otobüs fikri mantıklı, aklıma gelmedi değil.
ailelerimiz farklı ama annesi babası çok iyi insanlar. sülalesi geniş evet, değişik çeşitli insanlar var. göçmenler zaten, çok göze batan bir şeyleri yok da işte. bu tip farklılıklar diye çok önemsemedim.
Valla seninki biraz yokusa suruyo gbi isi bizde torbaliya yakin bi ilcedeyiz. Mendereste koyde oturuyorum koydekilerde gidiyo dugun olsunda bize bursaya giden bile var servis ayarladiktan sonra nolcakbütçe 100 bin tl değil, ben aşırı bir şey istemem anlamında dedim. 5000 e gayet şık yerler vardır elbet ama bu illa yaşadığı yerde olsun istiyor, köylerden gelecek insanlar varmış onlar gelemezmiş vs. bu biraz bana bahane geliyor. bilmiyorum.
dediğiniz iki düğün benim de aklıma geldi ama bu sefer de yok bizi ona çağırdın nikaha çağırmadın vb gibi durumlar olmasından ve bu durumun benim üstüme kalmasından korkarım. gerçekten konu fake değil. o kötü yerin 5000 tl olduğunu da şurdan biliyorum, babasının tanıdığıymış, 2 yaz önce benim arkadaşımla onun arkadaşı orada evlendiler. bizimikinin babası da gitmiş tanıdığı diye yardımcı olmak amacıyla pazarlık yapmış 7000den 5000e düşürtmüş. mesela nereler o şık düğün yapılabilecek yerler? aynı tutardaysa belki ikna edebilirim.
1. Kişi sayısı bilinmeden ucuz ya da pahalı nasıl deniyor?
2. 5000 e düğüne nasıl pahalı denebiliyor?
3. ''Pahalı ve klas'' bir düğünün 5000e yapılma ihtimali nedir? Diyelim 500 kişi, alkollü ve yemekli bir düğünün 5000 liraya gelmesinin imkanı var mı? Kişi başı 10 liraya ordövr tabaklı, ara sıcaklı, ana yemekli ve rakılı bir yemek olabilir mi?
Mekanı, orkestrayı, süslemeyi 0(sıfır) saydım farkettiyseniz.
Ortalama dense neyse.
4. Ankara, İstanbul ve İzmir düğün fiyatları konusunda çok farklıdır evet. Ama herkes kendi çevresine göre düşünüyor anladığım kadarıyla. Konu sahibi 145i aşırı bulmuş yazmış, 5000 de az mesela.
Elbette o yere verilmez ama orada düğün yapılmayacağı için verilmez. 5000 çok olduğu için değil.
Kesinlikle katılıyorum torbalıda izmirin gelişmiş ilçelerinden ayrıca tam yol üzeri sanayi vs gelişmiş bir ilçesi.arkadaşın isimlerini vermiş.olduğu yerler de var.torbalı olsun daha başka bir yer olsun diyerek yola çıkabilirsiniz.zaten çok yakın izmir e.çoğu insan izmir den torbalı ya her gün iş için gidip geliyor fabrikalara.Bu kadar tepeden bakıp aşağılayıcı bir düşünceyle yola çıkarsınız zaten sonrasında da hep sorunla karşılaşırsanız. Ben de torbali da yaşadım ve ailem hala orda yaşıyor. Sizin bahsettiğiniz gibi çok kötü bir semt değil kaldı ki İzmir in merkezindeki bir çok semtine göre fazlasıyla gelişmiş ve daha modern. Yani elit varos tarzi yaklasimdan çıkın bir kere. Salonlarına gelince dediğiniz gibi 2 düğün salonu yok demek ki yeterince arastirmamissiniz. Düş bahçesi kır düğün salonu, Alyans kır düğün salonu, Aquapolis kır düğün salonu, Çetineller Otel düğün salonu benim suan da bildiklerim ki ben 6 yıldır istanbulda yaşıyorum gidip geldikçe gördüklerim bunlar.Benim dügünüm Grandpark kır düğün salonun da oldu ama sanırım suan kapanmış. Yani 2 düğün salonuna mahkum edilmemiş insanlar! Kaldı ki isteğe bağlı olarak yemekli de yapabilirsiniz, kuru pasta ikramı zaten paketlere dahil veriliyor. Açık hava havuz kenarında yemekli gayet de şık olabiilir, bu kadar kendinizi ve nisanlinizi strese sokmaniza gerek yok.
