Dudak Dolgusu yaptıranlar

Güzel olmuş canım,önemli olan zaten kişinin sonuçtan memnun kalması ve isteigi sonucu alması :34:

sizinki cok hos olms,bende sadece ortasını dolgu yaptırıcam cünkü dudaklarım kalkık zaten sırıtsın ıstemıorm,gögüs silikonlu fotograflara bakınca içim şişiyor benım gogüsler dogustan 100 beden,o agırlıgı tasımak o yükü çekmek işkence gibi,elimde olsa kesip atarım:))

sizinki cok hos olms,bende sadece ortasını dolgu yaptırıcam cünkü dudaklarım kalkık zaten sırıtsın ıstemıorm,gögüs silikonlu fotograflara bakınca içim şişiyor benım gogüsler dogustan 100 beden,o agırlıgı tasımak o yükü çekmek işkence gibi,elimde olsa kesip atarım:))

Teşekkür ederim canım :34:

Gögüs konusuna gelince valla ben o dolgunluga kavuşmak için ameliyat masasına yattım :9: Ama önemli olan dolgun büyük olması degil aslında.Dik,dolu dolu duran,sizi rahatsız etmeyecek bir büyüklükte gögüslerin olması..Herşey yerinde,kararında güzel oluyor.Aşırısı her zaman kötü sonuçlar verir..Bende aşırı bir sonuç oldugunu düşünmüyorum.O yüzden mutluyum :16: Sizi rahatsız ediyorsa gögüslerinizin boyutu küçülttürebilirsiniz tabi..Neden olmasın :34:

Teşekkür ederim canım :34:

Gögüs konusuna gelince valla ben o dolgunluga kavuşmak için ameliyat masasına yattım :9: Ama önemli olan dolgun büyük olması degil aslında.Dik,dolu dolu duran,sizi rahatsız etmeyecek bir büyüklükte gögüslerin olması..Herşey yerinde,kararında güzel oluyor.Aşırısı her zaman kötü sonuçlar verir..Bende aşırı bir sonuç oldugunu düşünmüyorum.O yüzden mutluyum :16: Sizi rahatsız ediyorsa gögüslerinizin boyutu küçülttürebilirsiniz tabi..Neden olmasın :34:

annem izin verse bi dakika beklemicemmmm:))))))

Rubycim sende ,dudakların da harika görünüyor .

Kızlar ağlayacağım resmen ya :25: ben ailemde dahil ,çevremdeki kimseye dolgu yaptırdığımdan bahsetmedim .Dudaklarım kalın olduğu için hiç farketmezler sandım :25: düşündüğüm gibi oldu kimse anlamadı fakat herkes morluğu soruyor .
Annem ve babam birisi ile öpüştüğümü, ondan bu hale geldiğimi sanıyorlar :5: söylesem bir dert ,söylesemem ayrı bir dert. İki ucu b.klu değnek yani .

Bu dolgu işlerini morluk oluşmadan atlatan kimse yok mu :50:

Son düzenleme:
merhaba öncelikle hepinize geçmiş olsun.çok güzel olmuştur eminim.resimlerinizi görmek isterim.benim 1 tüp kullanıldığı için yalan söylemeye gerek yok gerçekten feci bir ağrı hissettim.fahri bey'in yaptığında bu kadar ağrım olmamıştı.belki burun ameliyatlı olduğu için ağrım çok olmuş olabilir ama öyle olduğunuda zannetmiyorum.morluk olayına gelince sadece bir mercimek tanesi büyüklüğünde oluşmuştu.2.günün sonunda şişlik ve morluk kalmamıştı.ben de daha önce çapraz tekniği bilmiyordum.ama doktorunuza sadece dudak ortası etli görünsün diye çapraz teknik istiyorum derseniz yapacaktır.buyrun bu da son resmim.sanırım 2 haftayı geçti.

