• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügün Gecesi

deyin otelde rezervasyon yapıldı para verildi bile artık olmaz :50:

neden bukadra insanların hayatlarına karışırlar anlamıyorum siz isteseydiniz zaten söylerdiniz düğün gecesi sizde kalalım diye.
Ayıp filanda değil. bana göre onların önerisi çok ayıp ilk gecenizi nerede geçireceğinize karar vermeye çalışıyorlar hiç düşünmüyorlar kız rahat edermi diye daha ilkgünden vır vır . kesinlikle kabul etme otel rezervasyonu yapıldı de. hem yeni evlisiniz diye otelinde muhakkak süprizleri olacaktır.
evet bende bunu dicektim parayı ödedik bile diyin

hatta önceden tutun düğün günü eşyalarıda oteldeki odaya götürün ailesinin bilmesine gerek yok düğün sonunda da otelinize gidin kimseye bişey demeden hatta bi arkadaşının tutun sizi kaçırır gibi yapsın

bi arkadşım yapmıştı seninle hemen hemen benzer bi sorunu vardı damadın arkadaşı kaçırmıştı gelinle damadı :60:

Mutluluklar dilerim sana :71::71:

Hayat sizin hayatınız kimseyi dinlemeyin dilediğiniz gibi yaşayın..uygun bir dille de açıklamasını yaparsın bence ama en özel günlerinden birini kimsenin baskısı alttında yaşama....

Eşinin bir akrabasının evinde, yatagında, ilk gece öyle mii!!!
Şaka gibi..
Hem ayıp olan neymiş onuda anlamadım..
Asla kabul etmezdim..
Bence sizde daha ilk günden bu söylemlere kulak asmayın.

bence de otele gitmek daha rahat olur .onlarında ısrar etmesi çok saçma evde kimse olmasada ben başkasının evinde o hayatımın en özel anını yaşamak istemezdim.:19::20:

Yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar. Ben bugün nisanlimla bu konuyu konusdum. Tekrardan sebebleri felan söyledim oda hak veriyorum ama Ailesinin kirilmasinida istemiyor. Bana dediki bir Balayi bulalim hemen Dügünden sonra ucalim ozaman hic kimse kirilmaz. Cünkü ozaman Ailesinin oldugu sehirde bir gece kalmak mecburiyetinde kalmicaz onlarda israr edemicekler artik. Ama daha öncedende dedigim gibi o saatte ucuslar yok. Ben Nisanlima dedim "Ozaman ailene bizim hemen Dügünden sonra ucakla balayiya ucacagimizi de ama biz Havaalanina yakin bir otel tutalim ve Dügünden sonra öncelikle bir gece orda kalip ertesi gün rahat rahat Balayina gidelim onlarin bundan haberi olmasin ozaman dedim" Oda aslinda haklisin dedi Aksama konusalim dedi bana. Simdi aksami bekliyip size yanitini yazarim. Böyle olursa aslinda iyi olur, ama aslinda icimden yüzlerine karsi NEDEN böyle birsey istiyorsunuz demek geliyor

söyledikleri çok ayıp ya baya bi sinirlendim şimdi:36:ama nişanlında iş yok arkadaşım eğer isterse o lafları çok güzel ağızlarına tıkar bu söylediklerinide sana hiç söylemezdi,demekki ezik,anakuzusu bi tip :57::37:allah yardımcın olsun diyorum.

Yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar. Ben bugün nisanlimla bu konuyu konusdum. Tekrardan sebebleri felan söyledim oda hak veriyorum ama Ailesinin kirilmasinida istemiyor. Bana dediki bir Balayi bulalim hemen Dügünden sonra ucalim ozaman hic kimse kirilmaz. Cünkü ozaman Ailesinin oldugu sehirde bir gece kalmak mecburiyetinde kalmicaz onlarda israr edemicekler artik. Ama daha öncedende dedigim gibi o saatte ucuslar yok. Ben Nisanlima dedim "Ozaman ailene bizim hemen Dügünden sonra ucakla balayiya ucacagimizi de ama biz Havaalanina yakin bir otel tutalim ve Dügünden sonra öncelikle bir gece orda kalip ertesi gün rahat rahat Balayina gidelim onlarin bundan haberi olmasin ozaman dedim" Oda aslinda haklisin dedi Aksama konusalim dedi bana. Simdi aksami bekliyip size yanitini yazarim. Böyle olursa aslinda iyi olur, ama aslinda icimden yüzlerine karsi NEDEN böyle birsey istiyorsunuz demek geliyor

gelin adayı doğru yoldasın damat ile oturun plan yapın ikiniz dışındada kimse bilmesin ama topluluk sizi takip edecek onlardan nasıl kurtulacaksın?

