• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğan takıları

Burda çoğunluk evet böyle alışılagelmiş bir gelenek var altınları eşinin ailesine vermen gerekiyor,onlar takacakları insanlara geri takacaklar dese götürüp altınları verecek misin?
Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun?

Bazi düsüncelere Cok sasirdim Burda 😅
Geri ödemek nedir? Bunlar gelinle damada dügün hediyesidir borç şeklinde mi takılıyor 🧐

bana düğünümde altın takmayan yakınlarıma annemler ve ben altın taktık hep hediye niyetiyle o takmış takmamış diye hesap etmem.

o sebepten takılıyorsa zaten ozaman kimseye takmayın kimsedende beklentiniz olmasın

Takı karşılık beklenerek takılmamalı ama tuhaf bir şekilde karşılık bekleniyor. Ben kim benim düğünümde taktı kim takmadı diye hareket etmiyorum birine takı takacağım zaman. Kim ne taktı bana bilmiyorum zaten. Yakınlık dereceme göre karar veriyorum. Sevdiğim biriyse maddi durumuma uygun bir şeyler takıyorum. Ailemin ya da eşimin ailesinin takıp takmaması kendi tasarrufları, onların ne taktığıyla da ilgilenmiyorum.

Yani altını alan takar

Altınları mı istiyorlar? Kimin getirdiğine göre değişir. Daha açık anlatsanız.
[/QUOTE]
Evet siz altınları alırsanız geri ödemesini siz yaparsınız diyorlar
Ödemeyi biz yapcaksak altınları alırız diyolar

Burda çoğunluk evet böyle alışılagelmiş bir gelenek var altınları eşinin ailesine vermen gerekiyor,onlar takacakları insanlara geri takacaklar dese götürüp altınları verecek misin?
Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun?
Ben takılar evlenen kişilerin olur diye biliyorum ama erkek tarafı altınları siz alcaksanız geri siz ödersiniz diyorlar

Ben takılar evlenen kişilerin olur diye biliyorum ama erkek tarafı altınları siz alcaksanız geri siz ödersiniz diyorlar
Erkek tarafının baş kahramanı senin eşin olacak o ne diyor peki?

Ornegin ,amcamin oglu evlendi ,babam takti,ben cocuktum,
Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii :KK66:
Amçanız oğlu evlendiğinde altınları babasınamı verdi yoksa kendi mi aldı sorun orda başlıyor bizde
Siz alcaksanız siz ödeyin deniliyor

Altınları madem anne baba almıyor size takılıyor bizde onlara takılacak zaman takmayız siz takın diyorlar demi 😊 onlara diyin ki gelen kişilerin oğlu kızı mı takıyor takıları düğünde geline damada net kapak gibi cevap 😄
Adet şudur geline damada büyükler altın takar, onların düğünde de gelinin damadın ailesi onlara götürür o altından "sağolun siz de benim çocuklarıma bundan getirmiştiniz bu da benden sizin çocuklarınıza" demektir bu. Senin vardığın aile cimri galiba hesap kitap peşinde.
Aynen kon tam olarak bu aslında

Aileler karşılıklı çocuklarına ne takıldıysa daha önce benzerlerini karşı tarafa takmıştır veya takacaktır. Eğer karşı taraf şimdiden bunu bilmiyorum diyerek binlerce yıllık geleneği size yıkıyorsa işiniz iş.

Bu ailenin maddi durumuna bagli degil midir.

Normalde aile taktigi icin size takiliyor ise zaten aile takmistir geri odenmeyecektir.

Acikcasi benim ailemin ve esimin de, maddi durumlari cok iyi olmadigi icin ben altinlari verdim onlara (aldilar da denebilir tabi). Sadece arkadaslarimin ve dugunde sahsima hediye edilen takilar bende kaldi, onlari da ben odedim kisaca. Ama ailelere verdigimden oturu diger akraba es dostun ne taktigini bile bilmem, geri de odemeyi aileler dusunmustur veya dusunmemistir onu da bilmem.

Bizim buralarda takıyı kim alırsa, o takar. Kuzenim bana altın taktı diyelim, evlenirken tatlıları yeni evli olarak ben aldıysam kuzene ben takarım.
sizin ora neresi? kuzenim bana takarsa ben de ona takarım ama annesi babası benim annem babam karşılıklı takı konusunda hallederler, bizden beklemezler ve hiç çocukların kendilerine amca, dayıdan takılanları anne babasının yerine taktığını hiç duymadım.

O da aileler yapsın diyor ödemeyi
Ee tamam ne güzel müstakbel eşinde seninle aynı fikirde,düğünden sonra ister araba alırsınız,ister eve peşinat verir ev alırsınız,ister altınları bankaya koyarsınız güvenli bir şekilde,ister borç ödersiniz soran ve isteyen olursa da altın yok bitti.

Altınları mı istiyorlar? Kimin getirdiğine göre değişir. Daha açık anlatsanız.
[/QUOTE]

Geri ödeme ne kadar çirkin bir laf yahu, kredi mi bu? Sülalede ilk evlenen siz mi olacaksınız? ailenin daha önce takmış olduklarına karşı geri gelmiş olanlar ne olacakmış?
Siz altınları alın kimseye de götürmeyin . :KK53:

Altınlar evlenen çifte veriliyorsa

Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı

Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Tabi ki kayınvalide ve kayınbaba öder. Düğün takıları ile geri ödeme yaparız diye alıyolarsa hiç almasınlar ne alaka . Yarın öbür gün altın yaptık dicrkler sana oysaki yapmamış oluyolar bu durumda....

Ben anlayamamışım . Ama yinede sorumun cevabı aynı onlar ödemeli

Geri ödeme ne kadar çirkin bir laf yahu, kredi mi bu? Sülalede ilk evlenen siz mi olacaksınız? ailenin daha önce takmış olduklarına karşı geri gelmiş olanlar ne olacakmış?
Siz altınları alın kimseye de götürmeyin . :KK53:
[/QUOTE]
Daha önce takmış oldukları bizde kalcak
Ama ek olarak altın takanları borç oluyomuş biz ödicekmişiz

Mükemmel bir sonsuz döngü 🤣 mesela ben tek çocuksam amcamın üç oğlu varsa ailem hepsine çeyrek taktıysa ve bu altınları amcam aldıysa ben evlenirken bana üç çeyrek mi takacak? Üstüne kuzenim ayrı takarsa onun bir çocuğu olur benim üç çocuğum olursa ben o altınları nasıl “ödeyeceğim” ola ki biri vefat etti altın “borcu” ne olacak?

Akrabalardan biliyorum bunları basit problem çözemeyen insanların bu sorulara hep kendilerince mantıklı açıklamaları oluyor.
Burada asıl soru düğün masraflarını kim yaptı? Masraf borçla mı yapıldı? Ailelerin maddi durumu nedir? Karşılıklı iyi niyet var mı?

Back
X