Eki Görüntüle 487809
rubycim forumda senı ne zaman gorsem dolgu yaptrasım gelıyor o kadar sahane gorunuyorkı:1:merak ettıgım hangı dolgu malzemesını onerırsın anladıgım kadarıyla ılk dolgunla ıkıncı dolgunda ayrı seyler kullanıldı degılmı canım

Kızlar ağlayacağım resmen ya :25: ben ailemde dahil ,çevremdeki kimseye dolgu yaptırdığımdan bahsetmedim .Dudaklarım kalın olduğu için hiç farketmezler sandım :25: düşündüğüm gibi oldu kimse anlamadı fakat herkes morluğu soruyor .
Annem ve babam birisi ile öpüştüğümü, ondan bu hale geldiğimi sanıyorlar :5: söylesem bir dert ,söylesemem ayrı bir dert. İki ucu b.klu değnek yani .

teşekkür ederim canım.o morluğu fondoten ile kapatıp üzerine sürersin rujunu bir şey farkedilmez.

rubycim forumda senı ne zaman gorsem dolgu yaptrasım gelıyor o kadar sahane gorunuyorkı:1:merak ettıgım hangı dolgu malzemesını onerırsın anladıgım kadarıyla ılk dolgunla ıkıncı dolgunda ayrı seyler kullanıldı degılmı canım

teşekkür ederim canım.umarım kısa zamanda istediğin dudaklara kavuşursun.bana kalsa teosyal kiss derim.ama bu sefer surgiderm kullanıldı.teosyal'in 15 ay kalıcılığı var iken ben de 22 ay kalıcılığı oldu.hiç topaklanma yapmadı asimetrik bir şekilde erimedi.bu kez surgiderm'i tercih ettim.çünkü fahri bey'in teosyal için verdiği fiyat bana fazla geldi.euro üzerinden sanırım 1000 lira demişti.

Ayy çok kötü bir durum olmuş yahu..Fondoten ve üzerine ruj deneseydin keşke..Geçti şimdi tabi bundan sonra yapsan bu seferde kapatmaya çalışıyor diye iyice dikkat çekeceksin :50: Bende hiç morluk olmamıştı.Üstelikte iki tüp uygulandı.Anlamadım cildin yapısındanmı,doktorun elindenmii nedendir bilmiyorum:26: Keşke düştüm,çarptım,dişim oraya geldi ısırmışım falan gibi şeyler söyleseydin :31:

Ayy çok kötü bir durum olmuş yahu..Fondoten ve üzerine ruj deneseydin keşke..Geçti şimdi tabi bundan sonra yapsan bu seferde kapatmaya çalışıyor diye iyice dikkat çekeceksin :50: Bende hiç morluk olmamıştı.Üstelikte iki tüp uygulandı.Anlamadım cildin yapısındanmı,doktorun elindenmii nedendir bilmiyorum:26: Keşke düştüm,çarptım,dişim oraya geldi ısırmışım falan gibi şeyler söyleseydin :31:

Ya sorma canım :50: çok kötü bir tercübe oldu bu bana .
İnan o an hiç aklıma gelmedi :26: yüz yogası yaparken oldu dedim ,yemediler yalanımı tabii :1:
Dediğin gibi annemin fondeteninden sürüp ,arkasına ruj geçtim ama bana mısın demedi .Ya benim cildim hassas ya da yapan kişinin eli ağır .

0.3 ml beni bu hale soktu ,sen 2 tüp uygulatmışsın hiç morluk oluşmamış ne güzel :nazar: umarım bundan sonrakinde de yaşamazsın .

Gene yaptırısam ne desem ki kızlar ,itiraf etsem mi :( söylersem diyecekleri şu olur ,adım gibi biliyorum ; "ihtiyaçın mı var ,mesleğin için neler yapabilirsin git onu araştır ,ona kafanı yor" derler .
Benim ailem çok karşı bu tarz dolgu ,estetik işlerine :5: o yüzden sakladım zaten.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun Maritsa,üzüldüm senin için.Özellikle ailenin düşünceleri eminim çok canını sıkmıştır.Neyse geçmiş gitmiş artık,olmuşa çare yok.
Ben de yarım tüp kullandım,4lük oluyor sanırım,benim de hiç morarmam olmadı ama doktor herkeste olabilir dedi,baştan uyardı.Yani sanırım doktordan kaynaklı değil de kişiden kişiye değişen bir durum.

teşekkür ederim canım.umarım kısa zamanda istediğin dudaklara kavuşursun.bana kalsa teosyal kiss derim.ama bu sefer surgiderm kullanıldı.teosyal'in 15 ay kalıcılığı var iken ben de 22 ay kalıcılığı oldu.hiç topaklanma yapmadı asimetrik bir şekilde erimedi.bu kez surgiderm'i tercih ettim.çünkü fahri bey'in teosyal için verdiği fiyat bana fazla geldi.euro üzerinden sanırım 1000 lira demişti.