bence de balayına gidiyoruz diyin kimsenin bilmedigi bi yerde otelde kalın kim duyacak Allah aşkına. hem ilk gece yolda geçer mi yahu, uçak olsa bile bence yalan söyleyip başka bi yerde konaklayın derim:1:

aynı şey benimde başıma geldi. kayınvalidemler onlarda kalmamız için ısrar ettiler. ben kalmak istemiyorum deyince çok kötü tartıştık. onlar hala bir korkum olduğu için kalmadığımı düşünüyorlar. Allah var yukarıda... eşimde çok iyi biliyor bunu... düğün günü yatak odasında 5 kişi yatak hazırlıyor " siz ne yapıyorsunuz" dedim. yatak hazırlıyoruz deyip gülmeye başladılar. cinlerim tepeme çıktı. düğün gece 12 de bitti. eve geldik bir sürü insan oturup duruyor. içeride 5 dk oturdum sonra kızdığımı belli etmek için gelinliğimi kendim çıkarıp geldim. saçlarımdaki tokaları söktüm. beni öyle görünce birbirlerine bakıp şaşırdılar. eh gidelim demeye başladılar. sonra evde kimse kalmadı yatak odasına gittim. onların hazırladığı çarşafları kaldırdım kendi götürdüğüm nevresimi serdim. eşimlede kardeş kardeş uyuduk. zaten eşimle konuşmuştum eğer annenlerde kalırsak bana dokunamazsın bile demiştim. balayına kadar beklemişti. sabah kayınvalidem erkenden gelmiş eve, arkasından dede, nine, teyze, dayı eve doluşmuşlar. biz de uyuyoruz. kayınvalidem telle uyandırdı bizi. hadi el öpmeye gelin dedenler gidecek dedi. gündüz 12 falandı bizi aradığında. uyanık kayınvalidem hemen gitmiş yatağa bakmış. düğünümüzden 1 sene sonra yatakta bişey yoktu dedi bana. cevap bile vermedim. her izine gittiğimizde laf sokuyordu bu konu ile ilgili. eşimi bir kenara çektim annene söyle ya sussun ya da olmayacak bir yerde pat diye ağzının payını vericem dedim. o gün bugündür ses yok. ne düşünürse düşünsün umrumda değil Allah biliyor...

sakın kalma canım. ben eşimi ikna edemedim kalmaması için ama okuduğum kadarıyla sen ikna edebilirsin.

aynı durum benimde başımda ben ne yapayım eşimden ayrı yatıcam düğün gecemde kızlar köy düğünü çünkü ben hadi gidin diyememki gece geç saate kadar devam edecek eee herkesler evdeyken eşimle odamada çekilemem en çok üzüldüğüm gelinliğimle odamda olmaktı eşimle başbaşa filmlerdeki gibi yüzgörümlüğümü versin isterdim olmıycak otelde yok köyde gideyim ben daha kötü durumdayım

aynı şey benimde başıma geldi. kayınvalidemler onlarda kalmamız için ısrar ettiler. ben kalmak istemiyorum deyince çok kötü tartıştık. onlar hala bir korkum olduğu için kalmadığımı düşünüyorlar. Allah var yukarıda... eşimde çok iyi biliyor bunu... düğün günü yatak odasında 5 kişi yatak hazırlıyor " siz ne yapıyorsunuz" dedim. yatak hazırlıyoruz deyip gülmeye başladılar. cinlerim tepeme çıktı. düğün gece 12 de bitti. eve geldik bir sürü insan oturup duruyor. içeride 5 dk oturdum sonra kızdığımı belli etmek için gelinliğimi kendim çıkarıp geldim. saçlarımdaki tokaları söktüm. beni öyle görünce birbirlerine bakıp şaşırdılar. eh gidelim demeye başladılar. sonra evde kimse kalmadı yatak odasına gittim. onların hazırladığı çarşafları kaldırdım kendi götürdüğüm nevresimi serdim. eşimlede kardeş kardeş uyuduk. zaten eşimle konuşmuştum eğer annenlerde kalırsak bana dokunamazsın bile demiştim. balayına kadar beklemişti. sabah kayınvalidem erkenden gelmiş eve, arkasından dede, nine, teyze, dayı eve doluşmuşlar. biz de uyuyoruz. kayınvalidem telle uyandırdı bizi. hadi el öpmeye gelin dedenler gidecek dedi. gündüz 12 falandı bizi aradığında. uyanık kayınvalidem hemen gitmiş yatağa bakmış. düğünümüzden 1 sene sonra yatakta bişey yoktu dedi bana. cevap bile vermedim. her izine gittiğimizde laf sokuyordu bu konu ile ilgili. eşimi bir kenara çektim annene söyle ya sussun ya da olmayacak bir yerde pat diye ağzının payını vericem dedim. o gün bugündür ses yok. ne düşünürse düşünsün umrumda değil Allah biliyor...

