oturanların aile birliğine saygı duyup duymamasına bağlı bir durum. henüz evli değilim, amcalar ve iki hala, babanne aynı binada oturuyoruz. hiç bir sıkıntısını yaşamadık. ama herkes birbirinin özel hayatına, özlük haklarına saygılı. herkes sorumluluklarının bilincinde. böylesi de gördüğüm kadarıyla nadir olan bir durum. ihtiyaç anında destek olunur, kışlıklar imece usulü yapılır.Kızlar peki altı ustlu oturmak icinde mi aynı şeyi düşünüyorsunuz merak ettim de kapı girişi farklı 2 katlı binada
beğenmek yetmedi. Ne.kadar doğru yazmışsınız.Evlilik nedir allasen ?
Birini çok sevdim , onunla yasalar önünde karı koca olalım ve birbirimizi çok sevmeye
devam edelim mi ?
Tabi burada nerede ve kimlerle oturduğumuzun bir önemi yok mu ?
Bak adı bile "ev" kelimesinden türemiş .
Evlilik yeni bir ev , yeni bir hayat kurmaktır . Yasal sevgililik değil.
Öyle elli ayaklı , hürmetli değilim , pek iş bilmem , bi evi de çeviremem ... bir kadının kanatları altında olalım , o pişirsin ben tabak toplarım , o yönetsin ben alışverişe çıkarım ...
3 gün sonra anne/baba olacaksınız . Önce bir evde tek başına yaşabilecek , iyi kötü bir evi çekip çevirebilcek hale gelin ki ; sonra ebeveyn olarak güvenilir olabilin .
büyük konusmak ıstemıyorum ama +1 de benden:)Kayinvalidem melek olsa, ev de dubleks degil yalı olsa yine de birlikte oturmam...
Evlilik de güzel.. mesela her şeye burnunu sokan eş tarafın yoksa.. veya onlar varsa bile eşin buna fırsat vermiyosa.. hele ki bi de iyi bi adam bulmuşsan tadından yenmez diye düşünüyorumBana öle mantıklı geldiBekara karı boşamak kolay biliyorsun Burada ki evlilikleri okuyunca kabus ayoll aksiyon - macera sürekli hayatınız da En güzeli bekarlık
O kalanlar ne sıkıntılar yaşamış ama.. bi tanesi teyzem olur aynı evde 15 kişi yaşamışlar.. 5 yıl boyunca.. sonra oğlu evlenirken gelini evim sana yakın olsun hatta boş daire varsa yanına geleyim demiş.. teyzem de aman kızım uzak olun mutlu olun ben yaşadım biliyorum onun sıkıntısını.. rahat rahat gezmeye bile gidemiyceksin baskı altında hissediceksin kendini demiş.. bunu kv gelinine söylemiş siz düşünün artık..eskiler olsa bir bir göz oda da üç aile kaldık derdi. şimdi koca duxlex e ev ev üstünde olmaz deniyor. Karar sizin
aynı evin içerisine girince durum değişir sabah akşam birlikte olduğun kişilerin her haline şahid olacaksın ve hiç kimsenin her vakti eşref vakti değildir . gelin olarak gidince hürmet iş güç bekleyecekler hadi diyip eşinle onlardan habersiz çay içmeye bile gidemeyeceksin bir süre sonra batabilir bu durum. ama evde hizmetli yardımcılarınız olacaksa durum değişir sofra kurmayacak toplamayacak temizlik yapmayacaksan vs... iyi düşünün çünkü 10 sene kirada oturup sağlıklı mutlu olmak var 2 sene içinde sinir hastası olup eşinize evlatlarınız hakettiği sabrı özveri ve anlayışı eşinizin ailesine heba etmeniz de var . ALLAH yar ve yardımcınız olsun doğru karar verirsiniz inş .Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum
aynı evin içerisine girince durum değişir sabah akşam birlikte olduğun kişilerin her haline şahid olacaksın ve hiç kimsenin her vakti eşref vakti değildir . gelin olarak gidince hürmet iş güç bekleyecekler hadi diyip eşinle onlardan habersiz çay içmeye bile gidemeyeceksin bir süre sonra batabilir bu durum. ama evde hizmetli yardımcılarınız olacaksa durum değişir sofra kurmayacak toplamayacak temizlik yapmayacaksan vs... iyi düşünün çünkü 10 sene kirada oturup sağlıklı mutlu olmak var 2 sene içinde sinir hastası olup eşinize evlatlarınız hakettiği sabrı özveri ve anlayışı eşinizin ailesine heba etmeniz de var . ALLAH yar ve yardımcınız olsun doğru karar verirsiniz inş .
aklıma gelmişken küçük olsun bizim olsun diyip daha mütevati bir muhitte mütevazi bir evde ev alabilirsiniz
Doğru aynı ev içerisinde anne evlat abla kardeş bile sorun yaşarken eşin ailesi ile sorun yaşamamak mümkün değil. birde kan bağı olmadığı için katlanarak büyüyen bir kin ve nefret oluşurHizmetli, yardımcı olsa bile sorun çıkabilir.
Yaşlılar erken kalkar hafta sonu, gençler uyumak ister. Kahvaltıya beklerler, erken gitmeyince sorun yaparlar, surat asarlar.
Yemek saatini başka vakitte yemek isterseniz, onlar beklerler.
Hizmetçiyi kim idare edecek mesela? Kayınvalide sabah 8'de evi süpür dese, gelin o saatte gürültü yapma, ben uyuyacağım dese???
Ya da kv bugün patlıcan yap dese, gelin kabak yap dese???
kendi ailenizle huzursuz olurken onun ailesiyle rahat olacağınızı mı düşünüyorsunuz? ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ev ev üstüne olmaz. ev senin olmaz. siz ayrı bir aile olacaksınız. ama aynı evde olunca ayrı bir aile değil siz onların aileye dahil olmuş olursunuz. bir arkadaş çok güzel yazmış. evde rahat olmazsınız her istediğinizi yapamazsınız. Şuan çok çok güzel anlaşıyor olsanız bile aynı evin içine girince huzursuzluklar başlar. anne babası kardeşleriyle kötü olmaya da gerek yok. herkesin ev alması gerekmiyor. huzur herşey den daha önemli. birde o yapılan hesaplar hiç bir zaman tutmaz. eşiniz askere gidene kadar ev alamazsınız. tek başınıza orda kalmak durumunda olursunuz. ev aldığınızı varsayarsak bile o askere gitmeden önce evin borcu bitmeyeceğine göre her şekilde söylediğiniz şartlar geçerli olacak yani. o askerde siz evde çocuk ve borçlarla....çünkü 31 yasındayım askere gitmesine 2 sene var 2 senedirde beraberiz ve ailemde huzursuz oluyorum. akşam bi yemege gidemiyoruz, tatile gidemiyoruz, annesi yemege davet etse bizimkiler ne münasebet o senin neyinki diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?