Cok tesekkrler tatlm para biriktirip dedgndn yapaym o halde.benim dudaklarm cok inc e degil ama kucuk dar duruyor yuzume gore acaba kenarlara enjekte edilip daha genis gorunmesi saglanabilrmi tatlim?

Cok tesekkrler tatlm para biriktirip dedgndn yapaym o halde.benim dudaklarm cok inc e degil ama kucuk dar duruyor yuzume gore acaba kenarlara enjekte edilip daha genis gorunmesi saglanabilrmi tatlim?

zannetmiyorum.dudağa dolgu girince büyük olan ağız bile küçülür.zaten ağzın dar ise yaptırma.ama farklı müdahale edebilir fahri bey.bir konuş derim.

Geçmiş olsun Maritsa,üzüldüm senin için.Özellikle ailenin düşünceleri eminim çok canını sıkmıştır.Neyse geçmiş gitmiş artık,olmuşa çare yok.
Ben de yarım tüp kullandım,4lük oluyor sanırım,benim de hiç morarmam olmadı ama doktor herkeste olabilir dedi,baştan uyardı.Yani sanırım doktordan kaynaklı değil de kişiden kişiye değişen bir durum.

Evet tatlım doğru diyorsun :50:.
Hangi madde kullandıldı ki sana canım .Bize surgiderm 24xp kullanıldı ,bir tüpü 0.8 ml'di .0.5 ml karamelizeye ,0.3 de bana uygulandı .
Bazı dolgu maddelerinin bir tüpü 1ml olabiliyor :40: bu arada senin dolgun ne alemde, erime var mı canım :26:

Evet tatlım doğru diyorsun :50:.
Hangi madde kullandıldı ki sana canım .Bize surgiderm 24xp kullanıldı ,bir tüpü 0.8 ml'di .0.5 ml karamelizeye ,0.3 de bana uygulandı .
Bazı dolgu maddelerinin bir tüpü 1ml olabiliyor :40: bu arada senin dolgun ne alemde, erime var mı canım :26:

Bana da 0.8 ml.lik Juvederm'in yarısı yani 0.4 ml.lik kısmı kullanıldı.
Benim dolgu bugün tam anlamıyla dudak şeklini aldı,ödemler kalmadı.Ben Cumartesi yaptırmıştım demek 3 günde geçmiş.
Erimekten kastın azalma sanırım,ben daha yeni yaptırdığım için azalma olmadı.Ödemler inince hoşuna gitmeyebilir demişti doktor ama bence bu hali çok daha güzel,ben çünkü anlaşılsın istemiyordum,sadece hafif bir dolgunluk istiyordum,istediğim de oldu.
Azalınca yine yaptıracağım aynı yere büyük olasılıkla.Zaten doktoru da çok sevdim.Çok tatlı bir kadın.

Kızlar size bir püf nokta...Bunu ben keşfettim tabi,herhangi bir bilimsel dayanağı yok.Ödemlerinizin geçmesini,dogunun yumuşamasını istiyorsanız diş fırçası ile hafifçe dudaklarınıza masaj yapın,kan dolaşımının hızlandığını dudakların daha çabuk iyileştiğini göreceksiniz.Ben zaten dolgudan önce de aklıma geldikçe yapardım,dolguları yumuşattığına da bizzat şahit oldum.Tavsiye edilir.

Bana da 0.8 ml.lik Juvederm'in yarısı yani 0.4 ml.lik kısmı kullanıldı.
Benim dolgu bugün tam anlamıyla dudak şeklini aldı,ödemler kalmadı.Ben Cumartesi yaptırmıştım demek 3 günde geçmiş.
Erimekten kastın azalma sanırım,ben daha yeni yaptırdığım için azalma olmadı.Ödemler inince hoşuna gitmeyebilir demişti doktor ama bence bu hali çok daha güzel,ben çünkü anlaşılsın istemiyordum,sadece hafif bir dolgunluk istiyordum,istediğim de oldu.
Azalınca yine yaptıracağım aynı yere büyük olasılıkla.Zaten doktoru da çok sevdim.Çok tatlı bir kadın.

Galiba ben dudakların ödemli halini daha çok seviyorum :) keşke hep öyle kalsalar :)
Juvederm'in yapısı nasıl ,topaklanma yaptı mi ?

Kızlar en iyi ,en kalıcı dolgu maddesi hangisi ki :26:

Son düzenleme:

Evet canım , kenarlara verilince istedğin kadar büyüyor .Ben yaptırdım biliyorum.Kesinlikle dudak genişliyor.

