Dr. Bilge Türk Bilen Hasta yorumları (Burun Estetiği)

Canım inşallah şişliğin indiğinde istediğin burna kavuşursun. O şişlik 6 ayda filan anca kendini belli ediyor. En azından bende öyleydi. Heykel gibi şipşiş burunla gezmiştim :) Bozma moralini

Canım benim durumum biraz farklıydı seninkinden...Şöyle ki zaten ameliyat olma nedenlerimden biri, devamlı olarak ağzım açık olarak uyumamdı. Ben aslında bunun burun tıkanıklığıyla ilgili olabileceğini bile bilmiyordum, düzgün nefes alabildiğimi sanıyordum. Muayenede öyle olmadığını, bir tarafın tam diğer tarafın yarı tıkalı olduğu tespit edildi. Tamponlar çıktığında burnumun bir deliğnden tamamen iyi nefes alabiliyordum, herzaman almadığım kadar iyi...diğer tarafı tıkalıydı ama benim zaten normalde tıkalı olduğundan, herzamankinden çok farklı değildi. Ne kadarman sonra bilmiyorum ama sanırım ödemler indikçe iki taraftan da mükemmel nefes almaya başladım, allah nazarlardan saklasın Ve ''demek ki normal olarak bu şekilde nefes alıyormuş insanlar, ben normalde nefes alamıyormuşum'' diye şimdi farkediyorum
Ancak canım senin normalde nefes problemin yoktu sanırım. Öyleyse sabırla ödemlerinin inmesini bekle...Neticede henüz çok erken. ödemleri bırak hala kabuklar, kan kalıntıları vardır. Umarım açılır ve sorunsuz nefes alabilirsin. Moralini bozmasın söyleyeceğim ama benim durmumun tam aksi matmazelde olmuştu. O iyi nefes alabiliyorken, ameliyattan sonra nefes problemiyle karşılaştı. Ama içimizde bir tek maztmezelde bu durum oldu, kıyamam...Telaş etme, bekle bakalım canım, inşallah açılacak

saol cnm benimm daha 5.günüm şeklini bile daha göremedim ama artık şekli bir tarafa kalsın umrumda değil nefes almak istiyorummm ben gece ağzım kuruyo sabah ağlayarak uyanıyorum ben deli olurum ağızdan nefes alamam çok sinirlenirim grip olduğum zaman kendimden geçerdim burnum tıkalı ağızdan nefes alamıyorum diye:120: ayy walla tuce benim nefes problemim olmasaydı burun şeklini çok takmazdım ona biraz aman gerekiyo, sende zaten yeni olmuşssun daha 1 aylık seninkide, şekli 6 aya kadar zamanla oturur diyolar ya ödemden dolayı şekli tam olarak belli olmuyomuş zamanla inşallah oturur istediğin gibi olur ...sen istanbuldan mı gittin malatyaya sırf bilge beye ameliyat olmak için

Canım inşallah şişliğin indiğinde istediğin burna kavuşursun. O şişlik 6 ayda filan anca kendini belli ediyor. En azından bende öyleydi. Heykel gibi şipşiş burunla gezmiştim :) Bozma moralini

amin inş canım bakalım zamanla gorcez:)baya degısıyor degılmı zamanla ole avutmaya basladım kendımı:)

