- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.841
benım bugun tam 37,gun ucu cok toparlak yanı ben ole acelecı bırı degılım ama onca acı cektıkten sonra korkuyor ınsan duzelmıyecek dıye eskı burnumla hıc bır fark yok ya sadece kemık cıkıntısı vardı burun sırtımda suan o yok sadece estetık oldugumu bılenler hıcbır fark goremıyor kı bende goremedım bır fark suan ıstanbuldayım cok korkuyorum cok morelım bozuk guzel bır buruna kavusmak tek hayalımdı yanı cok sorunlu bır burnum yoktu ohalde oldugu halde sonuctan pek memnun oldugum sayılmaz...çok dua edıyorum suan anladımkı cok streslı surecmıs allah yardımcımız olsun dua edın kızlar ıns ıstedıgım gbı bır buruna kavusurum ya sabır dıyorum ama bılmıyorum
çok geçmiş olsun canımmm seni çok iyi anlıyorumm emin ol aynen bende diyorum ki o kadar acı çektim ya düzelmezse hep böylemi kalır diye çok düşünüyorum ruh hali bozukluğu yaratacak zamanla fazla düşünmemeye çalışıyorum ama nefes alamadıkça kafayı yiyorumpişman gibiyim bu kelimeyide kullanmak istemiyorum kendimi kandırıyorum her seferinde .. eski burnummm seni özleyeceğim hiç aklıma gelmezdiiii yani eskisini istermisin deseler hemen tamam derim
canım senin şu anki şikayetin ne tam olarak[
sağol canım sanada cok gecmıs olsun ay sorma sureklı aklımda ınsanın bır sure sonra psıkolojısı tamamen ona odaklanıyor takmamaya calısyorum ama olmuyorzamanla nefes problemın gecer cnm benım nefesten yana sorunum yok sekıl acısından ucu cok toparlak hıc eskı burnumla farkı pek yok yanı bırıncı ayında cok memnun olan kısı var ve ben degılım yanı erken dıye dusunuyorum ama cogunun bırıncı ayındakı resımlerı gorunce bende telasa kapılıomcanım senın kacıncı gunun sen daha yenı oldun benım yenı yenı nefes problemım gecıoo sen telaslanma bence:)
anladım canım tamponlarım çıkarıldı ama ışık kaynağıyla bakınca içinde hala tampon varmış gibi görünüyo ama dediğin gibi o gördüğümüz ödem olabilir..
birde cilekbencim ameliyat sonrası tamponluysen hiç nefes alamıyosun ama tamponlarında çıkarıldıktan sonra yine birazcıkta olsa nefes problemi yaşadın mı mesela benim sağ tarafım komple kapalı hiç serum fizyolik bile etki etmiyo enjektörle sıkıyorum ama hepsi dışarı akıyo genzime bir damla bile gelimiyo ama sol tarafım öyle değil ne kadar sıksamda hepsi genzime gidiyo yutuyorum farkediyorum .. hala solunum sıkıntım var sendede oldumu bu şikayetler .. olduysa ne zaman açıldı ve düzeldin canım yaaa
sağol canım sanada cok gecmıs olsun ay sorma sureklı aklımda ınsanın bır sure sonra psıkolojısı tamamen ona odaklanıyor takmamaya calısyorum ama olmuyorzamanla nefes problemın gecer cnm benım nefesten yana sorunum yok sekıl acısından ucu cok toparlak hıc eskı burnumla farkı pek yok yanı bırıncı ayında cok memnun olan kısı var ve ben degılım yanı erken dıye dusunuyorum ama cogunun bırıncı ayındakı resımlerı gorunce bende telasa kapılıomcanım senın kacıncı gunun sen daha yenı oldun benım yenı yenı nefes problemım gecıoo sen telaslanma bence:)
Canım inşallah şişliğin indiğinde istediğin burna kavuşursun. O şişlik 6 ayda filan anca kendini belli ediyor. En azından bende öyleydi. Heykel gibi şipşiş burunla gezmiştim :) Bozma moralini