Son düzenleme:
Galiba ben dudakların ödemli halini daha çok seviyorum :) keşke hep öyle kalsalar :)
Juvederm'in yapısı nasıl ,topaklanma yaptı mi ?

Kızlar en iyi ,en kalıcı dolgu maddesi hangisi ki :26:

Topaklanma ilk günlerde oldu ama şu anda geçti,bol bol nemlendirici krem kullanmaya ve diş fırçası ile masaj yapmaya özen gösteriyorum.
Benim araştırmama göre en iyi malzeme Juvederm,ama diğerlerini bilemiyorum tabii.

Sık Kullanılan Dolgu Maddeleri :

Restylane,Perlane : İsveçli Q-Med firması tarafından üretilmektedir. Stabilize hyalüronik asit ve su içerir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan NASHA(Non animal source hyaluronic acid) tekniği ile bakteriyel fermantasyondan üretilir. 1996 yılında kullanıma girmiştir. Ortalama 6 aylık bir kalıcılığı vardır. Değişik bölgelerde değişik amaçlarla kullanılmak üzere üretilmiş farklı alt ürünleri vardır. Tümü yapısal olarak hyalüronik asit içerir ancak molekül büyüklükleri farklıdır. Her ml.'de Restylane Touch 500.000, Restylane 100.000, Restylane Perlane 10.000, Restylane Sub-Q 1.000 partikül bulundurur.

Rofilan Forte : Rofil Medical adlı Hollanda firması tarafından üretilmektedir. Stabilize edilmiş ve laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş hyalüronik asit içerir. Kalıcılığı 6-12 aydır.

Reviderm Forte : Rofil Medical adlı Hollanda firması tarafından üretilmektedir. Dextran ve hyalüronik asit içerir. Hyalüronik asit 4-6 ay içinde kaybolurken dextran molekülleri 1,5-2 yıl kadar daha hacmi korur. Etkisi uzun süreli olduğu için istenen hacim tek enjeksiyonla sağlanmaz. İlk enjeksiyondan 1 ay kadar sonra yeni bir uygulama ile istenen hacim sağlanır.

Juvederm : Botox'u da üreten Amerikan Allergan firması tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş yüksek konsantrasyonda çapraz bağlı hyalüronik asit içerir. Web sitesinde belirtildiği üzere FDA tarafından kalıcılığı 12 ay ve üzeri olarak onaylanmış olan tek hyalüronik asit ürünü denmektedir. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır. Juvederm Ultra ve Ultra Plus.

Hylaform : İnamed firması tarafından üretilmektedir.Horoz ibiğinden elde edilmiş hayvansal kaynaklı hyalüronik asit içerir. Hacmini 6-9 ay korur. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır.

CRM : Alman BioPolymer firması tarafından üretilmektedir. Daha önceden MatriDur ve MatriDex, MatriGel adı ile piyasada bulunmaktaydı. CRM(Covalent Reticulated Matrix) teknolojisi kullanılmaktadır. Patentli bir materyal olan Hylan gel içerir. Hayvansal kaynaklı olmayan tek ve çift çapraz bağlı hyalüronik asit ile dextranomer içerir. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır. Alt ürünlerin içeriği ve konsantrasyonu birbirinden farklıdır. CRM Dur'un 6-9 ay kalıcılığı vardır. CRM Dex 9-12 ay, CRM DX ise 12-14 ay civarında hacim sağlar.

Surgiderm : Fransız Corneal firması tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş hyalüronik asit içerir. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır. Surgiderm 18, Surgiderm 30, Surgiderm 24 XP, Surgiderm 30 XP, Surgilips, SurgiliftPlus. Surgiderm 18'in 6 ay kalıcılığı varken Surgiderm 30 XP'nin 12 aya kadar kalıcılığı vardır.

Puragen,Prevelle : Amerikan Mentor firması tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş hyalüronik asit içerir. Puragendeki DLX(Double Cross-linked Hyaluronic Acid) yani çift çapraz bağlı hyalüronik asit molekülü sayesinde 9-12 ay kalıcılığı vardır. Prevelle ise DLX içermez ve kalıcılığı 6 ay kadardır.

