Düğan takıları

sizin ora neresi? kuzenim bana takarsa ben de ona takarım ama annesi babası benim annem babam karşılıklı takı konusunda hallederler, bizden beklemezler ve hiç çocukların kendilerine amca, dayıdan takılanları anne babasının yerine taktığını hiç duymadım.

Aynen. Halam bana bilezik taktı. Babam da onun oğlu evlenirken takmıştı. Biz gençler hiçbir şeye karışmadık ve takılar gençlere kaldı.

Amçanız oğlu evlendiğinde altınları babasınamı verdi yoksa kendi mi aldı sorun orda başlıyor bizde
Siz alcaksanız siz ödeyin deniliyor
Bilemicem ayri ayri taktilar ,bu is birazcik iyi niyet ,dugun masrafinizi siz yapiyorsaniz erkek ailesi karismiyorsa siz alin ,onlara da bu kadar desteginiz olsun diyin,dugunu esyalari onlar yapacaksa verin gitsin asiret dugunu degil ya 10 kilo altin gelsin

Kuzene kuzen götürür de amca teyze vs nin taktığına karşılık kuzene anne babanız götürmez mi? İki farklı aile olunuyor sonuçta. Altınları kimin aldığından çok üst soy yan soy olayı dikkate alınıyor gibi sanki. Bizde her durumda altınlar çiftindir.
Aslında şöyle amca, hala, teyze GB üst soylara ailenin kendisi götürür. Ama amcam taktıysa da ailem kendi adına götürür, bir de bana taktıkları için ben de götürürüm.

sizin ora neresi? kuzenim bana takarsa ben de ona takarım ama annesi babası benim annem babam karşılıklı takı konusunda hallederler, bizden beklemezler ve hiç çocukların kendilerine amca, dayıdan takılanları anne babasının yerine taktığını hiç duymadım.
Biz Balıkesir, bursa taraflarına göçen Bulgaristan göçmenlerindeniz.

Aile takar.
Yoksa ben geri ödüceksem niye takılar evli cifte kalsın.
Düğüün borcu vs ödeniyor o takılarla.

Siz ayrı bir ev ayrı bir aile olmuşsunuz artık. Eş ailesi veya kendi ailenizden bağımsızsınız. Karı koca evlenen kişiye kendi bütçenizden takmalısınız

Tabii ki buyukler odeyecek senin halan geldi atiyorum sana altin takti neden cunku senin annen vaban da zaten onlarjn ogluna kizina dugunde takmistir ta da takacaktir bunun tartismasi bile olmaz... Kayin aule icinde ayni sey gecerli

Siz ayrı bir ev ayrı bir aile olmuşsunuz artık. Eş ailesi veya kendi ailenizden bağımsızsınız. Karı koca evlenen kişiye kendi bütçenizden takmalısınız
Kendi arkadaslarini cagirdilarsa elbet onlari odeyecekler ama tum akrabalari neden kendileri odesin? Benim annem teyzemin ogluna altin takti teyzemde benimde dugunumde takar zaten gidisat vu sekilse

Kuzeni ise anneside takar Sende takarsın sende bir ailesin akraba oluyor sonucda. Kayınvalden ne takar onu o ilgilendirir.

Kendi arkadaslarini cagirdilarsa elbet onlari odeyecekler ama tum akrabalari neden kendileri odesin? Benim annem teyzemin ogluna altin takti teyzemde benimde dugunumde takar zaten gidisat vu sekilse
Onlarda diyorki madem altınları alıyorsunuz örneğin teyzem benim düğünde takı taktı
Teyzen düğan yapınca da sen tak diyorlar
Altınları aldığımız için

Onlarda diyorki madem altınları alıyorsunuz örneğin teyzem benim düğünde takı taktı
Teyzen düğan yapınca da sen tak diyorlar
Altınları aldığımız için
Hayatimda hic boyle bisey duymadim vallahi aile buyukleri oder

Aile büyükleri takar tabiki sizde mesela yakın olan kişilere teyze kızı vs gönlunuzden koparsa para takarsiniz ama aile büyükleri takar bizde zaten mantıken öyledir

Ayrı bir aile oldukları için ödemeleri gerek bence. Teyzenizin oğluna anneniz takı taktıysa siz evlendiğinizde teyzenizin oğlu da size takı takmalı ailesinden bağımsız olarak. Artık aileler ayrılmış. Benim halamın kızı evlendi ayrı takı taktım benim ailem başka çünkü. O benim ailem adına takılan takı, diğeri babamın annemin kendi ailesi adına taktığı takı. Halamın büyük kızı evli o evlendiğinde ben ufaktım o da bana ayrı takı taktı mesela düğünümde. Uzaktan akrabalarda birleştirmek düşünülebilir ama kuzen gibi benim için birinci dereceden sayılan akrabalık ilişkilerinde öyle yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum.

Suan altin aldi basini gitti.. ben de evlendim aldim altinlari ama onlarin karsiligini anneler babalar goturuyor. Ben arkadaslarima taktim. Birinin bebegi oldu ona taktim..

Aileler açısından düşününce evet garip. Altın arttığı için büyük miktar çünkü. Geçen senelerde dört düğüne altın götürdüğünü bilirim annemin bir ayda. Bu yaz öyle düğün olsa gitti emekli maaşı..

Biz de aile büyükleri götürür annemiz babamız. Ama kişiyle münasebetimizr göre biz de götürürüz. Yıllarca annem babam geri dönüşünün gelmeyeceğini bildiği yerlere dahi çil çil altın götürdü. Söz ve nişanda bana 3te 1i gelmedi. Bakalım düğünde ne olacak?

Back
X