Düğün hazırlıkları sırasındaki gerginlikler...

violonsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
10
0
36
İzmir
Arkadaşlar;
Kısa bir süre sonra düğünüm olacak, Allah aşkına bana birileri cevap versin kendi başına iş yapan kayınvalideniz var mı??? Yada sizsiz evinize eşya alan?? Ev kurulurken kız tarafının adetlerine mi yoksa erkek tarafının adetlerine mi uyulur??? Annem diyor kızın adetleri ama karşı tarafta bizim adetler diyor..Lütfen yardım edin nişanlımla birbirimizi yiyip duruyoruz o da annesini savunuyor be ne desem hep muhalefet son zamanlarda.Annesi ne derse o doğru....

eskilerin bi lafı vardır şimdi biraz abes kaçıcak ama affına sığınarak söliycem.."köprüyü geçene kadar ayıya dayı diceksin " diye...ee madem seni gelin alıcaklar o zaman kendi adetlerini bırakıp ,doğal olarak kız tarafının adetlerine uyulur...yıllardırda böledir...eğer daha şimdiden nişanlın annesinin ağzına bakıyosa yanmışsın sen allah yardımcın olsun...

bakalım annesi nasıl alttan girip üstten çıkıyor da bu yaptıgını nişanlına gayet normalmiş gibi gösteriyor... iki tarafında adetlerine uyulur.tabi kız tarafına biraz agırlık verilir.ama her dügün öncesi böyle şeyler olur böyle birşey olmazsa başka şeyler oluyor mutlaka.senin için zor olmalı zaten dügün stresi falan bir de üstüne böyle şeyler ama sizden habersiz gidip eşya alması gerçekten sinir bozucu.hayatınıza evlendikten sonrada müdahale etmez umarım.

Ben itiraz edip ortalığı yıkıyorum zaten nişanlıma karşı,,ama annesi kendi başına işler yapmaya devam ediyor.sevgli nişanlım birazcık ana kuzusu oldu son dönemlerde,beni en çok üzen ve korkutanda bu oluyor zaten...Para pulda gözüm çok lükste gözüm yok.sadece benimle birlikte alsın alacaksa eşyayı ama uzakta diye benden alıp geçmiş bir iki önemli eşyayı...Ben arayıpta söylemiyor ama oğlunu arayıp bildiriyor.Burda annemde bozuluyor oratklaşa fikir birliğine varmamasına...ben gelinliğimi dahi alırken siz büyükler olmadan almam lütfen sizde gelin demiştim .Ama o bırakın beni annemi hiçe saydı.Birde bu derdim var yani... Evlenirken kızın adetlerine uyulur dediğimde eskiden nişanlım farketmez zaten yine aynı kapıya çıkıyor belki bizim alacağımız 1 2 şey fazla o da nolcak diyordu.Şimdi ise olmaz haksızlık bu diyor...Büyük ihtimal annesinin konuşmalarından etkileniyor. Ve ben bu bensiz eşya olayında ortalığı yıktım ailesinin haksız olduğunu bildiği halde bana karşı taraf tutuyor o benim annem o güzel almıştır hediye vs sus işte falan diyor şimdilerde...Çıldırmak üzereyim böyle değildi nişanlım

Şimdiden söylüyor zaten temizlik vs laflarını...karışmayacağına pek ihtimal veremiyorum canım ama benimki annem o diyecek böyle görünüyor...

Bende nişanlıyım iki ay sonra düğünüm olacak inşallah.Az çok anlayabiliyorum sıkıntını..Bizde nişanlımla farklı şehirlerdeniz doğal olarak adetlerimiz çok çok farklı.Uzak olduğumuz için bir iki eşyayı bize sormadan almış demişiniz muhtemelen sizde farklı şehirlerdensiniz.Nişanlınız başlarda nasıl farklılıklar çıkacağını kestiremediği için nolcak yaparız demiştir ama zaman geçtikçe belki gerçekten ağır gelmiştir ya da annesinin dolduruşuna geliyordur.Bunu en iyi siz anlarsınız sanırım...Madem çok gerginlik yaşıyorsunuz şöyle birşey yapabilirsiniz belki...Her iki tarafı da kırmamak adına adetlerin yapılacakları yerleri paylaşın..Mesela kına kız tarafının görülmüştür her zaman kına da sizin adetlerinize uysunlar düğünde siz onların adetlerine uyun gibi..İnan her evlilik aşamasında çıkıyor bu farklılıklar önemli olan orta yolu bulabilmek nişanlınıza çok yüklenmeyin bu sorunu çözebilecek kişi o değil aranızın açılmasından başka bir işe yaramaz bu...

