Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

a

akıllıdır sevgilim ama hayat zor işte. işte bu sebeplerden benim de ailem istemiyo şu anda.ev almak esya dizmek erkek işi diyolar. ben çok arada kaldım

Bu devirde erkek işi kız işi diye birşey var mı hala yaaa? Biz herşeyi kendimiz aldık mobilyasından iğne ipliğine kim elinde ne varsa ortaya koydu yuva kuruluyor böyle hesapların peşinde olan insanları anlayamıyorum

Ben oturmazdım.
Siz yeni evlisiniz ve görümcenizle aynı katta yaşayacaksınız. Mutfağınız dahi olmayacak,kendinize ait banyonuzda (ebebeyn banyo varsa bilemem),hiç özeliniz olmayacak. Yemeği dahi maaile yiyeceksiniz.
Bir romantik başbaşa akşam yemeği,film keyfiniz dahi olmayacak.
Dünyanın en iyi,en melek insanları dahi olsalar,sizin özel alanınız olmayacak hemde en güzel zamanlarınızda.

benim müstakbel kayınvalidem de şu an çok iyi kız kıza gezicez eğlenicez canım ciğerim diyor (inşallah evlenince değimez) ama yine de aynı evde hatta aynı apartmanda oturmayı kabul etmem olmaz yani ne kadar iyi olursa olsun . yeri geliyor öz annemize bile kızıyoruz tartışıyoruz

ayrıca neye güvenerek evlenmeye kalkıştınız ki ev yok borç var askerlik yok

Sizin durumunuzda evlilik için erken karar alınmış gibi..

Ayrıca kayın ailemi ben çok severim Öyle boyle değil ama bi yerden sonra da insan kendi köşesini arıyor yani..

Senin ailen cok akilli. Evi kiz odesin, esyayi damat odesin. Kusura bakma canim ama disardan bakinca boyle gordum.

Konu sahibi de akıllı.
Eve maddi katkıda bulunmayacak, çocuk olunca baktıracak.
Hı ayrı eve karar verirlerse o da bunun erkek tarafının görevi olduğunu düşünüyor zaten.

bir odalı olsun evin ama ayrı olsun. bak ne güzel iyiymişsinizde kötü olmaya gerek yok.
ha bakıma muhtaç olan taraf olur eyvallah. ama bu şekilde gerek yok. bir de bir ev kiralayamayacak çiftler evlenmemeli bence. bu çok önemli çünkü.

evin dunlex olması mutfagın salonun ortak kullnım alanı olmasını engellemiyor sonucta aynı evin içi

Akıl var fikir var, sen daha yeni evli olacaksın, her özel durumunda görümcenin yan odada olmasını hazmedebilecek misin?
Yeri gelecek gecenin bir vakti pijamanla balkonda oturup eşinle kahve keyfi yapmak isteyeceksin, yeri gelecek eşinle güzel bir filmi başbaşa izlemek isteyeceksin...
Hadi bunlar ince noktalar, her özel anını başkalarının gölgesinde yaşamak nasıl bir düşünce senin için?
Eğer bunları "evet nolacakki" olarak karşılıyorsan buyur otur kayınvaliden ve görümcenle.

Ama 3-5 aya kalmaz mutsuzluğun ile alakalı bir konu açarsın.

ilk izlenim önemli
ilk başta laçkalaşmamak için bile ayrı oturulmasından yanayım ki

soğan ekmek yer evimde oturayım derdim yerinizde olsam
kimseyi aynı eve girmeden tanıyamazsınız
melek de olsa ev ev üstüne olmuyor

Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim.

