- 11 Aralık 2018
- 1.798
- 6.743
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani altını alan takar
Ben takılar evlenen kişilerin olur diye biliyorum ama erkek tarafı altınları siz alcaksanız geri siz ödersiniz diyorlarBurda çoğunluk evet böyle alışılagelmiş bir gelenek var altınları eşinin ailesine vermen gerekiyor,onlar takacakları insanlara geri takacaklar dese götürüp altınları verecek misin?
Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun?
Erkek tarafının baş kahramanı senin eşin olacak o ne diyor peki?Ben takılar evlenen kişilerin olur diye biliyorum ama erkek tarafı altınları siz alcaksanız geri siz ödersiniz diyorlar
Amçanız oğlu evlendiğinde altınları babasınamı verdi yoksa kendi mi aldı sorun orda başlıyor bizdeOrnegin ,amcamin oglu evlendi ,babam takti,ben cocuktum,
Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii![]()
Aynen kon tam olarak bu aslındaAltınları madem anne baba almıyor size takılıyor bizde onlara takılacak zaman takmayız siz takın diyorlar demionlara diyin ki gelen kişilerin oğlu kızı mı takıyor takıları düğünde geline damada net kapak gibi cevap
Adet şudur geline damada büyükler altın takar, onların düğünde de gelinin damadın ailesi onlara götürür o altından "sağolun siz de benim çocuklarıma bundan getirmiştiniz bu da benden sizin çocuklarınıza" demektir bu. Senin vardığın aile cimri galiba hesap kitap peşinde.
O da aileler yapsın diyor ödemeyiErkek tarafının baş kahramanı senin eşin olacak o ne diyor peki?
sizin ora neresi? kuzenim bana takarsa ben de ona takarım ama annesi babası benim annem babam karşılıklı takı konusunda hallederler, bizden beklemezler ve hiç çocukların kendilerine amca, dayıdan takılanları anne babasının yerine taktığını hiç duymadım.Bizim buralarda takıyı kim alırsa, o takar. Kuzenim bana altın taktı diyelim, evlenirken tatlıları yeni evli olarak ben aldıysam kuzene ben takarım.
Ee tamam ne güzel müstakbel eşinde seninle aynı fikirde,düğünden sonra ister araba alırsınız,ister eve peşinat verir ev alırsınız,ister altınları bankaya koyarsınız güvenli bir şekilde,ister borç ödersiniz soran ve isteyen olursa da altın yok bitti.O da aileler yapsın diyor ödemeyi
Evet siz altınları alırsanız geri ödemesini siz yaparsınız diyorlarAltınları mı istiyorlar? Kimin getirdiğine göre değişir. Daha açık anlatsanız.
Tabi ki kayınvalide ve kayınbaba öder. Düğün takıları ile geri ödeme yaparız diye alıyolarsa hiç almasınlar ne alaka . Yarın öbür gün altın yaptık dicrkler sana oysaki yapmamış oluyolar bu durumda....Altınlar evlenen çifte veriliyorsa
Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı
Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Evet siz altınları alırsanız geri ödemesini siz yaparsınız diyorlar
Ödemeyi biz yapcaksak altınları alırız diyolar