- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.861
ewt cnm ucuncu gun ıcınden cekıyor cektıkce uzayarak gelıyor...senın bır onuncu gun olsun ozaman dıptekı cıkcak sakın ol cnm senı anlayabılıyorum kafanı hıc takma daha ıcınde var cunku dıger tampon uzun bır cımbzıla dr alıyor asıstanlar degıl cunku baya dıpte oldugu ıcın dr kendısı ılgılenıoo sen bol bol sula kı dıptekı tamponlar kurumasın benımkıler bıraz kurumustu pek sulamıyordum:)
Bebişim bak aynı şeyleri istemiiz dr dan... önceden de bahsettiğim gibi benim burnumda piercıng dolayısıyla kıkırdkta çökme olduğundan yamulma olmuştu...Bir de nefes alamıyordum. Kemik, kemer falan yoktu. İstediğim o yamukluğun düzelmesi, çok hafif bir kavisti. Burnumun bütün sargıları açıldıgında yamukluk gittiği için çok sevinmiştim. herkesin farkedebileceği kadar bariz bir çöküntü yamukluk değildi ama ben ve ailem farkediyorduk. bu yöndeki düzelme bile benim için yeterliydi aslında...''peki kavis olmayacak mı'' dedim sargılarım çıkınca. Dr dedi ki'' hafif bir kavis verdim, zamanla ortaya çıkacak'' bak yukarda bloğum var, oraya bak, küçük bir resmim var. Hatta büyük resmim de var bir yerlerde bakarsan. ya da arkadaşımsan albümümde gelinlik deneme resimlerim var onlara bak. hafif bir kavis, çok hafif bir kalkıklık var. Ama uzun süre 3-4 ay hep şişti burnum. Gerçi ne bileyim yamukluk gitti diye ona bile şükrediyordum :) Hatta bilge hoca, daha şiş inecek dedikçe ben böyle kalsa bile iyi diyordumŞimdi 2-3 aylık resimlerime bakınca diyorum bildiğin dolma gibiymiş burnum şimdi biraz daha ince, hafif kavisli...Kemerin alındıysa bilge hoca ona kesin hafif bir kavis vermiştir. Tarzı o zaten, bak hepimizin aynı, fabrikasyon gibiyiz tombulluğuna gelince sen farketmeyecesin, çünkü ben de eski resimlere bakınca farkediyorum indiğini. Herşey istediğin gibi olacak, canını sıkma sen
ayyyy canım benim yaa içimi rahatlattın valla kaç gündür araştırıyodum bi türlü tanıklık getiremiyodumm, eğer dediğin gibiyse hiç paniklememe gerek yokkkkcuma günü alçı değişimine gidicem 2. alçıyı yapıcaklar o zaman 8.günüm oluyo sorarımda dipte tampon var mı diye
Canımın içi tabi ki nefes alamayacaksın. Ayağından değil burnundan ameliyat oldun yahuuYa burnunda tampon olacak, tampon çıksa yine bir süre zorlanacaksın, ödem olacak, kan olacak vs vs...Yani en muhtemel en olası sonuç zati nefes alamayacak olmak bir süre. Tabi ki herkes kötü oluyor, tabi ki çok güç, hepimiz geçtik o aşamalardan, yoksa bol keseden sallamak kolay olurdu da, zorluğunu hepimiz biliyoruz, yaşadık. Geçecek hepsiii...Panik atak yok değil mi sende?
Bebişim ikisi de burnunun içinde yahuuu...asistan tutuyor çekiyor cımbızla, uzunca tıkılmış bir bez parçası... Diğerini dr çıkarıyor, direkt çekmiyor çünkü dikişler tutuyor onu. alıyor eline makası kesiyor ediyor sonra çekiyor. Yani ikisi çok farklı zaten dediğim gibi çıkan tapmona bakmadın mı? Bez mi silikon mu diye??