Esthelis, Fortelis Extra : İsviçreli Anteis firması tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş hyalüronik asit içerir. 4. kuşak dolgu maddelerindendir. CPM(Cohesive Polydensified Matrix) monofazik ve polidensifiye bir materyaldir. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır. Esthelis Basic, Esthelis Soft. 12 ay kadar kalıcılığı vardır. Fortelis Extra ise monofazik ve monodensifiye bir materyaldir. Dinamik çapraz bağlı molekülü sayesinde EVE(Extra Volumizing Elasticity) yani çok elastiki bir yapıya sahip olduğu ve hacmini sonuna kadar kaybetmediği iddia edilmektedir. Kalıcılığı 12 ay kadardır.

Teosyal : İsviçreli Teoxane firması tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş çapraz bağlı hyalüronik asit içerir. Farklı bölgelerde farklı amaçla kullanılan alt ürünleri vardır. Teosyal Fine Line'ın etkisi 6 ay, Global Action'ın etkisi 6-9 ay kadar sürerken Teosyal Ultra Deep'in etkisi 9-12 ay sürmektedir.

Visagel : Alman firması olan SurgicalConcepts tarafından üretilmektedir. Laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş çapraz bağlı hyalüronik asit içerir. Kullanılan Visalink teknolojisi ile elastikiyeti arttırılmış bir materyaldir. Kalıcılığı 6 ay kadardır.

Bioinblue : İtalyan Polymekon firması tarafından 2003 yılından beri üretilmektedir. Sentetik ve kalıcı olmayan bir materyaldir.  %92 su ve %8 Polivinil alkol içerir. Firma tarafından Polivinil alkolün birçok ilacın yapısında bulunduğu ve vücuda herhangi bir zararı olmadığı bildirilmiştir. 12-18 aya kadar hacim sağlar. Yüzdeki çizgilerin doldurulması ve dudak dolgunlaştırılması için kullanılır.

Revanesse, Redexis : Kanada firması olan Prollenium Medical Technologies tarafından üretilmektedir. Revanesse laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş çapraz bağlı hyalüronik asit içerir. Geçici dolgu maddesidir. İki formu vardır. 6 ay kadar hacim sağlar.  Redexis ise laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanmadan elde edilmiş çapraz bağlı hyalüronik asit ve dextranomer(sephadex) içerir. Hacim oluştururken yeni kollajen üretimini de sağlar. İki formu vardır. Redexis ultra 24 aydan uzun etkilidir.

Zyderm I, Zyderm II, Zyplast : Allergan firması tarafından üretilmektedir. Hayvansal kaynaklı(sığır) kollajen içerir. İlk kez 1981 yılında üretilmiştir. Zyderm I de 35mg/ml Zyderm II'de ise 65 mg/ml kollagen bulunur. Zyplast'ta ise kolllajen molekülleri çapraz bağla bağlanmıştır. Kalıcılıkları ve uygulandıkları bölgeler farklıdır. Zyderm I ve II 6 ay kadar kalıcı iken Zyplast 12 aya kadar kalıcıdır. Kullanmadan önce mutlaka allerji testi yapılması gerekmektedir. %3 oranında allerji yaratabilmektedir.

Evolence : İsrail firması olan ColBar LifeScience tarafından üretilmektedir. Hayvansal kaynaklı (domuz) kollajen içermektedir. 2005 yılından beri üretilmektedir. Glimatrix denen teknoloji ile üretilmektedir. Riboz ile çapraz bağlı kollajen moleküllerinin üç boyutlu yapısının derideki doğal kollajene benzediği iddia edilmektedir. Deri testine gerek yoktur. Evolence ve Evolence Breeze olmaküzere iki alt tipi vardır. Etkisi 1 yıldan fazla sürmektedir.

Cymetra : Amerikan şirketi olan LifeCell tarafından üretilmektedir. Alloderm,insan deri dokusundan elde edilmiş asellüler dermal matrixtir. İnsan deri hücrelerini taşıyan matrix korunurken alerjik yanıta neden olan epidermis ve dermis hücreleri yok edilir. Elde edilen asellüler dermal matrix dondurularak korunur. Asellüler dermal matrixte; Fibriller kollajen , kollajen IV, elastin, hyaluronan, preteoglikan,fibronektin ve küçük damarsal yapılar bulunur.Cymetra, Alloderm’in toz haline getirilmiş enjekte edilebilir formudur. Sulandırılarak kullanılır. Uygulama öncesi test yapmak gerekmez. Uygulandığı bölgede matrixteki preteoglikan ve proteinler kişinin kendi hücrelerinin damarlanmasını ve yeni hücre oluşumunu sağlarken içerdiği kollajen ve elastin ise bu yeni oluşuma destek sağlar. Diğer dolgu materyallerinden farklı olarak 1- 10 ° C arasında taşınması gerekir. Molekül yapısından dolayı göz kenarında ve kaş arasında kullanılmaz. Azda olsa antibiyotik içerdiği için antibiyotik alerjisi olanlarda kullanılmaz.

