Düğün kız tarafında mı olur erkek tarafında mı?

Dugunun koz tarafonda oldgunu hiiiiic duymamistim ama bizde kona gecesi kiz tarafinda olur yani masraflarinida kiz tarafi ceker dgunude erkek tarafinin oldgu yerde olur masraflarini erkek tarafi ceker bencde kiz evibde dgun sacma canim nisanlina hak ver ben olsam bnde nisanlin gbi olmaz derdim

benim bildiğim eski adetlere göre tabii ki erkek tarafında olur ama artık eski adetler yok, aileler başka şehirlerdeyse iki taraftada yapıyorlar artık, tabii bence gereksiz, aslında düğün yapmanın kendiside başlı başına gereksiz

Merhaba kk :KK50:

Evet düğün hangi tarafta olur ? uzun zamandır bu içime dert oldu :KK53:

Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor

Dogrusu varmı bunun yoksa herkesin kendi görüşümü ?
İki ailede ayrı şehirlerdeyse kına kız tarafında düğün erkek tarafında olabilir. Kız tarafı illa düğün isterim derse masrafını kendi ödesin bir zahmet. Erkek tarafına iki düğüni birden ödetmek ayıp bence.

Bizim bi tanıdık mesela İstanbul' da yaşıyor ama çok az akrabası var. Kız tarafında yapıldı düğün İzmir'de. Erkek tarafı da oraya gitti, gerekiyorsa otelde kaldı. Kimisi de günübirlik gidip geldi.

Güzelce konuşup anlaşarak olmalı bu işler, inada binmemeli, sonu kötü biter benden söylemesi. İki taraf birbirinden daha üstün değil ki birinin sözü geçsin. Ayrıca bu işlerin doğrusu yanlışı yok. Geleneğe, mantığa göre değişir. Ona bakarsan bazı yerlerde de evi kız tarafı alıyor:))

aksine erkek tarafı daha kalabalık bizden kimse yok :KK43:
erkek tarafı kalabalıksa onca kişiyi getirip adana da ağırlayabilecek misiniz.yol masrafı yeme içme masrafı o_O

iş nedeniyle çok yer gezdim ilk kez düğünün kız tarafında olduğunu duydum haaa yok mu mesela bir tanıdığımın oğlu yok,şehirlerinde hem kına hem düğün yaptılar,tabii masraflarını da karşıladılar.daha sonra da erkek tarafında düğün oldu:KK66:

Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor

Eski geleneklerde erkek tarafında olur ama şimdi kim müsaitse o tarafta yapılıyor . artık geleneklerden çok mantık ön planda ama söyleyim keşke benim düğünüm de erkek tarafında olsaydı çünkü bir yandan gelin olma telaşı diğer yandan misafir ağırlama derdiı ve yaşadığınız şehirde bir de gurbetçiyseniz anne tarafı başka şehir, baba tarafı başka , koca tarafı başka ülkenin dört bir tarafından misafir hem de yatıya bırak erkek tarafı yapsın :KK55:

Hemşehri sayılırız ben de Mersinliyim,maddi olarak soruyorsan nişan ve kına masrafları kız tarafına aittir,düğün ise maddi olarak erkek tarafına aittir düğünde maddi olarak bir tek kız tarafına ait olan damadının giyeceği damatlık,ayakkabı çorap vb eşyalar kız tarafına aittir,Eğer gelin ve damat aynı şehirde yaşıyor ise düğün hem kızın evine hem de damadın evine yakın olan yerde yapılır yani ikisinin ortası bulunur,yok ayrı şehirlerde yaşıyorlarsa 2 düğün yapılıyorlar genelde hem kızın memleketinde hem de damadın memleketinde kızın memleketinde yapılan düğün masrafı kıza erkeğin memleketinde yapılan düğün erkek tarafına aittir,eğer çok yakın şehirlerde yaşıyorlarsa Adana- mersin gibi o zamanda anlaşmaya bakıyorlar kimin akrabası daha azsa anlaşılıyor onun memleketinde oluyor.

amaan yemisim adetini ya. dugunu kendiniz yapiyormussunuz bi ortak nokta bulun karar verin. siz nasil isterseniz oyle olsun kimseyi karıştırmayın

Erkek tarafında olur. nisan ve kına kız tarafında olur. hatta abartılı ama urfali bi arkadaşım var kız tarafı onlarda düğüne bile gitmiyor ayıp olduğu için çok şaşırmıstim

Erkek tarafında olur. nisan ve kına kız tarafında olur. hatta abartılı ama urfali bi arkadaşım var kız tarafı onlarda düğüne bile gitmiyor ayıp olduğu için çok şaşırmıstim
Evet bizimde bazı komşularımızda adet böyle,eğer düğün şehir dışında ise kız tarafı düğüne gitmiyor ayıp olurmuş,sadece aynı şehirde düğün yapılırsa ona gidiyorlar.

mardinli bi arkadaşım var o da aynen böyle dedi bana onun üstüne bu konuyu açtım hatta çok şaşırmıştım :KK51:

Valla masrafları takılardan ödenecek olan düğün benim istediğim yerde olur, oldu da:KK14:

Erkek tarafı kendi tarafında düğün istiyorsa ödeyecek her şeyiyle bir güzel.
Yok öyle yağma..:KK51:

Back
X