- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
nerdesinki gelirim kız
![]()
kız tarafı adana erkek tarafı antep nerde olursa artık ona göre ayarla kendini

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nerdesinki gelirim kız
![]()
kız tarafı adana erkek tarafı antep nerde olursa artık ona göre ayarla kendini![]()
İki ailede ayrı şehirlerdeyse kına kız tarafında düğün erkek tarafında olabilir. Kız tarafı illa düğün isterim derse masrafını kendi ödesin bir zahmet. Erkek tarafına iki düğüni birden ödetmek ayıp bence.Merhaba kk
Evet düğün hangi tarafta olur ? uzun zamandır bu içime dert oldu
Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor
Dogrusu varmı bunun yoksa herkesin kendi görüşümü ?
erkek tarafı kalabalıksa onca kişiyi getirip adana da ağırlayabilecek misiniz.yol masrafı yeme içme masrafıaksine erkek tarafı daha kalabalık bizden kimse yok![]()
Eski geleneklerde erkek tarafında olur ama şimdi kim müsaitse o tarafta yapılıyor . artık geleneklerden çok mantık ön planda ama söyleyim keşke benim düğünüm de erkek tarafında olsaydı çünkü bir yandan gelin olma telaşı diğer yandan misafir ağırlama derdiı ve yaşadığınız şehirde bir de gurbetçiyseniz anne tarafı başka şehir, baba tarafı başka , koca tarafı başka ülkenin dört bir tarafından misafir hem de yatıya bırak erkek tarafı yapsınMerhaba kk
Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor
Hemşehri sayılırız ben de Mersinliyim,maddi olarak soruyorsan nişan ve kına masrafları kız tarafına aittir,düğün ise maddi olarak erkek tarafına aittir düğünde maddi olarak bir tek kız tarafına ait olan damadının giyeceği damatlık,ayakkabı çorap vb eşyalar kız tarafına aittir,Eğer gelin ve damat aynı şehirde yaşıyor ise düğün hem kızın evine hem de damadın evine yakın olan yerde yapılır yani ikisinin ortası bulunur,yok ayrı şehirlerde yaşıyorlarsa 2 düğün yapılıyorlar genelde hem kızın memleketinde hem de damadın memleketinde kızın memleketinde yapılan düğün masrafı kıza erkeğin memleketinde yapılan düğün erkek tarafına aittir,eğer çok yakın şehirlerde yaşıyorlarsa Adana- mersin gibi o zamanda anlaşmaya bakıyorlar kimin akrabası daha azsa anlaşılıyor onun memleketinde oluyor.Merhaba kk
Erkek tarafında olur. nisan ve kına kız tarafında olur. hatta abartılı ama urfali bi arkadaşım var kız tarafı onlarda düğüne bile gitmiyor ayıp olduğu için çok şaşırmıstimMerhaba kk
Evet bizimde bazı komşularımızda adet böyle,eğer düğün şehir dışında ise kız tarafı düğüne gitmiyor ayıp olurmuş,sadece aynı şehirde düğün yapılırsa ona gidiyorlar.Erkek tarafında olur. nisan ve kına kız tarafında olur. hatta abartılı ama urfali bi arkadaşım var kız tarafı onlarda düğüne bile gitmiyor ayıp olduğu için çok şaşırmıstim
Erkek tarafında olur. nisan ve kına kız tarafında olur. hatta abartılı ama urfali bi arkadaşım var kız tarafı onlarda düğüne bile gitmiyor ayıp olduğu için çok şaşırmıstim
evleniyon muteşekkür ediyorum hepinize cevaplarınız için hanımlar sağolunn![]()