Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

gerçekten iyi iseler eşinle anlaşarak 1 veya 2 yıl idare edebilirsin ama keşke yukarısı tek size ait olsa banyo wc olsa daha iyi olurdu

Yahu çalışıyorsun, eşin de çalışıyor olacak muhtemelen (çalışıyor yani) e neyin nesi bu muhtaçlık? Muhtaç değilsiniz. Mecbur kalınır hadi idare edersin ama bunda bi mecburiyet yok ki. Kira ver ne olacak ya da çok istiyorsan bir yolunu bul ucuz bir ev al. Yeter ki kayınvalide ile oturma. Kayınvalide zaten tek başına yeten bişey, bi de görümce var. Ev dubleks ama derdi de dubleks. :) Kendi evinde, düzeninde eşinle istediğin gibi kullanabildiğin ev rahatlığı mı daha önemli yoksa para mı? Tarafını seç. Uzun lafın kısası sakın yanaşma.

bir konuyu daha eklemeden edemeyeceğim. siz ailenize aldığınız evin kredisini ödemek için çalışırken kayınvalideniz bebeğinize bakacak.... cidden bunun böyle olacağını ve sorunsuz herkes mutlu mesut olacak inanıyor musunuz?

Biz 7 senedir evliyiz. Eşimle ilk dört yıl yurtdışında yaşadık, işlerimiz oradaydı, daha sonra Türkiye'ye dönüş yaptık ve son üç yıldır bahsettiğiniz gibi site içinde bir villada annemle yaşıyoruz. Eşim de ben de gayet memnunuz. Ayrı bir eve çıkmayı düşünmüyoruz. Eşim aksine annem tatile falan gittiğinde döneceği zaman seviniyor. Annem de neredeyse hiç durmuyor evde, ablam yurtdışında, bir buçuk ay onun yanına gidiyor sonra yazın ve sonbaharda 5 ay yazlık evimize geçiyor. Birarada olduğumuzda da çok keyifli vakit geçiriyoruz. Yani bence tamamen yaşayacağınız insanlara bağlı bir durum. Eğer size çok karışmayacaklarsa ve evde hizmet beklemeyeceklerse, birbirinize karşılıklı saygı duyacaksanız gayet de güzel birarada yaşanıyor.

Konu sahibi ailesine ev almis onun kredisini ödüyor sevgili/nisanli henüz okuyor ve bedeli askerlikte yapabilir.

Hayatım ben evlendikten 2 sene sonra kvdem ile aynı eve çıktık. Çalışıyordum ve çocuğuma bakacakti. Çok iyi anlasiyorduk. Hiç endişe etmemiştim. Ama canım madalyonun öteki yüzü öyle değilmiş. Diğer arkadaşlarıma ozeniyordum. Ne güzel yalnizlar esleriyle diye. 38 yaşındayım muhtemelen senin ablan yaşındayım. Bu karar yanlış diyorum. Denendi yani

Paran olmsnda huzurn olsun bsver calıstıgını kıraya ver kalan ıkı kurusu huzurla ye derım cunku ne kadar ıyı de olsa olmaz hem bı evde aranız bzulacagına ayrı evde hep byle ıyı kalırsınız snucta aynı ev yız goz olursunuz ne gerek var

Aslinda boyle konulara pek karismayi sevmem ama madem sordunuz Bencede asla kabul etme derim :) esinle herzaman gullukgulustanlik olmuyor yeri geliyor kavga ediyorsunuz ama kayinvalide ve gorumce olan bi evde cok ta hos olacagini dusunmuyorum.arkadaslarmnda dedgi gibi kayinvalide yada gorumcenizle en ufak yanlis anlasilmadan bile araniz acilabiliyor.yani evlenince hersey degisebiliyor .tekrar takrarr dusunun derim

Ben dublexte oturuyorum kayınvalidemle tavsiye etmem mümkünse kiraya gidin hatta 1+1 tutun olmadı gece mesaiye kalın kiraya çıkın öyle yani