sakın kalma canım. ben eşimi ikna edemedim kalmaması için ama okuduğum kadarıyla sen ikna edebilirsin.

ayy ne meraklı hatunmuş sen çok iyi yapmışın. benim annem çeyiz serreken kayın validemde dibinde ööle isliyor yardım ediyor güya annem yatağın çarşafını filan serdi nervresim filan kaynanam bi patiska mı ne hazırlamış hani yakat kirlenmesin diye anneme vermiş koymucan mı filan der gibi bakarak annemde demiş ikiside koca insan neyin ne olduğunu bizden bile daha iyi biliyorlar deyip alıp dolaba kaldırmış. :61:

Otelde kalmanın nesi ayıpmış hala anlamadım vallahi... Bence bu kadar müdahele ve ısrar ayıp... Bu denli özel bir gece ile ilgili kararı vermek de gelin & damat dışında (hatta gelin dışında) kimsenin haddi değildir...

Bence kandırma planı falan da yapmayın, kararımız bu diyip uygulayın; yoksa ileride de hep bahaneler bulmak zorunda kalabilirsiniz ailelerin emrivakilerine...

Akraba evinde kalamazdım yaa !
Otel' de daha rahat ederdim kesinlikle.
Milletin söylediklerini bosverin bence sizin ne istediginiz önemli.
Her kafadan bir ses hep cıkar zaten.

Nisanlimla konusdum bugün. Önceki mesajimdaki yazdigim gibi yapacagiz diye konusduk aileside kirilmasin diye. Ama düsünüyorumda simdi bir kac arkadasda yazmis, aslinda gidip onlara demesi gerek istemiyoruz diye ve istemedigim icinde burda Dügüne yakin bir yerde kalacagiz. Belki kötü Gelin olurum ondan sonra ama en azindan benimde prensiplerimin oldugunu herseye boyun egmedigimi görmüs olurlar. Bi düsünmem lazim. Saolun arkadaslar cok yardimci oldunuz.

o evde kalmamak icin nisanlini ikna etmekle iyi yapmissin canim, ama o gece cok zor olacak okadar insani yakanizdan atip havaalani yerine hotele gitmek veya bileti saklamak zorunda kalacaksiniz vs. sonra hersey ortaya cikarsa ozaman kizmakta hakli olabilirler, ozamanda acik acik soylenecek hersey. gec kalmadan pesin pesin soyleseniz daha iyi olur bence?

birde anlamadigim birsey var ya, biraz acik konusacagim ama, ilk gece gelen kan okadar cok olmuyordur ya carsaf kan icinde kalacak kadar? nekadar kotu bir sey biz turklerdeki bu carsaf/kan gelenegi..

aman boşver yaa salak kaynananın eline koz verme.

Harika bir yorum.Kadını tanımadan etmeden yaptığınız yoruma bakın. Baskı yapmamışlar ki fikirlerini söylemişler. Zaten ikiside olgun, isteklerini iletirler olur biter.

Sizin annenizde bir kayınvalide mi ?

benimde düğünüm evimden uzaktı. evimde kendimi daha rahat hissedeceğim için düğün salonundan direk evimize geldik.1,5 saat felan sürüyordu yol.tabii kayınvalidemle kayınpederimde biizmle geldi :( gerçi aynı evde kalmadık onlar bir akrabasında kaldılar ama.sabah uyanınca hep beraber yola çıktık biz otogara gittik balayına gitmek için.asıl stres o gece bir şeyler yapılacak ya bunu herkesin bilmesi rahatsız ediyor insanı ve sabahındada utanıyosun zaten.gerçi bizde allahtan çarşafa bakma olayı felan olmadı.yapmazdı zaten kayınvalidemde.hoş kayınvalidem istese eşim izin vermezdi zaten...ama sakın sakın başkasının evinde ilk geceni geçirme evin benimki gibi 1,5 2 saat kadarsa evine git derim olmadı yinede en mantıklısı hotel..

Nisanlimla konusdum bugün. Önceki mesajimdaki yazdigim gibi yapacagiz diye konusduk aileside kirilmasin diye. Ama düsünüyorumda simdi bir kac arkadasda yazmis, aslinda gidip onlara demesi gerek istemiyoruz diye ve istemedigim icinde burda Dügüne yakin bir yerde kalacagiz. Belki kötü Gelin olurum ondan sonra ama en azindan benimde prensiplerimin oldugunu herseye boyun egmedigimi görmüs olurlar. Bi düsünmem lazim. Saolun arkadaslar cok yardimci oldunuz.

canım zaten otele gidip kalmakla ailesine red cevabı vermiş olacak.her şey illa sözle anlatılmaz ;)
otelde kalmakla onların her dediginin olmayacagını göstermiş oldun ..gözün aydın :)

Back
X