- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.821
Çok çok geçmiiş olsun canım, kurtuldun, herşey bitti artık... Şişlikler morluklar geçecek kısa sürede hiç kafan takma, dediğim gibi buz maalesef direkt olarak engellemiyor, belki azaltıyordur, ben de şişip morarmıştım çok...
Tamponların alındıktan snra bariz rahatlayacaksın ve nefes alabilceksin merak etme...ben ''Dünya varmış demiştim'' :)
Ben de ağrı olayına çok şaşırdım canımNormalde ağrılı bir ameliyat olarak tanımlanmaz çünkü...ve bir çoğumuzun da ağrısı olmadı. Hatta hep söylüyorum ben dr. un bana yazdığı ağrı kesiciyi bile kullanma gereği duymadım...Serumun yanma yapmasına da şaşırdım, bende hiç yanma olmamıştı
Canım eğer panik atak değilsen sorun yaşayacağını sanmıyorum. Tabi ki ağzıdan nefes alıp vermek ilk etapta güç gelebilir ama ben zoruk çekmedim şahsen, alışıyorsun...
teşekkür ederim evet yaa maalesef buz direk olarak engellemiyo ama azaltıyo çok fazla şişliğim olmadı ama göz çevrem ve kapağım morardı gören dalga geçiyo makyajın güzelmiş diye kimide şiddet görmüş kadınlara dönmüşsün diyor
bu ağrı olayıda kişiden kişiye değişiyo galiba walla ben çok ağrı çektim yeri geldi ağrı yüzünden uyuyamadım ağrı kesicilerimi düzenli kullanıyorum .. tamponlarım bugün alındı evet bir nebze rahatladım sol burun deliğim hava alıyo ama sağ taraf kapalı hala kafam onada takıldı biraz tabi daha yeni bi kaç güne düzelir diye düşünüyorum:44:birde izotonik verdiler burna enjektörle sıkıyorum sizden okuduklarımla deniz suyu kullananlarınız vardı bu deniz suyuyla izotonik aynı mı farklımı ? siz hangisini kullandınız
teşekkür ederim evet yaa maalesef buz direk olarak engellemiyo ama azaltıyo çok fazla şişliğim olmadı ama göz çevrem ve kapağım morardı gören dalga geçiyo makyajın güzelmiş diye kimide şiddet görmüş kadınlara dönmüşsün diyor
bu ağrı olayıda kişiden kişiye değişiyo galiba walla ben çok ağrı çektim yeri geldi ağrı yüzünden uyuyamadım ağrı kesicilerimi düzenli kullanıyorum .. tamponlarım bugün alındı evet bir nebze rahatladım sol burun deliğim hava alıyo ama sağ taraf kapalı hala kafam onada takıldı biraz tabi daha yeni bi kaç güne düzelir diye düşünüyorum:44:birde izotonik verdiler burna enjektörle sıkıyorum sizden okuduklarımla deniz suyu kullananlarınız vardı bu deniz suyuyla izotonik aynı mı farklımı ? siz hangisini kullandınız
teşekkür ederim ... bu ağrıları çektikçe aklıma hep sen geldin matmazelll yaa gerçekten helal olsun sana diyorum burun + göğüs ameliytını nasıl kaldırdın allah yardımcın olmuş wallaha canım benim.. benim burnum çok ağrıyoo yaa sanki üstüne yük koymuşlar biri üstüne binmiş gibi ara ara zonklar tarzda ağrım oluyo. doktorun verdiği izotonigi kullanıyorum onuda tamponlar yapışmasın o suyu sıktıkça rahatlayayım diye verdi ama oda tuzlu yakıyobir an önce tamponlarım çıksın rahatlamak istiyorummmmm
İnşallah bizimkide seninki gibi rahat geçer canım. Şu konuda bilgin var mı? Kapalı ameliyat yapıyorlar mı?
Canım hepimiz açık teknikle olduk; ama talep halinde yapar mı Bilge Hoca bilmiyorum. Kapalı ameliyatı tercih etme nedenin nedir??
Canım ben de ızotonik dediğin serumdan kullandım. Zaten o tuzlu su...Dr onu yazıyor. Deniz suyu kullanan arkadaşımız matmazeldi canım. O da ek olarak almıştı seruma hatırladığım kadarıyla. Zaten işlevleri aynı.
Benim de tamponlarım çıktıktan sonra sadece bir taraftan nefes alabiliyordum, sen söyleyince hatırladım şimdiZamanla açılır canım iki taraf da, benim şuan sorunsuz nefes alışım çok şükür.
