Canım senin kaynananın dünyada eşi benzeri yoktur heralde
hoşgeldin canım kayınvalideden çekenler grubuna. nişanlıyken anlamaya başlıyor insan zaten neler yaşayacağını ama evlenirim kocam benim istediğimi yapar değişir zannederek kendimizi kandırıyoruz. düğünden sonra eşin iyice anneci olacak muhtemelen. örnek: ne zaman halvete gireceğinizi bile etkileyecek kadın. bizzat test edilmiştir. bir no'lu benim cep numaram aranır, yeni evli çiftimiz iş üzerinde olduğundan açamazlar. kayınvalide ısrarla iki no'lu telefonu, oğluşunun telefonunu arar, yine açmazlar. kayınvalide durur mu devam, 3 no'lu ev telefonu aranır. o da açılmaz. sonra dayanamaz tabi, kız tarafının annesini telefonu aranız,4 no'lu. sonra aile panik olur bunlar öldü heralde diye herkes aramaya başlar. tabi erkek adam ne yapar, "duymadık anne alışveriş merkezindeydik der. "anne bizi ısrarla arama yeni evliyiz" diyemez. karısını çıldırtır.
şimdi sana sorun gibi görünen bu düğün hazırlıkları aslında sorun bile değil, o yüzden bekarlığının şu son dönemlerinin tadını çıkarmaya bak ve asla alttan alma. unutma, şimdi ne kadar alttan alırsan evlenince o kadar üstüne çıkacaklar.
ben yine sinir oldum ya. kına için kuruyemişi kiloyla alacaklarmış. biz paketleyecekmişiz. o telaşede bununla uğraşacağız bir de. daha önce sorsalar hadi neyse diyeceğim de hiç sormadan bize güveniyorlar gıcık oldum.
ben de nişanlıma söylendim kim uğraşacak onlarla neden paketli almadınız. sen gördün mü kuruyemiş nasıl güzel mi filan dedim. annesi kötü şey almazmış. göreceğiz bakalımbir de ben meyve suyu ne olacak dediğimde annesi gerek yok dedi. sessiz sakin saf gibi gözüken bir kurnaz.
kına elbisesini bile kafalarına göre almışlar. daha görmedim. ayrıca düğünde takacakalrı seti de. zaten şu gelinlik mevzusundan sonra iyice gıcık oldum.
İyi diyorsunda tatlım damatlık almadık değil ki...Ben 1 2 yerde daha okudum forumda aynı durumda olan arkadaşlar var,Aynı şekilde hiç almayanlar bile var.Yani çoğu yerin öyle adetleri varki kız sadece tabak çanak dantel ıvır zıvır getiriyor ibizden bu kadar diyor..Ne yapayım bana kalsa ben alınması taraftarıyım ki çokta istiyorum ama annem olmaz diyor...
o zaman sende annene onlar sensiz eşya aldıklarında yorum yapma hakkı vermeyeceksin. sen nişanlına ve ailesine kızsan bile annen bir şey söylediğinde nişanlının arkasında olmanı tavsiye ederim. yangına körükle gitmemek lazım... mesela bizim adetlerimizde erkek sadece salon yapar oturma odası mutfak yatak odasını kız alır. işte bu alışveriş dönemleri beni de çok yıprattı zamanında o yüzden kimseyi kırmadan ama isteklerini net şekilde ifade etmeye çalış... nişanlınla annen niye alıyor yapıyor diyeceğine canım anlıyorum annen hevesleniyor ama inan bende çok hevesliyim bu konuda ne yapabiliriz de. böylece o da kendini bir savaşın ortasındaymış gibi hissetmez.
Buarada nişanda alınan damatlık malesef hiç kullanılamadı nişanım akkarabalar arasında orta büyüklükte olacaktı ama yakınımızı kaybettik bu yüzden yapamadık.Kendi aramızda sade tören oldu.Yani 0 giyilmedi..HAni bende pek istemiyorum onu giysin ama elimden gelmiyorki birşey ne yapabilirim.anneme ne diyeyimde ikna olsun yada ne diyeyimde nişanlımı kırmayayım....
İnan ben bunu teklif ettim ne gerek var ben nişanlığımı giyeceğim dedi ama kayınvalidem olmaz onu ben beğenmiyorum kınaya uygun olma dedi kendi..O zaman ne diyeyim tamam siz bilirsiniz dedim.Diğer dediğin yöntemleride kullandım dedim hiç giyilmedi hem şuan maddi anlamda zor bi durum alamayacaklar benimkiler.Onlarda çok istiyorladı aslında ama imkansız vs...Önce tamam sorun değil canım haklısın dedi ama bir süre sonra ne olduğunu anlamadan şu cvp gedi''ee herkes zor durumda bizimkiler ama senin her istediğini alıyorlar en güzelinden,, ben şok oldum bunu duyunca...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?