Cosmoderm, Cosmoplast : Amerikan Allergan firması tarafından üretilmektedir. İlk ve tek insan kollajeni içeren dolgu materyalidir. 2003 yılında FDA onayı almıştır. Öncesinde deri testi uygulanması gerekmez. Cosmoderm I ve Cosmoplast 1 yıl içinde en çok 30 ml kullanılabilirken Cosmoderm II 15 ml kullanılabilir. Lidokain alerjisi olan kişilerde kullanılamazlar. Kollajenlere karşı allerjik yanıtlar veren Sistemik bağ dokusu hastalıkları bulunan kişilerde kullanılamazlar.

Fascian : Amerikan Fascia Biosystems şirketi tarafından üretilmektedir. Allogrefttir. İnsan kadavra baldır(Gastrocnemius) kasının zarından(fascia) elde edilmektedir. Kadavradan alınan fascia çok küçük parçalar ayrılmakta ve enjekte edilebilir hale getirilmektedir. Enjekte edildiği bölgede fascia greftinin etrafı hastanın kendi kollajen ve fibroblast hücreleri tarafından çevrelenir ki bu olay sonucu gerçek fascia dokusuna benzer bir şekilde bağ dokusu oluşur. Etkisi uzun sürelidir( bazen 10 yılında üzerinde olduğu söyleniyor). İnsana ait doğal bir madde olduğu için FDA onayı gerektirmiyor.

Sculptura, Newfill : Sanofi Aventis ilaç firması tarafından üretilmektedir. Ameliyatlarda yıllardan beri iç dikişte kullanılan bir dikiş materyali ile aynı yapıdadır. Yapısı Poli-L- Laktik Asidten ibarettir. Mısırdan üretilir. Uygulandığı bölgede hemen hacim yaratmaktan ziyade birkaç hafta içinde kollajen ve dermal matrix üretimini uyararak dermal kalınlığı 3-4 kat arttırır. Etkisi genelde 6 hafta sonra görülür. Etkisinin 2-3 yılın üzerinde olduğu söylenmektedir. Bazı ülkelerde Newfill adı ile satılmaktadır. Toz halinde bulunur ve sulandırılarak kullanılır. Tek bir uygulamayla değil 3-6 seans olarak uygulanır. Tamamen sentetik bir materyaldir. Test gerektirmez. Avrupa ülkelerinde çökük bölgelerin ve derin çizgilerin düzeltilmesinde kullanılırken FDA tarafından AIDS hastalarında görülen yüz yağlarının erimesinde(fascial lipoatrophy) kullanımına izin verilmiştir.

Radiesse : Amerikan BioForm Medical şirketi tarafından üretilmektedir. Önceki adı Radiance FN’dir. Tamamen sentetiktir. Yarı kalıcı bir materyaldir. Yapısında %57,3 kalsiyum hidroksiapatit(CaHa) mikrokürecikleri %42,7 su bazlı taşıyıcı jel(%1.3Karboksil-metilsellüloz, %6,4 Gliserin, %36.6 su ) bulunur.Biyoseramikte denir. Mikrokürecikler 25-45 mikron çapındadır. Uygulandığı bölgede hacim sağlarken vücudun kendi kollajeninide uyarır. İlk uygulamadan 2-3 ay sonra taşıyıcı jel vücut tarafında emilir ve CaHa mikrokürecikleri etrafında yeni kollajen oluşumları görülür. Zamanla kemik ve dişlerdeki kalsiyum gibi CaHa mikrokürecikleri de metabolize edilir. Etkisi 2 yıl kadar sürmektedir. Hem derin kırışıklıkların tedavisi için hem de AIDS hastalarında görülen yüz yağlarının erimesinin(fascial lipoatrophy) tedavisi için FDA onayı vardır. Diğer ülkelerde ayrıca burun deformitelerinin düzeltilmesinde, çene ve elmacık kemiği büyütmede kullanılmaktadır. Göz kenarındaki çizgilerde ve dudak dolgunlaştırmada kullanılmaz.

