düğün hakkında nişanlı-evli hanımlar yardım / izmir

Bu kadar tepeden bakıp aşağılayıcı bir düşünceyle yola çıkarsınız zaten sonrasında da hep sorunla karşılaşırsanız. Ben de torbali da yaşadım ve ailem hala orda yaşıyor. Sizin bahsettiğiniz gibi çok kötü bir semt değil kaldı ki İzmir in merkezindeki bir çok semtine göre fazlasıyla gelişmiş ve daha modern. Yani elit varos tarzi yaklasimdan çıkın bir kere. Salonlarına gelince dediğiniz gibi 2 düğün salonu yok demek ki yeterince arastirmamissiniz. Düş bahçesi kır düğün salonu, Alyans kır düğün salonu, Aquapolis kır düğün salonu, Çetineller Otel düğün salonu benim suan da bildiklerim ki ben 6 yıldır istanbulda yaşıyorum gidip geldikçe gördüklerim bunlar.Benim dügünüm Grandpark kır düğün salonun da oldu ama sanırım suan kapanmış. Yani 2 düğün salonuna mahkum edilmemiş insanlar! Kaldı ki isteğe bağlı olarak yemekli de yapabilirsiniz, kuru pasta ikramı zaten paketlere dahil veriliyor. Açık hava havuz kenarında yemekli gayet de şık olabiilir, bu kadar kendinizi ve nisanlinizi strese sokmaniza gerek yok.

Valla seninki biraz yokusa suruyo gbi isi bizde torbaliya yakin bi ilcedeyiz. Mendereste koyde oturuyorum koydekilerde gidiyo dugun olsunda bize bursaya giden bile var servis ayarladiktan sonra nolcak

Ayrıca illa ki İzmir de olsun istiyorsan, servis tutulduğu takdirde herkes gelir.

Ben de merak etmiştim 5 bin nasıl pahalı oluyor. Ankara'da ortalama bir düğün 5 bin zaten. O da yemekli değil.

Son düzenleme:
Bensizi cok iyi anliyorum.ama eski zamanda yasamiyoruzki.cok uygun fiyatlara cok elit salonlar var.ben 2013 te evlendim.istanbul matepede cok hos bir salonda 4000 civari tuttu dugunum.orkestrayi kendimiz tuttuk..oyle guzel gectiki hala sulalem benim dugunumu konusur.

Benim esimin aileside konyali.konyada dugun yapmazlar pek pilav dokerler falan.ama esimin ailesi hic gelenekci degildi.konyadaki dugunumde cok guzel bir mekanda oldu.iki dugun toplamda 9 bine maloldu.
Gecenlerde bi yakinimiz hiltonda dugun yapti.yemekli dugun.sahne daracik.ne dogru duzgun oynandi ne dogru duzgun sistem vardi.hoperlor gicirdiyodu falan.40 binimiz cope gitti dediler.birde hiltondakiler dugunu davetliler gitti diye bir saat evvel bitirdiler.

Benim istanbuldaki dugunumde ise tam 40 dakka dugun uzadi oynamaktan:)

Ozetle cok para verip rezil olmaktansa orta karar sik bir mekanda unutulmayacak bir dugun dusunun.

Kesinlikle katılıyorum torbalıda izmirin gelişmiş ilçelerinden ayrıca tam yol üzeri sanayi vs gelişmiş bir ilçesi.arkadaşın isimlerini vermiş.olduğu yerler de var.torbalı olsun daha başka bir yer olsun diyerek yola çıkabilirsiniz.zaten çok yakın izmir e.çoğu insan izmir den torbalı ya her gün iş için gidip geliyor fabrikalara.

yani ben eleştiren insanları anlayamıyorum. hem beni eleştirmiş hem kendi düğününe ne kadar para döktüğünden bahsetmiş. benim derdim parayla pulla değil zaten, bana kalsa düğün istemiyorum nikah neyimize yetmiyor diyorum. ama onların tarafı illa düğün isteyince o zaman bari doğru düzgün bir şey olsun diyorum. ayrıntılara takılma denmiş de sizce önemsiz bir şey mi bu? bir insanın her zaman hatırlayacağı, hayatının en önemli günlerinden bir tanesi önemsiz mi? daha okuduğunu anlamaktan aciz insan gelmiş burada beni eleştiriyor. hayret doğrusu.

derdimi anlayıp da yardımcı olmaya çalışan hanımlara da çok teşekkürler, yaşamayan bilmez demişler.

söylediğiniz çetineller otel in de metropolis ten bir farkı yok şimdi baktım internetten. ayrıca metropolis otel onların tanıdığı olduğu için illa orada olsun diye ısrar ediyorlar. yorum yapmadan önce dikkatlice okumanızı dilerdim.

ne kadar tuttu swiss?

