• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügün Gecesi

ayip mi :53::52: ne alaka canim o gece sizin geceniz nasil istiyorsaniz öyle yapin böyle yaklasimlara anlam veremiyorum:27:
Cok iyi fikir canim aynen öyle yapin büyüklere aldirmayin yoksa pisman olursun ileride
arkadasim evi yakin oldugu halde ertesi günü balayina gidicekler hotelde kalmislardi cokda isabet olmus öyle yapmalari

Zaten bizim ülkede şu büyükler her şeye karışmasa gelin ve damata istediği gibi ev seçme, ev döşeme, gelinlik damatlık vs seçme , düğün mü nikah mı yapılacak bunun kararını alma gibi haklar tanınsa hem kendileri iyi olur gelinle ve damatlarıyla hem de sevilen ve saygı duyulan büyükler olurlar ama yok illa bir çomak sokup genç çiftin mutluluğunu bozacaklar. Sonra da yok gelinim veya damadım beni sevmiyor bana saygı göstermiyor derler.

bence kimseye ayıp olmaz size ayıp olur oyuzden ben senin yerinde olsam emri vaki yapardım ve oteli ayarlrdım zaten bi çok otelde balayı setupı oluyo oyuzden onuda bahane edebilrsin işte ilk gecemz özel olsun falan onlarlada konuş süpriz yapıcam de kimseyede fikrini sorma ayrıca bu konu sizn ikinizin arasında daha şimdiden nişanlın ve sen bunlara taviz verrseniz yarn her şeyinize karışırlar...

ben kaynanamlarin evind gecirdim ilk gecemi ve o yuzden de o evi hic sevemedim..hic ozel bi muamele olmadi sanki dulla evleniliyormus gibi yatak bile hazirlamamisti yer yataginda uyuduk...dugun sonrasi dus alalim dedik banyosu yosun baglamisti igrencti..bir daha girmek bile istemedim o banyoya...yer yatagindan sabah kalktigimda her tarafim tutulmustu bu kadar olur..
o yuzden kendi gonlun nerde istiyorsa orda gecir senin ilk gecen canim kotu hatirlamak istemezsin..

ev uzaksa zaten otel olmasi gerekmiormu baskasinin ewinde ne isiniz var bence reddedin asil ayip eden onlar otelde rahat edersiniz basbasa baskasinin ewinde nasil rahat edeceksiniz su akrabalar herseye karismasalar olmaz:nazar:

küçükken bir akrabamızın düğününde oğlanın annesinin evinde kalmışlardı.annesi ,babası, çocukları, gelinleri vs.herbiri ayrı eve dağılmışlardı. demek ki bazılarında adet böyle oluyor.bizim evde de kalan olmuştu.ben de bizde niye kalıyorlar niye kendi evlerinde kalmıyorlar diye tutturmuştum:90: şimdi düşünüyorum da ne rezil olmuşum çocuk aklımla.:90:

çok ilginç bunları konuşmaları ve müdahale etmeleri asıl ayıbı onlar yapıyorlar bence sakın kabul etme zaten insan çok stresli oluyor birde başkasının evinde çok zorlanırsın... bu konuda Allah a şükür çok şanslıymışım bizimde düğün yeriyle evimiz farklı yerlerdeydi kayınvalidem bize otelden oda tutmuştu Allah razı olsun.. o yüzden cnm onlar seni düşünmemiş sende onları hiç düşünme...

senin yerinde olsam kesinlikle kabul etmezdim niye hotelde kalmak ayip olsunmus ki ne tuhaflar.asil onlarin sizin isinize burunlarini sokmalari daha ayip.bence esin konusup halletsin bu durumu..biz dügünden sonra dügünümüzün yapildigi hotelde kalmisti sabahida balayina:8:

hiç böyle saçma birşey duymadım nekadar mantıksız.sakın taviz verme canım daha ilk günden böyle önemli bir konuda taviz verirseniz ardı arkası kesilmez.nişanlınla kesin bir dille konuş benim ailem böyle birşey isteseydi ben bu durumu sana bile duyurmadan kesinlikle hallederdim de.bu konuyu halletmek sana düşer beni bu konuda muhattap etme onlarla de.daha olmadı duygu sömürüsü yap.hayallerimde seninle ilk gecemiz böyle değildi,ilk gece insanın hayatta başına sadece bir kere gelir onuda böyle başkalarının kararına bırakacağız de.sakın ama sakın taviz verme daha olmadı yeni evlilere süper indirimler varmış diyin uydurun birşeyler,insan kaç kere evlenir diyin.güzellkle hallolmazsa bizim ortak kararımız bu deyin rest çekin.nedir bu ya nasıl sinirlendim anlatamam evlatlarıda olsa bu kadar önemli bir konuya nasıl burunlarını sokmaya cesaret ederler aklım almıyor.belkide kibarlık olsun diye böyle bir teklifte bulunmak zorunda hissetmişlerdir kendilerini.yoksa kim ister kendi yatağında bir başkasını.
sonucu mutlaka yaz buraya merakda bırakma bizi.

ben okunuda cok sansliyim kayinvalidem kendi dusunmus sagolsunki biz evliyiz yani gerek bile yoktu am aii bi otelde uc gun kalin diolar hem yol hem dugun kendinize gelin el opmeye gelirsiniz diolar:) da ben merak ederim canidma sikilir ertesi gun aksami kalkar giderim el oopmeye :) boyle seyelr zor tatlim kendi ayakllarin ustunde esinle anlas kalmam ben orda burda de gidin oteele kalirsamda yatip kalkmam dersin evine gidince yap..bunca zaman beklediniz birazdaha bekleyein herseyin bi ozeli adeti var..