Argiform : Rusya'da BioForm Medical şirketi tarafından üretilmektedir. Rusya ve Avrupadaki bazı ülkelerde pazarlanmaktadır. %5 çapraz bağlı Poliakrilamid jel ve %95 su içerir. Hidrojeldir. Her enjeksiyonda 5 mi'den fazla miktarda kullanılmaması önerilir. Enjekte edildiği yerde tek bir dev makromolekül olarak bulunur. Zamanla çevresini ince bir bağ dokusu kapsülü sarar. Kapsüle yakın hidrojelin bir kısmı makrofajlar tarafından parçalanır. Geri kalan yapı homojen ve kalıcıdır.

Aquamid : Danimarkalı Contura International tarafından üretilmektedir. Tamamen sentetik ve kalıcı dolgu materyalidir. 2001’den beri üretilmektedir. Yapı olarak bir hidrojeldir. İçeriğinde %97,5 su ve %2,5 çapraz bağlı Poliakrilamid Jel bulunur. Poliakrilamid jel ciddi oranda hidrofilik(su tutan) bir maddedir. Uygulama sonrası sağladığı hacmi içinde tuttuğu su verir. Uygulandığı bölgedeki dokularla sürekli bir su alışverişi içindedir. Bu nedenle elastikiyetini sürekli korur. Homojen bir materyaldir ve mikropartikül içermez. Teste gerek yoktur. Enjekte edildiği bölgeden başka bir yere kayma yapmaz. Yabancı cisim reaksiyonu ve fibrozis(doku sertleşmesi) oluşturmadığı söylenmektedir. Enjeksiyon kesinlikle dermise değil subkutan dokuya yapılmalıdır. Hidrojel vücut tarafından parçalanamamaktadır. Bundan dolayı firma tarafından etkisinin en az 15-16 yıl süreceği belirtilmektedir. Derin kırışıklıklarda ve yanak, çene, burun konturlarının düzeltilmesinde kullanılmaktadır.

Bio-Alcamid : İtalyan Polymekon firması tarafından 2001 yılından beri üretilmektedir. Tamamen sentetik ve kalıcı bir materyaldir. Firma tarafından enjekte edilebilir protez(endoprotez) olarak adlandırılmasının nedeni enjekte edildiği bölgede 8 hafta içinde içerdiği Polimerin vücut tarafından ince bir zarla kaplanmasıdır. Firma bu zarın yabancı cisim reaksiyonu olmadığını söylemektedir. Bu zar sayesinde istendiği zaman kolayca küçük bir müdahale ile çıkartılabildiği söylenmektedir. Yapısında %96 su ve %4 Poli-aklil-İmid vardır. Deri testi gerekmez. Vücut tarafından parçalanamaz. Ancak ilk uygulama sonrası 2 aya kadar %20 civarında hacim kaybı olur. Sonrasında oluşan hacim kalıcıdır. Firma tarafından güvenilir olduğu ve tek seansta çok büyük hacimlerde (200cc) kullanıldığı bildirilmektedir. 3 formu vardır. Lips; dudak dolgunlaştırmada değil kontur oluşturmada kullanılır. Face; yüzdeki konturların sağlanması ve derin çizgilerin doldurulmasında kullanılır. Body; meme,kalça gibi bölgelerin dolgunlaştırılmasında kullanılır. Bio-alcamid uygulaması sonrası ilk ay boyunca doğrudan güneş ışığında kalınmaması gerekmektedir.

Outline : Fransız ProCytech firması tarafından üretilmektedir.Sentetik ve uzun etkili bir materyaldir. Hayvan ya da bakteriden elde edilmez. Poli(acrylamide-co-DADMA) jel içerir.  Bu madde lens ve yapay gözyaşı elde edilmesinde de kullanılmaktadır. Vücut içinde stabil ve toksik olmayan bir maddedir. Birçok poliakrilamid vücutta erimez ve yıkılamaz. Ancak Outline’ın içerdiği poliakrilamid doku enzimleri tarafından yavaş olarak küçük parçalara ayrılıp vücuttan tamamen atılmaktadır. Outline sadece hacim oluşturarak etki etmez. Molekülündeki hafif pozitif yük, negatif yüklü prokollajenleri çeker. Bu prokollajen molekülleri zamanla kollajene dönüşürler. Bu etki pozitif yükün negatif yükle dengelenmesi ile sona erer. Üç formu vardır. Fine ;Original ve Ultra. Original 2 yıl kadar etkili iken Ultra 5 yıldan uzun etki sağlar.