benım bugun tam 37,gun ucu cok toparlak yanı ben ole acelecı bırı degılım ama onca acı cektıkten sonra korkuyor ınsan duzelmıyecek dıye eskı burnumla hıc bır fark yok ya sadece kemık cıkıntısı vardı burun sırtımda suan o yok sadece estetık oldugumu bılenler hıcbır fark goremıyor kı bende goremedım bır fark suan ıstanbuldayım cok korkuyorum cok morelım bozuk guzel bır buruna kavusmak tek hayalımdı yanı cok sorunlu bır burnum yoktu ohalde oldugu halde sonuctan pek memnun oldugum sayılmaz...çok dua edıyorum suan anladımkı cok streslı surecmıs allah yardımcımız olsun dua edın kızlar ıns ıstedıgım gbı bır buruna kavusurum ya sabır dıyorum ama bılmıyorum
saol cnm benimm daha 5.günüm şeklini bile daha göremedim ama artık şekli bir tarafa kalsın umrumda değil nefes almak istiyorummm bengece ağzım kuruyo sabah ağlayarak uyanıyorum ben deli olurum ağızdan nefes alamam çok sinirlenirim grip olduğum zaman kendimden geçerdim burnum tıkalı ağızdan nefes alamıyorum diye:120: ayy walla tuce benim nefes problemim olmasaydı burun şeklini çok takmazdım ona biraz aman gerekiyo, sende zaten yeni olmuşssun daha 1 aylık seninkide, şekli 6 aya kadar zamanla oturur diyolar ya ödemden dolayı şekli tam olarak belli olmuyomuş zamanla inşallah oturur istediğin gibi olur ...sen istanbuldan mı gittin malatyaya sırf bilge beye ameliyat olmak için
Canım benim durumum biraz farklıydı seninkinden...Şöyle ki zaten ameliyat olma nedenlerimden biri, devamlı olarak ağzım açık olarak uyumamdı. Ben aslında bunun burun tıkanıklığıyla ilgili olabileceğini bile bilmiyordum, düzgün nefes alabildiğimi sanıyordum. Muayenede öyle olmadığını, bir tarafın tam diğer tarafın yarı tıkalı olduğu tespit edildi. Tamponlar çıktığında burnumun bir deliğnden tamamen iyi nefes alabiliyordum, herzaman almadığım kadar iyi...diğer tarafı tıkalıydı ama benim zaten normalde tıkalı olduğundan, herzamankinden çok farklı değildi. Ne kadarman sonra bilmiyorum ama sanırım ödemler indikçe iki taraftan da mükemmel nefes almaya başladım, allah nazarlardan saklasınVe ''demek ki normal olarak bu şekilde nefes alıyormuş insanlar, ben normalde nefes alamıyormuşum'' diye şimdi farkediyorum
Ancak canım senin normalde nefes problemin yoktu sanırım. Öyleyse sabırla ödemlerinin inmesini bekle...Neticede henüz çok erken. ödemleri bırak hala kabuklar, kan kalıntıları vardır. Umarım açılır ve sorunsuz nefes alabilirsin. Moralini bozmasın söyleyeceğim ama benim durmumun tam aksi matmazelde olmuştu. O iyi nefes alabiliyorken, ameliyattan sonra nefes problemiyle karşılaştı. Ama içimizde bir tek maztmezelde bu durum oldu, kıyamam...Telaş etme, bekle bakalım canım, inşallah açılacak
amin inş canım bakalım zamanla gorcez:)baya degısıyor degılmı zamanla ole avutmaya basladım kendımı:)
çok geçmiş olsun canımmm seni çok iyi anlıyorumm emin ol aynen bende diyorum ki o kadar acı çektim ya düzelmezse hep böylemi kalır diye çok düşünüyorum ruh hali bozukluğu yaratacak zamanla fazla düşünmemeye çalışıyorum ama nefes alamadıkça kafayı yiyorumpişman gibiyim bu kelimeyide kullanmak istemiyorum kendimi kandırıyorum her seferinde .. eski burnummm seni özleyeceğim hiç aklıma gelmezdiiii yani eskisini istermisin deseler hemen tamam derim
canım senin şu anki şikayetin ne tam olarak