Canım çok çok geçmişler olsun öncelikle, umarım herşy zamanla istediğin gibi olur.
Ben de terminolojinin dediği gibi tam olarak şikayetin ne anlayamadım. Öncelikle burun ucunun toparlaklığından bahsediyorsan, 37. gün için normal, benim de uzun bir süre tombul bir burnum vardı, 5-6 ay sonra top görünümünden kurtuluyorsun 1-2 ayda değil maalesef canım Burun sırtında kemik çıkıntım vardı şuan o yok demişssin sadece...eğer kemik gitti ama kavis yok diyorsan, kavis zamanla oluşuyor ama çok kavis ve kalkık bir burun bekliyorsan ve şikayetin bu yöndeyse 6 ay sonra bile o şekilde bir burunla karşılacağını sanmıyorum ben, Bilge Hoca' nın hastalarına ve kendime bakarak...Görenlerin ameliyat olduğunu anlamaması zaten istenilen bir sonuç değil mi canım?? Güzel bir buruna kavuşamak hayalinin geçekleşmediğini ifade etmişssin canım ama tam olarak güzel burundan kastın ne, çünkü biliyorsun göreceli birşey. Çok kalkık, ucu sivri, kavisli bir burna güzel diyen de var doğallıktan uzak ben estetikliyim diye bağırıyor diyen de var. Senin ameliyattan önce istediğin neydi tam olarak? kavis, kalkıklık, ne bileyim incelik kalınlık?? Bunları Bilge Hoca' yla paylaştın mı? O ne cevap verdi? Çünkü senin için yapabileceklerini, ne yaparsa daha iyi olacağını anlatıyor zaten ameliyat öncesi ve o şekilde giriyorsun ameliyata? Yani merak ettiğim şu tam olarak... hayalin, Dr. un sana vadettiği ile 37 gün sonunda karşılaştığın burun arasında nasıl bir fark var net olarak ifade edersen??

iyide nefes alamaman cok normal senın en diptekı tamponlar cıkmadıkı benım 10.gunumde ıkıncı tamponlarım cıktı canım onlar cıksın bı rahat etceksın tum o agız kurulugu felan herkeste vardı bendede oluyordu ama 10.gununden sonra ben rahat nefes almaya basladımm...aynen cnm zamana bıraktım ıns gorcez tum olanlara olacaklara dua edıyorum ınankı inş hersey duzelır.ewt ıstanbuldan gıttım malatyaya ama normalde oralıyım zaten tum akrabalar merkezde zorluk cekmedım okonuda hazıranda yıne gıtcem:)suyunu bol bol kullan sen olmadı dr ara cnm ama kolay bır surec degıl sabır canım sabır cok az kaldı emın ol rahatlıyacan o alcı cıksın fılan tamponlar felan onlar baya rahatsızlık verıoo

evet benim nefes problemi yoktu gayet iyi oksijenleniyordum fakat birden böyle tıkanınca çok kötü oldum panikleştim yaa hep böyle olursa ne yaparım ben yaaa :44: ayy inşallah dediğin gibi olur canımm yaa ödemlerim indikten sonra rahatlarım yoksa çok asabi negatif bir insan olurum bekliyicem bakalım şu alçılarda tam çıksın normal yaşantıma döneyim zamanla görücez ne değişimler olucak, yapacak bişey yok zaten olan olduu geriye dönük konuşmanın çaresi yok,
Müslüm baba ne derdi son pişmanlık neye yarar herşeyin bedeli var :101: bununda bana bedeli nefes oldu kendim ettim kendim buldum nefesim gitti sararıp soldum eyvah eyvah eyvah eyyy

amin inş canım bakalım zamanla gorcez:)baya degısıyor degılmı zamanla ole avutmaya basladım kendımı:)

Değişir değişir. benim sanki oraya monte etmişler gibi o kadar tuhaf duruyordu ki şiş şiş :) Kolay değil canım ameliyat oluyorsun olur o kadar şişlik. Sen sıkma canını inşallah inince istediğin gibi olur burnun.

Canım dur daha bismillah Ne pişmanlığı yahuu!! daha 5. günün, burnunu bile görmedin dahaa görmediğin için de eski burnunu istermisin deseler evet diyecek olman normal...Burnundaki o kemerin gittiğini görünce ve inşallah burun tıkanıklığın açılınca da aynı şeyi söyleyecek misin bakalım Sabırlı ve güçlü olmalısın canım...Daha 5. günde bu sözler senin aslında ameliyata hazır olmadığını gösteriyor bence Çünkü bu süreçleri geçireceğin zaten aşikardı, şişlik, tıkanıklık...Geçecek hepsi, sabırla elbette....