Evolution : Fransız ProCytech firması tarafından üretilmektedir.Sentetik ve kalıcı bir materyaldir. Poli(acrylamide-co-DADMA) jel yapıya 40 mikron çapında uniform mikro kürecikler eklenmiştir. Bu kürecikler hacim vermenin yanında dolgunun etrafa kaymasını önler ve etkinin kalıcı olmasını sağlar. Outline gibi hafif pozitif yük taşıması nedeniyle kollajen sentezi sağlar.

Beautical : Rofil Medical adlı Hollanda firması tarafından üretilmektedir. İlk ve tek tamamen parçalanabilir Biopolimer yapıya sahip dolgu maddesi olduğu söylenmektedir. Tamamen sentetik uzun etkili geçici dolgu maddesidir. İki formu vardır. Beautical 2 : 2 yıl, Beautical 5 : 5 yıl süreyle hacim sağlar.

Beautyfill : Kostarika firması olan BioTech tarafından üretilmektedir. Tamamen sentetik ve uzun etkili bir materyaldir. Kalsiyum Hidroksi apatit(HACA) içerir. Küresel ve süngerimsi bir partikül içerir. HACA molekülü çevredeki hücrelerle bağlantı kurarak yeni yumuşak doku oluşumuna neden olur. Zaman içinde HACA partiküllerindeki kalsiyum ve fosfat iyonları azalır ve molekül vücut tarafından yavaş yavaş parçalanır. Derin dokuların konturlarının sağlanması ve volum eksikliğinin giderilmesinde kullanılır.

Artecoll : Rofil Medical adlı Hollanda firması tarafından 1994’ten beri üretilmektedir. Kalıcı bir materyaldir. 32-40 mikronluk Polimetilmetakrilat(PMMA) mikro kürecikleri ve sığır kaynaklı kollajen içerir. Sığır kaynaklı kollajen taşıyıcıdır ve 3 ay içinde enjekte edildiği bölgeden kaybolur.  Bu süre zarfında hacminde %30 kadar azalma olur. PMMA küreciklerinin etrafında yeni kollajen oluşumu başlar. Böylelikle tekrar hacim artışı görülür. Sığır kollajeni içerdiği için enjeksiyondan önce deri testi uygulanması gerekir. Firma tarafından alerjik reaksiyonun %0,1 den az olduğu ve enjekte edildiği bölgede granülom oluşturma riskinin ise %0,1 -%0,01 olduğu bildirilmiştir.

Aphrodite Gold : Fame medical firmasının ürünüdür. Kalıcı bir materyaldir. Artecoll benzeri yapısı vardır. Yapısında sığır kolajeni( atelokollajen) ve Polimetilmetakrilat(PMMA) bulunur. PMMA üzerindeki atelokolajen enjekte edildiği bölgeden 2-4 haftada emilirler. Enjeksiyondan 2 ay sonra PMMA mikro tanecikleri vücut tarafından oluşturulan bağ doku ile sarılır ve fibroblastik aktivite başlar. Bu süre zarfında hacminde %30 kadar azalma olur. Ancak 3. aydan sonra hacmi tekrar artarak gerekli dolgunluğu sağlar. Kesinlikle 3. aydan önce tekrar enjeksiyon uygulanmamalıdır. Sığır kollajeni içerdiği için enjeksiyondan önce deri testi uygulanması gerekir.

ArteFill : Amerikan Artes Medical firması tarafından üretilmektedir. Yüzdeki derin kırışıklıkların tedavisi için 6 yıllık bir klinik çalışma sonrası 2006'da FDA tarafından onay verilmiş ilk ve tek kalıcı dolgu materyalidir.  %20 Polimetilmetakrilat(PMMA) mikrokürecikleri ve %80 sığır kollajeni içerir. İçinde lidokain de bulunur. İçeriğindeki PMMA partiküllerinin yapısının Artecoll'a göre daha farklı yapı olduğu söylenmektedir. İkili etkisi olan bir materyaldir. PMMA Mikrokürecikleri hacim yaratırken yeni bağ doku oluşumunu da uyarır. Enjekte edildikten 1-3 ay içinde kollajen parçalanır ve uygulanan bölgede %80 bağ dokusu %20 PMMA bulunur. Uygulama derin dermis ile sukutan doku birleşimine yapılır. Sığır kollajeni içerdiği için enjeksiyondan önce deri testi uygulanması gerekir.

Back
X