ya sen zaten nefes alamıyomuşsun bu ameliyat senin problemini gidermiş başta nefes problemi hiç olmayan ama ameliyat sonrası hiç nefes alamazsan tabi ki insan takılır bu konuya size abartıyorum gibi gelebilir ama dediğim gibi hiç nefes sıkıntım yoktu birden nefesim keslince ister istemez korktum hep böyle mi olacak diye kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın
yok canım olurmu ne kusuru boyle dusunme lutfen:)herşey gececek gorcen allah baska sorunlar çıkartmasın inş:)
ya sen zaten nefes alamıyomuşsun bu ameliyat senin problemini gidermiş başta nefes problemi hiç olmayan ama ameliyat sonrası hiç nefes alamazsan tabi ki insan takılır bu konuya size abartıyorum gibi gelebilir ama dediğim gibi hiç nefes sıkıntım yoktu birden nefesim keslince ister istemez korktum hep böyle mi olacak diye kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın
Canım ben sana yardımcı olmak için saatlerdir sayfalarca yazı yazıyorum, başım şişmiş olsa aldırış edip cevap dahi vermezdim öyle değil mi?? ben sana canım diye hitap ederken senin bana ''ya sen'' diye hitap etmen sence de biraz tuhaf olmamış mı
Evet ben nefes alamıyordum ama burnumda tampon varmış gibi değil elbette...Yani burnumda o tamponlar varken, ya da ödemlerle burnum tıkalıyken elbette ben de zorlandım, benim de boğazım kurudu, ben de rahatsız oldum. Baştan beri anlatmak istediğim burnunun tıkalı olması gayet olağan bir durum, burun ameliyatı olduğumuza göre birden nefesimizin kesileceğini hepimiz bilip, bu duruma hazırlıklı olarak operasyon geçiriyoruz. 5. gün için ''acaba böyle mi kalıcam'' paniği erken, onu söylemeye çalışıyorum. Kaldı ki daha silikon tamponların dahi çıkmamış onu da konuşmalardan sonra yeni anladık.
yanlış anladın galibaaa beni, farketmeden yanlışım olduysa yinede özür dilerim
ya sen derken kötü bi niyetle yada sinirlendim bir nevi tepki olsun diye söylenen cümle olarak kullanmamıştım ama yanlış anlaşıldım galiba .. böyle diyince saşırdım cümleye ya sen diye başlayınca sanki sana karşı tepkili konuşuyorum diye algıladın sanırım.. gerçekten öyle bi niyetim yoktu .. sen diye hitap kelimesinden hoşlanmıyosan kullanmayabilirm tabi
Estağfurullah canım...Cümleye ''ya sen'' diye başlayınca açıkçası kırılıp tepki gösterdiğini zannettim ben deHani sıkıntını, paniğini anlayamayip, ahkam kesecek bir konumum yok. Her aşamayı bu forumda birlikte atlattığımız için hepimiz, birbirimizi anladığımızdan şüphemiz yok. Dediğim gibi abarttığını düşünmedim, başım falan da şişmedi Yaşadığımız sorunlar, panikler hep ortak zaten. Ayrıca sen demende elbette sıkıntı yok Nefes alma probleminin de zaten halen burnunda duran silikon tamponlardan olduğunu tespit ettiğimize göre nihayet, artık rahat edebiliriz Silikon tamponlar bıçak gibi incecik olduğundan onlar burnundayken, biraz nefes alabiliyorsun. o çıkınca burnundan 10 kg yük kalkmış gibi olacak
yanlış anlaşılmamız düzeldiyse sorun yok canımm benimgerçekten iyiki varsınız ya sayenizde biraz daha rahatladım olaya açıklık geldi ben hep böyle olacak hiç rahat nefes alamıyacam sanıyodum meğer ki geridede tampon varmış daha onlar çıkarılmamış şükürler olsun yaa cuma günü sorucam doktoroda yaa ordaki hemşire ve asistanda hiç bişey söylemiyo yaa soru sorunca zorla ağzından lafı alıyorum, her şey iyi güzel bi tek yaklaşım ve ilgisizliklerini beğenmiyorum Bilge bey'e lafım yok çok efendi ne dersen dinliyo sabırla, cevabınıda kibar bi şekilde veriyo