walla canım ben bu tampon olayından bişey anlamadım 3. gün burnumun içinden uzuncaa solucan gibi olan öndeki tamponu çekti çıkardı asistan .. birde en diptedemi tampon var :44: banada var gibi geliyo zaten en çok onu merak ediyorum acaba ikinci tamponda mı var ilerde diye

Son düzenleme:

cok saol cnm umarım canım...burnumun tombul olmasından sıkayetım sankı hep ole kalcak gbı gelıyor cok kavıs ve cok kalkık burun bende ıstemedım zaten dr da dogal olsun yeter dedım ama bole burnumun bırazcıkta olsa kuculmedıgını gorunce korktum bırde ole amelyat olanların brııncı ayındakı resımlerı gorunce bıraz telaslandım...yoksa bende cok mınık cok kalkık cok kavıslı burun asla ıstemedım yapmacık olsun ıstemedım dogal dursun yeterlı ama suan benım ıcın baya zaman var sanırım bırde bana hıc degısmıs gelmıoo annem şişin ınıyor dıyor bakalım:)ben doktora bıraktım cogunluk yüzüme gıdecek bır burun ıstedım, kuculsun hafıf kavıs ıstedım hafıf kalkık tabıkı cok abartılı bır burun deıl dr bıraktım dogal olsun dedım oda zaten yapacagı seylerı soyledı aynı yondeydı zaten....iste konsutuklarımız bu yonde olunca belkı surec erken ama ne kavıs var ne kuculme burnumda ben dr cok memnunum cok ılgılı ıstanbulda olunca bırde bıraz endıselendım sizlere danısmak ıstedım sabır sabır bılıyorum ama ıste dayanamıyorum:))

tamam cnm benımde ucuncu gun ondekı uzun tamponlar alındı 10gununde dger dıptekı sılıkon tamponlar alınacak:)tamponsuz olmaz cunku dıger tamponda alınmıs olsa bukdr zorluk cekmıosun rahatlıosun ohbe nefes almak ne guzel bırseymıs dıyorsun oyuzden rahat ol:)

Kuzum her bir burun deliğinde iki adet tampon var. (Bir yıl oncesine göre konuşuyorum)
Bez ve silikon... ikisi birbirinden bariz ayırt edilebiliyor zira biri bez(sargı bezi) diğeri silikon(uzun, şeffaf, silikon ve bıçak inceliğinde)
Süreleri unuttum ama silikon tamponunu çıkardıysa Bilge Hoca (zira silikon tamponu bizzat kendisi çıkarıyor, aistani değil, benim gördüklerimde böyleydi) bitti gitti...Dikişler tutuyor bu tampnları, onları kesiyor hatta çıkarırken. Senin çıkarılan silikon muydu bez miydi?? bunu netleştirelim önce. Yani sert, şeffaf, uzun, palsitik miydi?? Yoksa asistan tarafından çımbızla çıkarılan uzun bez bir tampon muydu???

cilekben doğru söylüyosun daha bismillahta şişlik morluk umrumda değil ben bu kadar nefes alamayacağı tahmin etmemiştim canım yaa herşeye kendimi hazırlamıştım ameliyata güle oynaya gitmiştim bayılana kadarda gülüyodum gözlerimi açtığımda kusuyodum ama çok sabırlı güçlüyümdür fakat söz konusu nefes olunca kötü olurum ben sabır güç kalmaz bende dayanamam nefessizliğe en zayıf noktam benim havasızlık normalde bile böyle bi ortama girerim havası kötü olur nefes almak istemem ya ortamı havalandırım yada terkederim ama şimdi hava bilem alamıyorummm
işte önceden çok iyi nefes alan biri olarak birden tıkanınca ister istemez kötü oluyosun zor bi durum gerçekten

o öndeki uzun tampon dediğin burnunun içinden çıkardılar değil mi çekince uzadıkça geldi

