Düğün hazırlıkları sırasındaki gerginlikler...

Canım senin kaynananın dünyada eşi benzeri yoktur heralde

bitanedir valla, üzerine tanımam. nişanlıyken dert ediyordum ben de, yok bana nişan elbisesi bile almadılar falan diye. violonsel arkadaşım üzülme, valla değmez bu kadınlar için.

Son düzenleme:
İlerde çocuklarımız olunca olurda dünür falan olursak aman oğlu olan taraf çektirmesin valla olurmu olur dünya hali bu belki burdan birileriyle karşılaşırda dünür oluruz vallahi kızımın canını yakanın canını yakarım

bütün kelimelerine katılıyorum canım
benim kayınvalidem beni çıldırmayı geçti
annemle uğraşmaya başlamıştı
zavallı annem bir keresinde sinirden hüngür hüngür ağlamıştı
ve benim annemin kanser tedavisi yeni bitmişti....
durmadı bi de anneni çok şımartıyosunuz diye yorum yaptıştı...

şimdi o da kanser ve şımartılmak istiyor
kesinlikle şımartmıyorum aksine es geçiyorum artık
çünkü beni sağlığımdan etti kadın...

nişanlılık yine hoş dönemler canım
ama tabii biz negatif örneğiz

iyileri de var bu cinslerin.... :94:

Son düzenleme:
Canım bende nişanlıyken anladım kimin ne olduğunu ondan önce tabi hiç bişey bilmiyodum. Kyaınvalidem bimememezliğe geliyodu her adeti annem şöyle olacak diyo nasılsa ben bilmiyorum diyo ama bal gibi biliyodu. Benim gelin hamamımı bile yapmadılar halen daha içimde uktedir. halıları perdeleri hep kendileri seçmişler yatak odasını biz aldık otruma grubuyla bir olsun diye olmasaydı onlarıda kendisi seçmiş ama ben beğenmedim tabi. Herşey onların istediği gibi oldu anlayacağın sorun çıkmasn diye bende sesimi çıkarma dım şimdi pişmanım bazı konularda. sesini çıkar derim bence içinde kalmasın saygınıda göster ama saygım sonsuzdur yinede kaynanamı severim ama görümcemi asla. Her şeye muhalefet....

böyle insanları hiç anlamam sanki kendileri kullanacak hayret bir şey ya...
canım sen mümkün olduğunca karıştırmamaya çalış nişanlınla da kavga ederek çözemezsin bu daha çok sizi birbirinize düşürür tatlı dille hallet.bu durumda önemli olan nişanlının seninle aynı fikirde olması çünkü.benimde 1 ay sonra düğünüm var çok şükür herşeyimi kendim seçtim kimse bana karışmadı (nişanlım bile)
sadece kayınvalidem bana bir halı hediye etti aslında çok kaliteli ama çok desenli bişey sevmedim tabi ama tatlı dille hallettim.nişanlıma çok beğendim saolsun annecim almış ama aldığım takımların hiçbirine uymuyor bu renk dedim çok özenerek bir uyum oluşturmaya çalıştım bu şekilde istediğim gibi olmucak bunu ütü odasında kullansak olurmu hayatım dedim (tüm sevecenliğimle) sen bilirsin canım dedi ama ben söyleyemem annemi kırmak istemiyorum dedim ben hallederim dedi sanki kendisi beğenmiyormuş gibi söyledi annesine ve sorun çözüldü halı da bizim fazla olan ütü odasına kaldı
yani demem o ki erkeklere kavga edersen daha çok hırslanırlar canım sakinlik ve tatlı dilin çözemeyeceği şey yok
şimdiden mutluluklar dilerim herşey gönlünce olsun...

Ay bunudamı yaşadımmm evet bunuda yaşadım..

2 görümcem kaynanam 1 eltim evime tül beğendiler.. ev benim evim sizene baktım hepsi ayaklanmış ben gelmiyorum demiştim.. gitmedimde kendileri beğendi..

Gelinlik beğenmeye gidiyorum 3 görümcem peşimde korumalarım

ben kabarık diyorum birisi krem diyo kabus gibiydi herbişiii hatırlamak dahi istemiyorummm..

Baştan öle başladı öylede gitti hiç bişi düzelmedi
Bi kere kıl kaptım soğudum ne meraklılarmış ya onlar evlenseydi keşke yerime..

Çeyiz düzmeye gittik evime görümceler kaynana kurulmuş baş köşeye biz ev yerleştiriyoruz görümce onu oraya koymayın bunu böyle yapmayın emir veriyo..