Canım kesinlikle haklısın...Daha önce kendi ameliyatımdan sonra da yazmıştım bu başlıkta. Poliklinikte Bilge Hoca' nın kendisine yardımcı olan asistanı Ahmet Bey' i hiç beğenmiyorum. ilgisizlikten ziyade hastaya zorluk çıkartmakta birebir. Hatta ben kendisiyle tartışmıştım. Son derece ukala ve işgüzar. Şehir dışından geldiğim için ve izin konusunda sıkıntı yaşayacağımdan Bilge Bey hastaneye yatış için ameliyat günü gelmeme izin vermişti. Ahmet Bey' e diyorum, Bilge Hoca bu şekilde söyledi ve müsaade etti diye, ''olmaz, iki gün önce geleceksin'' diyor. Tartışma çıkmıştı orda aramızda. Sanki ona fikrini sora eden varmış gibi. Neyse sonra Bilge Hoca kendisine direkt talimat verince paşa paşa yapmıştı. Türkan Hanım da aynı...Aama ben artık zırt pırt aradığımdan polikliniği adımı söyleyince hemen ''aaa filanca kim hanım, şurdan dimi'' diye direkt tanıyorduBenim dönemimde seriste kendisine yardımcı olan asistanı vardı, Serkan Bey...O daha iyi mesela. Sende de o mu vardı? Bizim kaldığımız 6 kişilik odada iki kız aynı gün burun ameliyatı olmuştuk. Taburcu olacağımız zaman, geldi, şu gün şu tampon, bugün bu tampon ççıkacak, şunu yapın, şunu yapmayın diye bize brifing vermişti Sana anlatmadılar mı:44:
benım bugun tam 37,gun ucu cok toparlak yanı ben ole acelecı bırı degılım ama onca acı cektıkten sonra korkuyor ınsan duzelmıyecek dıye eskı burnumla hıc bır fark yok ya sadece kemık cıkıntısı vardı burun sırtımda suan o yok sadece estetık oldugumu bılenler hıcbır fark goremıyor kı bende goremedım bır fark suan ıstanbuldayım cok korkuyorum cok morelım bozuk guzel bır buruna kavusmak tek hayalımdı yanı cok sorunlu bır burnum yoktu ohalde oldugu halde sonuctan pek memnun oldugum sayılmaz...çok dua edıyorum suan anladımkı cok streslı surecmıs allah yardımcımız olsun dua edın kızlar ıns ıstedıgım gbı bır buruna kavusurum ya sabır dıyorum ama bılmıyorum
merhabalar kızlar
öncelikle tuce34 seninle aynı zamanda ameliyat olmuştuk bi takım sıkıntılı olduğun durumlardan bahsetmişsin ama diğer arkadaşlarında dediği gibi sanırım henüz erken ve zor olsada ciddi sabır gerektiriyor bu ameliyat ve şunu merak ettim; senin burun derin kalın yapılıysa şişliklerin inmesi hayli zaman alabiliyormuş , benim bir ayda normale döndü ama Bilge Hoca bana amaliyat olmadan önce söylemişti deri yapım çok ince ve ödeme meyilli değilmiş o yüzden herkeste bu süreç değişebilir lütfen sıkıntı yapma olur mu...
ve terminoloji geçmiş olsun :) kurtuldun sende aramızdasın, burun tıkanıklığı ve tampon konusunda kendimden örnek vereyim benim 4gün bez tamponlar 11. günde silikonlar alındı ve 11 gün boyunca deliksiz bir uyku uyumadım inanır mısın o kuruluktan ve boğaz ağrısından dolayı, süreki yarım saatte bir uyanıp su içtim ve aralarda boğaz spreyi kullandım bu süreçte biraz dayananıklı olmak önemli sanırım o yüzden umarım en az sıkınıyla atlatırsın canım sende :)...
