- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.021
bantıda çıkardım.. ama begenmedim sanırım burnumu.. kafam karıştı.. ne ucu farklı ne kanatlar.. sadece kemer gitti sanırım..
cnm toparlanma süresi kişiden kişiye değişir, benim ilk 3 gün çok zor geçti, tamamen kendime gelmem 10 günü buldu, raporum da 10 günlüktü ama işe başlayacak kadar iyi hissetmiyordum o yüzden raporum 14 güne uzatıldı. Ama benim bünyem zayıftır, bir de hem burun hem göğüs estetiği olduğum için yüzden o kadar uzun sürmüş olabilir.
turkuazsu, sen ne zaman ameliyat olmayı düşünüyorsun? ben öğretmen olduğum için haziran ortası gibi olmayı düşünüyorum. hayırlısı olsun hepimiz için :)
ilk 3 gün zor.. sonra toparlıyorsun. 6-7.gün gibi daha normal oluyorsun. 10.gün atelin çıkıyor sonrasında cık gez istersen..ben öyle yaptım:):)
aslında çooooooooooooooooooook da zor değil işte sadece zor.. yani aglamıyor insan acıdan. inanın bir çogumuzun rengli dönemi agrılarından bile az agrılar bunlar.. ameliyat öncesi korkmak normal tabi.. ben o ameliyat kıyafetini giyip beklediğim anları unutamam çok çok çok korkmuştum ama boşuna korkmuşum. uyudum uyandım herşey bitmişti.. narkozdan uyanır uyanmaz çevremdekiler agzından nefes al burnundan alma diyordu sürekli,biraz paniklemiştim:):)
arkadaşlar 6 mayısta ameliyatım var. eski burun resimlerimi ekledim, gelişmeleri takip etmek isteyenler arkadaşlık talebi gönderin... ameliyattan sonra adım adım resimlerimi paylaşıcam. çoookkk heyecanlıyım kızlaaarrr...burnum kemerli, kıkırdak ve et varmış onlar da alınacak...hayırlısı:)
ameliyat sonrası ziyaretime de gelebilirsiniz canlı canlı görmüş olursunuz:18:
herkese sevgileeerrrrrr
slm arkadaşlar. turkuazsu, tugurun da dediği gibi bu ağrılar çok az hatta bnm gibi kimi insanlarda yok bile:) ben hiç ağrı çekmedim hiç ağrı kesici kullanmadım ilk gün dışında o da bilemediğim için neyle karşılaşacağımı başlar maşlar mazallah diye aldım ağrı kesiciyi ama baktım bişey yok bıraktım. hissettiğin şey ağrı değil de fenalık. yani ağızdan nefes almak boğazını kurutuyo dudakların çatlıyo. hele bnm gibi su hastası bi insansan lıkır lıkır su içememek koyuyo insana:) bir de sanki biri burnunu sıkıyomuş gibi işte rahat değilsin ama bunların hiçbiri ağrı sızı şeklinde değil. ameliyattan bu yana hissettiğim tek acı yavuz bey burnumdaki kocaman bir kabuğu almaya çalışırken oldu. bu arada tıp merkezinin anestezisti de çok iyiymiş. genelde öyle diyorlar. narkozdan başka ameliyatlarda kötü uyananlar bu kez bunu yaşamamışlar. ben kendi adıma pamuk gibi sessiz sedasız uyandım. sonrasında da herhangi bir kusma olayı falan olmadı. narkozun tek etkisi 2 gün uyuyamamam oldu. bu da kimi hastalarda olurmuş. ama dediğim gibi olayınhiçbir anında ağrı sızı yaşamadım. kalan sıkıntıları da gün geçtükçe daha iyi olacak diye düşündükçe atıyorsun zaten.
bantıda çıkardım.. ama begenmedim sanırım burnumu.. kafam karıştı.. ne ucu farklı ne kanatlar.. sadece kemer gitti sanırım..
kaç beden oldu tam bilmiyorum şu an :) ama 80 sanırım, çok büyük istemedim öyle de olmuş, gayet normal duruyolar tabi zamanla şişler inince küçülüyormuş biraz daha.
Ameliyattan sonra ilk 3 gün çok sıkıntı çektim ama o da burunla ilgiliydi göğüs ağrılarını hissetmedim bile. Sadece dikkat etmen gereken sadece burun olmuyor, bütün vücudun ameliyatlı gibi oluyor o zaman da o zor oluyor. 10 gün çoraplarımı bile annem giydirdi bana :) 1 haftadan sonra zaten nerdeyse hiç ağrı sızı kalmadı. Bugün tam 2 hafta oldu, çok şükür her ikisinden de bir ağrım sızım yok. :)
hadi ya:S fotograflarını koyabilir misin cok merak ettim
Muhtemelen benimde öyle olacak... açık teknikle mi , kapalı teknikle mi ameliyat oldunuz?
benim korktugum başıma geldiya benim de en korktuğum durum bu aslında,ameliyattan sonra burnu beğenmemem yada çok bir değişiklik görememem...çünkü insan çok emek harcıyor,çaba sarfediyor buyüzden karşılığını almak istiyor
inşallah cnm. ameliyattan 2 sa sonra falan başlıyosun su içmeye. sıvı tüketin bol bol diyo zaten hemşire. akşamüstü yemek de getiriyolar. ama çorba ve kompostadan oluşuyo yemek. ilk başlarda içerken biraz zorlanaiblirsin ağzımdan nefes mi alsam lokmayı mı yutsam tuhaflığı oluyor:) ilk 10 gün bnm üst dişlerim de hassastı o yüzden bayağı biir süre sert yiyecekelrden uzak durdum. zaten atel çıkana kadar nerdeyse çorba puding gibi şeylerle beslendim. ama doktor demiyr bunu o herşeyi yiyebilrsn diyor çıkarken ben sadece üst dişler hassas diye böyle yaptım.yorumun için çok sağol scorpio :) içimi rahatlattın valla,inşallah ben ve diğer ameliyat olacak olan arkadaşlarıım senin gibi ağrısız atlatırız bu süreci :)
buarada ameliyattan sonra kaç gün su içemiyoruz yada yemek yiyemiyoruz acaba?
Burnuna odaklanma bütüne bak, yeni burnun bütünü hiç mi etkilemedi?
Bende kapalı teknikle oldum ve bir sitede bu tekniği seyrettim, ucu toparlayıp kemiği kesiyor, onun dışında burnun aynı burun:)) lakin anladığım kadarıyla burun oturmaya başladıkça yani deri esnekliği toplayınca burun ucu biraz daha kalkıyor, şu an çok yeni ve deri , çıkıntı kemikten dolayı çok gevşek, zamanla oturur umarım...
Benim alçım açılmadı ama kendimi şimdiden bu duruma hazırladım, zaten artık o kalkık cuk burunlar demode olmuş :)))
benim korktugum başıma geldiveli beyle görüşmeye gittigimde sorcam düzelcek mi diye umarım böyle kalmaz.. yoksa 2. ameliyatı düşünüyorum.. oooof of
fotograf falan çektirmek istemiyorum hiç.. eski burnumun kemersizi sadeceikinci ameliyatı düşünüyorum
ben 17 mayısta ameliyat olucam kısmetse yani çok az kaldı,sadece 2 hafta..ama şimdiden baya bir korku sardı beni :) ya bende ölüm riki gibi korkular yokta ameliyat korkusu var..sen ameliyatın en çok hangi kısmından korkuyorsun,narkoz kısmından mı?
buarada saol canım,hepimiz için hayırlısı olsun :)
kızlar fotograflarımı yükleyecegim simdi isteyenler bakabilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?