Bebişim bak aynı şeyleri istemiiz dr dan... önceden de bahsettiğim gibi benim burnumda piercıng dolayısıyla kıkırdkta çökme olduğundan yamulma olmuştu...Bir de nefes alamıyordum. Kemik, kemer falan yoktu. İstediğim o yamukluğun düzelmesi, çok hafif bir kavisti. Burnumun bütün sargıları açıldıgında yamukluk gittiği için çok sevinmiştim. herkesin farkedebileceği kadar bariz bir çöküntü yamukluk değildi ama ben ve ailem farkediyorduk. bu yöndeki düzelme bile benim için yeterliydi aslında...''peki kavis olmayacak mı'' dedim sargılarım çıkınca. Dr dedi ki'' hafif bir kavis verdim, zamanla ortaya çıkacak'' bak yukarda bloğum var, oraya bak, küçük bir resmim var. Hatta büyük resmim de var bir yerlerde bakarsan. ya da arkadaşımsan albümümde gelinlik deneme resimlerim var onlara bak. hafif bir kavis, çok hafif bir kalkıklık var. Ama uzun süre 3-4 ay hep şişti burnum. Gerçi ne bileyim yamukluk gitti diye ona bile şükrediyordum :) Hatta bilge hoca, daha şiş inecek dedikçe ben böyle kalsa bile iyi diyordum Şimdi 2-3 aylık resimlerime bakınca diyorum bildiğin dolma gibiymiş burnum şimdi biraz daha ince, hafif kavisli...Kemerin alındıysa bilge hoca ona kesin hafif bir kavis vermiştir. Tarzı o zaten, bak hepimizin aynı, fabrikasyon gibiyiz tombulluğuna gelince sen farketmeyecesin, çünkü ben de eski resimlere bakınca farkediyorum indiğini. Herşey istediğin gibi olacak, canını sıkma sen

o öndeki uzun tampon dediğin burnunun içinden çıkardılar değil mi çekince uzadıkça geldi

ewt cnm ucuncu gun ıcınden cekıyor cektıkce uzayarak gelıyor...senın bır onuncu gun olsun ozaman dıptekı cıkcak sakın ol cnm senı anlayabılıyorum kafanı hıc takma daha ıcınde var cunku dıger tampon uzun bır cımbzıla dr alıyor asıstanlar degıl cunku baya dıpte oldugu ıcın dr kendısı ılgılenıoo sen bol bol sula kı dıptekı tamponlar kurumasın benımkıler bıraz kurumustu pek sulamıyordum:)

benim burnumun deliğindeki tamponu 3. gün birisi vardı orda asistanmıydı o bilmiyorum o çıkardı bilge bey değil yani.. çıkarırken bişeleri kesmedi öyle burnumun içinden pensetle çekti çıkardı uzunca bişey çıkıyodu çektikçe uzuyodu ama hiç görmedim bez miydi plastikmiydi silikon muydu hiç fikrim yok tek bildiğim uzunca bişey çıkardı

Canımın içi tabi ki nefes alamayacaksın. Ayağından değil burnundan ameliyat oldun yahuu Ya burnunda tampon olacak, tampon çıksa yine bir süre zorlanacaksın, ödem olacak, kan olacak vs vs...Yani en muhtemel en olası sonuç zati nefes alamayacak olmak bir süre. Tabi ki herkes kötü oluyor, tabi ki çok güç, hepimiz geçtik o aşamalardan, yoksa bol keseden sallamak kolay olurdu da, zorluğunu hepimiz biliyoruz, yaşadık. Geçecek hepsiii...Panik atak yok değil mi sende?

Bebişim ikisi de burnunun içinde yahuuu...asistan tutuyor çekiyor cımbızla, uzunca tıkılmış bir bez parçası... Diğerini dr çıkarıyor, direkt çekmiyor çünkü dikişler tutuyor onu. alıyor eline makası kesiyor ediyor sonra çekiyor. Yani ikisi çok farklı zaten dediğim gibi çıkan tapmona bakmadın mı? Bez mi silikon mu diye??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…