Şu
Şımarık kızın atarı :s
Bu kadar tepeden bakıp aşağılayıcı bir düşünceyle yola çıkarsınız zaten sonrasında da hep sorunla karşılaşırsanız. Ben de torbali da yaşadım ve ailem hala orda yaşıyor. Sizin bahsettiğiniz gibi çok kötü bir semt değil kaldı ki İzmir in merkezindeki bir çok semtine göre fazlasıyla gelişmiş ve daha modern. Yani elit varos tarzi yaklasimdan çıkın bir kere. Salonlarına gelince dediğiniz gibi 2 düğün salonu yok demek ki yeterince arastirmamissiniz. Düş bahçesi kır düğün salonu, Alyans kır düğün salonu, Aquapolis kır düğün salonu, Çetineller Otel düğün salonu benim suan da bildiklerim ki ben 6 yıldır istanbulda yaşıyorum gidip geldikçe gördüklerim bunlar.Benim dügünüm Grandpark kır düğün salonun da oldu ama sanırım suan kapanmış. Yani 2 düğün salonuna mahkum edilmemiş insanlar! Kaldı ki isteğe bağlı olarak yemekli de yapabilirsiniz, kuru pasta ikramı zaten paketlere dahil veriliyor. Açık hava havuz kenarında yemekli gayet de şık olabiilir, bu kadar kendinizi ve nisanlinizi strese sokmaniza gerek yok.
Çok alakasız olacak biliyorum ama rumuzuna odaklanmaktan konuya kendimi veremedim.
İtalyancaya ilgin var sanırım, rumuzunun anlamı 11 demek ya.
ben de şu an istanbulda yaşamakla birlikte izmirliyim, bahsettiğiniz fiyatlar çok tutarsız. burada yalılarda dahi düğün 145 bin lira tutmadığı gibi, izmirde "pahalı" "klas" bir düğün de ortalama 25.000-30.000 civarında hallolacaktır ki swissotelde limitsiz içkili düğünle kuzenini evlendirmiş biri olarak söylüyorum bunu. ailesi o şekilde düğün yapmak istiyorsa yapsın, siz de "benim yakınlarım hadi neyse ama iş çevrem kalkıp torbalıya gelmez" diyin, yakın arkadaşlarınız ve iş çevreniz için kendi bütçenizden İzmir'de yemekli bir organizasyon ayarlayın. benim nişanım bu şekilde az bir kadroyla şık bir restoranda yemekli ve içkili oldu, inanın o kadar çok tutmuyor, herkes de memnun olur.
Aslında durumun çözümü basit bence, iki tarafta da düğün yapın birkaç gün arayla 2 düğün olsun.
Standartlarınıza göre maddi sıkıntınız yok gibi görünüyor
Siz kendi çevrenize uygun bir düğün kendi yaşadığınız yerde yapın.
Erkek tarafı da kendi istediği gibi düğünü kendi yaşadığı yerde yapsın.
Kız tarafı kendi masrafını erkek tarafı kendi masrafını karşılasın.
Sizin taraftakine onlardan çok yakın akraba anne baba katılır, onların taraftakine de sizden çok yakınlar anne baba gider
Hem sizin istediğiniz olur hem ailelerin gönlü olur.