Yani üst kat komple sizin de değil.
Ve içerden girişi var.
Kv kp melek bile olsa aynı evde yaşamam.
Ne özel kalır ne bir şey.
İstediğiniz zaman odanıza çıkamazsınız, sarılıp tv izleyemezsiniz, baş başa bir şey yapamazsınız.
Ne anladım o evlilikten.
Kira vermeyi tercih ederim.

eskiler olsa bir bir göz oda da üç aile kaldık derdi. şimdi koca duxlex e ev ev üstünde olmaz deniyor. Karar sizin

Bu kadar borç harç ve askerlik yapmamış bir adamla evlenmeyin zaten.
Askere gitsin gelsin, borçlar azalsın, ev geçindirecek duruma gelin öyle evlenin.
Bu ne acele?

k.validen çalışıyormuş ilerde çocuğuna nasıl bakacak.

okul bitmemiş, maddi durum kötü. k.valide ve k.pederin eline bakacaksınız. şimdi ihtiyacın olduğunda ailenle ortak harcamalarınız istersin. ama onlardan para isteyebilecek misin? müstakbel eşin gitti askere o zaman ne olacak. şahsen ben eşimden bile para isterken zorlanıyorum, sen kaldı ki onun ailesinden istemek zorundasın. diğer konulara girmedim bile. evin içinde özgür olamayacaksınız. neden bu kadar acele ettiniz ki. o kadar içli dışlı olmaya gerek var mıydı?

evlendikten sonra kendi öz ailemin evinde rahat edemiyorum. evimde badana oldu, 3 gün ailemde kalmak zorunda kaldık ama rahat edemedim.

Altina imzasini atan kac tane kk kadini cikar? Arkadas cok ama cok hakli.
Bir de ceyizim olmayacak derdine düsmüssün. Amac ne?
Sevdigin adamla mutlu olmak. Amac bu olduktan sonra gerisinin önemi yok. Herseyiniz hemen olmaz, zamanla oturur. Bak örnek olarak esim evi tuttu esya aldi ama koltuk yatak gibi temel seyler. Evim öyle bostu ki halimiz bile yoktu. Sonradan doldurduk. Pahali yemek takimlarim olmadi ilk zamanlar. Yeni gelin evim olmadi. Hatta sorunlari bile vardi evin. Yurt disina geldim ben, ya kayinvalidede kalip evimi kendim düzecektim ya da yari bos evde durup ilk zamanlari ama öyle ama böyle esimle gecirecektim. Ha evim ayri diye kayinvalide rahat durdu mu, a ah durmadi ama o konu da ayri. Biz kendi evimize zamanla alistik zorluklari beraber astik.
Ha özendim yeni gelin evlerine ama pirlanta gibim kocam vardi. Sevgimizle herseyin üstesiden geldik. Ben yemek yapmayi ögrendim. Tutumlu olduk. Iki sene sonra da arabamizi aldik. Sifir borcumuz var.
Sen kendi evinin kralicesi ol.
Bak yardim edenim yok ama bekliyorum cocugumu kendim büyütüyorum. Herseyim tam olmadi ama neye göre tam. Neye ihtiyac duyar insan yasamak icin?
Sunu biliyorum cok zorluk yasadim adim karakterimden bir adim ödün vermedim. Sabrettim ve direndim. Eksilerini göze aldim hayatin. Beni deli gibi seviyor hala esim. Ceyiz önemli degil, eksiklikler giderilir. Sahi neden bosaniyor o kadar insan? Sabirsizliktan, tahammülsüzlükten.. Bir dolu sey. Sevgin senin ceyizin. en degerli varliginda esin olduktan sonra o evlilik uzar gider. Sana birkac tavsiye de benden. Umarim mutlu olursunuz =)

Gorumceniz için alt yerde hiç oda yok mu? Eğer o olmayacaksa olabilir. Ev eşyası da pek almazsınız. Parayı biriktirip ev satın alırsınız. Eşyanizi da ona uygun alırsınız. Kirada surünmezsiniz. Ama kesin biriktirme şartı ile. Hatta para size ait yerde biriksin.
Diğer türlü de olur. Kirada fazla masrafa girmeden ev eşyası ihtiyaç alirsiniz abartısiz düğün yaparsınız. Siz de çalışır biriktirirsiniz. Durumunuz yoksa bazı şeylere katlanacaksiniz. Ya da hiç bu yola baslamayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…