Göz kapaklarımda tam olarak eyeliner çekmiş gibi kırmızı bir şerit vardı benim deŞiş ve morluklara ek olarak...
deniz suyuyla izotonik aynı araştırdım izotonik tuzlu bi serum onu biliyodum spreyde tuzluymuş aynı işlevi görüyomuşevet ya tampoanlar çıktı ama sadece sol taraf efil efil hava çekiyor içine sağ tarafta daha işlev yok ... birde sanki içinde tampon var gibi yaaa bakınca bişeler görünüyo bu tampon çıkarma işlemi bir defa oluyo değil mi arkadan daha sonra tampon çıkarılıyo mu ? :44:
sana şöyle söyleyim tatlım eğer şuan bilgisayarın başına geçip burada bir şeyler yazabiliyorsan artık iyileşmişsin demektir. ağrılarını çok abartma, çektiğin sıkıntıları normal bir süreç olarak düşün kendini rahatlatmaya çalış. ben ancak ameliyattan yaklaşık 10 gün son sonra bilgisayarın başına geçip de buradan kendime dair bir şeyler anlatmaya çalışmıştım. bir hafta sonrasında bile oturur vaziyette 5-10 dk bile duramıyordum. hemen tansiyonum düşüyor ve kalp çarpıntılarım oluyordu. sürekli yatmaktan artık sırtım ve belim telef olmuştu :) ama ben bu durumdan hiç ama hiç şikayet etmedim. gık bile demedim. doktor bile halime acıyor ve bu metanetli duruşumu tebrik ediyordu. çünkü benim için önemli olan amacıma ulaşmak ve artık bu stresten kurtulmuş olmaktı. sabırlı olman gerekiyor tatlım akışına bırak gitsin :)
ben de ilk iki hafta burnum için doktorum verdiği serumu yani tuzlu suyu kullandım. sonra onu bitirince eczaneden okyanus suyu spreyi aldım. ve bir daha da bırakamadıminşallah sen hiç ihtiyaç duymazsın canım...
deniz suyuyla izotonik aynı araştırdım izotonik tuzlu bi serum onu biliyodum spreyde tuzluymuş aynı işlevi görüyomuşevet ya tampoanlar çıktı ama sadece sol taraf efil efil hava çekiyor içine sağ tarafta daha işlev yok ... birde sanki içinde tampon var gibi yaaa bakınca bişeler görünüyo bu tampon çıkarma işlemi bir defa oluyo değil mi arkadan daha sonra tampon çıkarılıyo mu ? :44:
Bundan öncekide açıktı dikiş izi çok sırıtır belki diye çekiniyorum. Zaten bir tek kemik alınacak bir de kıkırdağı düzeltir zannımca.
Canım tabi ki sen araştırmışsındır durumuna hangisinin en uygun olduğunu. Gün almıştın değil mi canım sen? Gitmeden önce mutlaka Bilge Hoca' ya danış bu konuyu ve onun da fikrini al bakalım ne diyecek...
Canım, senin çıkarılan tamponların hangisi??? İki tane tampon koyuyor Bilge Hoca:
1- Silikon tampon, bıçak gibi ince, şeffaf ve bir hayli uzun,
2-Bez tampon, silikon tamponun önüne koyuluyor, beyaz sargı bezi...
İlk önce öndeki bez tamponlar çıkıyor...Sanırım 3. gündeydi. Nispeten daha iyi hissediyorsun. Sonra silikon tamponlar çıkıyor ama kaçıncı gün unuttum, geçmiş gün...
bez tampon dediğin burun deliklerini kaplayan alttan destekleyen kanama olduğunda emen galiba o benim ilk ameliyat günü gece çıkarıldı hemşire gelip giidp baktı burnumun ucunda siyanotikleşmeden şüphelendi doktoru aradı görüştü ahmet bey geldi gece baktı alttaki bez tamponu çıkardı sonrada öylece kaldı
silikon tamponda burun deliklerinin içine yerleştirilen çekince uzayııp gelen ince bir şey galiba onlarda bugün çıkarıldı işte ama dikkatimi çeken şey içine bakınca hala bişey var annemde farketti tampon var dedi oda kafam karıştı :44:
Tamam canım o halde...Silikon tampon çıkmışBaşka bir şey yok...Gördüğünüz şey ödem olabilir canım bence:44:
Tamam canım o halde...Silikon tampon çıkmışBaşka bir şey yok...Gördüğünüz şey ödem olabilir canım bence:44:
Canım dur bakiim, şimdi yazdığın bir şey dikkatimi çekti, yanlış anlaşılma olmasın...
Bez tampon dediğim burun deliklerini alttan destekleyen, flasterle yüzüne yapıştırılmış olan değil!!! Onun dışında burun deliklerine ayrı ayrı konan, küçük bez tamponlar var ve 3. gün sanıyorum kontrolde çıkarttılar benim. Cımbızla çekip alıyorlar. Senin dediğin evet hastanedeyken, asistan tarafından ilk gece çıkarılıyor.
Silikon tampon da bahsettiğim gibi...
benım bugun tam 37,gun ucu cok toparlak yanı ben ole acelecı bırı degılım ama onca acı cektıkten sonra korkuyor ınsan duzelmıyecek dıye eskı burnumla hıc bır fark yok ya sadece kemık cıkıntısı vardı burun sırtımda suan o yok sadece estetık oldugumu bılenler hıcbır fark goremıyor kı bende goremedım bır fark suan ıstanbuldayım cok korkuyorum cok morelım bozuk guzel bır buruna kavusmak tek hayalımdı yanı cok sorunlu bır burnum yoktu ohalde oldugu halde sonuctan pek memnun oldugum sayılmaz...çok dua edıyorum suan anladımkı cok streslı surecmıs allah yardımcımız olsun dua edın kızlar ıns ıstedıgım gbı bır buruna kavusurum ya sabır dıyorum ama bılmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?