Aslında durumun çözümü basit bence, iki tarafta da düğün yapın birkaç gün arayla 2 düğün olsun.
Standartlarınıza göre maddi sıkıntınız yok gibi görünüyor
Siz kendi çevrenize uygun bir düğün kendi yaşadığınız yerde yapın.
Erkek tarafı da kendi istediği gibi düğünü kendi yaşadığı yerde yapsın.
Kız tarafı kendi masrafını erkek tarafı kendi masrafını karşılasın.
Sizin taraftakine onlardan çok yakın akraba anne baba katılır, onların taraftakine de sizden çok yakınlar anne baba gider
Hem sizin istediğiniz olur hem ailelerin gönlü olur.

bence bu çok güzel bi düşünce ama kız tarafının düğün işine kalkışmasını garip bir gurur yapıp babam kahrından ölür gücü yetmedi de kız tarafına düğün yaptırdı derler kıvamına getirdi.

Aynısının bir benzerini yazmıştım aklın yolu bir galiba

Böyle modern bir yaşam tarzınızın olup da bu tarz düşünceye sahip olunması tuhaf geldi bana.
Bu devirde gayet makul bir durum bence artık hayat paylaşımı gerektiriyor.
Eğer gurur ve gelenekler devreye giriyorsa o zaman nişanlınızın ailesinin geleneksel düğününe uymak durumunda kalacaksınız.
Acı bir gerçek, dost acı söyler ama hem geleneksel tarz bize göre değil biz modern düğün istiyoruz hem de geleneklere uyulsun erkek tarafı karşılaşın olmaz.
Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef..
Ortak bir nokta bulunacaksa eğer bu farklı hayatları birleştirmeye bir adım da siz atacaksınız.
Kına gecesi yapacaksanız eğer, zaten siz karşılayacaksınız en iyisi istediğiniz gibi kına düğün birlikte yapın her türlü masraf yapacaksınız.
Kolaylıklar diliyorum..

Valla canim ben 5 binliraya salonun alasini tuttum ve hic gocunmadim bundan aksina 15 binlik bi salonu 5 bine tuttugum icin gurur duydum kendimle tutamasydmda uzulmezdim yani. Canim senin gozun biraz yuksekte semtini adetini begenmedgn cocukla omur gecrceksn o salonda yatip kalkmicksn. Benim ailemde yemeksiz dugun yok hepsi otellerde en luks yerlerde dunya paralarla dugun yaparlar istesem yapamazmiydm alasini yapardm tek cocugum nisanliminda durumu gayet iyi ama ben 2 saatlik eglence icin kiyamam.buna. dugunden snra hesabin iicindn cikamicaksam gosterisin anlami yok. Sokak dugunu bile olurdu valla en temizi mis:))

pardon tırnak içinde yazmalıydım, "babam kahrından ölür gücü yetmedi de kız tarafına düğün yaptırdı derler" yani bu onun düşüncesi, babası öyle bir şeye asla izin vermezmiş. biz ailecek her türlü desteğe açığız.

Babası kendi düğününü kendi yapacak zaten diğer taraf için onluk bir durum yok ikna edilebilir aslında..
Neyse; diğer konunuzu da gördüm, çok farklısınız bence ama imkansız değil.
İnsanların,bakış açılarının, durumların (her iki tarafın da) biraz esnemeye ve esnetilmeye ihtiyacı var.
Allah yardımcınız olsun..

Ya ben seni anlıyorum. Gördüm o tarz düğünleri, nette videoları da dolaşıyor aslında benzer düğünlerin. Aklıma takılan şu oldu. Sen o ailede, çevrede rahat edebilecek misin? Yaşamlarınız farklı. Nişanlınla konuş ve senin için düğünden çok kabus gününe dönüşeceğinden bahset. Yapmayın düğün. Bak bir nikah, yakın çevre ile gidilen bir mekanda yemek ve kutlama yeter. Yaşlıları bırakır akşam eğlenmeye çıkarsınız sonrada. Kabul etmezse ailen girsin araya bizim adetlerimize ters diye. Benimkiler hayatta izin vermezdi mesela. Ailenle konuş son çare. Sonun son çaresi o çevrede mutlu olmayacağın ve nişanlın ailesine söz geçiremediği için at yüzüğü gitsin. Bir ömür onlarla mı uğraşacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…