20dk) EKG grafiğini orda veriyorlar amaliyata giderken yanımızda götürmemiz gerekiyormuş. Sonra kantinde saat 11:00 olmasını bekledik sonuclar 11:00da anestezi doktorunun bilgisayarına gidiyormuş saat 10:45de zemin katta anestezi doktoruna gidip sıra aldık.(sıra yoktu 5dk) sonra doktor sorular sordu sigara iciyomusun daha önce amaliyat oldunmu gibi sorular B'en daha önce troid amaliyatı oldugum icin beni plastik cerrahisine tekrar gönderdilerbenden başka bı tahlil istediler(keske basta sorsalardi) sonra hoooop basa dondüm yine kan verdim ve sonucların çıkması icin 14:00i bekledim aynı şey zactubininde basına geldi yine beraber hallettik. Saat 14:00 olunca anestezi doktorunda sözleşme imzaladık ve amaliyatı uygun oldumuzu söyledi ve tekrardan TÜRKAN hanımin yanına gittik bana ayın 3unde erken gel yatışını yapcaz amaliyat olmadan önceki gecede bişey yiyip içme dedi ve ameliyatta görüşmek üzere vedalastik.
7 adet fotoyu çektirmek üzere TÜRKAN hanımin verdigi kağıtta yazılı olan gökkuşağı fotoya gittim Malatya'da 3 şubesi var bana kolay geldigi icin büyük baharatcinin aynı hizasında yukarıdaki fotoya gittim ve fotograf çektirdim 7 adet 15 dk sonra verdi (30 tl) Sonra 10 tane cocuk balonu ve 2 adet 5cm gypsona burun alcisi aldım(17.5tl) B'en medikalden buz jelide aldım belki lazım olur daha rahat olur diye. Hepsi bukadar.
De
Merhaba kizlar bende Ameliyatimi oldum cok sukur Bilge hoca muhtesem biri hastane cok iyi konuk evi hsrika hersey cok guzeldi tek benim skintili gecti donemim hava sicakliginda dolayi su an 23. Gunum burnum cok sis tam 5 kilo verdim yuzum coktu birsey yiyemiyorum nefes alamiyorum daha hoca 1.5 aya toparlarsin dedi burnum cok kuru devamli serum krem kulaniyorum buradaki kizlarla tanistim orda hn1989 zactubi cok iyiler kaderdaslarim benim umarim hepimiz en kisa zamanda atlatiriz bu durumu ilerde foto yuklucem[/QUO
Cnm çok çok geçmiş olsun. İnşallah geçecek ya bu günlerde.. Sabretmemiz gerek. Ama yemelisin. Gercekten ben yememekten ötürü hep acillik oldum. Ben de 6 kilo vermiştim su an 4 ü geri aldım.. Havalarda sıcak yemek gerek. Katı yiyemiyosan bile sıvı soğuk ayranlı çorbalar falan hep tüket. Nefes sorunu normalmiymiş? bende de var ama ole hani kuruluk ve daralma gibi olan bi tarzda. ama nefes alabliyrum.. benim 1 ay doldu. 1 hafta sonra daha rahat nefes alırsın cnm merak etme... Ayrıca güzel sözlerin için de çok teşekkürler cnm. sen de cok iyisin...sevgiler..[/QU
gecmiş olsun cnm inş tüm skıntıları atlatıp harika bir buruna sahip olursn.kaç gün hastanede kaldın cnm birde tamponların ne zaman alındı??
cnm cok teşekkür ederim inşallah herkesin beklentisi olur.. cnm walla tamamen 14 günde sanırım kurtulduk. benim sürec biraz zor gectiği için hangi gün tam oalrak ne olduyu hatırlamıyorum bile. Ama sevgili hn1986 saolsun tüm bilgileri en ince detayına kadar paylaşmıs 200 lü sayfalarda sanırım var bulabilirsin ordan..
çok geçmiş olsun arkadaşım söylediğin bana normal geldi zira ben 3. hafta depresyona girmiştim çok kötü görünüyodu burnumu hiç beğenmemiştim ama ilerleyen günlerde şişler baya indi şekli hızla değişti dahada inecek inşallah bence birazcık sabret benim 41. günüm şuanda ucu hala şiş ama ben alıştım
çok sağl. bende deprersyna girdim gircem az kaldı. morluklarım ve gözümdeki kızarıklıklar da gitmedi hala. beklyorum ama gözlermde azalma bile olmuyo hep aynı. senin az kalmış düzelmesne. 1 ay daha sabredersen daha iyi olr inş :)
ama daha çok yeni seninki 17 gün olmuş birazcık daha bekle gerçekten çok değişiyo hergün depresyondan uzak dur:)) ben çok ağladım 15-20. günlerim arasında resimlerim var ucu hala şiş ama bakabilirsin
tşk cnm ama nasıl bakılıyo blmyorum söyler misn ? bu arada sen ve matmazel yardımcı oluyosunz bizlere. rahtlatıyosunz, bilgi veriyosunz. ztn bilge beyi sizin sayenizde buldum ve güvendm. ikinize de çok tşk :)
kimki10 Arkadaşlık isteğini kabul ettim, profilime girip bakabilirsin fotolara. çok tşk ederim bende forumdan okuduklarımla ve tabikide matmazell sayesinde bilge hocayı tanıdım ve karar verdim. inşallah hayırlısı olur senin için herkes için.
ameliyat sonrası ağrı oluyor mu ? ben de olcam ama korkuyorum
kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.
nefes alma sıkıntısı yaşadınız mı ameliyattan sonra hiç? çünkü malum burun öyle böyle daralıyo.
aslında nefes alma sıkıntısı burun daraldığı için olmuyor. burun yapısından kaynaklanan problemden dolayı oluyor. benim ameliyattan önce hiç burundan nefes alma sıkıntım olmuyordu ama yaklaşık 3 yıl önce burun estetiği ameliyatı olduktan sonra biraz nefes alma sıkıntısı çekmeye başladım. tabi zamanla bu sıkıntı düzeldi ama hala önceki gibi pürüzsüz nefes alamıyorum. ama bu durum bizim doktorumuzla ilgili değil benim burun yapımla ilgili sanırım. çünkü bilge hocaya ameliyat olan onlarca insan tanıdım ve hiç birinden böyle bir şikayet duymadım. hatta çoğunun daha önce yaşadığı nefes problemi için de çare olduğunu öğrendim. sonuçta eğri olan bir burun kemiğini düzeltiyor ve dolayısıyla nefes kanalları açılıyor. burunun küçültülmesi ya da deliklerinin daraltılmasından ziyade içteki kemik ya da kıkırdakların nefes yolunu tıkaması sonucu nefes alma problemi oluşuyor. benim burnumda da hiç bir sorun gözükmüyor ama sonuçta sağlam çalışan bir organın içini açıp değişiklikler yapıyosun az bir ihtimal de olsa rinoplasti sonrası nefes alma problemi yaşama riskin var. bu ihtimali zaten ameliyata kesin karar verirken doktor sana söyleyecektir. eğer bu riski göze alıyorsan bu ameliyatı ol diye.
anladım cnm. cevap için teşekkür ederim.
yani burun estetiği olmuş çoğu tanıdığın var ve hepsi sanki burnundan konuşuyomuş gibi geldi ve bazıları itiraf etmese de çoğu nefes sorunu yaşadığını sölüyo. hatta burun deliğini eliyle açıp böyle daha rahat nefes aldığını söleyen bile var. burun kanadı sanki kemiğe yapışıomuş da kanalı tıkıomuş gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?