iyide nefes alamaman cok normal senın en diptekı tamponlar cıkmadıkı benım 10.gunumde ıkıncı tamponlarım cıktı canım onlar cıksın bı rahat etceksın tum o agız kurulugu felan herkeste vardı bendede oluyordu ama 10.gununden sonra ben rahat nefes almaya basladımm...aynen cnm zamana bıraktım ıns gorcez tum olanlara olacaklara dua edıyorum ınankı inş hersey duzelır.ewt ıstanbuldan gıttım malatyaya ama normalde oralıyım zaten tum akrabalar merkezde zorluk cekmedım okonuda hazıranda yıne gıtcem:)suyunu bol bol kullan sen olmadı dr ara cnm ama kolay bır surec degıl sabır canım sabır cok az kaldı emın ol rahatlıyacan o alcı cıksın fılan tamponlar felan onlar baya rahatsızlık verıoo
Canım çok çok geçmişler olsun öncelikle, umarım herşy zamanla istediğin gibi olur.
Ben de terminolojinin dediği gibi tam olarak şikayetin ne anlayamadım. Öncelikle burun ucunun toparlaklığından bahsediyorsan, 37. gün için normal, benim de uzun bir süre tombul bir burnum vardı, 5-6 ay sonra top görünümünden kurtuluyorsun 1-2 ayda değil maalesef canımBurun sırtında kemik çıkıntım vardı şuan o yok demişssin sadece...eğer kemik gitti ama kavis yok diyorsan, kavis zamanla oluşuyor ama çok kavis ve kalkık bir burun bekliyorsan ve şikayetin bu yöndeyse 6 ay sonra bile o şekilde bir burunla karşılacağını sanmıyorum ben, Bilge Hoca' nın hastalarına ve kendime bakarak...Görenlerin ameliyat olduğunu anlamaması zaten istenilen bir sonuç değil mi canım?? Güzel bir buruna kavuşamak hayalinin geçekleşmediğini ifade etmişssin canım ama tam olarak güzel burundan kastın ne, çünkü biliyorsun göreceli birşey. Çok kalkık, ucu sivri, kavisli bir burna güzel diyen de var doğallıktan uzak ben estetikliyim diye bağırıyor diyen de var. Senin ameliyattan önce istediğin neydi tam olarak? kavis, kalkıklık, ne bileyim incelik kalınlık?? Bunları Bilge Hoca' yla paylaştın mı? O ne cevap verdi? Çünkü senin için yapabileceklerini, ne yaparsa daha iyi olacağını anlatıyor zaten ameliyat öncesi ve o şekilde giriyorsun ameliyata? Yani merak ettiğim şu tam olarak... hayalin, Dr. un sana vadettiği ile 37 gün sonunda karşılaştığın burun arasında nasıl bir fark var net olarak ifade edersen??
walla canım ben bu tampon olayından bişey anlamadım 3. gün burnumun içinden uzuncaa solucan gibi olan öndeki tamponu çekti çıkardı asistan .. birde en diptedemi tampon var :44: banada var gibi geliyo zaten en çok onu merak ediyorum acaba ikinci tamponda mı var ilerde diye
walla canım ben bu tampon olayından bişey anlamadım 3. gün burnumun içinden uzuncaa solucan gibi olan öndeki tamponu çekti çıkardı asistan .. birde en diptedemi tampon var :44: banada var gibi geliyo zaten en çok onu merak ediyorum acaba ikinci tamponda mı var ilerde diye
Canım dur daha bismillahNe pişmanlığı yahuu!! daha 5. günün, burnunu bile görmedin dahaa görmediğin için de eski burnunu istermisin deseler evet diyecek olman normal...Burnundaki o kemerin gittiğini görünce ve inşallah burun tıkanıklığın açılınca da aynı şeyi söyleyecek misin bakalım Sabırlı ve güçlü olmalısın canım...Daha 5. günde bu sözler senin aslında ameliyata hazır olmadığını gösteriyor bence Çünkü bu süreçleri geçireceğin zaten aşikardı, şişlik, tıkanıklık...Geçecek hepsi, sabırla elbette....