Annem de bu kızın kaç kocası var? dedi..

sonra homurdandılar sustular tripler..

kARIŞMAYAN KARIŞMIYO VALLA RAHAT BIRAKIYORLAR GENÇLERİ İSTEDİKLERİ GİBİ ZEVKLERİNE GÖRE HERBİŞİ HALLEDİYOLAR YAPAMADIK İŞTE SUSTUK SUÇLU OLDUK YIRTIK OLUCAKSIN GEÇ OLDU AMA BUNU ÖĞRENDİM..

vallahi canım .bizde kız tarafın adetleri uyulur en azından bende öyle oldu.adetiniz nelerdi diye soruldu.ve uygulandı.erkek tarafı bana ve aileme sormadan hiçbirşey almadılar.tabiki erkek tarın adetini gözardıda etmedik onların adetlerinede uyduk zaten bizim adetlerede uyuyordu.bu birazda karşı ailenin anlaşmasına kalıyor.

ben yine sinir oldum ya. kına için kuruyemişi kiloyla alacaklarmış. biz paketleyecekmişiz. o telaşede bununla uğraşacağız bir de. daha önce sorsalar hadi neyse diyeceğim de hiç sormadan bize güveniyorlar gıcık oldum.

ben de nişanlıma söylendim kim uğraşacak onlarla neden paketli almadınız. sen gördün mü kuruyemiş nasıl güzel mi filan dedim. annesi kötü şey almazmış. göreceğiz bakalım bir de ben meyve suyu ne olacak dediğimde annesi gerek yok dedi. sessiz sakin saf gibi gözüken bir kurnaz.

kına elbisesini bile kafalarına göre almışlar. daha görmedim. ayrıca düğünde takacakalrı seti de. zaten şu gelinlik mevzusundan sonra iyice gıcık oldum.

Bu kuruyemişi banada yaptılar oturup paketlemiştik..
Ayyy niye karışıyolar kii yaa illa biz büyüğüz biz biliyoruzz eskidenmiş o efendimm eskiden..
eskiden büyükler alırmış edermiş görücü usulü varmış
Artık yok herşeyinde kolayı var nesil 2011..
bizde böyle bizden sonrakilere kadar neler çıkıcak bizde onlaramı buzamandaki şeleri sunucaz..
ozaman öleymiş şimdi böyle..
Yiter yaaaa

bız tum eşyları kendımız aldık.. ben evı eşya ile doldurmadım... herşeyı lazım oldukça yavaş yavş aldık.. hem huzur oldu, hem borç olmadı :)))

Öncelikle herkese çok teşekkürler,malum hazırlıkların telaşından 1 2 gündür giremiyorum siteye hemde nişanlımla sürekli birlikteyiz buaralar o yanımdayken bakmıyorum dolayısıyla kısaca bir iki soruyu cevaplamak istiyorum.Mesela habersiz eşyalar listesinde bugün itibarı ile; Salon perdesi,buzdolabı,çamaşır makinesi,oturma odası ve küçük oda perdesi ve lcd televizyon ki en çok perde ve tv işine uyuz oldum biz aylardır tv konusunda markaya karar verememiş ve o kadar özenirken kadın gitmiş almış yarın geliyor ve aldıktan sonra ee biz aldık diye haber geliyor...İkincisi Salon perdelerimmmmm...Sizce en önemli detay değilmi??Neymş efendim çok hoşuna gitmiş kaçırmak istememiş almış...Hadi aldın,tamam bilirim kötüsünüde almaz zevkide fena değildir ama bensiz neden alıyorsun???Üstüne üstün birde annemle sözleşmişlerdi.Kayınvalidem kendi dedi ben bir iki hafta içinde gelicem siz buarada bakının ben gelince hepsini bir gider alırız diye!!Annem çok bozuldu aldığını duyunca..dolayısıyla,,, offfofff iki arada kaldım,nişanlımla tartıştık ama annesine tek kelime etmedim saygısızlık etmeyeceğim asla karakterimle ters.Ama zor tutuyorum kendimi Buarada nişanlımda cevap olarak ee hediye işte kullanırız perde ne olcakki demez miiii pess dedm pesss....
İkincisi adetler,
Bizde kızın adetleri uygulanır.Hadi annem dedi adet eskide kaldı öyle çok abartmaya gerek yok.Hani ne vardır bizde yatak odası ve mutfağı kız salonu oturma odasını erkek yapar.Eyvallah...öylede oldu salonu onlar yatak odasını biz yapıyoruz onda sorun yok denilebilir(oturma odası yapmıyorlar tek sorun...biz onu kendimi daha sonra yapmaya karar verdik mecburen) En büyük adet sorunu ''DAMATLIK,, Forumda da okudum bu sorundan dert yanan çok arkadaş var Biz nişanda damatlık aldık nişan için,,ee bizde adet ya düğün ya nişanmış..Hatta annem bizim gerçek adetlere göre hiç alınmaz ama ben uymam ona öyle şey olmaz dedi aldı.Ama şimdi nişanlıma bunu söyleyince bayaa bozuldu.Nymiş onlar bana nişan kına gelinlik vs herşeyi alıyorlarmış bizimde ona damatlık almamız gerekirmiş.Ya alayım da anacım annem olmaz diyor....bende de yokki alayım..Kendi anneside almam diyor..Nişanlımda haklı ama burda olay kayınvalidemde bitiyor.Yine...Kendisi hiç bize sormadıkı sizin adetiniz ndir diye...O sandıki hepsi alınacak heralde.Şİmdi biz bunu deyince.....anlayın yani ne durumdayımmmm:84:

damatlık alınmaz diye adetmi olur arkadaşım. onlar deselerdi bizde gelinlik alınmaz tamam mı diyecektin?

İyi diyorsunda tatlım damatlık almadık değil ki...Ben 1 2 yerde daha okudum forumda aynı durumda olan arkadaşlar var,Aynı şekilde hiç almayanlar bile var.Yani çoğu yerin öyle adetleri varki kız sadece tabak çanak dantel ıvır zıvır getiriyor ibizden bu kadar diyor..Ne yapayım bana kalsa ben alınması taraftarıyım ki çokta istiyorum ama annem olmaz diyor...

Buarada nişanda alınan damatlık malesef hiç kullanılamadı nişanım akkarabalar arasında orta büyüklükte olacaktı ama yakınımızı kaybettik bu yüzden yapamadık.Kendi aramızda sade tören oldu.Yani 0 giyilmedi..HAni bende pek istemiyorum onu giysin ama elimden gelmiyorki birşey ne yapabilirim.anneme ne diyeyimde ikna olsun yada ne diyeyimde nişanlımı kırmayayım....

o zaman sende annene onlar sensiz eşya aldıklarında yorum yapma hakkı vermeyeceksin. sen nişanlına ve ailesine kızsan bile annen bir şey söylediğinde nişanlının arkasında olmanı tavsiye ederim. yangına körükle gitmemek lazım... mesela bizim adetlerimizde erkek sadece salon yapar oturma odası mutfak yatak odasını kız alır. işte bu alışveriş dönemleri beni de çok yıprattı zamanında o yüzden kimseyi kırmadan ama isteklerini net şekilde ifade etmeye çalış... nişanlınla annen niye alıyor yapıyor diyeceğine canım anlıyorum annen hevesleniyor ama inan bende çok hevesliyim bu konuda ne yapabiliriz de. böylece o da kendini bir savaşın ortasındaymış gibi hissetmez.

Annem zaten eşyaları almalarına birşey demediki napalım dedi üzüldü geçti..Onun tek kırıldığı nokta sözleşilmişken hiçe sayılması...Demeseydi beni bekleyin birlikte alacağız diye yatak odası ve mutfağı bugüne kadar çoktan alırdık bizde...Hem bekletti hemde ben aldım diye ortaya çıktı...Annemde çok bozuldu ama sesini çkarmıyor yinede..

Son düzenleme:

kına kıyafetin alınmadıysa nişanlına canım siz bana kına kıyafeti almayın ne de olsa nişanlığımı giymedim onu giymek istiyorum de. ayrıca yaşadığın durumu ona anlat. adet falan karıştırmadan ama. ona annenlerin düğün için kendilerine bir bütçe belirlediklerini söyle. sen de ne de olsa nişan kıyafetini giymedin onu giysen annemler başka bir ihtiyacımıza yardımcı olsalar diye konuş bence. almıyolar işte diye inada bindirme, yuvarlak konuş.

İnan ben bunu teklif ettim ne gerek var ben nişanlığımı giyeceğim dedi ama kayınvalidem olmaz onu ben beğenmiyorum kınaya uygun olma dedi kendi..O zaman ne diyeyim tamam siz bilirsiniz dedim.Diğer dediğin yöntemleride kullandım dedim hiç giyilmedi hem şuan maddi anlamda zor bi durum alamayacaklar benimkiler.Onlarda çok istiyorladı aslında ama imkansız vs...Önce tamam sorun değil canım haklısın dedi ama bir süre sonra ne olduğunu anlamadan şu cvp gedi''ee herkes zor durumda bizimkiler ama senin her istediğini alıyorlar en güzelinden,, ben şok oldum bunu duyunca...

kime göre en güzeliymiş peki??
elimden gelen bu yapabileceğim birşey yok diyeceksin o zaman. beni arada bırakıp yıpratmak istiyorsan buyur devam et ama bu sonucu malesef değiştirmeyecek diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…