hoşgeldin canım kayınvalideden çekenler grubuna. nişanlıyken anlamaya başlıyor insan zaten neler yaşayacağını ama evlenirim kocam benim istediğimi yapar değişir zannederek kendimizi kandırıyoruz. düğünden sonra eşin iyice anneci olacak muhtemelen. örnek: ne zaman halvete gireceğinizi bile etkileyecek kadın. bizzat test edilmiştir. bir no'lu benim cep numaram aranır, yeni evli çiftimiz iş üzerinde olduğundan açamazlar. kayınvalide ısrarla iki no'lu telefonu, oğluşunun telefonunu arar, yine açmazlar. kayınvalide durur mu devam, 3 no'lu ev telefonu aranır. o da açılmaz. sonra dayanamaz tabi, kız tarafının annesini telefonu aranız,4 no'lu. sonra aile panik olur bunlar öldü heralde diye herkes aramaya başlar. tabi erkek adam ne yapar, "duymadık anne alışveriş merkezindeydik der. "anne bizi ısrarla arama yeni evliyiz" diyemez. karısını çıldırtır.
şimdi sana sorun gibi görünen bu düğün hazırlıkları aslında sorun bile değil, o yüzden bekarlığının şu son dönemlerinin tadını çıkarmaya bak ve asla alttan alma. unutma, şimdi ne kadar alttan alırsan evlenince o kadar üstüne çıkacaklar.

Son düzenleme:

Lütfen üzülme ,nişan arifelerinde maleseef bu tür tatsızlıklar oluyor..Siz yokken aldıgı eşyalar nedir mesela?Ben bunu merak ettim..Büyük çapta eşyalarsa çok haklısın ..Örneğin;koltuk takımı,tv,sehpası vs..vs........ama küçük çapta eşyalarsa halı,kilim,ne biliyim bu tarz şeylerse çok takılma..Koy kenara birgün işine mutlaka yarar..

Ben evlendiğimde yatak odamın halıları ile kolidorun halılarını kayınvalidem almıştı..Biz alcaktık ama o çok acele etti..biz ev dizerken kayınvalidem gidip hooooop getirdi...Annemin ve benim çok hoşuma gitmişti mesela..Parasal yönünden kesinlikle değil ama bir daha çık halı beğen vs..gezz,toz,,o kadar işin arasnda çok zor geliyordu..

Ev kurulurken ailelerin anlayısı çok önemli..Benim bildiğim her iki tarafında adetlerine göre yapılır..Kalp kırmadan ortak bir noktada birleşilir..En azından bizde öyle olmustu..

Nişanlınlada otur konuş..Hoş değil tabi annesinin lafıyla hareket etmesi..En sevmediğim olay..Çok gerilme derim ben..Rahat olmaya çalış..Allah kolaylık versin...Mutlu olun..

Son düzenleme:

Allah iyiliğinizi versin,güldürdünüz beni

canım morelini bozma bu tür olaylar olması normal şimdilik sadece kulaklarını tıka daha çok arada kalıcaksın nişanlında arada kalıyor ama bence kafana takma nişanlılığın tadını çıkarmaya çalış arada nişanlınada kırıldığını tatlı sert bir dille anlatmaya çalış:123: ayrca şimdiden mutluluklar

arkadaşım çok iyi anlayabiliyorum sizi.ne yazık ki bizde evlilik arifesinde bu konuda çok çektik.benim eşimde ailesinin karışmasını istemiyordu.herşeyi kendi zevkimize göre seçmek en doğal hakkımız, o eşyaları yıllarca biz kullanacağız sonuçta.ama ne yazık ki ne annesi ne babası anlamak istemediler.ilk başta olay çıktı.eşim tatlı bir dille uyarmasına rağmen küslük yaptılar.sonrasında da herşeye karışmaya çalıştılar.bizden önce gidip halı,perde,mobilya...vs ne varsa kendi zevklerine göre seçmeye kalktılar.ama bizde inat edip herşeyi kendi istediğimiz gibi seçtik.sinirlerimiz çok bozuldu,çok üzüldük ve o güzel günleri sayelerinde sinir stres içinde geçirdik.mümkün olduğu kadar tatlı dilli olmaya çalışarak ama inatlaşa inatlaşa kendi eşyalarımızı seçtik.sizde nişanlınızla konuşun,bu sizin eviniz,içinde siz yaşayacaksınız. kendi zevkinize göre seçmek en doğal hakkınız.eşya almaya giderken haber vermeyin.gidin seçin alın,mümkün olduğu kadar tatlı dilli olmaya çalışın ama kararlarınızdan da vazgeçmeyin.

her iki tarafta düğün öncesi oturup konusur adetler konusunda ki o gün gerginlik ve süprizler yasanmasın bizim öyle oldu mesela benımde 15 gun sonra dugunm var ve öyle yaptık ama her düğün evınde gergınlık olur önemlı olan bunların aşılabılmesı bence aileler oturup bir konussunlar orta yol mutlaka bulunr