ben kaynanamlarin evind gecirdim ilk gecemi ve o yuzden de o evi hic sevemedim..hic ozel bi muamele olmadi sanki dulla evleniliyormus gibi yatak bile hazirlamamisti yer yataginda uyuduk...dugun sonrasi dus alalim dedik banyosu yosun baglamisti igrencti..bir daha girmek bile istemedim o banyoya...yer yatagindan sabah kalktigimda her tarafim tutulmustu bu kadar olur..
o yuzden kendi gonlun nerde istiyorsa orda gecir senin ilk gecen canim kotu hatirlamak istemezsin..

senin yerinde olsam o kayinvalidenin ustunden girer altindan cikar cok afadersin ama aklini alirim.. ne terbiyesizmis o ya oyle kendi oglu yani ayip denen bisi var ya dusuncesiz oluo bazilari.. benim annem bu okonuda cazguirdir biraz aninda alirdi beni ordan siz baska yerde aklicaksinzi derdi.. bazen kontrolu elde tutmzak ii oluo ama gecmis artik sira sende hicbir istedigini kosma asla bence.. beklesin isine..

canım ilk gece başkasının evinde olmak sizi çok gericektir eminim zaten ilk gece olmasından dolayı çok rahat olamıcaksınız bide başkasının evi olunca düşünemiyorum bende kesinlikle otelde kalın

bu arada kayinvalidemin evinde odasinda yataginda sevisecegeime oteldeki ayibi tercih ederim deseydin:)

Ne kadar garip bir istek yahu ilk defa duyuyorum. Asıl sizden böyle birşey
istemeleri ayıp. Ben burda kötü niyet değilse bile çok komik ve sığ bir ebeveyn mantığı seziyorum çok düşüncesizce ve çok düz bir mantık. Aman n'olcak bir gece için otellerde kalmaya, ev varken gibi sanki bir akrabanız geliyor şehir dışından. Tabi ki bekar olduğum için belki atıp tutmak kolay geliyordur ama büyüklerin bizden daha düşüncesiz olmasına katlanamıyorum bazen. Bu tip insanlar ya arkadaşların da dediği gibi geleneklerden böyle düşünüyor onu siz bilirsiniz ya da sadece yaşça büyükler olgunluk bakımından değil :30:

şunuda yazmadan geçemiycem eğer aileni ikna etmezsen o gece ayrı yataklarda uyuruz.balayı için otele gittiğimizdede duruma bakarız canım isterse de.her yolu dene asla bu konuda pes etme.

Tsk arkadaslar, Inaninki fiirlerinizi okumak cok iyi geliyor. Ben ilk baslarda acaba benmi cok abartiyorum diye aklimdan bir kac defa gecirmisdim. Ama demekki fikirimle yalniz degilmisim. Bugün Nisanlimla daha fazla konusamadim görüsmedik bugün. Birde size birsey sorcaktim bunu istemekde sebebleri ne olabilir acaba? Simdi kanli carsaf insanin aklindan geciyor sebeb olarak biliyorum ama bunu sanmiyorum cünkü benim öyle birseye izin vermiyecegimi düsünebilirler sanirim. Yoksa ertesi gün evde birseyler mi aramak istiyorlar ama onuda sanmiyorum. Ozaman sebebleri ne komsularin önünde hava atmakmi? Biliyorum belki cok büyük birsey degil baze arkadaslar icin ama ben anliyamiyoorum ve sinirimi otele gitsem bile onlarin böyle bir istekleri sinirimi bozuyor arkadaslar.

anlamıyorum bu aileler burunlarını sokmadan neden rahat edemiyolar ?cnm nişanlınla sende bitiyo.nişanlın bakalım ne diycek ailem böyle diyo tmm kabul edelim derse sen istemediğini söylersin.

Son düzenleme:
neden ayip olucakmis
bencede otele gidin sizin en özel geceniz
nasil istiyorsaniz o sekilde gecirin

sakın canım eve gitme.eşim otelde kalmak istemedi.ne yaptıysam olmadı.sonra hadi dedim öbür gün yola çıkacaktık zaten.ama dedim 2 gün eve kimse gelmesin.çok utanırım dedim.düğünden sonra eve gittik kayınvalidem eltim geldi.bir güzel üstlerini değiştirip eşofmanlarını giyip çıktılar evden.zaten orada yeterince sinirlendim.sabah oldu.saat 10 sularında kayınvalidem aradı işleri varmış eltimde dışarı çıkacakmış üstünü giymeye geliyormuş.e be kadın madem dışarı çıkacan üstünü başını alsana akşamdan.o kadar eve geldin gittin.sanki kendileri benim yaşadıklarımı yaşamadı.hayır derim ki anlayamadı halimden.bu arada eltim de şehir dışında tatillerde kayınvalidemlerde kalıyoruz.tabi eşime kıyameti kopardım.hani 2 gün gelmeyeceklerdi falan.onunda haberi yokmuş.ama kaç ay burnundan getirdim.annesi otel kalma konularında akıl verdiğinde eşime bu olayı hatırlatıyorum ki o zaman kendi kararımızı verelim.annesine kızdı ayıp ettiniz diye.annesi de kenara çekmiş açıklama yapıyor.allahım! cevabını verdim ama.bir de bir güzel ailecek yemek yediler evde herkes işine baktı sonra. o zaman o kadar pişman olmuştum ki otelde olmayı o kadar çok istedim ki.bi arkadaşımdan daha bana benzer bir olay duymuştum.sakın ne olursa olsun otelden vazgeçmeeeeee

Back
X