Aynısının bir benzerini yazmıştım aklın yolu bir galibaAslında durumun çözümü basit bence, iki tarafta da düğün yapın birkaç gün arayla 2 düğün olsun.
Standartlarınıza göre maddi sıkıntınız yok gibi görünüyor
Siz kendi çevrenize uygun bir düğün kendi yaşadığınız yerde yapın.
Erkek tarafı da kendi istediği gibi düğünü kendi yaşadığı yerde yapsın.
Kız tarafı kendi masrafını erkek tarafı kendi masrafını karşılasın.
Sizin taraftakine onlardan çok yakın akraba anne baba katılır, onların taraftakine de sizden çok yakınlar anne baba gider
Hem sizin istediğiniz olur hem ailelerin gönlü olur.
bence bu çok güzel bi düşünce ama kız tarafının düğün işine kalkışmasını garip bir gurur yapıp babam kahrından ölür gücü yetmedi de kız tarafına düğün yaptırdı derler kıvamına getirdi.
Böyle modern bir yaşam tarzınızın olup da bu tarz düşünceye sahip olunması tuhaf geldi bana.
Bu devirde gayet makul bir durum bence artık hayat paylaşımı gerektiriyor.
Eğer gurur ve gelenekler devreye giriyorsa o zaman nişanlınızın ailesinin geleneksel düğününe uymak durumunda kalacaksınız.
Acı bir gerçek, dost acı söyler ama hem geleneksel tarz bize göre değil biz modern düğün istiyoruz hem de geleneklere uyulsun erkek tarafı karşılaşın olmaz.
Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef..
Ortak bir nokta bulunacaksa eğer bu farklı hayatları birleştirmeye bir adım da siz atacaksınız.
Kına gecesi yapacaksanız eğer, zaten siz karşılayacaksınız en iyisi istediğiniz gibi kına düğün birlikte yapın her türlü masraf yapacaksınız.
Kolaylıklar diliyorum..
pardon tırnak içinde yazmalıydım, "babam kahrından ölür gücü yetmedi de kız tarafına düğün yaptırdı derler" yani bu onun düşüncesi, babası öyle bir şeye asla izin vermezmiş. biz ailecek her türlü desteğe açığız.
Ya ben seni anlıyorum. Gördüm o tarz düğünleri, nette videoları da dolaşıyor aslında benzer düğünlerin. Aklıma takılan şu oldu. Sen o ailede, çevrede rahat edebilecek misin? Yaşamlarınız farklı. Nişanlınla konuş ve senin için düğünden çok kabus gününe dönüşeceğinden bahset. Yapmayın düğün. Bak bir nikah, yakın çevre ile gidilen bir mekanda yemek ve kutlama yeter. Yaşlıları bırakır akşam eğlenmeye çıkarsınız sonrada. Kabul etmezse ailen girsin araya bizim adetlerimize ters diye. Benimkiler hayatta izin vermezdi mesela. Ailenle konuş son çare. Sonun son çaresi o çevrede mutlu olmayacağın ve nişanlın ailesine söz geçiremediği için at yüzüğü gitsin. Bir ömür onlarla mı uğraşacaksın.yani ben eleştiren insanları anlayamıyorum. hem beni eleştirmiş hem kendi düğününe ne kadar para döktüğünden bahsetmiş. benim derdim parayla pulla değil zaten, bana kalsa düğün istemiyorum nikah neyimize yetmiyor diyorum. ama onların tarafı illa düğün isteyince o zaman bari doğru düzgün bir şey olsun diyorum. ayrıntılara takılma denmiş de sizce önemsiz bir şey mi bu? bir insanın her zaman hatırlayacağı, hayatının en önemli günlerinden bir tanesi önemsiz mi? daha okuduğunu anlamaktan aciz insan gelmiş burada beni eleştiriyor. hayret doğrusu.
derdimi anlayıp da yardımcı olmaya çalışan hanımlara da çok teşekkürler, yaşamayan bilmez demişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?