Düğün kız tarafında mı olur erkek tarafında mı?

Dugun ve masraflari erkek tarafina aittir, ama bu cignenmeyecek bi kural degil.
Ciftler ne istiyorsa o olmali, sana tavsiyem adet, gelenek, gorenek cok karistirma. İki tarafin kulturu farkliysa hele isin icinden hic cikamazsiniz.

düğünü erkek tarafı yapar dolasıyla erkek tarafında olur tatlım

Benim bildiğim erkek tarafının orda olur...
ama benim tek çocuk olmam sebebiyle ailem yaşadıgımız sehirde de dugun istedi hem burda düğünüm oldu hem eşimin memleketinde de dugunum oldu...çokta guzel oldu bence :))

Buradaki düğünüm düğün gibi başladı kına ile bitti o oldu sadece.. gelinliğimi çıkardım kaftan giydim..sonrasında kınam da burda yakılmış oldu... 2 gun sonra da eşimin memleketinde tabiri caizse "son" düğünüm oldu...girdik dunya evine :))))))

hakkınızda hayırlısı olsun , allah içinize sindirsin , ...

Kına ve nişan kızın ailesinin olduğu yerde düğün ise damadın ailesinin olduğu yerde olur . . Bizde böyle

Erkek tarafında olur ben şehir dişinda olacagi içinkendi sşehrimde kina olacak ben kinada da gelinlik giyecem ortak yapilacak sevgilimin şehrindeki düğün de tamamen onlara ait olacak

yorumlar için teşekkürler herkes erkek tarafı diyor

iki düğün yapmak istemiyorum, annemide bu konuda ikna edemiyorum bu şekilde nasıl olcak hiç bilmiyorum hala ..

yorumları anneme okutim bi bbelki fikri değişir

Kina gecesini buyuk yapiyosun gerekiyosa gelinlik de giyiyosun dugun erkek tarafinda oluyor, bu is boyle oluyor

nerde isterseniz orda olur,
benimki tam ortalarındaki şehirde olmuştu ki orada yaşayacaktık zaten
kimse de yorum yapmadı

Allah nasip ederse bizim de iki şehir de olcak ve biz kız tarafında hem kına hem düğün ,nikahı erkek tarafında yapmayı planlıyoruz.erkek tarafı oynamayı hiç sevmiyor çünkü bizde tam aksi çok seviyoruz ondan böyle karar verdik.tabi daha aramızda bu karar henüz isteme falan olmadı

annem istiyoki kına nişan dğün hepsi kız tarafında olsun sankı kraliçe veriyor erkek tarafına

Ya bak şu var, biz erkek tarafının ayağına mı gidicez, kız tarafının istediği olacak gibi düşünce yapısı ters tepiyor zamanla. Erkek tarafı da nikahtan sonra kızı biz aldık, artık bizim demeye başlıyor. Bu kadar sahiplenme, kendini önemli görme, baskın olmaya çalışma yanlış. Alt tarafı evleniyorsunuz yani, dünya kurulduğundan beri milyar tane çift evlenmiştir. Bu kadar baskıcı olmaya gerek yok.

Kına zaten sizin tarafta olacak, söz, nişan için zaten gelmişlerdir size, düğünde erkek tarafında olsun yani. Öbür türlüsü bencillik gerçekten. Bir de onlar kalabalıkmış, ayıp yani.

Ha annen için gerçekten çok mühimse, en olmadı nikahı sizin orda kıyın. Düğün erkek tarafında olsun. :)

Türkiye genelinde pek çok sehirde kiz tarafinda kına ve kiz cikarma/gelin alma olur. Oradan erkek tarafina yada salona gelinir. Düğün o şekilde yapılır.

Kız tarafında kına , erkek tarafında düğün yapın.
Eğer kına için de salon tutacaksanız kınada da gelinlik giyin.
Kına+düğün olmuş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…