Konu sahibi ailesine ev almis onun kredisini ödüyor sevgili/nisanli henüz okuyor ve bedeli askerlikte yapabilir.
Bence ikisi de evlenmeye hazır değil maddi yönden. Evlilik yapılacaksa tarafların maddi yönden hazır olmaları gerekir. Konu sahibinin ödediği ev kredisi eşini ve evliliğini ilgilendirmiyor aslında. Yani şöyle, eşi ve evliliği için yaptığı bir borç olmamasına rağmen bundan eşi doğrudan etkilenecek. Diğeri ise henüz okuyor, onun durumu daha da vahim. Ona girmiyorum bile. Ama yine de hayat onların, seçim onların. Yaşanacak böyle kabak gibi gözüktüğü bir evliliğin bana göre baş harfi bile olmaz ama insanlar farklı düşünüyorlar.

o zaman siz erkek tarafı olarak bu sorumluluğu alacaksınız ev acmak ve almak yada yardım etmek erkek tarafının işi diyecektim. ki dedimde biz sana ev alamayız ama para biriktir diye evimizi acarız al sana destek dediler
O zaman evin işini de evin gelin kızı yapar şekerim. Al sana gelenek. Beğendiğimiz geleneklerimizi alıp beğenmediklerimizi almamak çok komik geliyor.

Birikim için iyi olur da arada çok problem olur. Kimse kimsenin kusurunu kapatmıyor bu devirde. Herkes açık arıyor. Yine de senin bileceğin iş tabi.

çünkü 31 yasındayım askere gitmesine 2 sene var 2 senedirde beraberiz ve ailemde huzursuz oluyorum. akşam bi yemege gidemiyoruz, tatile gidemiyoruz, annesi yemege davet etse bizimkiler ne münasebet o senin neyinki diyorlar.

küçük de değilmişsin

kaynana lafı sözü daha da batar

yan bana öğretiyor vs demez insan o yaşta

cidden şu an eşin ne iş yapıyor sen ne kadar kazanıyorsun

zira sen 31 isen o da 21 değildir herhalde dedim

parayı kenara atar biriktirir kv kahrı çekerim demek için yaşlısın bence

yani 18-25 arası çekerim sonra hayat benim denir de 40 a kadar kv ile yaşa sonra huzur zor

ben önce öyle sandım. üst komple benim sandım ama değilmiş işte asagıda baska oda yok onun salonda yatması gerek o zaman onu kabul etmez

o zaman evin dubleks ya da 3+1 daire olmasının ne önemi var ki

3+1 de de aynı olur herkese bir oda

o nasıl dubleks

sadece 3 oda bir de salon mu var

aşağıda başka oda yoksa zaten evin bir esprisi yok ki

Valla her şeyi geçtim zaten kizlar gerekeni yazmış .
Büyük konusmiyim ama ben kendi anne baba kardesimi birakip evimden çıkıp esimin anne baba kardesinin yasadigi evde yasamam.

Evliliğin hic bir anlami kalmaz.
Rahatlığı gectim ama eger maddi yönden hazir değilseniz zaten evlenmeyin.
Birde şu var illa her evlenen kendi evinde oturmuyor kiraya ciksaniz idare edersiniz bence.
Az olsun öz olsun benim olsun kafam agrimasin havasindayimdir hep ben.

Şartların böyle gelişmiş, ön yargılı olma bence her kayınvalide kötü değil, insanla anlasmak en zor sey, yeri gelince kendi annemizle bile kavga ediyoruz .evlilik zor bir surec, idare etmeyi ogreneceksin. Biraz sabret Allah sana en guzelini verir . Kalbini kotu etme o da esiin anne ve babasi esin icin onlari sev idare et kazanirsin

.
Dublex daire de olsa sonuçta tek bir daire.Mutfağı,salonu bir olacak,yemeniz,bulaşığınız,ev düzeniniz ortak olacak.
Müstakil ev desen yine zor.Ben aynı apartmanda,ayrı dairede yaşamayı bile sakıncalı buluyorum.

Elit semtte demişsin.Eğer gerçekten elit bir semtte ise,orayı alana kadar orta halli bir sitede 2 daire alabilirlerdi.
1 kızları 1 oğulları varsa,oğullarına ev almayı düşünebilirlerdi.
Bence baştan hesap etmişler,büyük ev alalım hep beraber otururuz diye düşünmüşler.
Bu şekilde başta birlikte oturup para biriktiririz diyenlerden başarılı olanı çok az duydum.Baştan öyle girilir,o para bir türlü birikmez,kayınvalide bırakmaz,kocalar annem yaşlı der falan ölme eşeğim ölme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…