tamam cnm benımde ucuncu gun ondekı uzun tamponlar alındı 10gununde dger dıptekı sılıkon tamponlar alınacak:)tamponsuz olmaz cunku dıger tamponda alınmıs olsa bukdr zorluk cekmıosun rahatlıosun ohbe nefes almak ne guzel bırseymıs dıyorsun oyuzden rahat ol:)
cok saol cnm umarım canım...burnumun tombul olmasından sıkayetım sankı hep ole kalcak gbı gelıyor cok kavıs ve cok kalkık burun bende ıstemedım zaten dr da dogal olsun yeter dedım ama bole burnumun bırazcıkta olsa kuculmedıgını gorunce korktum bırde ole amelyat olanların brııncı ayındakı resımlerı gorunce bıraz telaslandım...yoksa bende cok mınık cok kalkık cok kavıslı burun asla ıstemedım yapmacık olsun ıstemedım dogal dursun yeterlı ama suan benım ıcın baya zaman var sanırım bırde bana hıc degısmıs gelmıoo annem şişin ınıyor dıyor bakalım:)ben doktora bıraktım cogunluk yüzüme gıdecek bır burun ıstedım, kuculsun hafıf kavıs ıstedım hafıf kalkık tabıkı cok abartılı bır burun deıl dr bıraktım dogal olsun dedım oda zaten yapacagı seylerı soyledı aynı yondeydı zaten....iste konsutuklarımız bu yonde olunca belkı surec erken ama ne kavıs var ne kuculme burnumda ben dr cok memnunum cok ılgılı ıstanbulda olunca bırde bıraz endıselendım sizlere danısmak ıstedım sabır sabır bılıyorum ama ıste dayanamıyorum:))
o öndeki uzun tampon dediğin burnunun içinden çıkardılar değil mi çekince uzadıkça geldi
Kuzum her bir burun deliğinde iki adet tampon var. (Bir yıl oncesine göre konuşuyorum)
Bez ve silikon... ikisi birbirinden bariz ayırt edilebiliyor zira biri bez(sargı bezi) diğeri silikon(uzun, şeffaf, silikon ve bıçak inceliğinde)
Süreleri unuttum ama silikon tamponunu çıkardıysa Bilge Hoca (zira silikon tamponu bizzat kendisi çıkarıyor, aistani değil, benim gördüklerimde böyleydi) bitti gitti...Dikişler tutuyor bu tampnları, onları kesiyor hatta çıkarırken. Senin çıkarılan silikon muydu bez miydi?? bunu netleştirelim önce. Yani sert, şeffaf, uzun, palsitik miydi?? Yoksa asistan tarafından çımbızla çıkarılan uzun bez bir tampon muydu???
cilekben doğru söylüyosun daha bismillahtaşişlik morluk umrumda değil ben bu kadar nefes alamayacağı tahmin etmemiştim canım yaa herşeye kendimi hazırlamıştım ameliyata güle oynaya gitmiştim bayılana kadarda gülüyodum gözlerimi açtığımda kusuyodum ama çok sabırlı güçlüyümdür fakat söz konusu nefes olunca kötü olurum ben sabır güç kalmaz bende dayanamam nefessizliğe en zayıf noktam benim havasızlık normalde bile böyle bi ortama girerim havası kötü olur nefes almak istemem ya ortamı havalandırım yada terkederim ama şimdi hava bilem alamıyorummm
işte önceden çok iyi nefes alan biri olarak birden tıkanınca ister istemez kötü oluyosun zor bi durum gerçekten
o öndeki uzun tampon dediğin burnunun içinden çıkardılar değil mi çekince uzadıkça geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?