Düğün kız tarafında mı olur erkek tarafında mı?

erkek tarafının yaptığı düğün kız tarafına uygun değilse kız tarafı kendi istekleri doğrultusunda yapar...

bunun dışında ne duydum ne gördüm aksini... düğün her daim erkek tarafına aittir

Biz iki tarafta da yaptik, herkes kendi kismini karsiladi, ilki bizim, sonraki onlarin tarafta oldu...
Tek dugun icin eger aile karsiliyorsa genelde erkek tarafinda oluyor dugun...
Eger cift karsiliyorsa ya sonrasinda yasayacaklari sehirde, ya genel olarak akrabalarinin vs. oldugu sehirde oluyor...
Yani genel bir kaide yok, duruma gore biraz da...

Tabiki erkek tarafındaa olur bu bir türk adetidir. Atıyorum kız adana yaşıyor. Erkek istanbulda. kına adanada olur düğün istanbulda. bugune kadar bunun aksini yaşamadım. ve kına yerini kız tutar. fakat kızın bütün kıyafet kına malzeme vs erkek tarafı karşılar. düğün yerini ise erkek tutar damatlık hariç gene erkek tarafı yapar herşeyi.

Erkek tarafinda olur genel orf adetlere gore fakat duydugum bisey vardi. Bodrum tarafinda miydi net hatirlamiyorum ama dugunu kiz tarafi yapiyormus, tum esyalari masraflari onlar karsiliyormus. Erkek tarafindan sadece 3 anahtar isterlermis. Ev araba yazlik..

Onları aldıktan sonra kim yaparsa yapsın düğünü:)

salonda olur düğün ..
maddi olarak diyosan erkek tarafı yapar düğünü ..
just düğün ne zmn ..

vay be...böyle geleneklere ihtiyacımız var işte..

anneme okuttum çogu yorumu hala inat biz niye abinin düğününü kız tarafında yaptık o zaman
benim düğünüm teyzenlerin düğünü vs hep kız tarafında oldu
senin ne eksiğin var, öyle kız vermeye meraklıymış gibi erkek tarafına mı gitcez bla bla bla

ya şehirler aynıysa iki düğün saçma olur,aynı mı?

canım biz mersinden gelin aldık o da tutturdu ille kız tarafında olur düğün diye bize göre de doğrusu buydu zaten kına nişan düğün hepsini mersinde yaptık

Bizde de erkek tarafında olur düğün ama mesafeler yakın olunca adana mersin gibi. Benim yasadıgım sehirde yapmaya karar verdik.. Kına düğün bi arada olup bitcek nasip olursa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…