Canım kesinlikle haklısın...Daha önce kendi ameliyatımdan sonra da yazmıştım bu başlıkta. Poliklinikte Bilge Hoca' nın kendisine yardımcı olan asistanı Ahmet Bey' i hiç beğenmiyorum. ilgisizlikten ziyade hastaya zorluk çıkartmakta birebir. Hatta ben kendisiyle tartışmıştım. Son derece ukala ve işgüzar. Şehir dışından geldiğim için ve izin konusunda sıkıntı yaşayacağımdan Bilge Bey hastaneye yatış için ameliyat günü gelmeme izin vermişti. Ahmet Bey' e diyorum, Bilge Hoca bu şekilde söyledi ve müsaade etti diye, ''olmaz, iki gün önce geleceksin'' diyor. Tartışma çıkmıştı orda aramızda. Sanki ona fikrini sora eden varmış gibi. Neyse sonra Bilge Hoca kendisine direkt talimat verince paşa paşa yapmıştı. Türkan Hanım da aynı...Aama ben artık zırt pırt aradığımdan polikliniği adımı söyleyince hemen ''aaa filanca hanım, şurdan dimi'' diye direkt tanıyorduBenim dönemimde seriste kendisine yardımcı olan asistanı vardı, Serkan Bey...O daha iyi mesela. Sende de o mu vardı? Bizim kaldığımız 6 kişilik odada iki kız aynı gün burun ameliyatı olmuştuk. Taburcu olacağımız zaman, geldi, şu gün şu tampon, bugün bu tampon ççıkacak, şunu yapın, şunu yapmayın diye bize brifing vermişti Sana anlatmadılar mı:44:
canım şimdi asistanı Göçmen Bey diye birisi var. Çok kendi halinde sessiz ve gayet ilgisiz birisi :) hatta baya bi şaşırmıştım nasıl bir dr böyle diye..Ağzını bıçak açmıyo ne sölemesi gerekeni söyledi nede başka birşey..
aneeeeeeemmmmmm kızlar bu ne yaaa!!!!telaşlılar, pimpirikliler, heyecanlılar hepsi bir araya gelmiş tozu dumana katmış gidiyorsunuz valla!!! birbiriniz de olumsuz etkiliyorsunuz. yavaş olun biraz kızlar bu ne stres yahu! iyilik meleği garibim cilekben arada kalmış bir ona koşturuyor bir buna :) valla canım ne yalan söyleyim sabrına ve anlayışına bir kez daha hayran kaldım. tabi diğer arkadaşlar beni yanlış anlamasın lütfen ama sanki daha önce bu forumda yazılanları hiç okumamış gibi, sanki hiç kimse sizin yaşadığınız sıkıntılardan geçmemiş gibi bir panik halindesiniz. hele de terminoloji sen sus bakiyim daha burnundan alçısı çıkmamış bir sürü sitem şikeyet! :130:anam etmeyin eylemeyin yav burun ameliyatı oluyorsunuz tabi ki ilk zamanlarda nefes alma problemi yaşayacaksınız. bunu nasıl garipsiyorsunuz. cilekben demiş ya ayağından değil ya burnundan ameliyat oluyorsun :) heralde nefes almanı etkileyecek. sonuçta sağlam bir organın içini tamamen açıp içinde bin bir türlü oynamalar yapılıyor. ödemler var, kan pıhtıları var, yerine tam oturmamış kıkırdaklar var. terminoloji hatta sana şöyle söyleyim daha öncede yazdığım gibi ikinci çıkacak olan silikon tamponlar (1 hafta 10 gün sonra) çıkarıldıktan sonra bile tam anlamıyla pürüzsüz nefes alamıyorsun. tabi ilk çıktığında müthiş bir hava akımı içeri giriyor ama sonra yine zamanla ödemler ve kan pıhtıları nefes almayı birazık da olsa engelliyor. hele bir sabret bir-iki ay geçsin o zaman bu şekilde pimpiriklenebilirsin hala nesef alamıyorum diye. eğer bu topiği başından beri okuduysanız daha önce nefes alma problemimden hiç bahsetmemiştim. ta ki bir yıl geçene kadar sabrettim. ancak hala açılmadı o zaman doktora gittim. baktım çözüm yok. kabullendim boynumu büktüm ve sizi de böyle bir son bekleyebilir diye uyarmaya başladım. ama eski burnumu da kesinlikle aramıyorum. ameliyat öncesi bu hale geleceğimi bilseydim de yine de ameliyat olmaktan vazgeçmezdim...
ha bu arada sitemlerimden dolayı kabinizi kırdıysam affola kızlar hepinizi çok seviyorum
Ay canım benim yaaa... Bu topiğin iyilik meleği sensin, ben dahil hiç kimse eline su dökemez bu konudaSayende ameliyat olup, bu burna kavuştuğumu unutamam, Önce Allah' a sonra Bilge Hoca' yla sana dua ediyorum vallahi benim güzel yüzlü, iyi yürekli canım arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?