Canım senin ki sadece almış bari ben nişanlıyken perdeci perde ölçüsü almaya geldiğinde bende oradaydım eve gitmeden sokakta (yaz olduğu için herkes kapı önünde oturuyor) perdeyi dikecek olan amca bana nasıl bir model istersin diye sordu ben cevap vermeden kaynanam "gelin g...tü okkalayamam perdeyi ben seçiçem beğenirse takar beğenmezse kendi alır dedi.Biz şok tabi..Ben hemen uzaklaştım ordan nişamlımla tartışmışlar kayın pederimde üstüne gitmiş 1 ay kapısına uğramamıştım.Ni ekim yine halılarımıda perdelerimide kendisi seçti.Beni kiraya aldılar eltim kendi evlerinin üst katına gelin geldi.Kiralık buldukları evin bir odasını ev sahibi kullanmadığı eşyaları koyuyomuş.Bu odayı kullanmayız derseniz kira 100 lira düşük olur demiş ev sahibi buda olur demiş ben tabiki kabul etmedim orasıda yatak odası olacak geride kalan bir odaydı buranın hiçbişeyine karışmam hiçbişeyine beş kuruş vermem haberiniz olsun dedi..Eşim ben evimde başkasının eşyasını istemem istersen hiçbişeye karışma ama bana da oğlum deme diğer oğlunu kendi evine aldın beni kiraya koydun birde üstüne bunu yaparsan seni affetmem dedi..Allahtan mevzu geçince hemen söyledi yoksa ben doldurdum olurdu..Yani tatsızlıklar yaşanıyor canım siz birbirinizin kalbini kırmayın önemli olan o kaynana dış kapının dış mandalı..Seni anlıyorum ailenle arada kalmak çok kötü mobilya alınırken kaynanam resmen bana ne annen gelecek ne kardeşin kimseyi istemiyorum dedi ben eltim kaynanam nişanlım gittim mobilya almaya..Seninki en azından sessizce alıyo laf söylemiyo..Buna da şükür yani..

Tek diyebileceğim çok stresli bi dönem.

Kimi mutlu edeceğini şaşırıyorsun, bu arada kendin de mutlu olman gerek.

Sınırlar iyi çizebilmek gerek.

Ben de sıkıntı içindeyim son zamanlarda, inşallah kötü şeyler olmaz ama daha yolun başındayken bitirmek bile aklıma geliyo bazen sinirle... (

Sana da kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:

hayırlı olsun canım bize kimse karışmadı kendi istediğimizi aldık eşimin sayesinde çünkü eşimin ailesi oğullarının huyunu bilir eşim kimseyi karıştırmaz işine ama adetler konusunda sorunlar çıktı onların farklı bizim farklı onlar istanbulda yaşadıkları için memleketlerinin adetlerini unutmuşlar onlara abes geliyordu bizim adetlerimiz.her iki ailenin adetlerinin uygulanabileceği yeler vardır karşılıklı konuşup anlaşın ama tamam deyip yapmamalarına dikkat edin özellikle altın konusunda bana tamam dendi ama öyle olmadı arada kalan hep siz olursunuz ama nişanlınızla birbirinize kenetlenin gerisi çokta önemli değil

fırsat bulunca böyle yapıyo aileler işte bizimkilerde burda olsa karışırlardı sözde gelip mobilya seçtiler bana şok oldum neyseki nişanlım arkamdada sorun yaşamadım ne o taraf ne bizim taraf nede nişanlım kimse karışmadı bana herşeyi ben seçtim(kk kızlarından fikir alarak)nişanlım bi kenarda oturdu sadece ölçü almaya bile geldiler ben gittim gelinlik kınalık sadece ikimiz gittik aldık nişan kına ben nerde nezaman dersem orda oldu aileler hiç bu konuları oturup konuşmadılar hep nişanlımın sayesinde yoksa çook çekerdim arkada olmasa lazım erkeğin işte tepki koyması lazım nişanlım anneme ben nişanlımın kararlarına kimsenin karışmasını istemiyorum ev onun evi bildiği gibi düzsün ben bile karışmıyprum oyüzden mıobilya seçerken çağırmadım dedi annesinede demiş olay bitti

perdemi de,nikah paramızı da, eşimin çeyizlerinin yol parasını da ben ödemiştim, hey gidi günler

Nişanlını sert bir şekilde uyar bence ne demek annesiymiş alırmış sen oturucaksın ve sen kullanıcaksın bütün eşyaları bence karıştırma ayrıca kız evinin adetlerine göre yapılır herşey sonuçta kız alıyorlar daha önemlisimi var canım

Nişanlını sert bir şekilde uyar bence ne demek annesiymiş alırmış sen oturucaksın ve sen kullanıcaksın bütün eşyaları bence karıştırma ayrıca kız evinin adetlerine göre yapılır herşey sonuçta kız alıyorlar daha önemlisimi var canım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…